Surfblend surfvakanties

Leren surfen: Voorbereiden op je surftrip

Leren surfen met Pepijn Tigges

Leren surfen doe je natuurlijk door zoveel mogelijk het water in te gaan en het 'vallen-en-opstaan' concept toe te passen. Maar... een goede theoretische basis met tips en tricks van ervaringsdeskundigen kan natuurlijk nooit kwaad. Daarom presenteren wij met plezier onze blog- en YouTube-serie 'Leren surfen'.

In deze reeks van 14 afleveringen neemt professioneel surfer Pepijn Tigges je mee down the rabbit hole in de surf wereld. Aan de hand van de toffe YouTube video's die wij samen met Pepijn presenteren zet jij de eerste stappen in het golfsurfen. Aan alle online-autodidacten onder ons, leef je uit!

In deze aflevering krijg je een aantal tips om goed voorbereid op surftrip te gaan!

Scroll verder voor de video en nog veel meer informatie!

IN DEZE VIDEO

We naderen het einde van de reeks 'leren surfen'. In deze voorlaatste blog kijken we naar de voorbereiding die je kan doen voor een surftrip. Pepijn geeft een aantal tips hoe je je surfconditie kan verhogen waardoor je meer zal halen uit je surfsessie. Lees deze blog goed door zodat je goed voorbereid op surftrip kan vertrekken!

Voorbereiding surftrip

Hoe bereid je je voor op een surftrip? Zeker als beginner is het best spannend om op surftrip te gaan. Het allerbelangrijkste om goed te kunnen surfen is dat je een goed uithoudingsvermogen hebt en weet wat je moet doen, als je ergens aankomt. Een hele goede voorbereiding is deze cursus, op die manier heb je kennis over de etiquette, de voorrangsregels, de veiligheid in het water... Dit zijn belangrijke aspecten wanneer je voor het eerst gaat surfen op een nieuwe surfspot en een goede kennis helpt je al een stuk op weg.

Maar waar moet je opletten? In principe kan je zonder al te veel voorbereiding met ons mee op surfvakantie gaan. Onze beginnerslessen zijn gericht op mensen die nog niet veel surfconditie hebben opgebouwd, maak je dus zeker geen zorgen over je conditie.

Wil je echter het maximale uit je surfweek halen? Dan kan een fysieke voorbereiding goed van pas komen, anders kan het nog wel eens zwaar worden. Dat ligt vooral in de kracht en de conditie bij de start van de trip. Het is dus slim om op voorhand een zwemtraining te doen om je conditie op te krikken en je armen te trainen. Tijdens het surfen, zal je veel peddelen en dat voel je snel aan de armen. Hoe beter je armen getraind zijn bij de start, hoe meer je zal kunnen halen uit je surftrip. Je kan best ongeveer 2 à 3 maanden voor je trip met je zwemtraining starten. Probeer ongeveer 2 of 3 keer per week een zwemtraining te doen. Een goede zwemtraining zorgt ervoor dat je tijdens je surftrip gewoon veel langer en veel vaker kan surfen.

Een tweede hele goede tip is om je pop-up te oefenen. Je kan de blog over de pop-up lezen om te leren hoe je een pop-up doet. Oefen je pop-up ook twee à drie maanden voordat je op surftrip vertrekt. Hoe meer je thuis de pop-up oefent, hoe meer dit second nature wordt. Wanneer je dan gaat surfen, zal de muscle memory het overnemen en zal je veel vlotter recht staan dan wanneer je dit niet geoefend hebt. Zorg ervoor dat je dit onder knie hebt, dan kan je je focussen op het surfen van de golf en blijf je niet bij die pop-up zitten.

Surfboard mee? Zonnebrand mee?

Als derde tip is het goed om onderzoek te doen naar de surfscholen op locatie. Boek je je surflessen direct bij je surfvakantie met ons? Dan hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Reizen met een surfboard is niet altijd eenvoudig. Vliegtuigmaatschappijen vragen hoge toeslagen om een surfboard te vervoeren en een surfboard meenemen op het dak van je auto, vraagt ook wat voorbereiding. Reis je met de Surfblend bus mee, dan kan je je surfboard veilig (en zonder al te veel kosten) meenemen naar je surfbestemming.

Als beginnend surfer zal je echter voornamelijk op een softtop surfen. Alle onze surfbestemmingen hebben softtops ter beschikking en dus kan je dit makkelijk huren voor een paar dagen, zo hoef je het zelf niet mee te nemen.

Als laatste tip is het belangrijk om een goede paklijst te hebben. Denk aan een goede zonnebrand en zinc stick, je wetsuit, surf hoedje en water bottle om goed gehydrateerd te blijven tijdens een dag vol surfen. Lees zeker ook eens de blog over 'wat neem ik mee op surfvakantie?' voor een uitgebreide paklijst. Heb je je koffer ingepakt? Kies je Surfblend surftrip en reizen maar!

LEREN SURFEN @ SURFBLEND

Heb je zin gekregen om op surftrip te gaan? Surfblend heeft verschillende prachtige locaties waar je prima kan leren surfen, zoals Frankrijk, Spanje en Portugal. Op onze locaties kan je lessen volgen en materiaal huren. Je hoeft dus zelf niet meer te zoeken naar een lokale surfschool. Wij regelen het voor jou!

Klik snel op de knop hieronder, boek je surftrip en de voorbereiding kan beginnen!

Lees de volledige 'leren surfen' serie

Wil je graag de andere blogs lezen in de serie over leren surfen met Pepijn Tigges? Hieronder vind je een overzicht van alle blogs.

Laat je inspireren!