Surfcamp Moliets surfschool Surfcamp Moliets surfschool

Surfen in Moliets

Moliets Plage is een waar surfmekka. Niet voor niets is dit de bakermat van Surfblend, de plek waar het allemaal voor ons is begonnen. Zo leerde veel leden van het Surfblend team surfen in Moliets en zette we onze eerste surfkampen in Frankrijk op poten, namelijk Surfcamp Moliets! Strategisch gelegen tussen Hossegor en Mimizan is Moliets plage dit de ideale plaats om te surfen en te genieten van van Les Landes en Baskenland. Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete spots.

Het typisch Landaise vakantiedorpje kent een enorm groot zandstrand genaamd Moliets Plage. Door de rivier die uitmondt in de zee kent het ook nog eens een van de beste breaks van de regio. Wat surfen in Moliets nog aantrekkelijker maakt! In de maanden juli en augustus is het gezellig druk op en rond het strand en trekken heel wat Europese surfers naar het kust dorpje om te surfen in Moliets! Maar de maanden buiten het hoogseizoen kun je hier heerlijk genieten van de rust en prachtige natuur op het strand en rond de rivier.

Naast surfen biedt het gezellige dorpje nog veel meer en vind je er voor iedereen wel wat leuks. Voor de kleintjes is er een kleine kermis en een speelpark op het strand. Voor de grotere kids is er o.a. een skatepark en een arena voor (diervriendelijke) stiergevechten. Verder kent Moliets veel bars, restaurants en leuke winkeltjes. De perfecte plek voor familiesjongerenjunioren en volwassenen. Ontdek de tofste surfkampen van Frankrijk bij Moliets Plage. Met wie ga jij op surfvakantie?

Surfkampen Frankrijk

Surfblend surfkampen

Juniorcamp Moliets

Zin in een week vol spel, fun en super veel surf? Speciaal voor jongeren tussen de 12-16 jaar hebben wij een Juniorcamp vlak achter de duinen van Moliets Plage. Dichter bij de zee slapen gaat bijna niet en het geluid van de golven zorgt ervoor dat je ’s ochtends maar aan één ding kan denken: surfen. Met een compleet verzorgd pension, accomodatie in safaritenten en comfortabele tenten, een surfprogramma voor de hele week en supertoffe activiteiten met o.a.: waterpark, city trip, paintbal, klimmen en beach games, is dit de ideale bestemmingen voor een junior surfvakantie!

Juniorcamp Moliets

Youthcamp Moliets

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil je wakker worden met het gelijk van de zee en je voeten in het zand? Op vakantie met je vrienden en vriendinnen is nog nooit zo leuk geweest! In dit gezellige camp kun je je heerlijk vermaken met leuke spellen en veel chill plekken. Daarnaast kun je meedoen met de toffe activiteiten, elke dag surflessen volgen en 's avonds de gezellige bars ontdekken. Echt een topbestemming voor een jongeren surfvakantie in Moliets Plage dus! Wil je dit jaar wat nieuws ontdekken? Bekijk dan ook eens ons nieuwste Youthcamp in Vieux Boucau.

Youthcamp Moliets

Surfcamp Moliets

Je Surfblend Journey is niet compleet zonder ooit naar het Surfcamp Moliets te zijn geweest. Deze toffe locatie in de duinen van Moliets Plage is waar we ons allereerste camp hebben gebouwd. Op dit moment zijn de surfkampen in Frankrijk mega populair! Slaap in gezellige tipi's tot deluxe sheddies en tenten, surf elke dag, ga mee op uitstap en ontdek het bruisende nachtleven zelf. Beleef een vakantie vol met surfen, activiteiten en feest in het 18+ surfkamp.

Surfcamp Moliets

Familycamp Moliets

Op surfvakantie met de kinderen? Ontdek het Familycamp. De uitgerekte stranden, goede golven en het levendige vakantiedorpje maakt Familycamp Moliets dé perfecte locatie voor een surfvakantie met het hele gezin. Voorzien van een kinderopvang, een activiteitenprogramma, safaritenten en alle benodigdheden op de campground, beleef je een relaxte week vol beach en fun met de kids. Wil je liever je eigen programma samenstellen? Bekijk dan ook Family Vieux Boucau, de kleinschalige camping met luxe safaritenten net ten zuiden je bestemming voor een ontspannen week met de kinderen op een mooie glamping.

Familycamp Moliets

Surfen in Moliets in het kort

Moliets Plage is een fantastisch strand en een perfecte setup voor alle surfers. De riviermonding zorgt ervoor dat de banken hier vaak zo goed liggen dat zelf lokale surfers van ver komen om te surfen en te kunnen genieten van de goede surf.

Surfcondities

De ideale condities om te surfen in Moliets zijn redelijk uiteenlopend. Zo kan het bij een swell van 0,8meter bij 8 seconden al goed te surfen zijn. Maar vanaf de periode groter wordt dan 12sec houden de zandbanken de grote golven niet meer zo goed. Dan beweegt er zoveel water dat de zandbanken loskomen en mee omslagen in de golven. De ideale condities ontstaan bij periode van 8sec en 12sec en een groote van 0,5 tot 2,5meter.

Deze golven bij een offshore wind maakt van Moliets Plage soms een waar paradijs. Mooie golven van net geen twee meter die goed aflopen en heerlijk barrelen. De gedachte doet ons al watertanden!

Het strand strekt zich van Bordeaux tot aan Hossegor en kent veel (secret) spots. Vlakbij het hoofd strand kun je in het noorden al lege peaks vinden waar je helemaal alleen golven van wereldklasse kunt scoren. Zuidelijk kom je bij Messanges, Vieux Boucau en Seignosse, allemaal beroemde spots met hun eigen kenmerken en werking op verschillende getijden. Vanaf Seignosse kom je in de streek met de wereldberoemde golven van Seignosse – Hossegor – Capbreton, het toneel van vele wedstrijden en niet zelden lig je hier naast de pro’s.

Surfniveau

Elk surfniveau is welkom! Je zult er fijne peaks vinden voor de gevorderde surfers, maar ook langere golven die je snel helpen te verbeteren. Het grote strand biedt heel veel mogelijkheden en bij een lager getij is het ideaal om surfles te volgen.

Zeker tijdens de zomermaanden wanneer de swell vaak wat kleiner is kan je prima leren surfen in Moliets! Ben je met Surfblend op reis? Dan wordt het nog makkelijker. De surfkampen in Frankrijk liggen vlak aan het strand en onze coaches leren je op enkele dagen de basis van het golfsurfen en surf jij de soft tops van Softdogsurf.

Beste surfperiode

De beste momenten om te surfen in Moliets Plage zijn veelal tijdens de lente, de gehele zomer en het begin van de herfst maanden. Tijdens deze periode zijn de golven het meest consistent en zal je het vaakst goede swell krijgen. Terwijl de swell het tegen het einde van de herfst en tijdens de wintermaanden vaak net iets te groot kan zijn. Nog verder naar het zuiden begint Frans Baskenland en de kust verandert hier in een schitterende rotskust met mooie baaien, stranden en riffen. Anglet, Biarritz, Guethary, Bidart, allemaal fantastische plekken om te ontdekken. Zijn de golven te groot voor je? Ga dan naar Hendaye en surf de golven van deze ‘sheltered spot’. Check de surfvoorspellingen van Moliets Plage op met Surf-Forecast.

Surfen in Frankijk met Surfblend

Beste surfspots in Moliets

De rivier

Loop in je een beetje naar het Noorden kom je altijd bij de rivier “Courant d’huchet”. Dankzij deze rivier beschikt het surfstrand over een extra troef. Want door het uitmonden van de rivier vormen zich enkele legendarische zandbanken die de surf uitstekend maakt. Door het bewegen van al dat water worden de banken steviger en zowel ver als vlak aan de kust gevormd. Hierdoor kan je golfsurfen bij alle getijde!

Ten noorde van de rivier

Wanneer je de rivier voorbij bent kom je in een stukje niemandsland tussen Moliets Plage en Lalette. Zo heb je een stukje ongerepte natuur waar niet heel veel mensen komen. Zo vind je er makkelijk een break die je voor jezelf hebt en dus keihard kan surfen. Ten noorden van de Rivier wordt door het Surfblend team ook wel Houdini’s genoemd. Je kan er lekker verdwijnen en heel de dag surfen zonder dat iemand het weet!

De Golf

Zoek je nog een leuke spot om te surfen in Moliets? Vertrek dan vanaf de centrale strandopgang en loop richting het zuiden. Na een 10minuten lopen kom je ter hoogte van het mooie golfterrein. Maar naast effectief golfen vind je er ook goede golven! Door het golfterein komt deze spot dus aan haar bijnaam. Aan “de Golf” vind je een hele mooie zandbank die begint te lopen van laag naar hoog tij.

Messangeles

Naast de golf vind je nog heel wat fijne surfspots om te surfen in Moliets. Reis je nog verder naar het zuiden kom je bij het kustdorpje Messanges. Ook hier liggen de zandbanken heel goed en gaan er geruchten rond over een legendarische linkse golf die loopt van mid naar hoog tij. In Messanges waan je jezelf soms in Californië en daarom wordt de spot ook wel Messangeles genoemd door het Surfblend team.

Surfkampen Moliets, Frankrijk

Bekijk ook