Surfen in Lissabon

Leer Lissabon kennen!

Als er één stad is die op je (surf)bucket-list zou moeten staan, dan is het wel Lissabon! Deze charmante, levendige stad heeft alles: lekker eten, heerlijke wijnen, cultuur en historie en bovendien fantastische surfspots in de buurt. Daarbij komt nog eens dat Lissabon een van de goedkoopste bestemmingen is van Europa voor een city-trip. Ideaal dus!

Lissabon is gelegen in het hart van Portugal, bekend om zijn goede keuken en lekkere wijnen. In Lissabon komt dit allemaal samen, en kun je de heerlijke culinaire hoogstandjes proeven die heel Portugal te bieden heeft. Er is bovendien niks beters dan de hele dag te verdwalen in de nauwe doolhofachtige straatjes, om vervolgens een uitkijkpunt te beklimmen en de prachtige stad te aanschouwen.

Als je het historische centrum verlaat is er ook meer dan genoeg te doen. Aanschouw de indrukwekkende bruggen, relax aan de verschillende aanwezige stranden of beklim het eeuwenoude kasteel dat boven Lissabon uittorent.

Caparica is het surfstrand van Lissabon. Het strand is verdeeld in 7 pieren die er voor zorgen dat elk strandje net iets anders ligt en de golven dus verschillend binnenkomen. Hierdoor vind je altijd de beste breaks om die dag te surfen. Verder staat Caparica bekend om de laid-back vibe beachclubs en de lange boulevard waar surfers, hardlopers, skaters en wandelaars elkaar tegemoetkomen. Vlak aan de boulevard is daarom ook onze Surfbase gesitueerd. Voor meer rust en ontspanning kun je je heerlijk vertoeven in onze nieuwste SURFinn Lissabon, gelegen net een paar straten achter de boulevard en het strand.

In Lissabon hoef je je zeker niet te vervelen!

Surfen

Lissabon bevindt zich in het centrum van alle surfspots van Portugal. Vanuit Lissabon kun je namelijk bijna elke bestemming binnen een uur of twee bereiken. Rond Lissabon vindt je surfspots als Carcavelos, Sao Pedro, en naar het zuiden Caparica. Iets naar het Noordwesten vind je het World Surfing Reserve Ericeira, een beschermd kustgebied dankzij de perfecte golven die er breken.

Nog verder naar het noorden bevinden zich wereldklassiekers zoals Supertubos, Baleal en Peniche, en nog iets verder breken de bommen van Nazaré. Ten zuiden van Lissabon bevinden zich ook nog meerdere breaks, en als je helemaal doorrijdt kun je ook de Algarve surfen! Kortom, Lissabon is de perfecte plek om je surftrip in Portugal te beginnen.

Dichtbij Lissabon vind je ons Surfhouse Ericeira, welke een goede plek is om veel te kunnen surfen maar ook om als uitvalsbasis te gebruiken voor Lissabon!

Surfblend Surfbestemmingen Lissabon:

SURFinn Lissabon
Surfbase Lissabon

Bekijk ook