Surfblend surfvakanties

Junior of Youth

Lastige keuze tussen Junior of Youth surfcamp? We helpen je een handje!

Ben je 15 of 16 jaar en twijfel je tussen één van onze Juniorcamps of Youthcamps? Of ben je een trotse ouder van een toekomstige surfer en weet je niet goed welk Surfblend surfcamp je zou moeten kiezen voor je kinderen?

In deze blog willen wij je meer uitleg geven over de twee concepten en wat je inhoudelijk kunt verwachten op het vlak van accommodatie, programma, begeleiding en animatie.

Accommodatie & Food

Bij onze surfkampen voor juniors en youth hebben wij verschillende accomodaties en food pakketten. Lees hier het verschil van de surfkampen en waar je rekening mee kunt houden tussen het Juniorcamp en Youthcamp.


Juniorcamp (12 tot 16 jaar)

In het Juniorcamp Kijkduin slaap je samen met anderen in onze gezellige tenten, luchtbedden zijn overigens voorzien en dienen dus niet zelf meegenomen te worden. In het gloednieuwe Juniorcamp Messanges deel je de ruime safaritent met anderen om te overnachten. Bedden worden voorzien, je moet dus geen luchtmatras meenemen. Het Juniorcamp Moliets is uitgerust met allerlei verschillende accommodatie types, met allemaal hun eigen indeling. Je vindt op de pagina van het Juniorcamp Moliets alles over de verschillende types. Bij alle Juniorcamps zit het volpension inbegrepen in het pakket: ontbijt, lunch en diner. In Kijkduin zijn ook alle tussendoortjes en snacks inclusief.


Youthcamp (15 tot 18 jaar)

Speciaal voor het Youthcamp Moliets bouwen we het terrein van het Surfcamp Moliets om zodat het exclusief voor de Youth is. Je hebt hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, check snel de website van het Youthcamp Moliets om hier meer informatie over te vinden. Op het Youthcamp Loredo overnacht je in een grote 8 persoons safaritent voorzien van comfortabele stapelbedden. Of kies voor de gezellige twee persoons sheddie met twee persoonsbed. Matras en lakens zijn niet inbegrepen in het basispakket maar je kan ze optioneel bijboeken aan een voordelige prijs.

Bij het Youthcamp zitten ontbijt en diner inclusief in het pakket. Je kunt dus 's middags zelf met je vrienden een plekje zoeken om te gaan lunchen of iets bij onze surfcamp bar bestellen.

Zowel bij het Youthcamp en het Juniorcamp zullen wij altijd rekening houden met jouw voorkeuren zodat je nooit met iemand een accommodatie deelt waar jij je niet fijn bij voelt!

Surfen

Surfen is niet gemakkelijk en vereist een goede kennis van de zee en een goede techniek. Uiteraard werken wij op de surfkampen voor juniors en youth enkel samen met gecertificeerde surfcoaches die jou met veel plezier de fijne kneepjes van het vak bijleren. Dit doen we overigens op al onze bestemmingen :)
 

Juniorcamp (12 tot 16 jaar)

Surfen is waar het om draait tijdens het surfkamp! Daarom hebben wij een volledig 12 uur durend surfprogramma uitgewerkt. Hierin duiken we samen de theorie in, krijgen de jongeren veel begeleiding in het water en gaan we samen begeleid free-surfen. 12 uur lijkt misschien niet veel, maar mag niet onderschat worden... surfen is namelijk een zeer intensieve sport!
 

Youthcamp (15 tot 18 jaar)

Op het Youthcamp is er eveneens een mooi basis surf-programma uitgewerkt waar we 3 x 1,5uur gaan surfen. Uiteraard krijg je van ons de nodige theoretische kennis en gaan we onder begeleiding van het team op zoek naar de beste vrije surf momenten. Practice makes perfect! Ook op het Youthcamp is een upgrade mogelijk van het basis surfprogramma met 3 extra surf-uren!

Uitstappen & Activiteiten

Op zowel onze Juniorcamps als de Youthcamps organiseren we wekelijks leuke activiteiten waar we samen met het team en alle jeugd en jongeren flink gaan genieten. Denk bijvoorbeeld aan de super leuke groepspellen zoals 1-tegen-allen, movienight, beachgames, volleybaltournooi… We zorgen dat je je nooit verveelt! Daarnaast zijn er ook toffe uitstappen waar je je online of op de surfkampen voor kunt inschrijven.
 

Juniorcamp (12 tot 16 jaar)

De meeste activiteiten van het surfkamp zijn inclusief in het programma en we verwachten dat alle jongeren gezellig met ons mee doen. Met zoveel fun hoef je niet stil te zitten, maar dat mag natuurlijk wel. Verder zijn er aanvullende uitstappen die online of op de surfkampen bijgeboekt kunnen worden. Denk aan een tof waterpark of een middagje op een wakeboardbaan. Met de hele groep jongeren maken we er een onvergetelijke week van. 
 

Youthcamp (15 tot 18 jaar)

Ook op het Youthcamp zijn veel activiteiten inclusief en organiseren wij een week waar jij niet stil hoeft te zitten. Zowel in Loredo als in Moliets leven we ons uit op het strand en kan je deelnemen aan toffe groepspellen. Zin om helemaal los te gaan op een echte wipe-out baan? Ga dan met ons mee naar Base-de-Pop en geniet van de vetste glijbanen tijdens je Youthcamp in Moliets. Nadien verkennen we samen Seignosse. Deze uitstap is online of op het surfkamp optioneel bij te boeken. Ga je naar Youthcamp Loredo? Dan kan je een bezoek brengen aan het grootste indoor skatepark van Spanje. Skateboards zijn beschikbaar op het camp.

Begeleiding

De intensiteit van de begeilding verschilt tussen de surfkampen voor juniors en youth. Met toepassende regels die wij naleven maak jij zo de beste keuze tussen het juniorcamp en youthcamp.
 

Juniorcamp (12 tot 16 jaar)

Een Juniorcamp staat altijd voor een volledig omkaderde begeleiding van de deelnemers. Een goed gevuld “all-inclusive” programma met allerlei activiteiten waar iedereen aan deelneemt. We verwachten uiteraard dat alle deelnemers zich aan de regels houden. Verder worden alle deelnemers voldaan in bed gestopt rond 23u. Voor een volledig overzicht van de regels op het surfkamp verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden
 

Youthcamp (15 tot 18 jaar)

Het Youthcamp is ingericht voor een leeftijdsgroep die al iets beter kan omgaan met eigen vrijheid en verantwoordelijkheid, uiteraard onder toezicht van onze begeleiders. Onze begeleiders zorgen voor een strakke begeleiding, maar natuurlijk wordt er ook tijd gemaakt om zelf de omgeving te ontdekken. We verwachten uiteraard dat iedereen zich aan de regels houdt, maar reken op een minder intensieve begeleiding dan op het Juniorcamp. Alle jeugd wordt verwacht om tijdens het surfkamp uiterlijk om 24u in bed te liggen. Uiteraard organiseren wij leuke avond activiteiten waar zij aan deel kunnen nemen. Voor een volledig overzicht van de regels op het surfkamp verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Voor de ouders

Welk surfkamp past het best bij mijn kind? Beantwoordt de vragen en weet of je kind het best past in ons juniorcamp of youthcamp.
 

Ik zie graag dat mijn kind….

 • Volledig begeleid wordt als hij/zij op kamp is. -> Juniorcamp

 • Goed begeleid wordt, met ruimte voor de nodige vrije tijd. Hij/zij is volwassen genoeg. -> Youthcamp 
   

Mijn kind gaat thuis 's avonds alleen naar buiten.

 • Ja, dit gebeurt al -> Youthcamp

 • Nee, daar is hij/zij nog te jong voor -> Juniorcamp
   

Mijn kind is oud genoeg om verantwoordelijk te zijn voor zijn/haar eigen gedrag als er geen begeleiding aanwezig is.

 • Jazeker -> Youthcamp

 • Nee, daar is hij/zij nog te jong voor -> Juniorcamp 
   

Ik zie graag dat mijn kind de verplichting krijgt om mee te doen met activiteiten.

 • Ja, ik zie graag een volledige begeleiding -> Juniorcamp

 • Nee, wat vrije tijd zo nu en dan is ook prima. -> Youthcamp
   

Mijn kind mag zelf bepalen hoe hij/zij vrije tijd invult, zolang ik maar op de hoogte word gesteld.

 • Nee, ik wil dat ze altijd aan mij vragen of ze iets mogen ondernemen -> Juniorcamp

 • Ja, dat is geen probleem. Mijn kind is verantwoordelijk genoeg. -> Youthcamp

Onze Junior en Youthcamps ontdekken?

Laat je inspireren!