Surfen in Hossegor

Leer Hossegor kennen!

Bekend als de hoofdstad van het Europese surfen en niet voor niets: de beste beachbreaks, de meeste surfshops, een stop van het WK surfen en alle bekende merken hebben hier hun Europees hoofdkantoor staan. Hossegor kun je buiten het strand opdelen in 3 zones: de boulevard, het centrum en de zone Pedebert met de outletshops.

De boulevard is heerlijk vertoeven, goed eten en een leuk nachtleven. Met een beetje geluk zie je de big wave spot La Nord nog werken, maar waarschijnlijker is het dat je kunt surfen op La Sud tegen het havenhoofd.

Het centrum staat bekend om de vele surfshops, leuke boetiekjes en enkele goede restaurants en bars. De zone Pedebert in Soorts is een walhalla voor koopjesjagers met ontelbare outletshops van allerlei surfmerken.

Kortom, een trip in Les Landes is niet compleet zonder een bezoekje aan Hossegor!

Surfen

Dit is echt een van Europa’s allerbeste surfregio’s, gek genoeg alleen maar met beachbreaks. Voor iedereen is hier een goede golf te vinden, de echte pro’s wachten tot de monsterlijke shorebreak van La Gravière zijn tanden laat zien, lesjes en intermediates zijn weer goed af bij La Sud, de stranden van Seignosse en Les Casernes. Maar ook hier kun je echt hele goede banken vinden voor de gevorderde surfers!

Rond Hossegor houdt het niet op, ten zuiden gaat Hossegor over in Capbreton en hier vind je de legendarische stranden zoals VVF, La Piste en Santocha.

Je ontdekt deze stranden vanuit de volgende surfcamps:

Surfcamp Moliets

Familycamp Moliets

Surf&Drive

Bekijk ook