Waar surfen in mei op surfvakantie surf weer mei Waar surfen in mei op surfvakantie surf weer mei

Surfen in mei

Surfen in mei

Mei is de maand vol feestdagen en lange weekends, de ideale tijd voor een (korte) surfvakantie! De dagen worden langer en warmer en we maken ons klaar voor het zomerseizoen in Frankrijk en Portugal. Geniet van het voorseizoen en het fijne weer in mei in Europa, maar vergeet ook niet met één oog nog even naar Marokko te kijken, want daar kan het ook heel goed surfen zijn in mei!

Lees hieronder meer over de opties voor jouw volgende surfvakantie in mei!

Bekijk surfvakantie in mei

Populaire surfbestemmingen surfen mei

Wil jij surfen in mei maar weet jij niet waar? Gelukkig hebben wij dat voor jou uitgezocht. Mei is een super goede periode om op surfvakantie te gaan. Het is dé periode voor de zomerdrukte wanneer de golven nog lekker komen binnenrollen en het weer in mei op onze surf bestemmingen is zeker een voordeel. Door de afwisselende swells en grote keuze aan surfspots kan iedereen uitstekend surfen in mei. Waar ga jij beter leren surfen? Ontdek onze surfvakanties in Portugal: Surfhouse Ericeira, SURFinn Algarve of Surfbase Lissabon. Blijf in Frankrijk en verblijf in SURFinn Vieux Boucau, of vlieg verder naar ons surfhouse Fuerteventura, of het surf resort of surfcamp in Taghazout, Marokko! Het is een perfecte tussenperiode waarin de stranden goed verdeeld zijn tussen beginners die een surfles nemen, de intermediates bij de line-up en de gevorderden die hun skills en tricks oefenen. En het beste is nog, je hoeft helemaal niet ver weg te gaan. Het weer in mei op onze surfvakantie bestemmingen maakt het al hartje zomer voelen. Wil je surfen in mei maar kun je niet verder van huis? Ga surfen in eigen land, want in Nederland en België is het weer in mei al een stuk fijner!

Bekijk surfvakantie in mei

1. Surfen in mei in Frankrijk

Mei is altijd een goede maand, heerlijke lange en warme dagen en nog zonder de grote drukte. De ideale tijd voor een reisje naar de SURFinn in Vieux Boucau! Geniet van het verwarmde zwembad, de chille sfeer van het voorseizoen, de mooie zonsondergangen en de eindeloze rustige breaks van Les Landes in mei. De SURFinn staat klaar!

Frankrijk surfen in mei:

 • Niveau: alle levels
 • Wave type: shore, beach breaks
 • Surf: knie, mid, tot overhead
 • Weer: 20°C, 21 dagen droog, 11 uur zon
 • Zee: 21°C, 3/2 mm wetsuit
 • Spots: Mimizan, Seignosse, Moliets, Vieux Boucau, Hossegor, Cabreton

Surf condities

Het weer in mei in Frankrijk kan nogal verschillen. Maar in het surfhuis in Vieux Boucau in Zuid-Frankrijk is het lekker zomer weer gemiddeld 20°C. Ook worden de dagen weer iets langer en de lucht is warmer, eindelijk kunnen we weer surfen in mei in Frankrijk! In het voorjaar komen de golven nog groot en met kracht binnen van de Atlantische Oceaan. Na de winterperiode liggen de zandbanken vast en daarom vind je hier een stuk betere surf met vaak gunstige wind clean en glassy golven! De dagen kunnen afwisselen van kleine longboard golven tot barrels en overhead waves. Zien wij jou in het water?

Surfspots

Ontdek de allerbeste beach-breaks in Les Landes, van Mimizan, Moliets en Vieux Boucau tot Hossegor en Cabreton! Naast de prachtige natuur, regionale wijnen, surfcultuur en Franse cuisine, vind je hier de perfecte golven waar zelfs de World Surf League hier elk jaar de Quicksilver Pro France organiseert!

De homespot van het surfhuis in Vieux Boucau stelt nooit teleur, geen wonder dat het dé plek van het WK Longboard én het Belgisch Kampioenschap Surf. Onze go-to bestemmingen zijn daarom Seignosse en Moliets. 

Moliets is misschien wel onze favoriete spot om te surfen door de perfecte zandbanken voor surfers van alle niveaus. De intermediate en gevorderde surfers vinden uitdaging in La Gravière en Hossegor La Sud en La Nord, bekend om de gigantische golven die hier breken. Deze spots bevinden zich op nog geen 30 minuten van elkaar, zo kies je elke dag de beste spot uit vanuit het surfhuis. Vanuit het surfhuis in Les Landes, kunnen beginner en intermediate surflessen geboekt worden en huur jij jouw perfecte surfboard van o.a. Softdog Surf. Alhoewel in de zomermaanden de swell een stuk kleiner is, kunnen de golven nog krachtig binnenkomen. Check alvast de surf voorspellingen, welk soft top surfboard surf jij?

Bekijk SURFinn Vieux Boucau

2. Surfen in mei in Portugal

In deze periode is het eigenlijk al zomer in Portugal, dus waar wacht je nog op! Kom surfen in mei in Portugal, je kunt kiezen uit drie fantastische locaties, ieder met zijn eigen karakter. In ons mooie guest surfhouse Algarve is het qua weer in mei misschien het meest 's zomers. Surfbase Lissabon bied je de combi tussen het surfstrand Caparica en de wereldstad Lissabon, terwijl Surfhouse Ericeira rustig gelegen is bovenin de heuvels van het Europese surf reservaat Ericeira. 

Portugal surfen in mei:

Niveau: alle levels
Wave type: rif, point en beachbreaks
Surf: Heup, tot hoofd hoog
Weer:21°C, 26 droge dagen, 12 uur zon
Zee: 19-21°C, 2/3 - 4/3 mm wetsuit
Spots: Ericeira, Coxos, Peniche Lissabon, Caparica, Algarve, Aljezur, Amado, Sagres

Surf condities

Allereerst, het weer in de Algarve in mei is al een reden genoeg om gelijk om het vliegtuig te springen. Maar wist je dat de Portugal is geprezen met de breedste kust waar consistente swells binnenkomen? Met een variatie tussen reef, point en beach breaks, verschillende windrichtingen, beschutte baaien en de verborgen strandjes, weet je hier altijd spots te vinden waar jij je met je vrienden de hele dag kunt surfen.

Surfspots

Voor een zon en surfvakantie in me, vlieg je in het heerlijke lente weer van de Algarve, je verblijft in de SURFinn Algarve. Vanuit hier ben je in no-time op de homespots Monte Clérigo en Arrifana, Maar surf je ook snel alles surfspots tussen Amado en Sagres! Surfbase Lissabon is het surfhuis in Caparica en bied je de combi tussen strand, stad en surf. Vind de perfecte breaks aan de brede kustlijn van Costa da Caparica, of verblijf in het Surfhouse Ericeira, waar je wel 15 verschillende surfspots vindt binnen een straal van 8 km! Nog niet tevreden? Met 1 uurtje rijden ontdek je al de wereldberoemde golven van Peniche.

Surf niveau

In het voorjaar ziet Portugal een afwisseling tussen stevige swells en clean waves tot bijvoorbeeld 1 meter binnenkomen, wat het surfen super goed en gevarieerd maakt. Door de grote variatie van verschillende surfspots kan iedereen in mei surfen in Portugal. Omdat de surf een stuk beter is vergeleken met de soms platte zomers, is dit de ideale maand voor beginners, intermediate en gevorderde surfers om hun surf skills te weer te oefenen op de golven. Er zijn ook altijd genoeg spots te vinden waar de swell wat zachter binnenkomt. Neem een beginners of intermediate surfles vanuit de Surfblend surfhouses en maak grote sprongen met het verbeteren van je surf skills. 

Verkeerd kiezen gaat volgens ons niet, dus check ze allemaal en laat het ons weten als we je verder kunnen adviseren! Check de surf forecast alvast via Magic Seaweed Portugal. 


Bekijk alle surftrips Portugal

3. Surfvakantie mei in Spanje Fuerteventura

Deze maand is de juiste tijd om naar Fuerteventura te reizen. Op het 'Hawaii van Europa' is het jaarrond goed weer en kun je er top surfen! De surfschool van Surfblend vriend Saffie staat klaar om jou mee te nemen naar de beste spots van de North Shore en dagelijks surf jij nieuwe spots en golven. Je verblijf in het Surfhouse Corralejo waar je heerlijk kunt chillen, in het zwembad kunt hangen en je staat in no-time in het levendige centrum.

Fuerteventura surfen in mei:

 • Niveau: all levels
 • Wave type: Rif, Beach, Point break
 • Surf: mid tot hoog, consistent
 • Weer: 21°C, 29 dagen droog, 9 uur zon
 • Zee: 21°C, 3/2 mm wetsuit
 • Spots: El Hierro, Los Lobos, Rocky Point, Playa Blanco, El Cotillo, Lajares, Sotavento

Surf condities

Fuerteventura staat letterlijk voor ‘sterke wind’, en daarom is er ook het hele jaar door veel wind te vinden, wat ook ideaal is voor windsurfen, kitesurfen en andere watersporten. Tijdens je surfvakantie in mei vind je altijd een goede beschutte spot rondom het eiland. Het surfhouse Corralejo is geopend, lees snel verder en ontdek onze favoriete surfspots.

Surfspots

Fuerteventura is een eiland met kilometerslange uitgestrekte gouden surf stranden en staat daarom ook bekend als het "Hawaii" van Europa. Vooral rond het vissersdorpje Corallejo in het noorden, vind je vaak consistente surf breaks. De “North Shore” van Fuerteventura telt tientallen surfspots en loopt van Corralejo in het oosten naar Cotillo in het westen. Lajares ligt precies in het midden van deze kust, en in het zuiden vind je spots bij Moro Jable en Sotavento.

Surfniveau

Waar en wanneer kan jij het best surfen in Fuerteventura voor de beste golven? Voor beginners ga je naar spots zoals Playa Morro, Playa Blanco en El Cotillo. De intermediates en pro’s kunnen zich uitleven op spots zoals Rocky Point, Los Lobos en El Hierro. Al deze spots zijn makkelijk te bereiken vanuit het Surfhouse Corralejo. Boek snel je surfvakantie naar Fuerteventura en surf in de meest ideale condities! Tijdens de surfles ga je samen opzoek naar de beste spot om te surfen voor de groep, zo ontdek je de hele kustlijn van dit eiland!

 

Bekijk Surfhouse Corralejo

4. Surfvakantie mei in Marokko

Marokko is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire winter-surf-bestemmingen. En dat is niet voor niets! Zeker ook in mei kun je nog steeds hele goede golven scoren in het land van 1001 nachten. We hebben twee fantastische locaties in Marokko, het Sea View Surf Camp en het Surf Resort in Taghazout!

Marokko surfen in mei:

 • Niveau: alle levels
 • Wave type: strand, rif, point breaks
 • Surf: laag tot hoog, consistent
 • Weer: 28°C, 24 dagen droog, 10u zon
 • Zee: 21°C, 3/2 mm wetsuit, shorty
 • Spots: Anchor point, Killers, Panorama, Devil's Rock, Mysteries, Boilers, Banana

Surf condities

In Marokko vind je het hele jaar door goede golven, maar er zit wel een verschil tussen de seizoenen. Zo vind je in mei met meer regelmaat kleinere golven vergeleken met de winter. Check daarom de surfvoorspellingen van jouw surfvakantie in mei.

Surf niveau

Ook al kunnen beginnende, intermediate en gevorderde surfers ideale surf sessies beleven tijdens het surfen in Marokko. Vanuit de locaties boek jij je beginner of intermediate surflessen, surf guiding of huur jij je ideale surfboard voor de week. 

Surfspots

De gehele kustlijn van Marokko is bezaaid met goede surfspots, maar vooral in het gebied rondom Taghazout is het the place-to-be en bekend als de winter surf mekka! 
Voor elke surfer is er een surfspot vlak bij onze bestemmingen. Beginners kunnen zich uitstekend vermaken op Essaouira Beach, Panoramas, Devil’s rock, Banana point, K11 en K12. Voor de intermediate en pro’s onder ons raden wij La Source, Magic Bay in Imesouane en Tamri aan. Opzoek naar meer uitdaging? Ontdek dan Killers, Mysteries, Anza en Boilers. Allemaal makkelijk te bereiken van onze surf bestemmingen in Taghazout!


Bekijk  surfvakantie naar Marokko

5. Surfen in Nederland en België

Je kan als beginner uitstekend starten met de surfsport in Nederland. Het komt niet vaak voor dat de golven te groot zijn, maar helemaal plat is het gelukkig ook nooit heel lang. Door de wat zwakkere swells die we hier doorgaans krijgen is het vaak vrij gemakkelijk en vergevingsgezind hier t.o.v. de Atlantische Kust en perfect voor je eerste stapjes in je surf-carrière.  Zet je echter eerste stappen om de Noordzee te gaan surfen, ga dan het water in tijdens een rustige en windstille dag. Zo heb je alle tijd en word je niet overweldigd door de onstuimige Noordzee.

Ben je al gevorderd en wil je beter leren surfen in de Noordzee van Nederland? Dan draait het vooral om timing. Met grote regelmaat is het goed genoeg om een leuke sessie te kunnen doen en soms valt alles samen en surf in je Nederland gewoon echt hele goede golven en voelt het alsof je in Frankrijk bent!

Laat de surf het helemaal afweten? Ga dan SUP-en. Je kunt direct de zee op gaan of gewoon relaxed een rondje peddelen op de lagune naast onze surfschool in Den Haag. Verpest de sterke wind de golven, probeer dan eens te kitesurfen! Kitesurflessen en SUP verhuur vind je allemaal bij Surfblend's surfschool Den Haag

Surfen in Nederland en België in mei:

 • Niveau: all levels
 • Wave type: point, beachbreak
 • Surf: alles tussen flat en 2 meter
 • Weer: 15°C, 17 droge dagen, 9 uur zon
 • Zee: 12°C, 5/4 mm wetsuit, (hand)schoenen, cap

Surf condities

Doordat het sommige dagen helemaal plat kan zijn, en dan opeens dagen achterelkaar goede surf met redelijke golfhoogte, vergt het surfen in de Noordzee een beetje geduld, gelukt en vooral 'gaan wanneer ze er staan'. Wat het vaak lastiger maakt is de wind en de onregelmatigheid van de golven. Hierdoor is het moeilijk om op grotere dagen de golven goed te lezen en op de juiste plek te liggen. Gelukkig zijn er heel veel tools zoals @goedegolven of Magic Seaweed waarop jij de surf voorspellingen kunt checken op de beste spots. Zo ben jij altijd van tevoren op de hoogte over de golf voorspellingen voor een surftrip in eigen land. Twijfel je wel surfboard je moet gaan surfen? Wijzelf zijn helemaal gek van de softdogsurf softops, van short performance boards tot het longboard gevoel, met deze surfboards pakken wij álle golven door het volume, dikte en wendbaarheid. Ontdek via de boardfinder tool welk bordje perfect bij jou past!

Surfen in mei Nederland:
Bekend als de bakermat van het surfen is Scheveningen. Bij het Noordelijk havenhoofd (‘De Noord’) is het surfen in Nederland zo’n beetje begonnen. Inmiddels is dit misschien wel de drukste spot van Europa geworden. Het zuidelijk havenhoofd (‘De Zuid’) is een populaire spot en iets meer naar het zuiden kom je alweer in onze homespot Kijkduin. Onder Den Haag ligt de gemeente Westland, bekend van Hoek van Holland, ’s Gravenzande en Monster. Wijk aan Zee is misschien wel de meest populaire spot door het lange havenhoofd dat bescherming biedt tegen wind en stroming.
Uniek in de wereld is de Maasvlakte 2. Een aantal jaar geleden is de Maasvlakte verder uitgebreid en hierdoor is de kustlijn verder de zee ingetrokken. Deze ligging zorgt ervoor dat je hier swells opvangt die voor Nederland ongekend heftige golven kan geven. Wil je eens iets anders surfen in Nederland? Surf de golven op de Nederlandse Waddeneilanden. 

Surfen in mei België:
Als je wilt gaan surfen in België, vind je langs de hele kustlijn wel soortgelijke spots. Onze favorieten zijn Oostende door de consistente beachbreak, Bredene voor beginners, Blankenberge bij de pier. Bij de spots "Casino Break" en "Surfers Paradise" van de stranden in Knokke-Heist vind je vaak grotere en moeilijker golven, daarom zijn deze spots beter voor de meer ervaren surfers. Lees hier alles wat je moet weten om te surfen in België.

Surfblend Surfschool

Bij Surfblend's surfschool kun je naast privé, familie, groeps- en gewone surflessen ook terecht om verschillende soorten surfboards, wetsuits, en alle surf gear die je nodig hebt te huren. Onze boardroom beschikt over een groot assortiment met voor ieder wat wils. Het gaat van 9ft softops tot aan een 4ft shortboard van Softdog Surfboards. Kom langs en kies jouw favoriete surfboard om te surfen in Kijkduin! Uiteraard laten we je niet in de Nederlandse kou staan en kun je een wetsuit huren. Je kunt kiezen uit een van de vele Hurley wetsuits, of comfort jezelf voor en na het surfen met een warme en zachte Surfblend surf poncho

Boek surflessen Surfschool Den Haag

Bekijk ook