Surfblend surfvakanties

Surfen voor beginners

Surfen? Vet cool! Maar hoe begin je met surfen en waar kun je het beste leren surfen?

Gelukkig weten wij alles over surfen voor beginners! Want iedere surfer heeft ooit op dit punt gestaan. Lees snel verder en ontdek de beste surfvakanties om te leren surfen. Kies uit onze vele beginner surfcamps op de meest ideale spots om te leren surfen. 

Leren golfsurfen

Surfen voor beginners

Wat is surfen? Het doel van surfen is om zo lang en goed mogelijk de golven te rijden. Naast de pop-up draait alles ook om golven kunnen lezen, weten hoe golven ontstaan en de werking van de oceaan. De eerste uitdaging van surfen voor beginners is het op kunnen staan op de witte, gebroken golven op beginner surfboards. Ontdek de top beginner surf tips en leer de surf etiquette alvast op onze blog. Als je dit onder de knie hebt, kun je misschien al snel naar de line-up!

Tijdens onze beginner surfcamps leer jij alle fijne kneepjes van het surfen. Je krijgt natuurlijk surfles in het water, maar ook theorieles op het strand. De gecertificeerde coaches helpen jou met het pakken van je eerste golf en dagen je uit met spannende oefeningen. Aan het eind van onze beginner surfcamps vinden er vaak ook surf wedstrijden plaats, woohúúw!

surfen voor beginners vakantie

Surfvakanties voor beginners

Het voordeel is voor beginnende surfers is dat je bijna altijd én overal kunt leren surfen! Waar zee is, zijn golven. Nu kunnen alleen de surfcondities nogal verschillen. Zo vind je in Europa vaak grote en krachtige golven in de herfst en winter, en zijn de golven wat makkelijker te surfen in de lente en zomer. Hier heb je net iets meer tijd om rustig de zee te verkennen. Ook kun je sneller al naar de line-up om groene golven te gaan surfen! En daarom organiseren wij onze beginner surfcamps ook in de zomervakantie! Het hele jaar rond kunnen beginners natuurlijk ook super goed op surfvakantie naar onze top surfbestemmingen! Lees snel verder en weet waar jij het beste kan leren surfen!

surfen voor beginners vakantie

Beginner surfcamps in Frankrijk

surfen voor beginners vakantie

Beginner surfcamps in Frankrijk

Frankrijk is dé surfvakantie voor beginners die willen leren surfen. Langs de hele westkust van Frankrijk vind je de wereldberoemde surfstranden, waar je steeds op een paar minuten rijden, totaal verschillende breaks en condities kunt vinden.

Zuid-Frankrijk is de ideale spot om te leren surfen voor beginners. De combinatie van goede golven en het mooie klimaat maakt het de ideale bestemming voor een surfvakantie voor beginners. Verblijf in een luxe surfvilla of gezellig surfhostel en boek surflessen en surf de beste foamboards van Softdog Surf, Of ga mee op een week vol surfen met onze beginner surfcamps voor familie, juniors, youth en adults in Moliets en Vieux Boucau. Check alvast de surf voorspellingen van de beste surfspots.

Surfvakanties voor beginners in Spanje

surfvakantie 2023

Surfvakanties voor beginners in Spanje

Het is alweer 10 jaar geleden dat we ons eerste beginner surfcamp in Zarautz openden en met heel veel plezier keren we hier ieder jaar terug. De Spaanse noordkust is als surfbestemming iets minder bekend bij het grote publiek dan bijvoorbeeld Frankrijk, maar zeker even mooi en een fantastische plek om te leren surfen in Spanje! 

Ook hebben we surfvakanties voor beginners in Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden en misschien wel de beste plek in Europa om jaarrond te kunnen genieten van de zon en surf! Ontdek het met een surfvakantie naar Surfhouse Corralejo. Check de surf forecast op Magic Seaweed Fuerteventura en Zarautz en ontdek Surfblend surf bestemmingen in Spanje

Beginner surfcamps

De beste periode voor beginners om te surfen in Spanje is zeker weten het voorjaar en in de zomer. In deze periodes komen de golven vaak kleiner en clean binnen met weinig wind. Dit zijn de perfecte condities om te leren surfen tijdens een surfvakantie voor beginners. Boek daarom je surftrip in de maanden: mei, juni. juli, augustus en september. Vanuit de surfhouses en beginner surfcamps krijg je theorie en prakrijk surflessen van gecertificeerde Nederlandstalige coaches, je kunt kiezen uit verschillende lespakketten. 

Surfvakanties voor beginners in Portugal

surfen voor beginners vakantie

Surfvakanties voor beginners in Portugal

Met een prachtige kustlijn aan de Atlantische Oceaan is ook Portugal een echte droombestemming voor de gemotiveerde beginnende surfer. Met een ontelbaar aantal baaitjes is er voor ieder niveau een goede golf te vinden op een adembenemende plek. Ericeira, Peniche, Lissabon of de Algarve zijn bekende surfspots waar een hoge golf-garantie te vinden valt in alle seizoenen. Ontdek de tofste Softdog surfgear en check de surf forecast van onze locaties op Magic Seaweed. Ga mee op een surfvakantie voor beginners en leer surfen op de mooiste stranden van Europa.

Surfvakanties beginners Nederland

surfen voor beginners vakantie

Surfvakanties beginners Nederland

Een surfvakantie voor beginners hoeft helemaal niet perse in het buitenland, want het kan ook super goed in Nederland! Als je wilt leren golfsurfen zijn de golven in eigen land hier ideaal voor! Ga mee met het Juniorcamp Kijkduin (12 - 16 jaar), en geniet van een week vol surf, gewoon in eigen land! Wil je je extra goed voorbereiden om alles uit deze surfvakantie te halen? Neem dan alvast surflessen bij onze eigen Surfblend Surfschool in Den Haag. Van leren golfsurfen, kitesurfen en SUP-en, én toffe activiteiten en beach games, is een surfvakantie voor beginners met het hele gezin één om nooit te vergeten.

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!