Surf inn Vieux Boucau B&B Zuid Frankrijk Surf inn Vieux Boucau B&B Zuid Frankrijk

Surfen in Mimizan

Leer Mimizan kennen!

Tussen de naaldbossen van de Franse zuidkust, in het midden van het langste strand van Europa, vind je Mimizan. Mimizan is een van de belangrijkste badplaatsen van Zuid-Frankrijk, maar is op gebied van surf nog relatief onbekend. Daarom is dit een goede plek om eens te bezoeken als je op surftrip bent met de Surf&Drive bijvoorbeeld.

Mimizan bevindt zich precies tussen de grote steden van de regio, Bordeaux en Biarritz. Ook alle andere grote surfspots van de regio liggen binnen een uurtje rijden en slechts een halfuurtje rijden naar het zuiden vind je Hossegor, het surf mekka van Europa, waar ieder jaar de Quicksilver Pro wordt georganiseerd. Meer naar het noorden vind je Archachon, waar de grootste duin van Europa zich bevindt.

In de directe omgeving kun je je onderdompelen in de prachtige natuur van het uitgestrekte forêt des Landes door hier te gaan fietsen of wandelen. Ook kun je het mooie meer bezoeken, waar je onder andere kunt stand-up-paddelen, kanoën, of kun je golven op het grote golfpark van Mimizan.

Familycamp Moliets - plage, surfvakantie Frankrijk

Surfen

De breaks van Mimizan en omgeving zijn goed geschikt voor beginnende surfers maar ook de meer gevorderde surfer zal hier aan zijn trekken komen door de grote kwaliteit van de golven. Loopt de eerste peak niet goed? Wandel dan een paar honderd meter naar het noorden of naar het zuiden; vaak kan dit al een enorm verschil maken! Door het lange strand met de vele peaks kun je bovendien er altijd van verzekerd zijn dat je ergens kunt surfen waar er weinig andere surfers in het water liggen.

Iets ten noorden van Mimizan vind je uitgestrekte, vrijwel onbewoonde stukken bos. Het kan dus zeker geen kwaad om eens op avontuur te gaan en het noorden te verkennen. Er komen hier nauwelijks mensen, laat staan toeristen, maar het biedt wel de kwaliteit van golven waar Frankrijk om bekend staat. Meer ten zuiden van Mimizan vind je meerdere surfdorpjes, zoals bijvoorbeeld Moliets of Vieux-Boucau. In deze plaatsen vind je onderstaande surfcamps:

Moliets Surfcamp

Moliets Familycamp

Moliets Juniorcamp

Moliets Youthcamp

Surfbusje Huren

SURFinn Vieux Boucau

Surfbase Vieux Boucau

Bekijk ook