Surfblend surfvakanties

surfen in fuerteventura

Ga surfen in Fuerteventura met surfblend!

De noordkust –ook wel bekend als de North Shore- staat bekend als een van de meest variërende en consistente plekken om te surfen en wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. Je vindt hier golven voor beginners, maar ook voor de doorgewinterde surfer.

fuerteventura

surfen in fuerteventura canarische eilanden

fuerteventura

Fuerteventura is een van bekendste eilanden van Spanje en het is het op één na grootste en minst bevolkte eiland van de Canarische eilanden met een oppervlakte van 1.722 km² en telt ongeveer 90.000 vaste inwoners. Er zijn kilometers lege, perfect goudkleurige stranden te vinden.

De noordkust of North Shore loopt van Corralejo in het oosten naar Cotillo in het westen, Lajares ligt precies in het midden van deze kust. In het zuiden kun je weer spots vinden bij Moro Jable en Sotavento.

surfen in fuerteventura

surfen in fuerteventura canarische eilanden

surfen in fuerteventura

Fuerteventura betekent letterlijk “sterke wind” en die naam is niet voor niets gekozen voor dit eiland, het waait hier quasi altijd. Het is het summum voor wind- en kitesurfers en je zou verwachten dat het golfsurfen hier dan iets minder goed zou zijn, maar niets is minder waar. Door de unieke kustlijn waait het vaak off-shore of je kunt wel een ‘sheltered spot’ vinden waar de wind geen invloed heeft op de brekende golven.

beste surfspots in fuerteventura

beginner surfspots

Voor de beginnende surfers raden wij aan om de zandstranden eerst te verkennen. De surfspots 'El Burro', 'Flag Beach' en 'Playa del Morro' zijn fijne stranden met beach breaks. Hier kun je zoveel oefenen als je wilt, zonder zorgen. 

Flag beach ligt op 2 km van Corralejo en is een prachtige plek geflankeerd door enorme glooiende zandduinen met in de verte zichtbare vulkanische bergen. Doordat het een beach break is, is dit de ideale plek om te leren surfen.

surfen in fuerteventura canarische eilanden

rocky point

Het surfstrand van Surfhouse Fuerteventura is 'Rocky Point'. Dit is een toegankelijke spot voor vele surfers die vrijwel altijd goed te surfen is. Het is een reef break met een linkse en rechtse golf. De linkse golf ligt wat dieper in zee. Je kan deze spot te voet bereiken vanaf de surfhouse.

surfen in fuerteventura canarische eilanden

gevorderde surfspots

Tussen 'Cotillo' en 'Corralejo' ligt de North Shore met de bekendste surfspots van Fuerteventura zoals 'El Hierro', 'Generosa' en 'Los Lobos', 'Spew pits' en 'The Bubble'. Deze surfspots zijn ondiepe en vulkanische rif en pointbreaks, waar de surf echt gigantisch kan worden. 

De golven van The Bubble breken over vulkanisch gesteente, dus het kan soms erg gevaarlijk zijn en alleen de allerbeste kunnen er surfen.

El Hierro is de beroemdste surfspot van het eiland vanwege de betrouwbaarheid van de golven. Ook hier breken de golven over het vulkanische rif dus is het enkel aan te raden voor gevorderde surfers.

Voor een unieke surftrip neem je de ferry naar 'Los Lobos'. Hier kun je de langste rechtse golf van de Canarische Eilanden surfen, een ware droom van iedere surfer! 

surfen in fuerteventura canarische eilanden

Surfhouse Corralejo

surfen in fuerteventura canarische eilanden

Surfhouse Corralejo

Voor een avontuurlijke vakantie in Fuerteventura, is de Surfhouse Corralejo jouw place-to-be. Centraal gelegen in het supergezellige surfdorpje Corralejo, verken je niet alleen de beste surfspots maar ontdek je ook het nachtleven in de gezellige barretjes en restaurantjes op wandelafstand. Je boekt je surflessen bij onze partner surfschool met Nederlandstalig management en samen ga je opzoek naar de beste surfspot van de dag. Het internationale 18+ surf house maakt deze locatie een sfeervolle surftrip die je als surfer echt meegemaakt moet hebben. 

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!