Op vakantie surfen in Fuerteventura Surfhouse Op vakantie surfen in Fuerteventura Surfhouse

Surfen in Fuerteventura

Fuerteventura is een van bekendste eilanden van Spanje en het is het op een na grootste en minst bevolkte eiland van de Canarische eilanden met een oppervlakte van 1.722 km² en telt ongeveer 90.000 vaste inwoners. Er zijn kilometers lege, perfect goudkleurige stranden te vinden.

De noordkust –ook wel bekend als de North Shore- staat bekend als een van de meest variërende en consistente plek om te surfen en wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. De North Shore loopt van Corralejo in het oosten naar Cotillo in het westen, Lajares ligt precies in het midden van deze kust. In het zuiden kun je weer spots vinden bij Moro Jable en Sotavento.

Vakantie Fuerteventura

Op vakantie surfen in Fuerteventura op de beste surfspots

Surfen in Fuerteventura

Surfcondities

Fuerteventura betekent letterlijk “sterke wind” en die naam is niet voor niets gekozen voor dit eiland, het waait hier quasi altijd. Het is het summum voor wind- en kitesurfers en je zou verwachten dat het golfsurfen hier dan iets minder goed zou zijn, maar niets is minder waar. Door de unieke kustlijn waait het of off-shore of je kunt wel een ‘sheltered spot’ vinden waar de wind geen invloed heeft op de brekende golven.

Surfniveau

Van relaxte beginnersgolven zoals El Generosa of zelfs Flag Beach bij Corralejo, tot aan de brute golven The Bubble. 

Je rijdt over het zandweggetje langs de zee en je kunt perfect zien welke golven geschikt zijn voor jouw niveau. Sommige mensen vinden alleen het rijden over de North Shore al een avontuur op zich, wees zuinig op de huurauto ;)

Beste surfperiode

Surfen op de beste surfspots van Fuerteventura? Dat kan het hele jaar door! Door het zomers klimaat is Fuerteventura één van de meest populaire surf vakanties geworden.

De eilanden vangen doorgaans veel wind, maar dit is op zijn minst in de herfstperiode. Combineer dit met de winterse swells die recht op de eilanden afkomen en je vindt de beste surf voor iedere surfer! 

  • Herfst: 23°C, water: 23°C - wetsuit: shorty
  • Winter: 20°C, water: 21°C - wetsuit: 3/2 mm
  • Lente: 21°C, water: 22°C - wetsuit: 3/2 mm
  • Zomer: 24°C, water: 23°C - wetsuit: shorty

De beste periode voor een zon vakantie is van april tot oktober. Alhoewel beginners het hele jaar door goed kunnen surfen, zijn de maanden september en maart het meest geschikt voor intermediate en gevorderde surfers.

Surfhouse Fuerteventura

Op vakantie surfen in Fuerteventura op de beste surfspots

De beste surfspots van Fuerteventura

Het epicentrum van de surf in Fuerteventura is wel de North Shore met tal van surfspots. Van Corallejo tot Cotillo, je vindt hier een grote variatie aan surfspots voor ieder niveau. 

Voor de beginnende surfers raden wij aan om de zandstranden eerst te verkennen. De surfspots 'El Burro', 'Flag Beach' en 'Playa del Morro' zijn fijne stranden met beachbreaks. Hier kun je zoveel oefenen als je wilt, zonder zorgen. 

Het surfstrand van Surfhouse Fuerteventura is 'Rocky Point'. Dit is een toegankelijke spot voor vele surfers die vrijwel altijd goed te surfen is.

Tussen 'Cotillo' en 'Corralejo' ligt de bekende North Shore de bekende surfspots van Fuerteventura zoals 'El Hierro', 'Generosa' en 'Los Lobos', 'Spew pits' en 'The Bubble'. Deze surfspots zijn ondiepe en vulkanische rif en pointbreaks, waar de surf echt gigantisch kan worden. 

Voor een unieke surftrip neem je de ferry naar 'Los Lobos'. Hier kun je de langste rechtse golf van de Canarische Eilanden surfen, een ware droom van iedere surfer! 

Veel keuze en veel mogelijkheden voor verschillende niveaus. Bekijk vlak voor vertrek de surf voorspellingen. Alle surfspots ontdek je het makkelijkst vanuit het Fuerteventura Surfhouse in Corralejo!
 

Fuerteventura surfen

Surfblend Surfhouse Fuerteventura

Surfhouse Corralejo, Fuerteventura

Voor een avontuurlijke vakantie in Fuerteventura, is Surfhouse Fuerteventura jouw place-to-be. Centraal gelegen in het supergezellige surfdorpje Corralejo, verken je niet alleen de beste surfspots maar ontdek je ook het nachtleven in de gezellige barretjes en restaurantjes op wandelafstand. Je boekt je surflessen bij onze partner surfschool met Nederlandstalig management en samen ga je opzoek naar de beste surfspot van de dag. Het internationale 18+ surf house maakt deze locatie een sfeervolle surftrip die je als surfer echt meegemaakt moet hebben. 

Explore

Naast het surfen valt er tijdens een vakantie in Fuerteventura veel avontuur te beleven. Met grote vulkanen, de maanlandschappen, woestijnachtige duinen direct aan het turquoise water van de Atlantische Oceaan, hoef je je niet te vervelen. Het eiland is klein en gemakkelijk te verkennen vanaf Surfhouse Fuerteventura. Ga op roadtrip over de grote vulkanen, verken het gebied tijdens een mountainbike tour, probeer sandboarding in de mini woestijnen of ga mee op een boottrip en bezoek de buureilanden en spot gegarandeerd dolfijnen en misschien wel walvissen! 

Op vakantie naar Fuerteventura

Bekijk ook