surfkamp in de zomervakantie surfen surfkamp in de zomervakantie surfen

Surfkamp in de zomervakantie

Surfkamp in de zomervakantie

Op surfkamp gaan in de zomervakantie was nog nooit zo leuk! De sport groeit enorm snel en daarmee ook de gezelligheid op de surfkampen in Frankrijk, Spanje en Nederland. Ga samen met je familie, vrienden of vriendinnen op surfkamp in de zomervakantie en beleef op die manier een week vol sport, fun en chill. Met de voeten in het zand en de snoet in de zon. 

Ook als je alleen reist is een surfkamp in de zomervakantie de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Door samen te leren surfen en zomerkamp vol fun & games te beleven maak je nieuwe vrienden voor het leven.

Alle zomer surfcamps

Surfen in de zomervakantie

In het algemeen zijn de zomermaanden in Europa uitblinkers voor beginnende surfers die hun eerste golven zoeken. Er zijn heel wat spots die een ideale plek bieden om de basis van het surfen onder de knie te krijgen. Dit omdat er veel beachbreaks (zandstranden) zijn.

Het water is in de zomervakantie een stuk aangenamer om te surfen. Zo kan je in Zuid-Frankrijk en Spanje surfen in een bikini, een zwembroek of een licht wetsuit. In Nederland heb je soms nog wel een iets dikker wetsuit nodig door een iets koudere stroming.

Surfniveau

Beginnende surfers vinden alle gunstige condities voor het leren surfen op een surfkamp in de maanden juli en augustus. Het water is warm, de dagen zijn langer, en de swell in het algemeen iets minder sterk. Ideale condities voor beginners dus.

Wanneer je als gevorderde surfer wilt surfen, kies je in Europa best voor de maanden september en oktober. Het hele jaar door kan je surf vinden, maar de kans op grotere swells en grotere golven komen hand in hand met de herfstmaanden.

Zomer surfcamps bestemmingen

De meeste mensen denken aan Frankrijk, Spanje en Portugal als opties voor een surfkamp in de zomervakantie. Al zijn er meer opties dan je misschien eerst denkt. Wist je dat je aan de Belgische kust in Oostende of Blankenberge goed kan surfen als de condities meezitten?

Nederland heeft best veel surf hotspots door een ideale ligging en de waddeneilanden voegen hier alleen maar kwaliteit aan toe. Op vakantie in eigen land was nog nooit zo populair als de dag van vandaag. Dit sluit niet uit dat je kan surfen en genieten van zon, zee en strand! In Nederland heb je veel keuze aan surfspots. Scheveningen is natuurlijk de bekendste en meest besproken surfbestemming aan de Nederlandse kust. Wij bleven dan ook in de buurt voor een plek voor onze zomer surfcamps in Nederland.

 Voor iedereen hebben we wat, op surfcamp met het gezin of de hele familie, of surfcamps speciaal voor de jeugd en jongeren. In Moliets organiseren wij het 18+ Surfcamp, het Familycamp, Juniorcamp en het Youthcamp. Ook wordt het Youthcamp in Vieux Boucau gehouden. Voor een intensief surfcamp gefocust op het verbeteren van je surfskills, kun je optimaal leren surfen in de zomervakantie met de de Grommet Coaching. In Spanje organiseren wij niet alleen het surfkamp Zarautz 18+, maar ook het Family surfkamp! Beleef een week op de zomer surfkampen in Spanje vol met surfen, tapas en fiësta en cultuur. 


Maar een surfkamp in de zomervakantie hoeft helemaal niet in het buitenland, want het kan ook super goed in Nederland! Als je wilt leren surfen zijn de golven in de zomervakantie hier ideaal voor! En het allerbeste, onze Nederlandse zomer surfcamps voor juniors zijn in volle gang!

Naast deze klassiekers en eigen bodem, is Ierland een ‘secret gem’. Je denkt misschien niet meteen aan surfen als je Ierland hoort, maar je hebt hier hele goede stranden. Zo heb je Tramore, Zuid-Ierland. Een ideaal zandstrand voor beginner of intermediate surfers. Het water is hier wel een stuk kouder dan in Frankrijk maar met een goed wetsuit voel je het verschil (bijna) niet. Van deze opties hebben wij onze favoriete zomerkampen op een rijtje gezet. We hebben de perfecte zomer surfcamps voor iedereen, dus wil je op zomerkamp voor juniors, youth, 18+ met je vrienden, of gewoon samen met de kids met gezin of hele familie

Waar ga jij op surfkamp in de zomervakantie?  Lees snel verder en weet wat jij kunt verwachten op onze zomerkampen!

Alle zomer surfcamps

1. Junior Surfcamps

All-inclusive surfkamp in de zomervakantie voor 12 tot 16 jaar! Speciaal voor de zomerkampen voor junioren, bieden we een goed gevuld programma aan vol met sportactiviteiten, maar op vast gestelde momenten is er ook vrije tijd onder begeleiding van de crew van het surfkamp.

Junioren zomerkampen:

 • Voor wie: junioren (12-16 jaar)
 • Locatie: Kijkduin en Moliets
 • Niveau: iedereen!
 • Verblijf: Tipi, (safari)tenten, sheddie
 • Eten: ontbijt, lunch, snacks en avondeten
 • Surf: basis tot intensief surfprogramma + gear 
 • Fun: Citytrips, skimboards, powerkite en archery tag, Paintballen, Adventure Park
 • Surfcamps: volley, pingpong, skateboards, chill area’s
 • Team: 24/7 begeleiding, Nederlandstalig team

Slapen
Tijdens de zomerkampen verblijven de junioren in safaritenten, gewone tenten, sheddie deluxe of tipi tenten! De jongens en meisjes blijven natuurlijk wel gescheiden.

Surfen
Surfen is natuurlijk waarom je met Surfblend op surfvakantie gaat! We gaan vooral zo veel mogelijk het water in en eindigen de zomer surfcamps met een surf contest! Naast het golfsurfen gaan we samen leren bodyboarden en longboarden. Met 18 uur watersport en vele andere toffe activiteiten hoef jij je geen enkel moment te vervelen! Wil je echt intensief leren golfsurfen? Bekijk dan ook de Grommet Coaching Weeks, ondersteund door softdogsurf.

Fun
Heb jij nog energie over na het uitgebreide surf programma? Ga met ons mee longboarden, neem een skateboard les, of leer powerkiten of wakeboarden! Tijdens Archery Tag zul je opgepompt worden met adrenaline van het spel dat een mix is van trefbal, paintball en boogschieten.  

Junioren zomerkampen in Nederland:

 • Juniorcamp Kijkduin: Los van onze eigen surfschool in Den Haag, organiseren wij ook het Junior Surfcamp Kijkduin! Dit is het leukste surfkamp van Nederland voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar, en staat pal achter de duin van het strand van Kijkduin bij Den Haag. Vanaf het camp is het een paar minuten wandelen naar het strand van Kijkduin met de Surfblend Surfschool en je krijgt les van onze eigen surfleraren! Het programma is goed gevuld met leuke activiteiten en beleef je met een toffe groep een week vol surf, actie, chillen en kamperen. 

Junioren zomerkampen in Frankrijk:

 • Juniorcamp Moliets (12-16jaar): Zin in een week vol spel, fun en super veel surf? Dan is deze jongeren surfvakantie in Frankrijk iets voor jou!  Het surfkamp is opgebouwd rondom onze hang-outs, beachvolley, skateramp en campbar. Niks is zo fijn als in slaap vallen met het geluid van de zee na een dag vol surfles en uitstapjes zoals naar het waterpark. Iedereen zal binnen no time als één grote vriendengroep de week in het Juniorcamp Moliets beleven!
 • Grommet Coaching (12-18jaar): De Grommet Coaching is een week surfcoaching met video analyse van de beste surfers uit de Benelux voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Het is gericht op 'intermediate' jonge surfers die graag de volgende stap willen maken. We slapen deze week in een aparte hoek van het Surfcamp Moliets, speciaal gereserveerd voor de junior surf training. De junior surf training is niet alleen een supertoffe surftrip, maar ook week op een zomer surfcamp om echt je skills te verbeteren in een leuke groep jongeren!

ZOMER SURFKAMP JUNIOR

2. Youth Surfcamps

Yes! Het is weer zomervakantie en de zomer surfcamps voor jongeren zijn weer volop op gang. Ben jij tussen de 15 - 18 jaar en wil je wakker worden met het geluid van de zee en met je voeten in het zand staan? Dan is dit het perfecte zomer surfcamp voor jou.

Youth zomerkampen in het kort:

 • Voor wie: jeugd (15-18 jaar)
 • Locatie: Vieux Boucau en Moliets
 • Niveau: iedereen!
 • verblijf: Tipi, tenten, sheddies
 • Eten: ontbijt en avondeten
 • Surf: basis tot intensief surfprogramma + gear 
 • Fun: waterpark, citytrips, paintbal, klimmen, zwembad, beachvolley en skateramp,
 • Surfcamps: campbar, leuke hangouts en pingpongskate en longboards
 • Team: 24/7 begeleiding, Nederlandstalig team

Slapen
Op het zomerkamp in Vieux Boucau overnachten we in onze bekende glamping tenten die je samen met je beste vriend of vriendin kunt delen.

Voor het zomerkamp in Moliets hebben we vier accommodatie mogelijkheden, ten eerste onze nieuwe gezellige Comfort Tents die je samen met je beste vriend of vriendin kunt delen. De tent is uitgerust met een twee keer een eenpersoons-bed en genoeg ruimte om al je spullen op te bergen.

Surfen
This is where the magic happens! Speciaal voor het surfcamp voor jongeren hebben we een surfprogramma opgezet waar je gedurende de week de fijne kneepjes van het vak bijleert. Standaard inbegrepen zijn 3 lessen van 1,5 uur. Daarnaast een uitgebreide theorie-cursus waarin we je veel kennis bijbrengen over de oorsprong van het surfen in Frankrijk, veiligheid en verschillende boards en wetsuits. Naast de surflessen kun je gebruik maken van de surfgear om te gaan surfen en aan je skills te werken. 

Heb jij echt zin om het meeste uit deze week te halen? Boek dan de upgrade en je krijgt nog eens 2 surflessen van 1,5u extra tijdens je surfvakantie in Zuid-Frankrijk! Gebruik van surfboard en wetsuit is inclusief.

Wwil je nog intensiever leren surfen? Ontdek dan onze Grommet Coaching surfkamp in Moliets, voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar met een beetje surfervaring. Hier leer je alles over surfen, van board talk, health tips, forecast training, en surf sessies met video analyse van pro's. Krijg een Softdogsurf Goodiebag cadeau!

Fun
Het Youthcamp geeft een fijne afwisseling tussen coole groepsactiviteiten en vrije tijd om Vieux Boucau te ontdekken. Zo gaan we naar het waterpark en doen we een leuke fietstrip. Ook kun je hier goed skaten of genieten van de zonsondergang. Een super tof surfkamp in de zomervakantie vol sport en vrienden, dat is het Youthcamp in Vieux Boucau.

Op het Youthcamp Moliets krijg je op vaste tijden de vrijheid om zelf lekker te chillen of de gezellige boulevard te ontdekken. Voor alle andere momenten voorzien wij toffe activiteiten zoals beach volleybaltoernooi, pingpong toernooi, battle of the sexes, movie- of quiznight. Zin om je helemaal uit te leven op een sicke Wipe-Out baan? Ga dan met ons mee naar Base de Pop en kijk zelf wie het langste op de kussens kan blijven staan! Na het te gekke waterpark gaan we met de bus richting de echte surftown Hossegor. Hier krijg je uitgebreid de tijd om het dorpje te ontdekken en lekker te shoppen op de gezellige boulevard. 

Inclusief in het basispakket: adventure en excitement! Tussen het surfen door trekken we er op uit en gaan we samen naar een adventure park waar je kan kiezen tussen paintball of een klimparcours. Enorm veel fun, waar het paintball spel de strijdlust naar boven haalt en het klimmen je over 20 verschillende parcours brengt. Als kers op de taart is er dan nog eens de zip-line aan het einde van het klimparcours. Sick!

Youth zomerkampen Vieux Boucau

 • Youthcamp Vieux Boucau (15-18jaar): Ook hebben we een jongeren surfcamp in Vieux Boucau. In de zomervakantie ga je op surfkamp naar het Youthcamp Vieux Boucau. Het ligt vlak achter de duin van Vieux Boucau, onder de bomen van een fijne glamping! Er is veel plek om lekker te chillen in een hangmat, te relaxen op onze Bali-hut, een potje pingpong te spelen tegen je vrienden en om natuurlijk te surfen in je zomervakantie. 

Youth Zomerkampen Moliets, Frankrijk:

 • Youthcamp moliets (15-18 jaar): Ben jij tussen 15 en 18 jaar en wil je wakker worden met het geluid van de zee en met je voeten in het zand staan? Op vakantie met je vrienden en vriendinnen is nog nooit zo leuk geweest! Speciaal voor het jongeren surfcamp bouwen bij het camp om. Met de vetste activiteiten, citytrips en heel veel surf, heb jij de week van je leven. Lees snel verder over het jongeren surfcamp Moliets.
 • Grommet Coaching (12-18jaar): De Grommet Coaching is een week surfcoaching met video analyse van de beste surfers uit de Benelux voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Het is gericht op 'intermediate' jonge surfers die graag de volgende stap willen maken. We slapen deze week in een aparte hoek van het Surfcamp Moliets, speciaal gereserveerd voor de junior surf training. De junior surf training is niet alleen een supertoffe surftrip, maar ook week op een zomer surfcamp om echt je skills te verbeteren in een leuke groep jongeren!

Meer lezen over het verschil tussen Juniors en Youth? Kijk dan op ons blog! Op vakantie met je vrienden en vriendinnen is nog nooit zo leuk geweest! 

ZOMER SURFCAMPS YOUTH

3. 18 + Surfcamps

Een 18 plus surfkamp in de zomervakantie is dé trip die je wilt maken deze zomer. Kom met je vrienden en vriendinnen, of gewoon alleen en beleef een week vol surf, stappen, strand, fun en heerlijk eten! Het 18+ surfkamp in Spanje bied je letterlijk het beste van twee werelden: een relaxed camp opgezet in een groene omgeving en vlakbij van de zee en het centrum van Zarautz waar je van alles vindt: talloze winkels, tapasbars, café’s, restaurants en een levendig nachtleven. Het leren surfen in Spanje is geweldig in deze prachtige baai, zowel voor beginnende en intermediate surfers.
Ben je op zoek naar een surfkamp in Zuid-Frankrijk? Wakker worden met het geluid van de golven, opstaan met de voetjes in het zand en een uitgebreid ontbijtbuffet dat klaar staat. Zo ziet het begin van jouw surfvakantie eruit op het Surfcamp Moliets. Loop 100 meter verder en je staat al op het strand Moliets-plage. Beide zomerkampen zijn toplocatie's voor jouw surfkamp in de zomervakantie. Let's go surfing!

18+ zomer surfcamps in het kort:

 • Voor wie: volwassenen 18+
 • Locatie: Zarautz en Moliets
 • Niveau: iedereen!
 • Verblijf: tipi, sheddie, (comfort) tenten
 • Eten: daily breakfast, 5x dinner
 • Surf: basis tot intensief surfprogramma + gear 
 • Fun: beachgames, party, uitgaan, citytrips, yoga
 • Surfcamps: campbar, karaoke, chill spots, beachvolley, skateboards miniramp, yoga

Verblijf op de zomerkampen
De tipi's van Surfcamp Moliets vallen direct op door de coole 'boutique-style' inrichting. De tipi biedt plaats aan drie personen en staat op een houten deck; je waant je zelf in een hotelkamer als je wakker wordt op het strand van Moliets, living the dream!
De Sheddie Deluxe is een gezellige houten cabin die plek biedt aan twee personen. In de Sheddie Deluxe kan gekozen worden voor aparte bedden of een tweepersoonsbed!  Daarnaast is er voldoende bergruimte, kun je gemakkelijk naast elkaar je koffer uitpakken en omkleden.
Onze Comfort Tents zijn ook van alle gemakken voorzien en is uitgerust met twee keer een eenpersoons-bed en genoeg ruimte om al je spullen op te bergen. De tenten zijn perfect geschikt voor vier personen, je boekt een plekje in de cabine.

Surfen in Frankrijk
Surfen is leuk, maar het is veel leuker als je weet wat je doet! Daarom bieden de zomerkampen surf lessen aan van onze eigen gecertificeerde surf coaches. De zomer surfcamps bieden pakketten aan met 3 tot 5 surflessen en delen de groepen in per niveau; beginners en intermediates. Met onze surfles pakketten en verhuur van de tofste surfboards, maak je deze week veel vooruitgang en word jij zo een echte pro. 

18 plus surfkamp zomervakantie Frankrijk:

 • Surfcamp Moliets (18+): Kies de perfecte surfvakantie in Frankrijk voor jou. Wil jij de gezellige sfeer en een bom volle week met de leukste activiteiten naast het surfen, kom dan naar het Surfcamp Moliets en verblijf in het prachtige surfcamp in de duinen van Zuid-Frankrijk. Loop 100 meter verder en je staat al op het strand Moliets-plage. Deze locatie is voor 18+ volwassenen, groepen vrienden of solo! Je slaapt in luxe tipis, sheddies of in tenten.

18 + surfkamp zomervakantie Spanje:

 • Surfcamp Zarautz 18+: In het Surfcamp verblijf jij in luxe sheddies en tenten met je vrienden. Met een vol programma van 18+ activiteiten, surflessen, yoga, nachtleven en citytrips naar San Sebastian en Biarritz, wordt dit een week vól met plezier, surfen en fun. Gelegen in een schitterende baai en omringd met het heuvelachtige landschap, zorgt voor een magnifiek uitzicht. Maar ook de golven zijn er goed! Lees hier alles over surfen in Spanje en bereid je voor op heel veel surf!

Op welk surfkamp zien wij jou deze zomervakantie? Tot in het water!

ZOMER SURFCAMPS 18 PLUS

4. Familie surfcamps

Samen met het gezin genieten van surf, zon en strand met een familie surfkamp in de zomervakantie! Glamping op een luxe camping in Frankrijk of Spanje, de keuze is aan jou. Op jouw surfvakantie zit je nooit verder dan 300m van de oceaan, wat een meevaller! Samen met de andere gezinnen geniet je van een ontspannen surfvakantie, leuke animatie en lekker eten!

Wil je met je gezin op surfkamp in de zomervakantie, dan kan je dat met Surfblend op 3 toplocaties doen. Op onze familie zomerkampen kom je helemaal tot rust in onze glamping Safaritenten en tipi's.

Er vrijwel altijd surf te vinden, maar de meest populaire periode voor een surfvakantie met het gezin is tussen eind juni en midden september. Dit sluit perfect aan op de Nederlandse en Belgische zomervakanties!
18+ zomer surfcamps in het kort:

Familie zomerkampen in het kort:

 • Voor wie: Families en gezinnen met kinderen

 • Locatie: Zarautz, Moliets, Vieux Boucau
 • Niveau: iedereen!
 • Verblijf: safaritenten en drive-in
 • Eten: daily breakfast, 3x dinner, eigen keuken (NL)
 • Surf: surf lessen-en-rental pakketten
 • Fun: beachgames, waterpark, strand, fietsen, citytrips, markt, watersporten
 • Surfcamps: campbar, kinderopvang, animatie programma, volleybal, yoga

SURFKAMP ZOMERVAKANTIE FRANKRIJK

 • Familycamp Moliets: Wil je met het hele gezin of familie op surfvakantie? Het Familycamp Moliets is dé optie waar iedereen de tijd van z'n leven kan hebben. Verblijf in Safaritenten en doe mee met het activiteitenprogramma. Van surflessen, kinderopvang, animatie, spellen en yoga, het is gegarandeerd dat iedereen altijd wat heeft te doen.
  Frankijk biedt surf mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden en is daarom ook de perfecte bestemming voor jouw surfvakantie met het gezin. Onze zomerkampen in Moliets is de ideale locatie voor gezinnen die graag de eerste stapjes willen zetten in het surfen. De beachbreaks bieden dichter aan het strand perfecte condities om de basis onder de knie te krijgen. Geen surfvakantie in Frankrijk is compleet als je niet in de ‘line-up’ achter de branding hebt gezeten.

SURFKAMP ZOMERVAKANTIE SPANJE

 • Familie surfcamp Zarautz: Tijdens het familie surfcamp ervaar jij glamping met de luxe safaritenten. Geniet met het hele gezin van de geweldige kustlijn, het authentieke stadje en de omgeving van Noord-Spanje. Deze glamping aan zee ligt net boven de bruisende surfstad, bekend om de goede golven in de mooie baai, prachtige boulevard, leuke winkels, de heuvelrijke omgeving en het heerlijke eten en drinken in de vele tapas restaurants! Niets is leuker dan ook echt samen met je kinderen de fijne kneepjes van het surfen bij te leren.

Kies een van de familie zomerkampen en sta binnen no-time met de kids op het strand en leer samen de fijne kneepjes van het surfen. Met veel leuke activiteiten, watersporten en van alle voorzieningen voorzien. Boek deze gezellige family zomer surfcamps snel, voordat het te laat is!

Bekijk alle familie zomer surfcamps

5. Surfschool Den Haag

Wil je je extra goed voorbereiden om alles uit deze surfvakantie te halen? Neem dan alvast surflessen bij onze eigen Surfblend Surfschool in Den Haag. Van leren surfen, kitesurfen en SUP-en, én toffe activiteiten en Beach games.

In de zomervakantie is het vaak heerlijk zomers weer in Nederland. Met je snoet in de zon en de zomer in je bol, surf je misschien ook gewoon in boardshorts, aloha! Check alvast de voorspellingen met @goedegolven of Magic Seaweed. Boek alvast je surflessen bij Surfblend's Surfschool in Den Haag. Kies uit privé, groep of familie surflessen!

Surfschool Den Haag

Family surfkamp surfen zomervakantie

Bekijk ook