Surfen in Fuerteventura

Leer Fuerteventura kennen!

Fuerteventura betekent letterlijk “sterke wind” en die naam is niet voor niets gekozen voor dit eiland, het waait hier quasi altijd. Het is het summum voor wind- en kitesurfers en je zou verwachten dat het golfsurfen hier dan iets minder goed zou zijn, maar niets is minder waar. Door de unieke kustlijn waait het of off-shore of je kunt wel een ‘sheltered spot’ vinden waar de wind geen invloed heeft op de brekende golven.


Fuerteventura is een van bekendste eilanden van Spanje en het is het op een na grootste en minst bevolkte eiland van de Canarische eilanden met een oppervlakte van 1.722 km² en telt ongeveer 90.000 vaste inwoners. Er zijn kilometers lege, perfect goudkleurige stranden te vinden. De noordkust –ook wel bekend als de North Shore- staat bekend als een van de meest varierende en consistente plek om te surfen en wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. De North Shore loopt van Corralejo in het oosten naar Cotillo in het westen, Lajares ligt precies in het midden van deze kust. In het zuiden kun je weer spots vinden bij Moro Jable en Sotavento.

Surfen

Het epicentrum van de surf is wel de North Shore met tal van surfspots. Van relaxte beginnersgolven zoals El Generosa of zelfs Flag Beach bij Corralejo, tot aan de brute golven The Bubble. Je rijdt over het zandweggetje langs de zee en je kunt perfect zien welke golven geschikt zijn voor jouw niveau. Sommige mensen vinden alleen het rijden over de North Shore al een avontuur op zich, wees zuinig op de huurauto ;)

Alle surfspots ontdek je het makkelijkst vanuit het Corralejo Surfhouse!

Bekijk ook