Surfen in Le Pin Sec surfspots Frankrijk surftrip Surfen in Le Pin Sec surfspots Frankrijk surftrip

Surfen in Le Pin Sec

Gelegen in de gemeente Naujac-sur-Mer ligt de kleine surfvesting Le Pin Sec. In de winter een verlaten plek, maar in de zomer ontpopt deze plaats zich tot een kleine surftown in de duinen.

Verwacht geen lange boulevard of tientallen restaurants, maar een toffe setting met enkele barretjes en eetgelegenheden, gerund door een mooie mix van locals en avonturiers uit andere landen.

Op deze pagina vind je veel informatie over de surf condities in Le Pin Sec, wanneer je het beste in Le Pin Sec gaat surfenen de beste surfspots in de omgeving. Enjoy!

 

Surftrip Le Pin Sec
 

Surfen in Le Pin Sec

Het strand van Le Pin Sec kenmerkt zich door twee opvallende eigenschappen: oude bunkers uit WOII en prachtige golven! Het eerste is leuk en geeft een toffe sfeer, maar het tweede is natuurlijk waar wij het voor doen. Recht voor ingang vind je vaak al een goede bank met prachtige golven, maar het loont zeker de moeite om te exploren en het noorden en zuiden te ontdekken. Een stukje wandelen of een kleine fietstocht zorgt ervoor dat je de golven helemaal voor jezelf hebt.

Surfcondities

Door de westelijke oriëntatie werken de beachbreaks van Le Pin Sec het best met een westelijke swell en aflandige wind uit het oosten. Het hele jaar door vind je hier redelijk consistente surf met variërende beachbreaks op elk een stukje lopen van elkaar. De zandbanken houden hier swells tot 2,5 meter en tot een periode van 12 seconden. Ookal wordt het hier nooit echt druk, in de zomer en herfst vind je hier toeristen die willen leren surfen onder de Franse kust. 

Surfniveau en beste surfperiode

  • Beginners
    Voor een top surftrip om te (leren) surfen in Le Pin Sec is de zomer de ideale surfperiode. De surfscholen zijn open en surfkampen rond Le Pin Sec zijn in volle gang. Dit is de ideale periode voor beginnende surfers om een week vol goede surf, zon en ontspanning te vinden.
  • Intermediates
    Voor surfers die meer waarde geven aan een rustige line-up zijn de maanden mei, juni, september en oktober ideaal. Buiten het piek seizoen om verandert dit dorpje een rustige bestemming. Dit is ideaal als je echt veel progressie wilt maken door te surfen in Le Pin Sec. De surf is in deze periode een stuk consistenter en wat groter.
  • Gevorderden
    De winterperiode is de beste tijd voor gevorderde surfers om te surfen op de surfspots van Le Pin Sec. Ondanks het koude weer en water, surf je krachtige en holle shorebreaks die je skills goed testen. Ontdek ook de nabijgelegen surfspots van Le Pin Sec en er valt niks te ontbreken aan je surftrip. Lees snel verder.

Surfcamps Le Pin Sec

Beste surfspots Le Pin Sec

Le Pin Sec
De surfspots van Le Pin Sec is een open beachbreak die redelijk consistent het hele jaar door werkt. Deze surfspots werken het beste bij aflandige wind uit het oosten. Je vindt er zowel linkse als rechtse golven, die klein, snel en leuk kunnen lopen vaak net rond hoogtij. Het beste is, dat het er hier zelden druk kan worden, dus heb je alle golven voor jezelf!

Hourtin Plage
Met laagtij rij je het best 5km verder, waar je Hourtin Plage vindt. Tegenovergesteld van Le Pin Sec, kan het hier goed druk worden door de consistente golven. Net zoals Le Pin Sec vind je hier linkse en rechtse golven. Hourtin is een echte klassieker door de grote en krachtige shore break.

Lacanau
Lacanau is een van de beste intermediate surfpots in de buurt van Le Pin Sec. Het is een beachbreak met classic linke en rechtse golven die consistent en krachtig breken. Elk jaar vind je hier grote surf wedstrijden. Je vind hier genoeg leuke dingen om in dit surfdorpje te doen. Het zit vol met leuke restaurantjes, kroegen, surfscholen en surfcamps. 

Moliets
Op 2,5 uur rijden vind je in het Zuiden onze homespot Moliets. Dit is het surf dorpje dat alle kenmerken van de bekende surf in Les Landes heeft. Vergeet zeker niet om deze surfspots uit te checken wanneer je aan het roadtrippen bent met een surfbusje. Met alle voorzieningen, goede beachbreaks, surfscholen, restaurants en barretjes, ervaar je hier de surf-lifestyle van Frankrijk waar je van droomt. Ook is dit de surfspot waar Surfblend is ontstaan en daarom organiseren we ieder jaar weer onze populairste surfcamps. Moliets is een ideale basis om te surfen en vanuit ga je elke dag op surftrip naar de nabijgelegen surfpots. Iets ten zuiden vind je ook Vieux Boucau, waar je terecht kunt voor een surfvakantie in comfortabele surfhouses. Hier ben je van alles voorziend en kun je kiezen uit bijna de gehele Softdogsurf collectie.

SURFBLEND SURFTRIPS FRANKRIJK

Surfblend bestemmingen rond Le Pin Sec

Meer ten zuiden van Le Pin Sec vind je meerdere surfdorpjes, zoals bijvoorbeeld Moliets of Vieux-Boucau. In deze plaatsen vind je onze top surfbestemmingen van Frankrijk! Ga jij met ons mee op surfkamp deze zomer?

MOLIETS SURFCAMP

MOLIETS FAMILYCAMP 

MOLIETS JUNIORCAMP 

MOLIETS YOUTHCAMP

SURFINN VIEUX BOUCAU

SURFBASE VIEUX BOUCAU

SURFBUSJE HUREN

Bekijk ook