Surfen in Spanje

Surfen in Spanje

Surfblend is in 1999 begonnen met surfkampen in Frankrijk te organiseren. Na het enorme succes aan de Franse kust groeide de interesse in surf met Surfblend in Spanje enorm snel. De surf-lifestyle in het prachtige Spanje focust zich voornamelijk op de noord kust waarbij het Spaanse Baskenland de ultieme hotspot is. De prachtige baaitjes in de omgeving, het heerlijke eten en de authentieke spaanse gezelligheid maken van surfen met je vrienden in Spanje een must do!

 

Surfcamp Zarautz surf vakantie18 plus Spanje

Surfen in Spanje in het kort

Surfcondities

Het hele jaar door surfen er in spanje enorm veel mensen, zowel locals als gemotiveerde toeristen. De kustlijn leent zich dan ook perfect voor de verschillende niveau’s. In de zomer kan je in spanje surfen op rustige golven, ze zijn iets kleiner en bevatten minder kracht dan in het voorjaar of het najaar. De wind is vaak minimaal of zelfs off-shore in de ochtend, maar ook de avonden bieden mooie sessies terwijl de zon in het water zakt. Heerlijk!

Surfniveau

Zowel gevorderden als beginners kunnen terecht bij Surfblend als ze willen gaan shredden in de prachtige baaitjes van Spanje. Wij bieden cursussen aan op beide niveau’s waarbij je feedback krijgt specifiek op jouw niveau. Surf in Spanje was nog nooit zo leuk!

Beste surfperiode

Het hele jaar door kan je gaan in Spanje golfsurfen, maar we raden aan om te focussen op het voorjaar, de zomer en het najaar. De zomer is perfect voor een surfvakantie in dit prachtige land, maar ook om te genieten van het gezellige spaanse leven. Als je in het voorjaar naar Spanje gaat om te surfen, dan kan je iets rustigere dorpjes en line-ups verwachten. Het najaar geeft wat stevigere swell wat de sport hier dan ook echt op de kaart zet!

Alles over surfen in Spanje met Surfblend

Onze surf camps en houses in Spanje

Hieronder vind je een kort overzicht van de Surfblend locaties in Spanje

Surfcamp Zarautz

Surfhouse Corralejo

golfsurfen in Spanje camping surfcamp Zarautz

Beste surfspots in Spanje

Zarautz

Zarautz is het hart van als het op surfen in noord Spanje aankomt! Het pitoreske kleine dorpje ligt in een adembenemende baai waar zowel de gevorderde als de beginner helemaal aan zijn trekken komt. Als je op surfvakantie wilt met Surfblend in Spanje, dan is het Surfcamp Zarautz de keuze voor jou! Op wandelafstand van zowel het strand als het gezellige dorpje waar we regelmatig heerlijke tapas gaan eten.

Surfblend bestemmingen in Zarautz:

Surfcamp Zarautz

Surfcamp Zarautz surfvakantie Spanje 18 plus

Fuerteventura

Surfen in het pitoreske Spanje is niet alleen mogelijk op het vasteland, maar ook de Canarische Eilanden zijn een populaire Spaanse surfbestemming. Het grote verschil tussen surfen met je vrienden in Spanje en surfen op de Canarische eilanden is de sterke wind. Dit maakt het perfect om te kiten en windsurfen, maar ook het golfsurfen is enorm populair. Als je in de zomer heerlijk op vakantie bent geweest in Spanje, dan kan je de winter overbruggen door golven te scoren op Fuerteventura.

Surfblend bestemmingen op Fuerteventura:

Surfhouse Corralejo

Surfblend surfvakantie Canarische Eilanden Spanje

San Vincente

Nadat je het wereldberoemde Comillas gepasseerd bent, kom je aan in San Vicente of zoals het volledig wordt genoemd: San Vicente de la Barquera. Dit is wederom een prachtige plek om te bezoeken wanneer je in Spanje bent om te surfen. Het is namelijk een schitterend vissersdorpje met een leuke restaurantjes en een vredig haventje. Aan de oostkant van de havenmond vind je het strand terug. Mellow golven rollen hier in de zomer kalm binnen, wat het een perfect plek maakt om te surfen in Spanje voor beginners. De omgeving is prachtig met Oyambre om de hoek, al met al een mooie stop om te bezoeken met de Surfbusjes of als je met vrienden wilt gaan shredden aan de Spaanse kustlijn.

Lees hier alles over surfen in San Vicente

Loredo

Langs de fantastische kust lijn van Noord-Spanje vind je Loredo, vlakbij Santander. Samen met Somo vormt zij de surfbaai van Santander en is het daarmee één van de hotspot in Spanje als het om surfen draait. Op het prachtige strand kijk je links uit op het oude centrum van Santander. Kijk  je naar rechts, dan heb je uitzicht op de kliffen van Loredo en het onbewoonde eiland genaamd Isla de Santa Marina. Het is een zeer goede uitvalsbasis als je wilt gaan surfen in het spaanse sop, maar ook een must visit als je gaat hier langs komt tijdens  roadtrip.

Lees hier alles over surfen in Loredo

Surfcamp Zarautz surf vakantie Spanje

Bekijk ook