surfvakanties voor gevorderden beste surfspots surfvakanties voor gevorderden beste surfspots

Surfen voor gevorderden

Surfen voor gevorderden

Surfvakanties en surfspots voor gevorderden

Met een surfvakantie voor gevorderden leer jij de juiste technieken van je volgende tricks door middel van gevorderden surflessen, surfguiding, of intensieve coaching weeks met video analyse van gecertificeerde coaches. Want uiteindelijk kun je je feedback 10x opnieuw horen, soms valt de klik pas als je jezelf ziet surfen. Neem de eerste stappen naar een shortboard, behaal nieuwe tricks en leer alles over de oceaan. Voel de rush van het surfen weer en boek extreme vooruitgang op de surfvakanties voor gevorderden.

Wij nemen je mee naar de beste surfspots in Europa, perfect voor gevorderde surfers die hun surf skills willen verbeteren. Deze locaties zijn vaak omringd met verschillende soorten surfpots en type breaks, waardoor jij je surfskills weet te masteren in alle condities. Ontdek onze surfvakanties voor gevorderden in Zuid-Frankrijk, Portugal, Spanje, Fuerteventura en Marokko. De beste periode voor gevorderden om te surfen is vaak in oktober, november, december, januari, februarimaart en april, wanneer er meer swell komt door de frequente stormen op zee, wat zorgt vaak voor de beste condities!

Bekijk surfvakanties voor gevorderden

1. Gevorderden surfvakanties Frankrijk

Frankrijk is dé surfbestemming voor gevorderden die hun surfskills willen verbeteren. Langs de hele westkust van Frankrijk vind je de wereldberoemde surfstranden, waar je steeds op een paar minuten rijden, totaal verschillende breaks en condities kunt vinden. Het centraal gelegen dorpje Vieux Boucau is daarvoor de perfecte basis om elke dag de beste surf te vinden.

Alhoewel we dol zijn op de gezellige zomers, zijn de beste periodes voor gevorderde surfers zeker weten de herfst en lente. In deze periodes komen de golven vaak groter en met meer kracht binnen vanuit de Atlantische Oceaan. Doordat de temperaturen op het land dalen, maar de zee nog warm is, vind je hier vaak gunstige offshore wind, wat zorgt voor cleane en holle golven. De doorgewinterde surfers vinden misschien wel de beste condities in de winter.

Surfen voor gevorderden in Frankrijk:

Beste surfspots in Frankrijk

Onze homespot in Vieux Boucau stelt nooit teleur en is de perfecte thuisbasis voor je surf trip. Met een prachtig breed strand en verschillende pieken is de drukte altijd goed verdeeld en vind elke surfer de ideale ligging. Niet voor niets is Vieux Boucau dé plek van het WK Longboard én het Belgisch Kampioenschap Surf. Binnen de 20 minuten rijden vanaf onze surfvakanties voor gevorderden in Vieux Boucau, zit je ook meteen op tal van wereldberoemde surfspots zoals Hossegor en Capbreton. Verblijf in een luxe surfvilla of gezellig surfhostel en boek gevorderden surflessen, doe mee aan een intensieve coaching week met video analyse, of ontdek alle spots zelf met surfguiding. Ook de ervaren Grommets (12, 13, 14, 15, 16, 17 jaar) kunnen hier een week hun surfskills optimaal verbeteren. Neem je gehele quiver mee of huur jij jouw perfecte surfboard van o.a. Softdog Surf, Torq en andere top performance surfboards. Check alvast de surf voorspellingen van de beste surfspots.

Surfvakanties gevorderden Frankrijk

2. Gevorderden surfcamps Portugal

Wist je dat de Portugal is geprezen met de breedste kust waar consistente swells binnenkomen? Met een variatie tussen reef, point en beachbreaks, verschillende windrichtingen, beschutte baaien en verborgen strandjes tussen de kliffen, weet je hier altijd spots te vinden waar jij met je vrienden de hele dag kunt surfen.

De beste periode voor gevorderden om te surfen in Portugal is zeker weten in de herfstwinter en in het voorjaar. In deze periodes komen de golven vaak groter en met meer kracht binnen vanuit de Atlantische Oceaan. Doordat de temperaturen op het land dalen, maar de zee nog warm is, vind je hier vaak gunstige offshore wind, wat zorgt voor cleane en holle golven. Maar ook vind je in de zomer net zo goed als in de winter, echt goede swells binnenkomen die vaak de ideale condities geven om beter te leren surfen tijdens de surfvakanties voor gevorderden in Portugal. Boek daarom je surftrip naar de beste surfspots voor gevorderden in de maanden: september, oktober, november, maart, april en mei.

Surfen voor gevorderden in Portugal:

Spot 1: Beste surfspots Lissabon

Lissabon is de locatie is de ideale setting om te surfen, chillen, feesten en bovenal te genieten van alles wat Lissabon nog meer te bieden heeft. Het surfstrand van Lissabon is Caparica, precies daar vind je de Surfbase Lissabon net achter de golven en de mooie boulevard, pal naast het centrum van dit city-strand. Caparica is de ideale bestemming om te surfen voor gevorderdenin Portugal! Langs de boulevard liggen allerlei golfbrekers, dat zorgt ervoor dat er 7 zones ontstaan waar je steeds net iets andere golven kan vinden. Je kunt terecht in de kleinschalige maar gezellige Surfbase Lissabon, of in de comfortabele Surfinn Lissabon, voor nét iets meer rust en luxe.

Spot 2:Beste surfspots Algarve

Onze Surfinn Algarve is een luxe surf style B&B gesitueerd in Zuid-Portugal. Vanuit hier ben je in no-time op de homespots Monte Clérigo en Arrifana, Maar surf je ook snel alle surfspots tussen Amado en Sagres! Terwijl de zomer op zijn einde loopt, ziet Portugal in de herfstvakantie de winterse swell consistent binnenkomen, wat de golven een stuk beter maakt. Door de grote variatie van verschillende surfspots in de directe omgeving kan iedereen op zijn of haar niveau goede golven scoren tijdens de herfstvakantie in Portugal. Vanuit het Surfhouse Algarve kies je elke dag de beste spot uit en rij je langs de kust opzoek naar de perfect wave. Hier worden ook de surfcoaching weken georganiseerd.

Spot 2: Beste surfspots Ericeira

Kom je er samen met je travel buddies niet uit? Wat dacht je van een surfvakantie voor gevorderden in dé surfwalhalla van Portugal! Ericeira is onderdeel van de World Surfing Reserve en is de perfecte uitvalsbasis van je surftrip in Portugal. In Ericeira zelf vind je wel 15 surfspots van wereldklasse, waaronder Coxos, Ribeira d'Ilhas, Pedra Branca, Foz de Lizandro en Sao Juliao. Kies uit het grote aanbod linkse, rechtse, beach, point of rif breaks. Daarnaast ben je binnen no-time in Peniche, om daar Supertubos en Baleal te surfen. Surfhouse Ericeira is de perfecte uitvalsbasis tussen een combi stad, strand, en het verbeteren van je surfskills of een grote variatie spots.

Wanneer kan jij het best gaan surfen in Portugal? Check de surf forecast al vast via Magic Seaweed Portugal.

3. Gevorderd surfen in Spanje

Met een einde aan het de vaak kalme en milde zee van de zomer, ziet Spanje in de herfst de winterse swell vaker binnenkomen, wat het surfen een stuk beter maakt. Door de grote variatie van verschillende surfspots kan iedereen surfen in Spanje. Omdat de surf een stuk beter wordt vergeleken met de soms platte zomers, is dit de ideale periode voor gevorderden om te surfen in om hun surf skills te verbeteren op uitdagende golven. Proef de Spaanse cultuur en natuur vanuit de surfvakanties voor gevorderden in Zarautz.

Fuerteventura is een eiland met kilometerslange uitgestrekte gouden surf stranden en staat daarom ook bekend als het "Hawaii" van Europa. Vooral rond het vissersdorpje Corallejo in het noorden, vind je vaak consistente surf breaks. De “North Shore” van Fuerteventura telt tientallen surfspots en loopt van Corralejo in het oosten naar Cotillo in het westen. Lajares ligt precies in het midden van deze kust, en in het zuiden vind je spots bij Moro Jable en Sotavento. Het Surfhouse Corralejo is geopend, dus boek jouw volgende surftrip. Wil je alvast weten op welke spots jij kan gaan shredden? Lees dan verder.

Surfen voor gevorderden in Spanje:

  • Surf: Mid tot dubbel overhead, krachtig, druk,
  • Wave: rif, beach en pointbreaks, links en rechts
  • Locatie : Zarautz- SP, Corralejo - FV
  • Spots: El Hierro, Los Lobos, Rocky Point, El Cotillo, Zarautz, San Sebastian, Bilbao, Mundaka
  • Conditions: NW swell, E/ESE wind, alle getijden

Spot 1: Beste surfspots Fuerteventura

Altijd al willen surfen op de Canarische eilanden? Fuerteventura staat bekend als de “North shore” van Europa, Fuerteventura is het best te surfen in de herfst! Tijdens deze surfvakantie voor gevorderden in Spanje, geniet je van zomers weer, de meest ideale wind om te surfen met uitstekende golven voor gevorderden en pro’s. Fuerteventura staat letterlijk voor ‘sterke wind’, en daarom is er ook het hele jaar door veel wind te vinden, wat ook ideaal is voor windsurfen, kitesurfen en andere watersporten. In de herfst is de wind hier een stuk kalmer, waardoor dit de meest gunstige tijd is om te surfen in Fuerteventura!

Spot 2: Beste surfspots Zarautz

Het voordeel van een surfvakantie in Spanje is dat er altijd goede surfspots te vinden zijn met geweldige beach breaks. Van left handers tot right handers, beschutte beginnerspots, wereldklasse golf Mundaka tot de big wave spot Playa Gris. Langs de gehele kust van het Baskenland vind je de aller beste surfspots. Met consistente surf, diverse peaks en golflengtes tot 200 meter, en de beste surfspots rondom Zarautz, gelegen in een schitterende baai, komen de golven super goed binnenrollen, zonder last van wind en stroming.

Surfen voor gevorderden kan het best gedaan worden in de herfst, winter en lente. De surfers kunnen zich uitleven op de beste surfspots zoals Rocky Point, Los Lobos en El Hierro. Al deze spots zijn makkelijk te bereiken vanuit het Surfhouse Corralejo. Boek snel je surf trip naar Fuerteventura en surf in de meest ideale condities!

Ook al is er hier het hele jaar door goede surf, kijk welke tijd het beste bij je niveau past en lees meer over het surfen in Fuerteventura. Óf check de surf voorspelling alvast via Magic Seaweed Fuerteventura.

Surfvakanties gevorderden in Spanje

5. Gevorderd surfen in Marokko

Marokko is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest popoulaire (winter) surf bestemmingen. En dat is niet voor niets! De doorgewinterde surfer kan uitstekend surfen in Marokko door de goede golven die binnenkomen aan de uitgestrekte westkust met vele surfspots. Met onze twee surf locaties Sea Views Marokko en het Surfcamp Taghazout, verblijf je op dé beste surfspots in Marokko. 

Het beste surfseizoen begint in de herfst wanneer de wintergolven de Marokkaanse west kust bereiken. Surfers uit de hele wereld komen op Taghazout af om sicke barrels te scoren. Vooral in de herfst is het áán, en er is bijna geen wind te vinden wat zorgt voor consistente surf met 'clean waves'. In de spots rondom Taghazout geldt; hoe lager het getij, hoe beter en holler de golven kunnen zijn. Zelfs met grote swells worden de golven vaak rommelig. De spots kunnen druk worden met perfecte condities. Deze komen vaak voor tijdens hét surfseizoen hier: najaar en de winter. De beste maanden om hier te surfen zijn septemberoktober, november, maart, april en mei. Klik op de links en ontdek ons totale aanbod aan surfvakanties voor deze maanden.

Surfen voor gevorderden in Marokko:

  • Spots: Anchor point, Killers, Devil's Rock, Mysteries, Boilers, Banana
  • Surf: head tot 2x overhead hoog, consistent, right handers
  • Wave type: rocky points, reef and sandy beachbreaks
  • Conditions: NW/W swell, NE wind, laag getij
  • Verblijf: Surfresort, Sea View Surfcamp

Beste surfspots gevorderd surfen

De kustlijn van Marokko is bezaaid met goede surfspots, maar vooral het gebied rondom Taghazout is het the place-to-be en bekend als surf mekka! 
Voor elke surfer is er een surfspot in de buurt van onze bestemmingen te vinden om te surfen in Marokko in in de herfst. Beginners kunnen zich uitstekend vermaken op Essaouira Beach, Panoramas, Devil’s rock, Banana point, K11 en K12. Voor de pro’s onder ons raden wij la source, magic bay in Imesouane en Tamri aan. Opzoek naar meer uitdaging? Ontdek dan Killers, Mysteries, Anza en Boilers. Allemaal makkelijk te bereiken van onze surf bestemmingen in Taghazout! Marokko heeft de beste surfspots waar je surflessen of surfguiding kunt boeken. Zo leer je snel alles over de surfspots. Check hier alvast de surf voorspellingen voor je trip naar Marokko.

Surfvakanties gevorderden in Marokko

Bekijk ook