Junior of Youth

Lastige keuze tussen Junior en Youth? We helpen je een handje!

Ben je 15 of 16 jaar en twijfel je tussen één van onze Juniorcamps of het Youthcamp? Of ben je een trotse ouder van een toekomstige surfer en weet je niet goed welk Surfblend camp je zou moeten kiezen voor je kinderen?

In deze blog willen wij je meer uitleg geven over de twee concepten en wat je kunt verwachten van elke locatie.

Accommodatie & Food

Juniorcamp
In het Juniorcamp slaap je samen met je beste vriend of vriendin in een Sheddie. Dit zijn onze speciale houten huisjes met een tweepersoonsbed en heerlijk matras. Supergezellig! Bij het juniorcamp zitten 3 maaltijden inbegrepen in het pakket: ontbijt, lunch en diner.

Youthcamp
Op ons Youthcamp heb je de keuze tussen een 4-persoons Tent of een 2-persoons Sheddie. Onze 4-persoonstenten zijn ruim opgezet en bieden alle comfort die je verwacht.  Deze tent bestaat uit twee slaapcompartimenten en een voortent voor alle spullen. Ook kun je kiezen voor de Sheddie, waar je met tweeën in slaapt. Bij de Sheddie heb je bovendien ook een comfortabel matras. Vergeet je slaapspullen niet! Bij het youthcamp zitten ontbijt en diner inclusief in het pakket. Je kunt dus s ‘middags zelf lekker een plekje zoeken om te gaan lunchen of iets bij de bar bestellen.

Surf

Surfen is niet gemakkelijk en vereist een goede kennis van de zee en een goede techniek. Uiteraard hebben wij onze eigen gecertificeerde surfcoaches die jou met veel plezier de fijne kneepjes van het vak bijleren.

Juniorcamp

Surfen is waar het om draait tijdens de vakantie! Daarom hebben wij een volledig 12 uur durend surfprogramma uitgewerkt waar we de theorie induiken, veel begeleiding krijgen in het water en tijd krijgen om begeleid te vrij surfen. 12 uur lijkt misschien niet veel, maar mag niet onderschat worden... surfen is namelijk een zeer intensieve sport!

Op het Juniorcamp is tevens de mogelijkheid om een surfprogramma upgrade te krijgen waar er 5 uur extra surfles wordt voorzien! Yihaaaah!

Youthcamp

Op het Youthcamp is er eveneens een all-inclusive surfprogramma van 12 uur. Theorie, veel surfuren en begeleid vrijsurfen staan hier wederom centraal. Ook op het Youthcamp is een upgrade mogelijk van het basis surfprogramma met 3 extra surfuren!

Uitstappen & Activiteiten

Op de Juniorcamps organiseren we wekelijks twee verschillende uitstappen en op het Youthcamp organiseren we er één. Buiten de uitstappen organiseren we nog tal van andere activiteiten: 1-tegen-allen, movienight, beachgames, volleybaltournooi… We zorgen dat je je nooit verveelt!

Juniorcamp
Gedurende de week doen we verschillende uitstappen. In zowel Moliets als Le Pin Sec gaan we naar een waterpark. Sliding, gliding, swimming en jumping. Dit is een paradijs voor fun en vaak het hoogtepunt van de week! Verder heb je in Moliets de keuze tussen een spannend potje paintball of avontuurlijk klimmen in een hoogteparcours. In Le Pin Sec gaan we, naast het waterpark, ook op mountainbike-tocht naar een meertje, gevolgd door een ontspannende picknick.

Youthcamp
Zin om de zoute zee te vervangen door zoet water en de WipeOut baan te overbruggen? Ga dan met ons mee naar het waterpark. Deze trip is bij te boeken tijdens de check-in of het online boekingsproces. Na het te gekke waterpark gaan we met de bus richting het surfdorpje Lacanau. Hier krijg je uitgebreid de tijd om het dorpje te ontdekken en lekker te shoppen op de gezellige boulevard. De perfecte afsluiter van een superfijne dag dus!

Begeleiding

Juniorcamp

Een Juniorcamp staat altijd voor een volledige begeleiding van de deelnemers. Een goed gevuld “all-inclusive” programma met allerlei activiteiten waar iedereen aan deelneemt. We verwachten uiteraard dat iedereen zich aan de regels houdt. Verder worden alle deelnemers voldaan in bed gestopt rond 23u. Voor een volledig overzicht van de regels op het camp verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden. 

Youthcamp
Het Youthcamp is ingericht voor een leeftijdsgroep die al beter kan omgaan met eigen vrijheid en verantwoordelijkheid. Onze begeleiders zorgen voor een strakke begeleiding, maar natuurlijk kun je ook zelf de omgeving ontdekken. We verwachten uiteraard dat iedereen zich aan de regels houdt, maar reken op een minder intensieve begeleiding dan op het Juniorcamp. Alle deelnemers worden verwacht uiterlijk om 01u in bed te liggen. Voor een volledig overzicht van de regels op het camp verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Voor de ouders

Ik zie graag dat mijn kind….
- Volledig begeleid wordt als hij/zij in Frankrijk is. -> Juniorcamp
- De vrijheid krijgt om zelf iets te ondernemen, hij/zij is volwassen genoeg. -> Youthcamp 

Mijn kind gaat thuis s’avonds al alleen op stap.
- Ja, dit gebeurt al -> Youthcamp
- Nee, daar is hij/zij nog te jong voor -> Juniorcamp

Mijn kind is oud genoeg om verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar eigen gedrag als er geen begeleiding aanwezig is.
- Jazeker -> Youthcamp
- Nee, daar is hij/zij nog te jong voor -> Juniorcamp 

Ik zie graag dat mijn kind de verplichting krijgt om mee te doen met activiteiten.
- Ja -> Juniorcamp
- Nee -> Youthcamp

Mijn kind mag zelf bepalen hoe hij/zij vrije tijd invult, zolang ik maar op de hoogte word gesteld.
- Nee, ik wil dat ze altijd aan mij vragen of ze iets mogen ondernemen -> Juniorcamp
- Ja, dat is geen probleem. Mijn kind is verantwoordelijk genoeg. -> Youthcamp

Onze Junior en Youthcamps ontdekken?

Alle Juniorcamps

Youthcamp Le Pin Sec

Andere blogs