leren surfen golfsurfen in Nederland, België en het buitenland leren surfen golfsurfen in Nederland, België en het buitenland

Wil je leren surfen?

Leren surfen

Ga samen met ons de uitdaging aan!

Golfsurfen is de laatste jaren enorm uitgegroeid tot een razend populaire sport, dat is niet zonder reden. Het is leuk, spannend en uitdagend. Je speelt met de oceaan en het geeft je een geweldig gevoel. Velen zijn je al voorgegaan. Zo spot je langs de gehele Europese kust surfers in het water. Lijkt dit je wat? Het mooiste is, iedereen kan het leren. Op onze bestemmingen zien we jong oud, kinderen, families, vrienden en koppeltjes. Werkelijk iedereen leert surfen!

Lees snel verder en ontdek waar en hoe je het best kunt golfsurfen, want jij kan het ook!

Meteen leren surfen op Surfblend's surfbestemmingen? Check dan rechtstreeks de link hieronder. 

Check hier onze surfvakanties 

leren surfen golfsurfen in Nederland, België en het buitenland

Leren surfen in Nederland & België

Wist je al dat je heel goed kunt leren surfen in eigen land? Waar zee is zijn golven, dus ook in Nederland en België kan jij de eerste stapjes zetten. 

Het hele jaar door kun je beginnen met het leren golfsurfen in de Noordzee. Door de ligging komt het niet vaak voor dat er hele grote golven zijn, maar helemaal plat blijft het ook niet lang. 

Vooral buiten het winterseizoen om krijgen de Nederlandse en Belgische kust de swells wat zwakker binnen en wordt het golfsurfen daarom gemakkelijker. De golven zijn daardoor iets vergevingsgezinder. De Noordzee is daarom ideaal voor iedereen die hun eerste stappen willen maken in hun surf-ontwikkeling. Lees hier hoe jij kunt beginnen...
 

Leren surfen in Nederland

Van Terschelling tot Zeeland, er zijn genoeg plekken in Nederland waar jij kunt leren golfsurfen. Ga met ons mee op surfkamp of leer surfen bij de Surfblend Surfschool in Den Haag! Zo surf je op de beste surfspots van Nederland en heb jij de basics binnen no-time onder de knie.

In de zomer organiseren wij surfkampen in Nederland. Op een prachtige camping aan het surfstrand van Kijkduin hebben we een gezellige camp opgebouws speciaal voor junioren (12-16 jaar)! (voor families en volwassenen bieden we buitelandse reizen aan). Hier hebben we een compleet surfprogramma opgezet waar jij van het begin af aan goed kunt leren surfen. Samen duiken we de theorie in, leer je alles wat je moet weten over surf materiaal, de oceaan en de basisregels. Maar we liggen vooral zo veel mogelijk in het water!

Wil je gelijk beginnen met golfsurfen? Dan kun je terecht bij onze eigen Surfblend Surfschool. Hier boek je privé, groeps- of familie surfles (pakketten). Dit kun je doen ter voorbereiding op je surfvakantie of om het surfen over een langere periode te leren. De Nederlandstalige coaches van de surfschool hebben allemaal de nodige licenties om jou zo snel mogelijk op je surfboard te laten staan. Vraag gerust eens naar hun surf ervaringen van over de hele wereld, ze zullen je de oren van het hoofd praten.
 

Leren surfen in België

Niet alleen in Nederland kun je goed golfsurfen, ook vind je in België veel goede surfspots die ideaal zijn voor beginnende surfers. Denk aan Knokke-Heist, Oostende, en Bredene. Ze zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar, perfect om een dagje erop uit te gaan. Dus wil je in de buurt leren surfen? Ontdek de beste surfspots van België en leer golfsurfen in eigen land. 

Surfblend Surfschool

leren surfen golfsurfen in Nederland, België en het buitenland

Leren golfsurfen in het buitenland

Het surfen is een hele ervaring op zichzelf. Maar een surfvakantie in het buitenland is gewoonweg een bucketlist ervaring die je niet mag missen! 

Ga op surfvakantie in het buitenland en leer golfsurfen op de beste surfspots langs de Europese kust. Reis mee naar Spanje, Frankrijk of Portugal en geniet van de beeldschone natuur, gezellige dorpjes, relaxte stranden, campings op de duinen en ontmoet surf buddie's voor het leven. Daarnaast zijn er hier vaak meer golven te vinden en is de zee gemiddeld toch echt eens stukje warmer.

We organiseren surf trips voor iedereen! Juniors, youth, 18+ adults, families, solo-reizigers en koppels. Een week op surfvakantie in het buitenland spendeer jij op de gezellige surfcamps in Frankrijk en Spanje, go glamping in de Franse natuur, of wees van alle gemakken voorzien in onze comfortable Surfbases en Surfhouses in Portugal en Frankrijk. Wil je meer weten? Ontdek dan al onze trips om te leren surfen in het buitenland!

Onder een blauwe hemel met de snoet in de zon en je tenen in het zand, waar pak jij je eerste golf?

Leren surfen in het buitenland

leren surfen golfsurfen in Nederland, België en het buitenland

Tips & Tricks

Surflessen

Met een goede basis ben je er snel! Let daarom goed op tijdens de theorie en surflessen, zo heb jij de fijne kneepjes van het surfen snel onder de knie! De gecertificeerde surfcoaches op onze bestemmingen zorgen voor veel persoonlijke aandacht, begeleiding en de tips die je nodig hebt. Leer de juiste techniek en bespaar jezelf veel moeite en energie. Zo heb je het meeste plezier op jouw surfboard. 
 

Surf gear

Wat heb je nodig voor golfsurfen? De zee, jezelf en een plank? Bijna. Om goed te kunnen golfsurfen heb je het juiste surf materiaal nodig. In het begin zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer, maar gelukkig valt het al snel hartstikke mee. Kies het juiste surfboard, pak een geschikt wetsuit, leash-up en je bent zo goed als klaar om te gaan. Maak je verder geen zorgen, bij onze surfschool en surfbestemmingen in Nederland en in het buitenland helpen wij jou met het kiezen van het juiste materiaal. Zo hebben wij een groot assortiment van de Softdog surf softboards. Deze zijn uiterst geschikt voor iedereen die wilt leren surfen, waar dan ook. Lees alvast alles over surf gear op onze blog. Vergeet de surf essentials niet! Zo ben je optimaal voorbereid op je surfvakantie.
 

Oefenen

Surfen vergt veel oefenen, vallen en opstaan. Vooral bij het leren golfsurfen weet je niet wat je je lichaam aandoet, spierpijn is onlosmakelijk verbonden met leren surfen. Bereid je daarom goed voor en kweek alvast wat spieren voordat je opgetogen de zee instapt. Wil je weten hoe? Bekijk de video en wordt surf fit, zo pak jij straks de meeste golven!
 

Surf 101

Wees alvast een stapje voor op de rest en ontdek al Surfblend's Surf 101 blogs. Dé ideale voorbereiding voor je eerste surfles of surfkamp!

Veel Plezier!

Surfblend Surfvakanties

leren surfen golfsurfen in Nederland, België en het buitenland

Bekijk ook