Golfsurfen in Zuid-Frankrijk surfen surfcamps Vieux boucau Golfsurfen in Zuid-Frankrijk surfen surfcamps Vieux boucau

Surfen in Vieux Boucau

Gelegen in de beroemde regio Les Landes is Vieux-Boucau misschien wel de beste plek om jezelf te baseren als je wilt golfsurfen in Zuid-Frankrijk. Vieux-Boucau is een klein surfdorpje net ten noorden van de beroemde surfspots Hossegor en Capbreton. Dit rustige dorpje is een heerlijke plek om je tijd dicht aan de oceaan te spenderen, met zijn brede stranden, prachtige meer en uitgestrekte bossen om te wandelen of fietsen.

In Vieux-Boucau zelf vind je verschillende surfshops, een gezellig marktje en genoeg plekjes om lekker uit eten te gaan en de traditionele producten uit de regio te proefen.Op slechts een uurtje rijden kun je trouwens ook de grootste duin van Europa bezoeken, of bijvoorbeeld Biarritz bezoeken. Genoeg te beleven dus!

Golfsurfen in Zuid-Frankrijk

Surfcamps Vieux Boucau

SURFinn

In Vieux-Boucau bevindt zich de prachtige surfvilla van Surfblend, de SURFinn. Dit is ons eerste Surfhouse, wat door groot succes opgevolgd werd door de Surfinn in de Algarve. Op slechts 300 is het vanaf deze top locatie prima vertoeven voor een verkenning van Vieux-Boucau. Ook hebben we hier een grote collectie van de Softdogsurf softboards.Het is de ideale surfvakantie met een relaxte sfeer, goede accomodatie en uitstekende verzorging, in combinatie met golfsurfen!

SURFinn Vieux Boucau
 

Surfbase

De Surfbase is een surfcamp maar dan in het jasje van een surfhouse. Net iets meer luxe, maar evenveel stoke voor het surfen! Het is de ideale basis voor vrienden en groepen om te golfsurfen in Zuid-Frankrijk. Ga op city trip naar San Sebastian en Hossegor, neem yoga-les, doe mee aan toffe beach activiteiten en verken het nachtleven. Dit surfhostel concept is voor iedere 18 plusser die een surfvakantie wilt combineren met feestelijke gezelligheid. Had je al van de surfbase in Lissabon gehoord? Klik hier!

Surfbase Vieux Boucau
 

Youthcamp

Door het grote succes hebben wij besloten om ons aanbod op deze ideale spot uit te breiden. Daarom organiseren wij onze populaire Youth surfcamps hier. Iedereen tussen de 15 en 18 jaar is welkom op het Youthcamp Vieux Boucau en kan zich aanmelden voor het surfprogramma, enorm leuke activiteiten en uitstapjes. Verblijf in sheddie's of safaritenten chill rondom de campbar. Dit gezellige surfkamp draait om surfen, skaten en heel veel plezier.

Youthcamp Vieux Boucau
 

Family glamping

Deze familie glamping is net iets anders dan de al bekende Family Surfcamps in Moliets en Zarautz. Verblijf met het gezin in comfortabele safaritenten en geniet van een heerlijke vakantie of de surf glamping in Frankijk. Slaap in luxe safaritenten voorzien van alles wat je nodig hebt. Zo kun je heerlijk genieten van een ontspannen surfvakantie met de kinderen.

Family Vieux boucau
 

Surfbusje

Ook kun je een van onze campervans huren om de hele regio te verkennen via ons Surf and Drive-concept. Slechts vijf minuten rijden vanaf Vieux-Boucau is Moliets, waar je ook onze andere surfcamps van Zuid-Frankrijk vinden kan. Net over de grens met Spanje vind je ons Family en 18 + Surfcamp Zarautz, dit is slechts anderhalf uur rijden vanaf Vieux-Boucau.

Surfcamps Vieux Boucau

Surfspots

Rond Vieux-Boucau bevinden zich wereldklasse golven. In het noorden kun je surfen in Biscarrosse en ondertussen de hoogste duin van Europa bezoeken. Ten zuiden daarvan ligt een prachtig stuk met verlaten beach-breaks, perfect voor de avontuurlijke surftrip.

Direct rond Vieux-Boucau is er genoeg te vinden om af te wisselen. Zo kun je de golven van Vieux-Boucau inruilen voor die van Moliets of bijvoorbeeld Messanges.

Nog iets meer naar het zuiden vind je de wereldberoemde surfspots die Frankrijk op de wereldkaart zetten wat betreft het golfsurfen in Zuid-Frankrijk: La Graviere, La Nord & La Sud, Les Culs Nuls, Le Penon en La Piste zijn slechts enkele voorbeelden en zijn slechts een kwartiertje rijden vanaf de surfcamps in Vieux-Boucau.

Ik wil surfen in Vieux Boucau

Surfen in Vieux Boucau in het kort

Surfcondities

Langs uitgestrekte kust van Zuid-Frankrijk vind je ontelbare hoeveelheid goede beachbreaks die zeker een bezoekje waard zijn. In deze regio vind je in de ochtend vaak bijna geen wind of deze is offshore, wat zorgt voor prachtige cleane golven. Je vindt er altijd wel een spot die werkt met een bepaald getij en de golven zijn ideaal voor beginners tot gevorderden door dat er golven tussen de 0.5 en 2 meter zullen zijn bij een normale swell. Weet wat je te wachten staat en hou de surfvoorspellingen goed in de gaten!

Surfniveau

Wanneer je gaat surfen in Frankrijk als beginner, dan moet je je geen zorgen maken of je wel aan je trekken komt. De verschillende surfspots lenen zich perfect voor zowel de beginners als intermediates. Zak je meer naar het zuiden naar spots als Hossegor, Capbreton en Biarritz, dan mag je al vaker stevige golven verwachten waar de pro’s zich op uitleven.

Beste Surfperiode

Normaal gezien zijn de zomermaanden ideaal om te leren surfen. Het is lekker zomers weer en de zee is met 22°C op z'n warmst. De maanden net daarbuiten vind je betere golven voor intermediates die hun surf skills willen verbeteren. De wintermaanden zijn het best geschikt voor gevorderde surfers, aangezien de golven dan krachtig zijn en wel 2 meter hoog kunnen worden. Ook is het een stuk kouder en met een watertemperatuur van 15°C heeft zelfs de doorgewinterde surfer een goed wetsuit nodig.

Surfcamps Vieux Boucau

Bekijk ook