Surfblend surfvakanties

surfen in de Algarve

Heerlijk surfen in de Algarve!

De populaire surfstreek Algarve in zuid Portugal is de laatste jaren uitgegroeid tot een booming surfbestemming voor surfers uit heel Europa… en niet zonder reden! Vol met gezellige dorpjes, ongerepte natuur, badplaatsen, indrukwekkende klifwanden en historie, vind je om elk baaitje weer een charming verborgen strand met hoge kwaliteit golven. Het is een waar plezier om ze allemaal te ontdekken!

Surfen in de Algarve

surfen in de algarve zuid portugal

Surfen in de Algarve

Door de prachtige ligging van deze streek is er een kustlijn van 200 km lang met romantische baaitjes en prachtige verborgen stranden. Door de open ligging aan de Atlantische Oceaan komen hier de golven goed binnen met een noordelijke, westelijke én zuidelijke swell, zo vind je altijd een spot met golven van hoge kwaliteit. Zijn de golven te groot aan de Westkust, dan zak je af naar de Zuidkust. Zijn er geen golven op de zuidkust? Dan vind je vast en zeker een goede plek aan de Westkust.

Met een aangenaam klimaat en een grote keus aan surfspots, is de Algarve de ideale basis voor een surftrip in Zuid-Portugal.

beste surfspots in de algarve

aljezur

De Rota de Vicentina, een netwerk van wandelroutes die van Noord- tot Zuid-Algarve loopt, gaat dwars door het grootste dorpje aan de westkust: Aljezur. Aljezur is de surf town van West Algarve. Naast de centrale ligging in een prachtig nationaal park en beeldschone omgeving, vind je hier eersteklas surfspots vlakbij elkaar. Deze plek is enorm populair onder surfers door haar bereikbaarheid en de relaxte vibe van de expat community.

Voorbij de heuvel van Aljezur vind je top spots Monte Clérigo, Praia de Amoreira en Arrifana blak bij elkaar. Terwijl Monte Clérigo en Amoreira een open ligging hebben en daarom ook in de zomer veel golven geven, ligt Arrifana meer beschut. Op basis van de wind-en-swellkracht vind je zo op nog geen 10 minuten je surfspot van de dag.

Elk strand heeft unieke kwaliteiten. Zo vind je consistente golven door de prachtige riviermonding van Amoreira. Klim van de klif en laat je meenemen door de rivier tot je plek bij de line-up. Monte Clérigo is het breedste strand en op wandelafstand van SURFinn Algarve. Deze spot werkt consistent in de zomer en er zijn genoeg linkse en rechtse golven voor iedereen! Arrifana is een beschutte baai omringt bij kliffen en de beroemde rots Pedra da Agulha. 

surfen in de algarve zuid portugal

Vila do Bispo

Op een kleine 20 minuten rijden vind je Carrapateira en Vila do Bispo. Hier vind je de eersteklas surfspots genaamd Praia do Amado, Bordeira, Cordoama en Castelejo. Met dank aan de hoge kwaliteit golven vinden hier jaarlijks internationale surf- en bodyboardwedstrijden plaats.

surfen in de algarve zuid portugal

zuidkust

Ook al vind je langs de zuidkust in de zomermaanden een stuk meer toeristen, in de winter zit het hier vol met surfers. Hier vind je, net als aan de westkust, prachtige kliffen en rots formaties en zijn er giga veel stranden om te golfsurfen. Vooral bij een swell uit het zuiden kunnen de golven hier van wereldniveau worden.

De beste surfspots in het zuiden van de Algarve vind je tussen Sagres, Lagos, en Portimão. Bezoek tijdens je surfvakantie zeker Praia de Porto Mos, Zavial en Praia da Rocha. Door de toegankelijkheid kun je elke dag langs de kust roadtrippen en ontdek je zo prachtig verscholen baaitjes met leuke breaks. Twijfel niet en vraag onze hosts naar hun favoriete surfspots in de Algarve, ze wijzen je de weg!

surfen in de algarve zuid portugal

surfblend bestemmingen

Surfblend
Surfblend
Surfblend
Surfblend
Surfblend
Surfblend

surfblend bestemmingen

We found paradise…again! De SURFinn Algarve is ons gezellige bed & breakfast op wandelafstand tussen de surfspots Monte Clérigo en Amoreira, niet ver van de bekende surf spot Arrifana en het stadje Aljezur. De SURFinn beschikt over prachtige ruime kamers, veelal met zeezicht. In de tuin vind je naast veel chill- en zitruimte een mooi zwembad. Aan het terras achter in de tuin grenst de bar, hier kan je heerlijk zitten en lange avonden beleven tijdens je surftrip in de Algarve.

Vanuit het Surfhouse bieden wij kwaliteit surflessen aan en kun jij het best leren surfen met onze collectie Softdogsurf softtops! Met veel activiteiten te doen voor echt iedereen en omringt bij ongelofelijk prachtige natuur, is dit de ideale uitvalsbasis om te surfen in de Algarve!

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!