Surfen in Mimizan surfspots Frankrijk surftrip Surfen in Mimizan surfspots Frankrijk surftrip

Surfen in Mimizan

Tussen de naaldbossen van de Franse zuidkust, in het midden van het langste strand van Europa, vind je Mimizan. Mimizan is een van de belangrijkste badplaatsen van Zuid-Frankrijk, maar is op gebied van surf nog relatief onbekend. Daarom is dit een goede plek om eens te bezoeken als je op surftrip bent met de Surfbusje bijvoorbeeld.

Mimizan bevindt zich precies tussen de grote steden van de regio, Bordeaux en Biarritz. Ook alle andere grote surfspots van de regio liggen binnen een uurtje rijden en slechts een uurtje rijden naar het zuiden vind je Hossegor, het surf mekka van Europa, waar ieder jaar de Quicksilver Pro wordt georganiseerd. Meer naar het noorden vind je Archachon, waar de grootste duin van Europa zich bevindt.

In de directe omgeving kun je je onderdompelen in de prachtige natuur van het uitgestrekte forêt des Landes door hier te gaan fietsen of wandelen. Ook kun je het mooie meer bezoeken, waar je onder andere kunt stand-up-paddelen, kanoën, of kun je golven op het grote golfpark van Mimizan.

 Surftrip Mimizan

Surfen in Mimizan surfspots Frankrijk surftrip

Surfen in Mimizan

Surfcondities

Mimizan is een klassieke Landes beachbreak. Op een uitgestrekt 10km lang zandstrand vind je veel verschillende pieken. Je vindt de beste surfcondities met een off-shore wind uit het oosten en een swell vanuit het westen of noorden. Doordat de zandbanken kunnen verschuiven kun je per dag bekijken met welk getij je favoriete spot het best werkt. Met de juiste condities vind je hier prachtige golven van 1 tot 2,5 meter hoog.

Beste surf periode per niveau

 • Beginners:
  Voor een top surftrip om te (leren) surfen in Mimizan is de zomer de ideale surfperiode. De surfscholen zijn open en surfkampen rond Mimizan zijn in volle gang. Dit is de ideale periode voor beginnende surfers om een week vol goede surf, zon, gezellige vibes en feest te vinden.
   
 • Intermediates:
  Voor surfers die meer waarde geven aan een rustige line-up zijn de maanden mei, juni, september en oktober ideaal. Buiten het piek seizoen om verandert dit dorpje terug naar een rustige bestemming. Dit is ideaal als je echt veel progressie wilt maken door te surfen in Mimizan. De surf is in deze periode een stuk consistenter en is vaak beter en groter.
   
 • Gevorderden
  De winterperiode is de beste tijd voor gevorderde surfers om te surfen op de surfspots van Mimizan. Ondanks het koude weer en water, ontstaan er krachtige, grote en barrelende golven. Op het lange strand vind je genoeg spots waar jij elke golf kunt scoren die je wilt. 

Surfcamps Mimizan

Beste surfspots Mimizan

Mimizan-plage
De breaks van Mimizan en omgeving zijn goed geschikt voor beginnende surfers maar ook de meer gevorderde surfer zal hier aan zijn trekken komen door de grote kwaliteit van de golven. Loopt de eerste peaks rondom de riviermonding niet goed? Wandel dan een paar honderd meter naar het noorden of naar het zuiden van Mimizan-plage; vaak kan dit al een enorm verschil maken! Door het lange strand met de vele breaks kun je bovendien er altijd van verzekerd zijn dat je ergens kunt surfen waar er weinig andere surfers in het water liggen.

La Garluche
Zo vind je in het Noorden van Mimizan de surfspot La Garluche. Het is een makkelijke golf waar beginners hun eerste groene golf kunnen pakken. In de winter wordt het hier een stuk groter wat de zandbanken jammer genoeg niet vaak kunnen houden.

Goëlands
Net ten zuiden van de riviermonding in Mimizan vind je de surfspot Goëlands. Door de pier vind je hier vaak consistente surf waar de zandbanken wat grotere golven aankunnen. 

Plage-Sud
Het meest zuidelijke strand is Plage-Sud. Dit is het eind van het dorpje Mimizan en vind je uitgestrekte, vrijwel onbewoonde stukken bos. Het kan dus zeker geen kwaad om eens op avontuur te gaan en het noorden te verkennen. Er komen hier nauwelijks mensen, laat staan toeristen, maar het biedt wel de kwaliteit van golven waar Frankrijk om bekend staat.

Moliets
Op nog geen uurtje rijden vind je in het Zuiden onze homespot Moliets. Dit is het surf dorpje dat alle kenmerken van de bekende surf in Les Landes heeft. Met alle voorzieningen, goede beachbreaks, surfscholen, restaurants en barretjes, ervaar je hier de surf-lifestyle van Frankrijk waar je van droomt. Ook is dit de surfspot waar Surfblend is ontstaan en daarom organiseren we ieder jaar weer onze populairste surfcamps. Moliets is een ideale basis om te surfen en vanuit ga je elke dag op surftrip naar de nabijgelegen surfpots. Iets ten zuiden vind je ook Vieux Boucau, waar je terecht kunt voor een surfvakantie in comfortabele surfhouses

Surfblend surftrips Frankrijk

Surfblend bestemmingen rond Mimizan

Meer ten zuiden van Mimizan vind je meerdere surfdorpjes, zoals bijvoorbeeld Moliets of Vieux-Boucau. In deze plaatsen vind je onze top surfbestemmingen van Frankrijk! Waar zien wij jou deze zomer?

Moliets Surfcamp

Moliets Familycamp 

Moliets Juniorcamp 

Moliets Youthcamp

SURFinn Vieux Boucau

Surfbase Vieux Boucau

Surfbusje Huren

 

Bekijk ook