Surfcamp Moliets surfschool Surfcamp Moliets surfschool

Surfen in Moliets

Surfen in Moliets

 

Moliets is een waar surfmekka in Frankrijk. Niet voor niets is dit de bakermat van Surfblend, de plek waar het allemaal voor ons is begonnen. Zo leerde veel leden van het Surfblend team surfen in Moliets en zette we er het allereerste camp op poten, namelijk Surfcamp Moliets! Strategisch gelegen tussen Hossegor en Mimizan is dit de ideale plaats om te surfen en te genieten van al het moois van Les Landes en het Baskenland. Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete spots en het liefste wat we doen in de regio, is heerlijk surfen in Moliets!

Het typisch Landaise vakantiedorpje kent een enorm groot zandstrand en door de rivier die uitmondt in de zee kent het ook nog eens een van de beste breaks van de regio. Wat surfen in op deze plek nog aantrekkelijker maakt! In de maanden juli en augustus is het gezellig druk op en rond het strand en trekken heel wat Europeese surfers naar het kust dorpje om te surfen in Moliets! Maar de maanden buiten het hoogseizoen kun je hier heerlijk genieten van de rust en prachtige natuur op het strand en rond de rivier.

Naast surfen  biedt het gezellige dorpje nog veel meer en vind je er voor iedereen wel wat leuks. Voor de kleintjes is er een kleine kermis en een speelpark op het strand. Voor de grotere kids is er o.a. een skatepark en een arena voor (diervriendelijke) stiergevechten. Verder kent Moliets veel bars, restaurants en leuke winkeltjes. De perfecte plek voor het voor familiesjongerenjunioren en volwassenen. Met wie ga jij op surfvakantie?

Surfen in Moliets in het kort

Surfcondities

Moliets kent een fantastisch strand en een perfecte setup voor alle surfers. Daarom is het ook zo heerlijk surfen in Moliets! De riviermonding zorgt ervoor dat de banken hier vaak zo goed liggen dat zelf lokale surfers van ver komen om te surfen en te kunnen genieten van de goede surf. De ideale condities om te surfen in Moliets zijn redelijk uiteenlopend. Zo kan het bij een swell van 0,8meter bij 8 seconden al goed te surfen zijn. Maar vanaf de periode groter wordt dan 12sec houden de zandbanken de grote golven niet meer zo goed. Dan beweegt er zoveel water dat de zandbanken loskomen en mee omslagen in de golven. Ideaal surfen in Moliets doe je dus tussen een periode van 8sec en 12sec en een groote van 0,5 tot 2,5meter. Deze golven bij een offshore wind maakt van Moliets-Plage soms een waar paradijs. Mooie golven van net geen twee meter die goed aflopen en heerlijk barrelen. De gedachte doet ons al watertanden!

Niet alleen in Moliets vind je goede golven en is het heerlijk surfen, want het strand strekt zich van Bordeaux tot aan Hossegor en kent veel (secret) spots. Vlakbij Moliets kun je in het noorden al lege peaks vinden waar je helemaal alleen golven van wereldklasse kunt scoren. Zuidelijk kom je bij Messanges, Vieux Boucau en Seignosse, allemaal beroemde spots met hun eigen kenmerken en werking op verschillende getijden. Vanaf Seignosse kom je in de streek met de wereldberoemde golven van Seignosse – Hossegor – Capbreton, het toneel van vele wedstrijden en niet zelden lig je hier naast de pro’s.

Surfniveau

Surfen in Moliets is toegankelijk voor elk surfniveau! Je zult er fijne peaks vinden voor de gevorderde surfers, maar ook langere golven die je snel helpen te verbeteren. Het grote strand biedt heel veel mogelijkheden en bij een lager getij is het ideaal om surfles te volgen. Zeker tijdens de zomermaanden wanneer de swell vaak wat kleiner is kan je prima leren surfen in Moliets! Ben je met Surfblend op reis? Dan wordt het nog makkelijker om te surfen. Het camp ligt vlak aan het strand en onze coaches leren je op enkele dagen de basis van het golfsurfen. Voor je het weet, sta je te surfen in Moliets!

Beste surfperiode

De beste momenten om te surfen in Moliets zijn veelal tijdens de lente, de gehele zomer en het begin van de herfst maanden. Tijdens deze periode zijn de golven het meest consistent en zal je het vaakst goede swell krijgen. Terwijl de swell het tegen het einde van de herfst en tijdens de wintermaanden vaak net iets te groot kan zijn om goed te surfen in Moliets. In de winter zullen er nog steeds golven te vinden zijn maar ben je net iets beter af in het Baskenland. Nog verder naar het zuiden begint Frans Baskenland en de kust verandert hier in een schitterende rotskust met mooie baaien, stranden en riffen. Anglet, Biarritz, Guethary, Bidart, allemaal fantastische plekken om te ontdekken. Zijn de golven te groot voor je? Ga dan naar Hendaye en surf de golven van deze ‘sheltered spot’.

Surfen in Frankijk met Surfblend

Onze surf bestemmingen in Moliets

Juniorcamp Moliets (12-16 jaar)

Youthcamp Moliets (15-18 jaar)

Surfcamp Moliets (16+ en 18+)

Familycamp Moliets

surfvakantie zuid-frankrijk Moliets omgeving

Beste surfspots in Moliets

De rivier

Loop in je een beetje naar het Noorden kom je altijd bij de rivier “Courant d’huchet”. Dankzij deze rivier beschikt het surfstrand over een extra troef. Want door het uitmonden van de rivier vormen zich enkele legendarische zandbanken die surfen in Moliets nog beter maken. Door het bewegen van al dat water worden de banken steviger en zowel ver als vlak aan de kust gevormd. Hierdoor kan je surfen in Moliets bij alle getijde!

Ten noorde van de rivier

Wanneer je de rivier voorbij bent kom je in een stukje niemandsland tussen Moliets en Lalette. Ook hier is het prima surfen in Moliets! Zo heb je een stukje ongerepte natuur waar niet heel veel mensen komen. Zo vind je er makkelijk een break die je voor jezelf hebt en dus kei hard kan surfen. Ten noorden van de Rivier wordt door het Surfblend team ook wel Houdini’s genoemd. Je kan er lekker verdwijnen en heel de dag surfen zonder dat iemand het weet!

De Golf

Zoek je nog een leuke spot om te surfen in Moliets? Vertrek dan vanaf de centrale strandopgang en loop richting het zuiden. Na een 10minuten lopen kom je ter hoogte van het mooie golfterrein in Moliets. Maar naast effectief golfen vind je er ook goede golven om te surfen in Moliets! Door het golfterein komt deze spot dus aan haar bijnaam. Aan “de Golf” vind je een hele mooie zandbank die begint te lopen van laag naar hoog tij.

Messangeles

Naast de golf vind je nog heel wat fijne surfspots om te surfen in Moliets. Reis je nog verder naar het zuiden kom je bij het kustdorpje Messanges. Ook hier liggen de zandbanken heel goed en gaan er geruchten rond over een legendarische linkse golf die loopt van mid naar hoog tij. In Messanges waan je jezelf soms in Californië en daarom word de spot ook wel Messangeles genoemd door het Surfblend team.

Bekijk ook