Surfen in Moliets

Leer Moliets kennen!

Moliets is een waar surfmekka in Frankrijk. Niet voor niets is dit de bakermat van Surfblend, de plek waar het allemaal voor ons is begonnen. Strategisch gelegen tussen Hossegor en Mimizan is Moliets Plage de ideale plaats om te surfen en te genieten van al het moois van Les Landes en Baskenland. 

Het typisch Landaise vakantiedorpje kent een enorm groot zandstrand en door de rivier die uitmondt in de zee kent het ook nog eens een van de beste breaks van de regio. In de maanden juli en augustus is het gezellig druk op en rond het strand, maar de maanden buiten het hoogseizoen kun je hier genieten van de rust en natuur.

Moliets biedt voor iedereen wat leuks. Voor de kleintjes is er een kleine kermis en een speelpark op het strand. Voor de grotere kids is er o.a. een skatepark en een arena voor (diervriendelijke) stiergevechten. Verder kent Moliets veel bars, restaurants en leuke winkeltjes.

Surfen

Moliets kent een fantastisch strand en een perfecte setup voor alle surfers. Je zult er fijne peaks vinden voor de gevorderde surfers, maar ook langere golven die je snel helpen te verbeteren. De riviermonding zorgt ervoor dat de banken hier vaak zo goed liggen dat lokale surfers van ver komen om hier te kunnen genieten van de goede surf.

Niet alleen Moliets kent goede golven, want het strand strekt zich van Bordeaux tot aan Hossegor en kent veel (secret) spots. Vlakbij Moliets kun je in het noorden al lege peaks vinden waar je helemaal alleen golven van wereldklasse kunt scoren…search & find J

Zuidelijk kom je bij Messanges, Vieux Boucau en Seignosse, allemaal beroemde spots met hun eigen kenmerken en werking op verschillende getijden. Vanaf Seignosse kom je in de streek met de wereldberoemde golven van Seignosse – Hossegor – Capbreton, het toneel van vele wedstrijden en niet zelden lig je hier naast de pro’s.

Nog verder naar het zuiden begint Frans Baskenland en de kust verandert hier in een schitterende rotskust met mooie baaien, stranden en riffen. Anglet, Biarritz, Guethary, Bidart, allemaal fantastische plekken om te ontdekken. Zijn de golven te groot voor je? Ga dan naar Hendaye en surf de golven van deze ‘sheltered spot’.

Bekijk ook