Surfvakantie B&B Zuid Frankrijk Surfvakantie B&B Zuid Frankrijk

Surfen in Vieux Boucau

Leer Vieux Boucau kennen!

Gelegen in de beroemde regio Les Landes is Vieux-Boucau misschien wel de beste plek om jezelf te baseren als je een surftrip wilt organiseren in Zuid-Frankrijk. Vieux-Boucau is een klein surfdorpje ten noorden van de beroemde plekken Hossegor en Capbreton. Dit rustige dorpje is een heerlijke plek om je tijd dicht aan de oceaan te spenderen, met zijn brede stranden, prachtige meer en uitgestrekte bossen.

 

In Vieux-Boucau zelf vindt je verschillende surfshops, een gezellig marktje en genoeg plekjes om lekker uit eten te gaan. Het brede zandstrand is altijd rustig, genoeg plek om te kunnen ontspannen dus. Rond Vieux-Boucau vind je uitgestrekte bossen die uitstekend geschikt zijn om te wandelen of fietsen en meerdere boerderijen en restaurants die traditionele producten uit de regio aanbieden.

Op slechts een kwartiertje rijden van Vieux-Boucau bevinden zich Hossegor en Capbreton, die door velen als de hoofdsteden van het surfen in Europa worden beschouwd. Op slechts een uurtje rijden kun je trouwens ook de grootste duin van  Europa bezoeken, of bijvoorbeeld Biarritz bezoeken. Genoeg te beleven dus!

Surfen in Zuid Frankrijk B&B Vieux Boucau surfvakantie

Surfen

Rond Vieux-Boucau bevinden zich wereldklasse golven. In het noorden kun je surfen in Biscarrosse en ondertussen de hoogste duin van Europa bezoeken. Ten zuiden daarvan ligt een prachtig stuk met verlaten beach-breaks, perfect voor de avontuurlijke surftrip.

Direct rond Vieux-Boucau is er genoeg te vinden om af te wisselen. Zo kun je de golven van Vieux-Boucau inruilen voor die van Moliets of bijvoorbeeld Messanges. Nog iets meer naar het zuiden vindt je de wereldberoemde surfspots die Frankrijk op de wereldkaart zetten wat betreft surfen: La Graviere, La Nord & La Sud, Les Culs Nuls, Le Penon en La Piste zijn slechts enkele voorbeelden en zijn slechts een kwartiertje rijden vanaf Vieux-Boucau.

In Vieux-Boucau bevindt zich de prachtige surfvilla van Surfblend, de SURFinn. Op slechts 300 is het hier prima vertoeven voor een verkenning van Vieux-Boucau. Ook kun je een van onze campervans huren om de hele regio te verkennen via ons Surf and Drive-concept. Slechts vijf minuten rijden vanaf Vieux-Boucau is Moliets, waar je een van onze surfcamps kan vinden. Net over de grens met Spanje vind je ons Surfcamp Zarautz, dit is slechts anderhalf uur rijden vanaf Vieux-Boucau.

Bekijk ook