Golfsurfen in Gironde surftrip Zuid-Frankrijk Surf guide Golfsurfen in Gironde surftrip Zuid-Frankrijk Surf guide

Surfen in Gironde

Leer de Gironde kennen!

Een zuidwestelijke kustregio in Frankrijk en niet de minste: Bordeaux, de wijnstreken, oneindige zandstranden en schitterende kustplaatsjes… Gironde has it all! Het is een van de vijf departementen in de regio Aquitaine. Andere regio’s zijn de Dordogne, Les Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. De hele westkant van de Gironde grenst (gelukkig) aan de Atlantische Oceaan.

Bordeaux is een van de culturele trekpleisters van dit departement. Als je van Bordeaux richting de kust rijdt, vergeet dan zeker niet de Medoc te bekijken. Stop hier bij een lokale wijnboer en geniet van de beste wijnen.

Eenmaal aan de kust kun je kiezen tussen grote kustplaatsen als Lacanau of Arcachon, maar ook kleine parels als L’Amelie en Le Pin Sec (Naujac sur Mer). Om te golfsurfen in Bordeux kun je niet alleen de surfspots van de Gironde ontdekken maar ben je ook binnen 1,5 uur op onze favoriete zuidelijke surfspots Moliets en Vieux Boucau. Ga mee op surfcamp en geniet van de prachtige Franse kust samen met Surfblend.

 

Surfbestemmingen in Frankrijk
 

Golfsurfen in Gironde surftrip Zuid-Frankrijk Surf guide

Surfen in Gironde in het kort

Surfcondities

De Gironde kent een kilometerslange Atlantische kust en daarbij horen veel surfspots gericht op het westen. Dit is echt de uitgelezen plek om een piek te vinden om nog helemaal alleen te surfen. Tussen de plaatsjes liggen tal van perfecte zandbanken die zelden of nooit gesurft worden, uniek in Frankrijk! De ideale surfcondities vind je met swells uit het westen en noorden en off-shore wind uit het oosten. In het eerste opzicht lijken de surfspots veel op elkaar, maar met verschillende condities kom je al snel achter de unieke kenmerken van elke spot en vind je zo ook altijd een meer beschut of open surfstrand ideaal voor jouw niveau. 

Beste surf periode

De surfspots in de Gironde zijn het hele jaar door populair. Vooral in de zomer kunnen de stranden druk worden aangezien deze plek geliefd is bij surfscholen en surfcamps. Ook is de swell hier een stuk kleiner, wat het de ideale periode maakt om te leren golfsurfen in de regio van Bordeaux.

Ondanks de jaarronde hoge consistentie aan goede golven is het voor- en najaar vaak de favoriete periode voor intermediate en gevorderde surfers. Dit komt doordat het winterseizoen meer stormen met zich meebrengt waardoor de swell groter en met meer kracht binnenkomt. Zo ontstaan er regelmatig golven en barrels tot wel 2,5 meter hoog!

Maak je geen zorgen. Tijdens de surflessen word je meegenomen naar de beste spot voor je niveau van die dag. Zo kan iedereen leren surfen in Frankrijk.

 

Surfen in de Gironde

 

Golfsurfen in Gironde surftrip Zuid-Frankrijk Surf guide

Beste surfspots van de Gironde

Lacanau

Lacanau is dé bekende surfspot van de Gironde. Met de hoofste kwaliteit golven en linkse en rechtse golven, is dit de populairste spot m te golfsurfen in Bordeaux. Het lange zandstrand zorgt voor genoeg plek voor iedere surfer. In de zomer zul je moeilijk een golf voor jezelf vinden in Lacanau, maar bij alle andere spots valt de zomerdrukte meestal wel mee. Geen wonder dat hier al 50 jaar internationale surfwedstrijden gehouden worden. 

 

Hourtin

Naast Lacanau werken de surfspots rond Hourtin ook fantastisch. De populairste spots zijn Hourtin-Plage, Carcans, Le Porge en Le Pin Sec

Door de goed liggende zandbanken vind je hier regelmatige en kwalitatieve surf met zowel linkse als rechtse golven die hol en krachtig kunnen worden. Met laag getij kun je hier ook vaak grote holle barrels vinden.. Shaka!
De surfspots van de Gironde werken het hele jaar door en zijn ideaal voor beginners tot gevorderden. 

 

Soulac-sur-Mer

Helemaal in ten noorden van de Gironde regio vind je wat fijne beginner surfspots met onder andere L'Amélie, Le Verdon en Le Gurp. Alhoewel deze spots redelijk wat swell nodig hebben maar dan vind je hier ook genoeg golven om je de dag te vermaken. 

 

Arcachon

In het meest zuidelijke gedeelte van de Gironde vind je de beste surfspots rond Arcachon. Een must-try is de leuke rechtse golf bij La Point, die in tegenstelling tot meeste beachbreaks van de Franse kust een koraalrif bodem heeft wat zorgt voor een prachtige consistente golf. In deze omgeving vind je ook de spots L'horizon, Le Truc Vert en Arès. Genoeg keus voor iedere surfer!

 

Les Landes

Het beste van de surf in Frankrijk blijft toch altijd de gigantische keuze aan surfspots. Zo bereik je na 1,5 uur rijden al onze homespots in Les Landes! Sinds 1999 organiseren wij hier onze populaire surfcamps en door groot succes hebben we uitgebreid met een assortiment aan surfhouses en glampings. Vanaf onze surfbestemmingen ben je ook binnen no-time bij de wereldberoemde surfspots Hossegor, Capbreton en en Biarritz. Ideaal om mee te pakken tijdens je roadtrip door Frankrijk en Spanje. Óf huur een Surfblend Surfbusje en ontdek alle surfpots in alle vrijheid. 

 

Surfbestemmingen in Frankrijk

 

Onze surfbestemmingen rond de Gironde

Een fantastische streek dus om een surfvakantie door te brengen. Check daarom ook zeker onze surfbestemmeningen op de bijgelegen plaatsen in Moliets en Vieux Boucau.

Moliets

In Moliets is waar het bij ons allemaal is begonnen. Net achter de duin op de vijf-sterren camping zetten we elke zomer sinds 1999 onze surfkamp op. Een prachtige locatie met de looks van een echt surfdorp, de perfecte spot voor een surfvakantie in Frankrijk dus! Surfcamp Moliets is een locatie vanaf 18 jaar en staat garant voor veel surf en veel plezier. 

Ben je nog geen 18? Ga dan mee op met onze junior en youthcamps! Deze gezellige surfcamps hebben een vol programma en zijn geheel verzorgd voor de ultieme surfvakantie. Wil je op surfvakantie in Frankrijk met het hele gezin? Ontdek dan het speciale Familycamp Moliets.

Vieux Boucau

Net iets ten zuiden vind je onze surfbestemmingen rond Vieux Boucau. Naast de Family glamping en het Youthcamp die we dit jaar voor het éérst organiseren, hebben wij hier ook onze relaxte SURFinn en Surfbase concepten.

De Surfbase is een gezellig surfhuis met de sfeer van een surfkamp maar dan met iets meer comfort. Voor meer luxe en ontspanning kun je je perfect vertoeven in onze SURFinn. Met genoeg chill ruimte, comfortabele kamers, dagelijks ontbijtbuffet en special dinners is dit een ideaal verblijf voor een surfvakantie met het gezin, samen met de vrienden of voor koppels.  

 

Check alle surfbestemmingen in Frankrijk

 

Bekijk ook