Surfblend surfvakanties

surfen in moliets

Lees alles over surfen in Moliets!

Moliets Plage is een waar surfmekka. Niet voor niets is dit de bakermat van Surfblend, de plek waar het allemaal voor ons is begonnen. Strategisch gelegen tussen Hossegor en Mimizan is Moliets plage de ideale plaats om te surfen en te genieten van van Les Landes en Baskenland.

moliets

surfen in moliets surfkamp surfcamp

moliets

Het typisch Landaise vakantiedorpje kent een enorm groot zandstrand genaamd Moliets Plage. Door de rivier die uitmondt in de zee kent het ook nog eens een van de beste breaks van de regio. Wat surfen in Moliets nog aantrekkelijker maakt! In de maanden juli en augustus is het gezellig druk op en rond het strand en trekken heel wat Europese surfers naar het kust dorpje om te surfen in Moliets! Maar de maanden buiten het hoogseizoen kun je hier heerlijk genieten van de rust en prachtige natuur op het strand en rond de rivier.

Naast surfen biedt het gezellige dorpje nog veel meer en vind je er voor iedereen wel wat leuks. Voor de kleintjes is er een kleine kermis en een speelpark op het strand. Voor de grotere kids is er o.a. een skatepark en een arena voor (diervriendelijke) stiergevechten. Verder kent Moliets veel bars, restaurants en leuke winkeltjes. De perfecte plek voor familiesjongerenjunioren en volwassenen. Ontdek de tofste surfkampen van Frankrijk bij Moliets Plage. Met wie ga jij op surfvakantie?

surfen in moliets

surfen in moliets surfkamp surfcamp

surfen in moliets

De ideale condities om te surfen in Moliets zijn redelijk uiteenlopend. Zo kan het bij een swell van 0,8 meter bij 8 seconden al goed te surfen zijn. Maar vanaf de periode groter wordt dan 12 sec houden de zandbanken de grote golven niet meer zo goed. Dan beweegt er zoveel water dat de zandbanken loskomen en mee omslagen in de golven. De ideale condities ontstaan bij periode van 8 sec tot 12 sec en een grootte van 0,5 tot 2,5 meter.

Deze golven bij een offshore wind maakt van Moliets Plage soms een waar paradijs. Mooie golven van net geen twee meter die goed aflopen en heerlijk barrelen. De gedachte doet ons al watertanden!

Het strand strekt zich van Bordeaux tot aan Hossegor en kent veel (secret) spots. Vlakbij het hoofd strand kun je in het noorden al lege peaks vinden waar je helemaal alleen golven van wereldklasse kunt scoren. Zuidelijk kom je bij Messanges, Vieux Boucau en Seignosse, allemaal beroemde spots met hun eigen kenmerken en werking op verschillende getijden. Vanaf Seignosse kom je in de streek met de wereldberoemde golven van Seignosse – Hossegor – Capbreton, het toneel van vele wedstrijden en niet zelden lig je hier naast de pro’s.

beste surfspots bij Moliets

de rivier

Loop je een beetje naar het Noorden kom je altijd bij de rivier “Courant d’huchet”. Het surfstrand beschikt dankzij deze rivier over een extra troef. Door het uitmonden van de rivier vormen zich enkele legendarische zandbanken die de surf nóg beter maakt. Door het bewegen van al dat water worden de banken steviger en zowel ver als vlak aan de kust gevormd. Hierdoor kan je golfsurfen bij alle getijden!

surfen in moliets surfkamp surfcamp

ten noorden van de rivier

Wanneer je de rivier voorbij bent, kom je in een stukje niemandsland tussen Moliets Plage en Lalette. Hier heb je een stukje ongerepte natuur waar niet heel veel mensen komen. Zo vind je er makkelijk breaks met rustige line ups. Ten noorden van de Rivier wordt door het Surfblend team ook wel Houdini’s genoemd. Je kan er lekker verdwijnen en heel de dag surfen zonder dat iemand het weet!

surfen in moliets surfkamp surfcamp

de golf

Zoek je nog een leuke spot om te surfen in Moliets? Vertrek dan vanaf de centrale strandopgang en loop richting het zuiden. Na een 10 minuten lopen, kom je ter hoogte van het mooie golfterrein. Maar naast golfen vind je er ook goede golven! Door het golfterrein komt deze spot dus aan haar bijnaam. Aan “de Golf” vind je een hele mooie zandbank die begint te lopen van laag naar hoog tij.

surfen in moliets surfkamp surfcamp

Messangeles

Reis je nog verder naar het zuiden kom je bij het kustdorpje Messanges. Ook hier liggen de zandbanken heel goed en gaan er geruchten rond over een legendarische linkse golf die loopt van mid naar hoog tij. In Messanges waan je jezelf soms in Californië en daarom wordt de spot ook wel Messangeles genoemd door het Surfblend team. Vanaf 2024 vind je hier het Familycamp Messanges en het Juniorcamp Messanges!

surfen in moliets surfkamp surfcamp

surfblend bestemmingen

juniorcamp moliets

Zin in een week vol spel, fun en super veel surf? Speciaal voor jongeren tussen de 12-16 jaar hebben wij een Juniorcamp vlak achter de duinen van Moliets Plage. Dichter bij de zee slapen gaat bijna niet en het geluid van de golven zorgt ervoor dat je ’s ochtends maar aan één ding kan denken: surfen. Met een compleet verzorgd pension, accommodatie in safaritenten en comfortabele tenten, een surfprogramma voor de hele week en supertoffe activiteiten met o.a.: waterpark, city trip, paintball, klimmen en beach games, is dit de ideale bestemmingen voor een junior surfvakantie!

Check ook eens het nabijgelegen Juniorcamp Messanges!

surfen in moliets surfkamp surfcamp

youthcamp Moliets

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil je wakker worden met het gelijk van de zee en je voeten in het zand? Op vakantie met je vrienden en vriendinnen is nog nooit zo leuk geweest! In dit gezellige camp kun je je heerlijk vermaken met leuke spellen en veel chill plekken. Daarnaast kun je meedoen met de toffe activiteiten, elke dag surflessen volgen en 's avonds de gezellige bars ontdekken. Echt een topbestemming voor een jongeren surfvakantie in Moliets Plage dus!

surfen in moliets surfkamp surfcamp

surfcamp moliets

Je Surfblend Journey is niet compleet zonder ooit naar het Surfcamp Moliets te zijn geweest. Deze toffe locatie in de duinen van Moliets Plage is waar we ons allereerste camp hebben gebouwd. Op dit moment zijn de surfkampen in Frankrijk mega populair! Slaap in gezellige tipi's tot deluxe sheddies en tenten, surf elke dag, ga mee op uitstap en ontdek het bruisende nachtleven zelf. Beleef een vakantie vol met surfen, activiteiten en feest in het 18+ surfkamp.

surfen in moliets surfkamp surfcamp

familycamp moliets

Op surfvakantie met de kinderen? Ontdek het Familycamp. De uitgerekte stranden, goede golven en het levendige vakantiedorpje maakt Familycamp Moliets dé perfecte locatie voor een surfvakantie met het hele gezin. Voorzien van een kinderopvang, een activiteitenprogramma, safaritenten en alle benodigdheden op de campground, beleef je een relaxte week vol beach en fun met de kids. Wil je liever je eigen programma samenstellen? Bekijk dan ook Family Vieux Boucau, de kleinschalige camping met luxe safaritenten net ten zuiden je bestemming voor een ontspannen week met de kinderen op een mooie glamping.

surfen in moliets surfkamp surfcamp
surfvakantie
surfvakantie

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!