Surfen in Ericeira Surfspots Portugal Surfen in Ericeira Surfspots Portugal

Surfen in Ericeira

Ericeria, oftwel, het surfreservaat van Europa. Op een half uurtje rijden ben je vanaf Lissabon al in dit surf-mekka. Het voormalig surf dorpje is nu wereldberoemd. Wil je weten waarom? Lees hier alles wat je moet weten om te surfen in Ericeira.

Surfhouse Ericeira

Surfen in Ericeira Surfspots Portugal surfreservaat Europa

Surfen in Ericeira in het kort

Surfcondities

Dit wereld surfreservaat van Europa is wereldbekend door de verschillende type breaks. De keuze is reuze. Afhankelijk van je niveau, heb je hier een enorm veel variatie aan beach breaks, rif breaks, slabs, wedges en pointbreaks. Van linkse en rechtse grote en snelle golven tot longboard golven en barrels.

Met de open ligging aan de Atlantische Oceaan krijgen de surfspots van Ericeira de swells uit het Noord-en-Westen goed binnen. Door de hoge consistentie vind je gegarandeerd goede surf in Ericeira.

Surfniveau

Beginners vinden de ideale condities tussen mei en september. Met nog genoeg golven maar iets minder kracht en grootte, is het ideaal om te leren surfen. Tussen juni en oktober kunnen intermediate surfers zich uitleven op de vele spots. Voor de ervaren surfers de beste reistijd om te surfen in Ericeira is in de wintermaanden vanaf september tot en met januari. 

Wees bewust van je surf niveau en kies de beste periode. Maar dont' worry! Met surflessen word je iedere dag meegenomen naar de ideale surfspot waarin je het meest plezier en progressie kunt maken. 

Beste reistijd Ericeira:

Lees verder en ontdek onze favoriete surfspots van Ericeira.

Surfen in Portugal

Surfen in Ericeira Surfspots Portugal surfreservaat Europa

Beste surfspots Ericeira

Foz do Lizandro

Het meest populaire strand ten westen van Surfhouse Ericeira is Foz de Lizandro. Deze spot is ideaal voor beginners en intermediates door het brede strand met veel veilige beachbreaks. Je vindt hier een linkse golf en een perfecte a-frame golf in het midden van het strand. De golven zijn consistent door de rivier die hier uitloopt in de zee.

Praia da Baleia

Dit surfstrand is het zuidelijke strand van Ericeira en wordt ook wel Praia do Sul genoemd. Dit komt door de de middelste golf die hier consistent breekt met een iets grotere swell. Dit ruime zandstrand is iets meer beschut van de noordenwind. Pas wel op voor de rotsen in het water.

Såo Juliåo

Zeker weten een van onze favoriete surfspots rond Ericeira is Såo Juliåo. Dit brede strand net ten zuiden van het surfreservaat van Europa biedt veel afwisseling.  Door de open ligging pakt deze spot vaak de meeste swell en is dit dus de place-to-be op kleinere dagen. Daarentegen kan het hier daarom ook echt groot worden en komt het vaak voor dat het hier nogal blown-out is met een sterke windkracht. Afhankelijk van de condities, ligt dit strand vol met surfscholen en klasjes, of barrel-seekers.

São Lourenço

Op het meest noordelijke puntje van het wereld surfreservaat vind je het strand en de break genaamd Såo Lourcenço. Tijdens grote swells is dit een echte big wave spot en kunnen golven wel 5 meter hoog worden. Na een tricky take-off, blijft deze rechtse piek prachtig openstaan waardoor je golven van wel 200 meter lang! De inside valt ook te surfen voor intermediates, pas wel goed op voor andere surfers en hou je aan de surfer's code.

Coxos

Bekend als de beste golf ter wereld, Coxos is een perfecte rechtse golf die consistent breekt op het rif en stevig doorloopt door de goed gevormde zandbank. Het is een lange, snelle en holle golf met meerdere barrel secties. Weet goed wat je doet als je deze surfspot in Ericeira wilt surfen, met sterk lokalisme zijn alleen echt ervaren surfers hier welkom. 

Links van Coxos vind je Crazy Left. Door de ligging vangt deze spot veel noordenwind en door de channel vanuit Coxos is de consistentie van de golf kwaliteit laag. Maar wanneer de ideale condities er zijn, is het echt crazy!

Ribeira D’Ilhas

Hét surfstrand van Portugal is Ribeira D'Ilhas. Deze rif-break is wereldbekend door regionale, nationale en internationale surfwedstrijden die hier gehouden worden. Het staat voor de kwaliteit surf dat Portugal te bieden heeft. Het is een prachtige lange rechtse golf die ideaal is om consistent je surfskills te verbeteren. 

Praia da Empa

Vanaf het uitzicht punt van het wereld surfreservaat Europa vind je het lange strand Praia da Empa. Dit is de hotspot voor experts door de breaks Pedra Branca, Reef en Backdoor. Met een ondiepe bodems van rif, worden er lange en prachtige barrels gevormd die alleen te surfen zijn voor experts. 

De goofy-footers onder ons vinden hun paradijs bij Pedra Branca. De middelste break is Backdoor. Met hoogtij en een kleine swell is deze golf ook superleuk voor beginnende en intermediate surfers. Reef is de spot voor regular-footed surfers en is extreem tricky door de kracht, grootte en uitstekend rif. Alleen voor experts dus!

Surfblend bestemmingen in Ericeira

Klinkt een trip naar het wereld surfreservaat van Europa je goed in de oren? Kom op vakantie en boek je ideale basis voor dagen vol surf. Het prachtige Surfhouse Ericeira ligt op wandelafstand van de surfspot Foz de Lizandro. Met een uitzicht op zee, een groot zwembad en een relaxte tuin, is dit een ideaal verblijf voor dagen vol goede surf.

Tijdens je verblijf ben jij King of the Castle en word je stevig verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet en kun je deelnemen aan een deluxe dinners. Om alles uit je surfvakantie te kunnen halen zorgen wij voor een fiets met surfracks, surfboard en wetsuit verhuur en natuurlijk surflessen. Met een gedeelde kamer, privé kamers en familie suites is deze vakantie ideaal voor iedereen die wil surfen in Ericeira. Sla al je Surfblend goodies in en kom goed voorbereidt langs met de familie, je surf buddies of gewoon alleen en bewonder de prachtige omgeving, de lange kustlijn en de authentieke sfeer van het gezelligste wereld surfreservaat van Europa.

Activiteiten Surfhouse Ericeira:

  • Quicksilver Boardridersclub Skatepark
  • Paardrijden
  • Mountainbiken
  • Surf & day trips naar Lissabon, Caparica, Sintra, Caiscais, Peniche
  • Wellness: Yoga & Massage vanuit het Surfhouse
  • Ontdek de cultuur en proef de Portugese keuken
  • Cafés, barretjes, restaurants met traditionele gerechten

Surfhouse Ericeira

Wil je vliegen op Lissabon maar zoek je dichter bij het airport een leuke surfbestemming? Check dan Surfbase Lissabon en SURFinn Lissabon. Op nog geen 20 minuten van het vliegveld ben je op het Caparica, hét surfstrand van Lisabon.


Bekijk ook