Surfen in Zarautz

Leer Zarautz kennen!

Net naast de fantastische stad San Sebastian ligt in de schitterende baai van Zarautz. Dit Baskische stadje heeft eigenlijk alles wat San Sebastian ook heeft, maar dan zonder grote hordes toeristen. Het echte Spaans-Baskisch leven vind je hier nog terug en daar kun je (nu nog) van profiteren.

Slenter overdag over de boulevard, sla een balletje op de golfbaan, probeer je skateskills in het skatepark, shop in de nauwe straatjes bij de boektieks en relax op het grote brede strand…en vergeet vooral niet te surfen J. ’s Avonds kun je hier genieten van de beste keuken van Europa, in Pintxos bars eet je de beste tapas en uit de keuken komen kleine wonderlijke gerechtjes. Ontdek de lokale ‘cucina’ bij de sidreria en bestel de Txuleta en drink onbeperkt de lokale sider.

Het nachtleven in Zarautz is ongekend en duurt tot de vroege uurtjes. In de smalle straatjes vind je tal van bars. Ben je toe aan een avond iets anders? Pak de trein naar San Sebastian!

Surfen

Zoals hierboven omschreven ligt Zarautz in een schitterende baai. Dit zorgt ervoor dat de golven hier schitterend binnenrollen, je hebt hierdoor minder last van wind en stromingen. De baai is groot genoeg om in de drukke zomermaanden ruimte te bieden aan alle surfers, buiten het hoogseizoen is het vrij gemakkelijk om een mooie golf helemaal voor jezelf te vinden!

In de nabije omgeving van Zarautz zijn er tal van golven te vinden. Van San Sebastian (surfen midden in de grote stad!) tot aan Playa Gris (een echte big wave spot), binnen deze 30km kust heb je letterlijk voor ieder wat wils.

In Zarautz kun je in juli en augustus verbijven op Surfcamp Zarautz.

Bekijk ook