Surfblend surfvakanties

Leren surfen: zonnebrand

Leren surfen met Pepijn Tigges

Leren surfen doe je natuurlijk door zoveel mogelijk het water in te gaan en het 'vallen-en-opstaan' concept toe te passen. Maar... een goede theoretische basis met tips en tricks van ervaringsdeskundigen kan natuurlijk nooit kwaad. Daarom presenteren wij met plezier onze blog- en YouTube-serie 'Leren surfen'.

In deze reeks van 14 afleveringen neemt professioneel surfer Pepijn Tigges je mee down the rabbit hole in de surf wereld. Aan de hand van de toffe YouTube video's die wij samen met Pepijn presenteren zet jij de eerste stappen in het golfsurfen. Aan alle online-autodidacten onder ons, leef je uit!

In deze aflevering: We duiken samen in de wondere wereld van zonnebrand en zinc!

Scroll verder voor de video en nog veel meer informatie!

IN DEZE VIDEO

Welkom bij de vierde blog in de serie 'leren surfen met Pepijn'. In deze blog gaan we, samen met Pepijn, praten over zonnebrand. Soms zie je surfers met felle kleuren op hun gezicht gesmeerd. Waarom doen ze dit en wat is het eigenlijk? In deze video legt Pepijn uit waarom zonnebrand alleen niet genoeg is voor een surfsessie. Hij vertelt wat het verschil is tussen standaard zonnebrand en zinc en waarom dit zo belangrijk is. Het is een korte en krachtige video met een duidelijk boodschap: smeren maar!

Zonnebrand of zinc?

Voordat je het water in gaat, is het belangrijk om je huid te beschermen. Je hebt het licht van de zon maar ook de weerkaatsing hiervan op het water. Je hebt dus dubbele UV straling op je huid. Het is belangrijk dat je zowel zonnebrand als een zinc stick gebruikt anders wordt je zo krokant als een gefrituurde garnaal. Krrrrkkkk

We beginnen met de basis laag. Je gebruikt best een zonnebrand van minstens SPF 50. In tropische landen zoals Indonesië of Costa Rica mag je zelfs hoger gaan. Over het algemeen biedt SPF 50 genoeg dekking tijdens het surfen in Europa. Daarna gebruik je de zinc stick. Zinc kan er op verschillende manieren uit zien. Je kan het in potjes of in sticks krijgen en dit legt een veel dikkere laag met een betere UV block dan de gewone zonnebrand. Zinc smeer je best op de delen van je gezicht die het meeste risico lopen op verbranding door weerkaatsing van de UV stralen op het water: neus, wangen, voorhoofd en lippen.

Wat is het beste zinc merk?

Het is moeilijk om te zeggen wat het allerbeste merk ooit is, want dan moet je ze allemaal uit proberen. Wij zijn in ieder geval fan van Jeewin, een Frans merk dat sinds 2007 onder andere zonnebrand en zinc sticks produceert in Frankrijk. De zonwerende producten worden lokaal en ecologisch gemaakt, zonder stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het koraal, de oceaan of de planeet. We like!

LEREN SURFEN @ SURFBLEND

Op onze Surfblend bestemmingen voor JuniorYouthAdults en Families vind je de koraal vriendelijke zinc sticks in verschillende kleuren. Wil je jezelf nog beter beschermen tegen de zon? Neem dan een kijkje naar ons Sun Protection Pack, alle must haves voor een hele dag op het strand! Je kan al deze producten en meer vinden bij onze Surf Essentials, hiermee vertrek je met een gerust hart op een onvergetelijke surfvakantie.

Veel plezier en smeren maar!

Lees de volledige 'leren surfen' serie

Wil je graag de andere blogs lezen in de serie over leren surfen met Pepijn Tigges? Hieronder vind je een overzicht van alle blogs.

Laat je inspireren!