Surfvakantie Portugal bed and breakfast Algarve Surfvakantie Portugal bed and breakfast Algarve

Surfen in Portugal

Surfen in Portugal

Met een prachtige kustlijn aan de Atlantische Oceaan is surfen met je vrienden in Portugal een echte aanrader voor de gemotiveerde surfer. Wanneer je gaat surfen in portugal vind je een ontelbaar aantal baaitjes, zo zijn er voor beginners en gevorderden goede golven te vinden op adembenemende plekken. Ericeira, Peniche of de Algarve zijn bekende plekken waar een hoge golf-garantie te vinden valt in vrijwel alle seizoenen!

Surfen in het prachtige Portugal doe je uiteraard met Surfblend!

Portugal surfvakanties

Surfen in Portugal in het kort

Surfcondities

Als je wilt surfen langs de kust van Portugal moet je je geen zorgen maken of je wel de juiste surf condities gaat krijgen. Het grote aantal verschillende baaitjes zorgt er namelijk voor dat je zowel bij hele grote swell of juist een hele kleine swell altijd wel een plek vindt waar er golven breken voor jou niveau.

Dat is de reden dat het vaste team van Surfblend ieder jaar met veel plezier gaat shredden in Portugal. Goede golven gegarandeerd!

Surfniveau

Portugal biedt een breed scala aan golftypes. Surfen in het golfrijke Portugal betekent dus kennis maken met de beachbreaks voor de beginners en reef- en pointbreaks voor de gevorderden. Je vindt hier altijd wel een golf naar jouw zin en onze local guides kunnen je de meest prachtige plekken laten zien.

Wees niet bang, onze lessen sluiten perfect aan bij ieder niveau.

Beste surfperiode

Het hele jaar door is surfen in diverse Portugal enorm populair. Het hoogseizoen en de herfstmaanden zijn echter het meest in trek. Verwacht in de zomermaanden een iets rustigere zee, perfect voor beginners maar op de juiste spots ook zeker uitdagend voor de gevorderde surfer.

Als je in de herfstmaanden besluit te gaan surfen met je vrienden in Portugal dan raden wij altijd aan om naar de Algarve af te reizen. Moest de swell te groot zijn, dan kan je altijd aan de zuidkust terecht. Is de swell normaal of iets kleiner van aard dan raden we je aan om te surfen aan de westkust.

Surfen in Portugal met Surfblend

Onze surf camps en houses in Portugal

Hieronder vind je een kort overzicht van de Surfblend locaties in Portugal

SURFinn Algarve

SURFinn Lissabon

Surfhouse Ericeira

Surfbase Lissabon

Surf Coaching weeks

Girls Coaching weeks

Beste surfspots in Portugal

De Algarve

Veel mensen die naar Portugal gaan om te surfen en willen genieten van de rust weten de Algarve snel te vinden. Op het vlak van surfen is de Algarve een absolute Portugese topper. Je bevindt je hier op het meest zuidwestelijke puntje Europa, the end of the continent. Aan de westkust vind je de ongerepte Atlantische kustlijn met ontelbaar veel goede surfspots zoals Beliche, Bordeira, Arrifana, Monte Clerigo en nog veel meer.

De zuidkust is iets rustiger en kent iddylische baaitjes en gezellige authentieke portugese dorpjes. Wanneer op de westkust de golven te groot worden, dan kan je gemakkelijk goede golven scoren aan de zuidkust. Dat maakt surfen in Portugal zo fantastisch. Je vindt altijd wel een goede spot!

Surfblend surfbestemmingen in Algarve

SURFinn Algarve

Surfvakantie bed and breakfast Portugal, Algarve

Lissabon

Oh Lissabon… een van de prachtige steden die de surfsport in Portugal op de kaart heeft gezet. Ten zuiden van Lissabon aan de andere kant van de riviermonding vind je Caparica. Dit is de beachbestemming van Lissabon en de plek waar jong en oud, badgast en surfer elkaar ontmoeten.

Surfen aan de Portugese kust was nog nooit zo stedelijk. Binnen no time sta je in het centrum van Lissabon waar je heerlijk restaurants, hippe winkelstraten en vooral enorm veel gezelligheid vindt.

Twijfel niet, komt met ons surfen in het fantastische Portugal!

Surfblend bestemming in Lissabon:

SURFinn Lissabon

Surfbase Lissabon

Surf hostel Surfbase bij strand van Lissabon Caparica in Portugal

Ericeira

Nog zo’n stadje die bij je binnen schiet wanneer je wilt gaan surfen in het golfrijke land Portugal! Ook Ericeira heeft talrijke baaitjes in de buurt waar je naar hartenlust goede golven kunt vinden. Voor beginners en gevorderden vind je hier fantastische golven. Ericeira is ook een perfecte uitvalsbasis voor als je tijdens een roadtrip wilt surfen in Portugal.

Surfblend bestemming in Ericeira:

Surfhouse Ericeira

Ericeira Surf house surfvakantie volwassenen portugal

Peniche

Peniche bestaat uit verschillende hotspots en is een bolwerk van surf, party en fun in de zomermaanden! Geen wonder dus dat veel mensen naar hier trekken als ze willen gaan surfen in het mooie Portugal. De golven hier zijn ongekend van niveau en door de ligging van het schiereiland kun je rekenen op heel veel opties, zodat je met quasi alle omstandigheden wel een goede golf kunt vinden.

Een van de hotspots is het vlakbij gelegen Baleal. Een trekpleister voor vele jonge toeristen die willen Portugal willen gaan surfen. Door de golven, de beachclubs en de relaxte sfeer die er hangt overdag en in de late uurtjes.

Lees hier alles over surfen in Peniche

surfen in Frankrijk, Spanje, Portugal met Surfblend surfvakantie en surfkamp

Nazare

Tot een paar jaar geleden was dit eigenlijk nog een secret spot… waar alleen de grootste die-hards die wilden gaan surfen aan de Atlantische kust van Portugal voorzichtig droomden van het trotseren van deze (soms) gigantische golf. Het dorpje Nazaré zelf ligt in een baai waar de golven nooit echt heel erg groot worden en het is eigenlijk een slaperig strandstadje met enkele goede plekjes om smakelijk te kunnen eten. Het is dus de ideale stop op je reis van het Noorden naar Lissabon tot aan de Algarve.

Ga je surfen in Portugal? Dan kan je één ding niet overslaan, je moet even langs de klif rijden aan de noordkant van de baai en deze legendarische spot aanschouwen en voelen!

Lees hier alles over surfen in Nazare

Bekijk ook