surfen in voorjaar surfvakantie surfbestemmingen surfen in voorjaar surfvakantie surfbestemmingen

Surfen in het voorjaar

Surfen in het voorjaar

Kom surfen in het voorjaar en beleef de beste surfbestemmingen op z'n gemakje!

Ontdek de beste surfspots om te surfen in het voorjaar, maak kennis met onze top 5 favoriete surf trips.

Bekijk alle voorjaar surfbestemmingen

Populaire surfbestemmingen voorjaar

Om te surfen in het voorjaar verblijven wij het liefsts in onze surfhouses in LissabonVieux Boucau en de Algarve, staan wij altijd te popelen om hier de beste surfspots te shredden.

Natuurlijk kun je in het voorjaar goed surfen op tropische bestemmingen zoals Indonesië, Costa Rica, de Filipijnen of tijdens een boottrip op de Malediven. Als je er even lekker tussenuit wilt, zijn er in Marokko en Europa meer dan genoeg top surfspots in het voorjaar tijdens je voorjaarsvakantie. Van surfing the European "North shore" aan de noordkust van Fuerteventura, de variaties van surfbestemmingen aan de gehele westkust van Ericeira, Lissabon tot aan de Algarve in Portugal, of Marokkaanse golven van Taghazout!

Ontsnap eigen land, en lig met je wetsuit in het water en je snoet in de zon. De winterswells komen nog regelmatig binnen. Hierdoor vind je consistente golven met vaak offshore wind. Het is ideale periode voor iedereen om te surfen, of je nou beginner bent, intermediate of gevorderde. Ontdek onze favoriete surfbestemmingen in het voorjaar!

Bekijk voorjaar surfbestemmingen

1. Surfen in het voorjaar in Frankrijk

In het voorjaar in Frankrijk wordt het al een stuk aangenamer en zijn de golven toegankelijker voor elk niveau. Surf de beste spots van Zuid Frankrijk. Van Mimizan, Moliets en Vieux Boucau tot Hossegor en Cabreton! Geniet van de gastronomie, de natuur die in bloei staat en natuurlijk de surfcultuur. Vanuit onze homespot Vieux Boucau vind je gegarandeerd perfecte golven waar zelfs de World Surf League hier elk jaar de Quicksilver Pro France organiseert!

Surfen in het voorjaar in Frankrijk

 • Niveau: all
 • Wave type: beach breaks & barrels
 • Weer: 16-24°C
 • Surf: Medium waves
 • Zee: 21-26°C, 3/2 mm wetsuit
 • Spots: Mimizan, Seignosse, Moliets, Vieux Boucau, Hossegor, Cabreton

Surfcondities

De dagen worden langer en de zon laat zich zien, dus er is meer tijd om de Franse golven te surfen! Daarnaast zijn de golven vaak de goede groote met kracht waar wij surfers nou echt iets mee kunnen. Er zal altijd surf te vinden zijn, voor iedereen! 

Surfbestemmingen voorjaar Frankrijk

Langs de hele kust vind je legendarische spots met eersteklasse golven. Zo stelt onze homespot Vieux Boucau nooit teleur. Met een prachtig breed strand en verschillende peaks, is er genoeg ruimte voor iedereen. Het is geen toeval dat dit dé plek van het WK Longboard én Belgisch Kampioenschap Surf is. Onze go-to bestemmingen voor alle niveaus zijn Le Penon in Seignosse en Moliets. Moliets is misschien wel onze favoriete spot om te surfen door de perfecte zandbanken voor surfers van alle niveaus. De intermediate en gevorderde surfers vinden uitdaging in La Gravière en Hossegor La Sud en La Nord, bekend om de gigantische golven die hier breken. Deze spots zijn allemaal makkelijk te bereiken. Ga op wave check vanuit het surfhuis in Vieux Boucau.

Niveau surfen in het voorjaar

Voor ieder surf niveau zijn er goede spots te vinden. Intermediates en ervaren surfers gaan graag naar de famous beach-breaks, maar kunnen beginners optimaal leren surfen op naarbij gelegen breaks. Op de boulevards vind veel goede surfscholen en rental om veilig te leren surfen in Frankrijk. Vanuit het surfhuis in Zuid-Frankrijk kun je beginner en intermediate surflessen boeken en huur jij jouw perfecte surfboard van o.a. Softdog Surf. Check alvast de surf voorspellingen voor wanneer jij op surfvakantie naar Frankrijk wilt.

Surfvakantie voorjaar in Frankrijk

2. Surfen in het voorjaar in Portugal

Surfen in Portugal is de ideale periode om op surfvakantie te gaan! In tegenstelling tot veel andere landen in Europa, zijn er bijna altijd goede en consistente golven te vinden voor een pumping surfsessie in de vele spots langs de Portugese kustlijn. Met een klimaat van 25°C, en een zeewatertemperatuur tussen de 20 °C en 21 °C, voelt het hier als hartje zomer, heerlijk!

Surfen voorjaar in Portugal:

 • Niveau: all levels
 • Wave type: Reef, Beach, Point break
 • Surf: Medium to high, consistent
 • Weer: 19-14°C
 • Zee: 18-22°C, 3/2 mm wetsuit
 • Spots: Torreira, Ericeira, Lissabon, Caparica, Algarve, Aljezur, Sagres

Surfkwaliteit

Allereerst, het weer in de lente in Portugal is al een reden genoeg om gelijk om het vliegtuig te springen voor een surfvakantie. Want in het voorjaar voelt het hier al als hartje zomer! Wist je dat de Portugal is geprezen met de breedste kust waar consistente swells binnenkomen? Met een variatie tussen reef, point en beachbreaks, beschutte baaien en de verborgen strandjes tussen de kliffen, weet je hier altijd surfpots te vinden waar jij je met je vrienden de hele dag kunt surfen en chillen.

Surfbestemmingen voorjaar Portugal

Je kunt kiezen uit vier fantastische surfbestemmingen om te surfen in Portugal, ieder met zijn eigen karakter. Voor een surfvakantie in heerlijk nazomers weer van Zuid-Portugal kun je terecht in SURFinn Algarve. Vanuit hier ben je in no-time op de homespots Monte Clérigo en Arrifana, Maar surf je ook snel alles surfspots tussen Amado en Sagres!

Op nog geen drie uur rijden ter Noorden zit je al in Lissabon. Hier vind je de Surfbase en SURFinn in Lissabon. Deze fantastische locaties bieden dé combi tussen strand, stad en surf. Vind de perfecte breaks aan de brede kustlijn van Costa da Caparica. Nog iets ter noorden vind je Surfhouse Ericeira, waar je wel 15 verschillende surfspots vindt binnen een straal van 8 km kunt ontdekken! Ben je toch opzoek naar meer?  Met nog geen uur rijden ben je al in Peniche. 

Alle opties zijn mogelijk. Check ze allemaal en wij adviseren je graag!

Niveau surfen in het voorjaar

Met een einde aan de heftige winter condities, ziet Portugal de swells nog regelmatig binnenkomen, maar dan met een mildere kracht, wat de condities een stuk beter maken. Omdat de surf al een stuk beter wordt, is dit de ideale periode voor intermediate en gevorderde surfers om hun surf skills te verbeteren. Ook voor beginners zijn er altijd genoeg spots te vinden waar de swell wat zachter binnenkomt. Neem een beginners of intermediate surfles vanuit de Surfblend surfhouses

Surfvakanties voorjaar in Portugal

3. Surfen in het voorjaar in Fuerteventura

Altijd al willen surfen op de Canarische eilanden? Fuerteventura staat bekend als de “North shore” van Europa, waar je in het voorjaar de leukste surf en avontuur kunt beleven. Geniet van zomers weer, uitstekende golven voor intermediate en pro’s en ontdek prachtig maanlandschap, de witte zandstranden en de gezellige dorpjes met restaurants en barretjes, allemaal vanuit Surfhouse Corralejo

Surfen in het voorjaar in Fuerteventura:

 • Niveau: all levels
 • Wave type: point, beach, reef breaks
 • Weer: 20-21°C
 • Surf: Medium waves
 • Zee: 21°C watertemperatuur, springsuit of 3/2 mm wetsuit
 • Spots: El Hierro, Los Lobos, Rocky Point, Playa Blanco, El Cotillo, Lajares, Sotavento

Surfcondities

Fuerteventura staat letterlijk voor ‘sterke wind’, en daarom is er ook het hele jaar door veel wind te vinden, wat ook ideaal is voor windsurfen, kitesurfen en andere watersporten. In de lente is de wind hier een stuk kalmer, waardoor dit de meest gunstige tijd is om te surfen in Fuerteventura! Het surfhouse Corralejo is geopend, dus boek jouw volgende surfvakantie. Wil je alvast weten op welke spots jij kan gaan shredden? Lees dan verder.

Surfbestemmingen voorjaar Spanje

Fuerteventura is een eiland met kilometers lange uitgestrekte gouden surf stranden en staat daarom ook bekend als het "Hawaii" van Europa. Vooral rond het vissersdorpje Corallejo in het noorden, vind je vaak consistente surf breaks. De “North Shore” van Fuerteventura telt tientallen surfspots en loopt van Corralejo in het oosten naar Cotillo in het westen. Lajares ligt tussen deze plaatsen en in het zuiden vind je spots bij Moro Jable en Sotavento.

Niveau surfen in het voorjaar

De intermediates en pro’s zullen uitdagende golven vinden bij Rocky Point, Los Lobos en El Hierro. Beginners kunnen spots zoals Playa Morro, Playa Blanco en El Cotillo ontdekken. Al deze spots zijn makkelijk te bereiken vanuit het Surfhouse Corralejo. Boek snel je trip naar Fuerteventura en ervaar Island Surf. Check de surf voorspelling alvast via Magic Seaweed Fuerteventura.Bekijk surfvakantie voorjaar Fuerteventura

4. Surfen in het voorjaar in Marokko

Om te surfen in Marokko kun je terecht bij onze twee top bestemmingen Sea View Surfcamp Marokko en Surf Resort Taghazout. Verblijf op dé ultieme locaties om te (leren) surfen in Marokko. Met 300 dagen zon per jaar, een temperatuur van 27°C en een zeewatertemperatuur van 21°C, surf je in het voorjaar gewoon een shorty, springsuit of 3/2 mm Hurley wetsuit.

Surfen in het voorjaar:

 • Niveau: all levels
 • Wave type: point, reef, beach breaks
 • Weer: 24-29°C
 • Surf: Medium-high, consistent
 • Zee: 21°C, 3/2 wetsuit of springsuit
 • Spots: Anchor point, Killers, Devil's Rock, Mysteries, Boilers, Banana

Surfcondities

Het beste surfseizoen is zeker nog gaande in het voorjaar. Dit komt omdat de wintergolven blijven aanwakkeren. Surfers uit de hele wereld komen op Taghazout af de beste golven van Europa te scoren.

Surfbestemmingen voorjaar Marokko

Je kan roadtrippen langs de hele westkust van Marokko die vol ligt met goede surfspots. Maar wij maken het jullie iets gemakkelijker en luxer met een uniek verblijf in het surfcamp met bungalows, of in een luxe Surf Resort, gelegen pal voor de beste spots. Beginnende surfers vinden de leukste golven op Essaouira Beach, Panoramas, Devil’s rock, Banana point, K11 en K12. Voor de intermediate en pro’s onder ons, raden wij La Source, Magic Bay in Imesouane, en Tamri aan. Opzoek naar meer uitdaging? Ontdek dan Killers, Mysteries, Anza en Boilers. Allemaal makkelijk te bereiken van onze surfbestemmingen in Taghazout!

Niveau surfen in het voorjaar

Wanneer kan jij het best surfen in Marokko voor de beste golven? Ook al kunnen beginnende, intermediate en gevorderde surfers ideale surf sessies beleven tijdens het surfen in Marokko. Vanuit onze locaties boek jij je beginner of intermediate surflessen, surf guiding of huur jij je ideale surfboard voor de hele week. Check de surf forecast al vast via Magic Seaweed Taghazout.

Surfvakantie voorjaar Marokko

5. Surfen voorjaar in Nederland en België

Surfen in het voorjaar in Nederland en België kan maar al te goed! Goed ingepakt met de juiste surf gear trotseer je de Noordzee. De nog koude zee temperatuur zorgt voor betere depressies waardoor de golven regelmatig een stuk beter binnenkomen aan onze kust. Lukt het je niet om op surfvakantie naar onze buitenlandse surfbestemmingen te reizen? Pak je goed in, kies je leukste surfboard en speel met de golven van de Noordzee. 

Surfen in het voorjaar Noordzee:

 • Niveau: intermediate, gevorderden
 • Wave type: beach, pointbreak
 • Surf: van flat tot 2 meter, clean tot messy
 • Weer: 12-18°C
 • Zee: 15°C, 4/3 tot 5/4 mm wetsuit, (hand)schoenen

Surfcondities

De golven van de Noordzee kunnen van plat, tot onregelmatig, grote golven en super clean zijn. Wat het vaak lastiger maakt is de wind en de onregelmatigheid van de golven. Met tools zoals @goedegolven of Magic Seaweed kun jij de surf voorspellingen checken. Zo ben jij altijd van tevoren op de hoogte om de Noordzee te surfen. Twijfel je wel surfboard je moet gaan surfen? Wijzelf nemen vaak de softdogsurf softops mee, van short performance boards tot het longboard gevoel, met deze surfboards pakken wij álle golven. Ontdek via de boardfinder tool welk bordje perfect bij jou past!

Surfen voorjaar in België:

Als je wilt gaan surfen in België, vind je langs de hele kustlijn wel soortgelijke spots. Onze favorieten zijn Oostende door de consistente beachbreak, Bredene voor beginners, Blankenberge bij de pier. Bij de spots "Casino Break"en "Surfers Paradise" van de stranden in Knokke-Heist vind je vaak grotere en moeilijker golven, daarom zijn deze spots beter voor de meer ervaren surfers. 

Surfen voorjaar in Nederland:

Bekend als de bakermat van het surfen is Scheveningen. Bij het Noordelijk havenhoofd (‘De Noord’) is het surfen in Nederland zo’n beetje begonnen. Inmiddels is dit misschien wel de drukste spot van Europa geworden. Het zuidelijk havenhoofd (‘De Zuid’) is een populaire spot en iets meer naar het zuiden kom je alweer in Kijkduin. Onder Den Haag ligt de gemeente Westland, bekend van Hoek van Holland, ’s Gravenzande en Monster. Wijk aan Zee is misschien wel de meest populaire spot door het lange havenhoofd dat bescherming biedt tegen wind en stroming.
Daarnaast kun je prima surfen in Bloemendaal, Zandvoort en Egmond. Domborg is bekend door de kleine golfbrekers en regelmatig goede golven. Uniek in de wereld is de Maasvlakte 2, waarvan de ligging zorgt ervoor dat je hier swells opvangt die voor Nederland ongekend heftige golven kan geven voor de ervaren surfers. Wil je eens iets anders surfen in Nederland? Ga op surfvakantie in eigen land en scoor golven op de Waddeneilanden.

Niveau surfen voorjaar

In de winter tot de zomer verschillen de golfhoogte en stromingen, hierdoor kan surfen in de Noordzee wat lastiger zijn. Kies vooral een kalme dag uit zonder te harde wind, zo heb je meer tijd en word je niet overweldigd door de onstuimige Noordzee. Vaak genoeg zijn erde leukste sessies te beleven en als alles goed samen komt voelt het soms net alsof je in Frankrijk surft. Neem een privé, groups, of familie surfles bij onze Surfblend Surfschool Den Haag. Wil je de Noordzee in maar zijn er die dag geen golven? Ga dan lekker SUP-en!

Bekijk surfen in Nederland Bekijk surfen in België

 

Bekijk ook