Surfen surfcamps Zarautz surfspots Spanje Surfen surfcamps Zarautz surfspots Spanje

Surfen in Zarautz

Net naast de fantastische stad San Sebastian ligt de schitterende baai van Zarautz. Dit Baskische stadje heeft eigenlijk alles wat San Sebastian ook heeft, maar dan zonder grote hordes toeristen. Het echte Spaans-Baskisch leven vind je hier nog terug en daar kun je (nu nog) van profiteren.

Slenter overdag over de boulevard, sla een balletje op de golfbaan, probeer je skateskills in het skatepark, shop in de nauwe straatjes bij de boektieks en relax op het grote brede strand…en vergeet vooral niet te surfen. ’s Avonds kun je hier genieten van de beste keuken van Europa, in Pintxos bars eet je de beste tapas en uit de keuken komen kleine wonderlijke gerechtjes. Ontdek de lokale keuken bij de sidreria en bestel de Txuleta met onbeperkte lokale sider.

Het nachtleven in Zarautz is ongekend en duurt tot de vroege uurtjes. In de smalle straatjes vind je tal van bars. Ben je toe aan een avond iets anders? Pak de trein naar San Sebastian!

Surfcamps Zarautz

Surfcamps in Zarautz

Surfcamp Zarautz

Ben je klaar voor de ultieme beleving deze zomer? Ga dan mee op Surfcamp in Zarautz! Voor iedereen boven de 18 jaar, die een week vol surf, tapas en fiësta zoekt. Geniet van het beste van beide werelden en wandel snel naar het strand maar ook in mum van tijd het centrum in. Gepakt met talloze winkels, tapasbars, cafés en een levendig nachtleven, hoef jij je hier nooit te vervelen. Wil je meer weten? Klik op de knop hieronder en ontdek het leukste Surfcamp van Spanje.

Surfcamp Zarautz

 

Familycamp Zarautz

Ben je toe aan een ontspannen familie surfvakantie in Spanje? Ontdek dan zeker de family glamping in Zarautz. Gelegen op een rustig privé stukje van de camping aan zee, kun je lekker genieten met de kinderen op de camping. Je bent super op het het strand en ook zo in het bruisende centrum. Zo is er voor iedereen wat te doen. Klik de knop hieronder en kom alles te weten over de ultieme familie surfvakantie!

Familycamp Zarautz

 

Surfen in Zarautz in het kort

Surfcondities

Het hele jaar door surfen er in Spanje enorm veel mensen, zowel locals als gemotiveerde toeristen. De kustlijn leent zich dan ook perfect voor de verschillende niveaus. De wind is vaak minimaal of zelfs offshore in de ochtend, maar ook de avonden bieden de mooiste sunset surfsessies. Met veel beachbreaks van hoge kwaliteit en golven met zelfs de kleinste swell kun je op deze surfspots altijd terecht. Echt genieten!
 

Surfniveau

Zowel gevorderden als beginners kunnen terecht bij Surfblend als ze willen gaan shredden in de prachtige baaitjes van Spanje. Vooral in de zomermaanden zijn de golven ideaal voor beginnende surfers om deze sport in al z'n glorie mee te maken. Voor iedereen hebben we het ideale bordje en kun je kiezen uit de surfcamp's grote quiver vol met Softdog softboards. Van performance shapes, mid-lenght funboard en beginner boards. Gegarandeerd dat iedereen veel progressie maakt in een week vol surf!
 

Beste surfperiode

In de zomer kan je in Zarautz surfen op rustige golven, ze zijn iets kleiner en bevatten minder kracht dan in het voorjaar of het najaar. Ideaal voor beginners

De gevorderde surfers zullen het hier meer naar hun zin hebben buiten het hoogseizoen om. Dit is wanneer de drukke crowd weg is en de golven een stuk groter worden. Omdat Zarautz echt wel in het Noorden van Spanje ligt, zul je je ook hier goed moet beschermen tegen de kou.

Lees snel verder en ontdek onze favoriete surfspots rond Zarautz.

Surfen in Spanje

 

Surfspots rond Zarautz

De schitterende baai zorgt ervoor dat de golven hier schitterend binnenrollen, je hebt hierdoor minder last van wind en stromingen. De baai is groot genoeg om in de drukke zomermaanden ruimte te bieden aan alle surfers, buiten het hoogseizoen is het vrij gemakkelijk om een mooie golf helemaal voor jezelf te vinden!

In de nabije omgeving van Zarautz zijn er tal van golven te vinden. Van San Sebastian (surfen midden in de grote stad!) tot aan Playa Gris (een echte big wave spot), binnen deze 30km kust heb je letterlijk voor ieder wat wils.

Surfcamps Zarautz.

 

Bekijk ook