Surfblend surfvakanties

DE SURFinn's in PORTUGAL!

Kies jouw volgende bestemming in Portugal

Portugal is misschien wel de meest populaire bestemming om te surfen in Europa. Dat is niet voor niets! Heerlijk weer jaarrond, prachtige kustlijn, lekker eten, vriendelijke locals en relatief goedkoop...wat wil je nog meer? Niet voor niks hebben we inmiddels drie mooie SURFinn's voor je in dit prachtige land. Lees hieronder snel wat elke SURFinn uniek maakt en kies dan jouw nieuwe bestemming uit!

1. SURFINN FIGUEIRA DA FOZ

SURFinn

De SURFinn Figueira da Foz is een absolute droomplek! 180 graden zeezicht, pal aan het strand en surf, dichtbij het centrum en toch rustig, heerlijke tuin met zwembad en een warm welkom van de hosts. Alles wat je nodig hebt om een hele fijne surfvakantie te beleven vind je in Figueira da Foz. Je kunt kiezen uit diverse kamers, waarvan vele met het geweldige zeezicht, waardoor je wakker wordt met zicht op de golven!

De surf

Recht voor de deur van de SURFinn ligt een van de meest lange golven van Europa, Buarcos. Als hij loopt is het een prachtig zicht en nog veel mooier om het daadwerkelijk te surfen. Figueira da Foz kent gelukkig nog meer stranden en een van de meest populaire strand is Cabedelo, waar ook veelal de lessen plaatsvinden. Iets meer naar het noorden vind je nog tal van mooie lege peakjes. Kortom, surf paradise!

De omgeving

Figueira da Foz is een onontdekte parel aan de Atlantische Oceaan. Het stadje is mooi en authentiek en heeft alle voorzieningen, een mooie boulevard, veel winkels en horeca en je zult hier tijdens je verblijf simpelweg niet kunnen vervelen. Vanaf de SURFinn naar het noorden begint een schitterend natuurpark waar je o.a. heerlijke fietstochten kunt maken. Citytrips naar Coimbra, Aveiro en Porto zijn ook leuke opties!

Reizen naar

Deze SURFinn ligt pal tussen Lissabon en Porto, dus het is goed mogelijk om naar een van deze vliegvelden te reizen. Porto is iets minder ver dan Lissabon en zal dan een lichte voorkeur hebben. Wil je meer lezen over reizen naar Figueira da Foz? Lees dan snel meer over hoe je het beste reist naar deze SURFinn!

Reis periode

Het seizoen in Figueira da Foz loopt grofweg van april tot en met november. In de zomer is het warm, zomers en in het voor- en najaar kun je rekenen op lekker weer overdag en de avonden die lekker afkoelen, zodat je met een trui aan geniet van de zonsondergang vanuit de tuin.

2. SURFINN ALGARVE

SURFinn

Boven op een klif bij Praia Monte Clerigo ligt SURFinn Algarve. Midden in de natuur en toch op maar 10min van het stadje Aljezur is dit de ideale plek voor een vakantie vol surf, strand en zon in een prachtige omgeving. De SURFinn heeft een zwembad, grote living, bar, gezellige tuin en vanuit sommige kamers een schitterend zeezicht. Onze hosts zorgen voor een hele fijne vakantie en heerlijk eten!

De surf

Praia Monte Clerigo is onze 'homebreak' en is een wandeling van de heuvel af. Iets verderop ligt het bekende Arrifana, wat op 99% van de dagen goed te surfen is. Ben je in om wat te ontdekken? Dan is de hele zuid- en westkust een prachtige omgeving met tientallen surfspots en voor ieder wat wils!

De omgeving

SURFinn Algarve ligt op de kliffen boven Monte Clerigo, midden in de natuur en je geniet vanuit het huis van mooie uitzichten op de heuvels en de zee. Het is de West-Algarve die bekend staat om mooie stranden, maar ook de Zuidkust tussen Sagres en Lagos is zeker de moeite waard om te bezoeken en ligt op slechts 30min rijden!

Reizen naar

De snelste weg naar de Algarve is vliegen naar Faro, maar ook Lissabon is een optie. Vanaf Faro is het een uurtje rijden en we raden in deze omgeving autohuur ook wel aan. Het geeft je alle vrijheid tijdens je verblijf om optimaal te profiteren van de omgeving, de vele stranden te ontdekken en naar de stadjes in de buurt te gaan. Lees hier alles over reizen naar de SURFinn Algarve.

Het weer

De Algarve is de plek waar veel mensen overwinteren, niet gek dat het hier jaarrond heerlijk vertoeven is. De SURFinn Algarve is geopend van maart tot en met de Kerstvakantie. De zomer is warm, maar ook het voor- en najaar is de kans erg groot dat je in de avond nog in je t-shirt geniet van het zeezicht op het balkon van je kamer!

3. SURFINN LISSABON

SURFinn

Midden in de stadse omgeving van Caparica, het surfstrand van Lissabon, staat daar opeens de SURFinn Lissabon! Een grote villa met zwembad, enorme tuin, verschillende terrassen en living. Een plek om tot rust te komen na een intens dagje surfen en citylife! Je kiest hier ook tussen verschillende kamers en de hosts staan klaar om jou de allerbeste vakantie te laten beleven!

De surf

Caparica is het surfstrand van Lissabon! En wat een relaxte plek om te (leren) surfen! Achter de mooie boulevard ligt het strand, opgedeeld door kleine strekdammetjes en daardoor mooi overzichtelijk. Er is voor ieder wat wils en en je kunt hier quasi elke dag van het jaar heerlijk surfen! Als het net te groot is, dan ga je naar Fonte de Telha, een klein hippiestrandje net ten zuiden van Caparica en daar vind je dan zeker kleinere golven.

De omgeving

Caparica ligt aan de zuid-oever van de rivier en de bekende brug met het standbeeld in Lissabon. Het kent een eigen centrum, een mooie grote boulevard met heel veel beach-bars en enkele luxe beach-clubs. Ook vind je veel groen in Caparica. Op 15min met de taxi sta je midden in het historisch centrum van Lissabon! Dit is de ideale plek voor surf en big citylife!

Reizen naar

Reizen naar de SURFinn Lissabon is heel eenvoudig. Het vliegveld LIS ligt op 20min van de SURFinn, we raden je aan om een taxi of uber te nemen en je staat voor ca. €18 voor de deur! Lees hier meer over reizen naar Lissabon!

Het weer

Het weer in Lissabon is meestal goed, maar we zitten aan de goede kant van de rivier! Veel ochtenden zie je aan de noordkant veel wolken en vocht in de lucht, maar aan de zuidkant schijnt dan de zon. Caparica kent dan ook veel meer zon-uren dan surfspots aan de noordkant van Lissabon zoals Estoril, Ericeira en Peniche.

Laat je inspireren!