Surfcamp Moliets plage surfen frankrijk Surfcamp Moliets plage surfen frankrijk

Surfen in Hossegor

Surfen in Hossegor

Surfen in Hossegor heeft niet alleen de sport in Frankrijk gemaakt tot wat het is, maar ook over heel Europa. Het is de bakermat van het surfen in Europa! De beste beachbreaks, de meeste surfshops, een stop van het WK surfen en alle bekende merken hebben hier hun Europees hoofdkantoor staan. Hossegor kun je buiten het strand opdelen in 3 zones: de boulevard, het centrum en de zone Pedebert met de outletshops.

De boulevard is heerlijk vertoeven, goed eten en een leuk nachtleven. Met een beetje geluk zie je de big wave spot La Nord nog werken, maar waarschijnlijker is het dat je kunt surfen in Hossegor op La Sud tegen het havenhoofd.

Het centrum staat bekend om de vele surfshops, leuke boetiekjes en enkele goede restaurants en bars. De zone Pedebert in Soorts is een walhalla voor koopjesjagers met ontelbare outletshops van allerlei surfmerken.

Kortom, surfen in Hossegor is BIG!

Surfblend surfvakantie surfcamp Moliets Frankrijk

Surfen in Hossegor in het kort

Surfcondities

Wanneer je gaat surfen in Hossegor dan is het belangrijk dat je de juiste surfspot kiest. De surfcondities kunnen tijdens het surfen in Hossegor nog wel eens verschillen per spot. De beachbreaks in Hossegor kunnen flinke golven aan en komen pas echt tot leven met een overhead swell en een periode van rond de 12 seconden. Alle local shredders en internationale shredders komen dan ten tonele... dan zie je pas hoe hard het surfen in Hossegor leeft. 

Surfniveau

Laat je niet afschrikken door de sicke video's van surfen in Hossegor waar je dikke barrels en heftige beachbreaks ziet. Er zijn namelijk ook voldoende mogelijkheden voor de beginners om hun slag te slaan. Niet voor niets bevinden zich hier enorm veel surfscholen die met hun klasje voor de eerste keer gaan surfen. Ben je al meer ervaren en wil je juist gaan surfen in Hossegor om barrels te scoren? Dan zit je hier ook helemaal goed! Dit is waar het dorpje om bekend staat, het is tevens niet voor niets het decor voor de Quicksilver Pro van de wereldtour van het surfen.

Beste surfperiode

Het hele jaar door leeft het surfen in Hossegor enorm. Lente, zomer, herfst of hartje winter, er liggen altijd wel mensen in het water. De zomer is logischerwijs het drukste met veel surfscholen en veel gemotiveerde surfers die hun vakantie dagen daar graag spenderen. De periode dat het surfen in Hossegor op zijn best is, is in de maanden september en oktober. Het einde van de zomer en het begin van het najaar brengen een consistente aanvoer van goede swell met vaak gunstige winden en nog aangename watertemperaturen. 

Lees hier alles over surfen in Frankrijk

Surfblend camps en houses in de omgeving van Hossegor

Hieronder vind je een kort overzicht van de Surfblend locaties in de omgeving van Hossegor:

Juniorcamp Moliets

Familycamp Moliets

Youthcamp Moliets

Surfcamp Moliets

Surfbusje Huren

SURFinn Vieux Boucau

Surfbase Vieux Boucau

Youthcamp Seignosse

surfen in Frankrijk Moliets

Beste surfspots in en rond Hossegor

La Nord

Een van de top spots die het surfen in Hossegor zijn naam geeft. Ten noorden van de main strand opgangen vind je deze prachtige spot waar zowel beginner als gevorderden plezier kan maken. Het is hier wel altijd vrij druk aangezien het een van de beste spots is die Hossegor en zijn omgeving rijk zijn. Op grotere dagen is het een van de weinige spots die nog blijft werken, voornamelijk de outer banks houden swell tot triple overhead. Niet de makkelijkste spot als je wilt gaan surfen in hossegor, maar zeker eentje die je een flinke kick geeft!

Check de forecast voor La Nord

Surfen in Frankrijk SURFinn Vieux Boucau

La Sud

Samen met La Nord vormt La Surf de bakermat van het surfen in Hossegor. Deze spot is beter geschikt voor de surfers die de heftige golven van La Nord overlaten aan de experienced locals. De golf heeft een voorkeur voor links en biedt ruimte aan de beginners en de mensen die al wel kunnen surfen, maar nog niet tussen de local rippers willen gaan liggen. Op High tide is het niet te surfen aangezien het dan in een mega shore break verandert. Leuk om te gaan kijken, maar niet geschikt voor beginners die willen gaan surfen in Hossegor!

Check de forecast van La Sud

La Graviere

Als je foto's googled van surfen in Hossegor, dan zie je stevige barrels, dikke turns en de beste van de wereld die hun kunstjes tonen. Dit vindt plaats op La Graviere! Een hevige en gevaarlijke golf, die zeker niet geschikt is voor de beginners. De beste van de wereld strijden hier in september/oktober voor de winst van de wereldbeker. Surfen in Hossegor wordt niet beter dan dit. Ga je je er toch aan wagen? Pas dan op voor de stevige stromingen, want die groeien mee met de size van de golven...

Check de forecast van La Graviere

Capbreton

Ten zuiden van Hossegor vind je Capbreton. Een pitoresk havenstadje waar je heerlijk vis kunt eten, maar wat ook flink heeft bijgedragen aan het op de kaart zetten van het surfen in Hossegor. De spots Santocha, La Piste en VVF zijn niet de minste en kunnen net als hun grotere broers en zussen La Sud/Nord en La Graviere stevig uit de hoek komen. Langs de pier van Santocha is het vaak druk met veel shredders die hun beste golven willen pakken, maar niet tussen de Hossegor crew willen liggen. La Piste is voor de echter barrel jagers. Heb je daar geen interesse in, zak dan een beetje af naar VVF, hier is het vaak iets rustiger en vind je net zulke goede golven!

Check hier de forecast van Capbreton

surf coaching week surf camp

Seignosse

Meer naar het noorden van Hossegor vind je het surfdorpje Seignosse. De gezellige boulevard met vernieuwd skatebowl (sick!) bieden het decor voor prachtige surfspots zoals Les Casernes en Le Penon. Surfen in Hossegor hoeft niet altijd in het harte van het centrum te zijn tussen de allerbeste. Hier vind je fijne beachbreaks die zowel voor gevorderde surfen en de beginnende surfer een mooi alternatief bieden voor het surfen in Hossegor.

Check hier de forecast van Seignosse

surf coaching week surf camp

Bekijk ook