Surfblend surfvakanties

surfen in mimizan

Heerlijk surfen in Mimizan!

Tussen de naaldbossen van de Franse zuidkust, in het midden van het langste strand van Europa, vind je Mimizan. Mimizan is een van de belangrijkste badplaatsen van Zuid-Frankrijk, maar is op gebied van surf nog relatief onbekend.

mimizan

surfen in mimizan

mimizan

Mimizan bevindt zich precies tussen de grote steden van de regio, Bordeaux en Biarritz. Ook alle andere grote surfspots van de regio liggen binnen een uurtje rijden van deze steden. Daarnaast bevindt Mimizan zich op slechts een uurtje rijden naar het zuiden van Hossegor, het surf mekka van Europa, waar ieder jaar de Quicksilver Pro wordt georganiseerd. Meer naar het noorden vind je Archachon, waar de grootste duin van Europa zich bevindt.

In de directe omgeving kun je je onderdompelen in de prachtige natuur van het uitgestrekte forêt des Landes door hier te gaan fietsen of wandelen. Ook kun je het mooie meer bezoeken, waar je onder andere kunt stand-up-paddelen of kanoën. Je kan ook golfen op het grote golfpark van Mimizan.

beste periode per surfniveau

surfen in mimizan

beste periode per surfniveau

Voor een top surftrip om te (leren) surfen in Mimizan is de zomer de ideale surfperiode. De surfscholen zijn open en surfkampen rond Mimizan zijn in volle gang. Dit is de ideale periode voor beginnende surfers om een week vol goede surf, zon, gezellige vibes en feest te vinden.

beste surfspots bij mimizan

mimizan-plage

De breaks van Mimizan en omgeving zijn goed geschikt voor beginnende surfers maar ook de meer gevorderde surfer zal hier aan zijn trekken komen door de grote kwaliteit van de golven. Loopt de eerste peak rondom de riviermonding niet goed? Wandel dan een paar honderd meter naar het noorden of naar het zuiden van Mimizan-plage; vaak kan dit al een enorm verschil maken! Door het lange strand met de vele breaks kun je bovendien er altijd van verzekerd zijn dat je ergens kunt surfen waar er weinig andere surfers in het water liggen.

surfen in mimizan

la garluche

In het noorden van Mimizan vind je de surfspot La Garluche. Het is een makkelijke golf waar beginners hun eerste groene golf kunnen pakken. In de winter wordt het hier een stuk groter wat de zandbanken jammer genoeg niet vaak kunnen houden.

surfen in mimizan

goëlands

Net ten zuiden van de riviermonding in Mimizan vind je de surfspot Goëlands. Door de pier vind je hier vaak consistente surf waar de zandbanken wat grotere golven aankunnen. De belangrijkste piek gaat recht de baai in en is zeer betrouwbaar bij grotere lente- en herfstgolven

surfen in mimizan

plage-sud

Het meest zuidelijke strand is Plage-Sud. Dit is aan het eind van het dorpje Mimizan en hier vind je uitgestrekte, vrijwel onbewoonde stukken bos. Het kan dus zeker geen kwaad om eens op avontuur te gaan en het zuiden te verkennen. Er komen hier nauwelijks mensen, laat staan toeristen, maar het biedt wel de kwaliteit van golven waar Frankrijk om bekend staat.

surfen in mimizan

moliets

Op nog geen uurtje rijden vind je in het Zuiden onze homespot Moliets. Dit is het surf dorpje dat alle kenmerken van de bekende surf in Les Landes heeft. Met alle voorzieningen, goede beachbreaks, surfscholen, restaurants en barretjes, ervaar je hier de surf-lifestyle van Frankrijk waar je van droomt. Ook is dit de surfspot waar Surfblend is ontstaan en daarom organiseren we ieder jaar weer onze populairste surfcamps. Moliets is een ideale basis om te surfen en vanuit ga je elke dag op surftrip naar de nabijgelegen surfpots. Iets ten zuiden vind je ook Vieux Boucau, waar je terecht kunt voor een surfvakantie in comfortabele surfhouses

surfen in mimizan

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!