Surfcamp Moliets plage surfen frankrijk Surfcamp Moliets plage surfen frankrijk

Surfen in Les Landes

Surfen in Les Landes

Opzoek naar de beroemdste surf regio in Europa? Kom lekker surfen in Frankrijk! Les Landes is de regio in Frankrijk waar je de allerbeste beach-breaks ter wereld vindt! Surfen in Les Landes is zo bekend dat zelfs de World Surf League hier elk jaar een van de Championship-Tour evenementen organiseert. Dit is de plek waar Natuur, regionale wijnen, surfcultuur en bovendien perfecte golven samenkomen – Les Landes heeft het allemaal!

Surfen met je vrienden in Les Landes doe je het beste in het zuiden van de regio. Daar bevinden zich de beroemde surfsteden Hossegor Capbreton, Seignosse, Vieux-Boucau en Moliets. Stuk voor stuk steden en surfdorpjes die boordevol goede surfspots zitten. Hier kun je vanaf de terrasjes in het zonnetje surfers perfecte barrels zien scoren. Hossegor staat verder bekend om zijn vele surfshops, dus genoeg shopplezier hier! Iets buiten het centrum heb je bovendien de outlets liggen, waar je alles wat met surfen te maken heeft kunt kopen voor kleine prijzen. Elders surfen in Les Landes? Blijf dan wat noordelijker van Hossegor. Ook hier vind je super veel surfspots die vaak iets minder druk zijn en ze zijn toegankelijker voor beginners.

Boven deze wereldberoemde plekken vind je in deze streek dus ook rustigere streken, waar er weinig surfers in het water zullen liggen en waar je omringt zal zijn door de natuur. Surfen In het noorden van Les Landes op de lege stranden met slechts een paar dorpjes, gelegen tussen de uitgestrekte bossen. Wandelen, aan het strand liggen of een fietstocht maken; Les Landes is er perfect voor.

Surfen in Les Landes in het kort

Surfcondities

Waarom je moet afzakkken naar Les Landes? Om te surfen natuurlijk! Surfen in Les Landes is bijna niet te vergelijken met andere spots in Europa! Les Landes zit boordevol met perfecte golven en staat bekend als de beste plek ter wereld voor beach-breaks. Surfen in Les Landes, in het noorden doe je in Biscarrosse en ondertussen kan je er de hoogste duin van Europa bezoeken. Ten zuiden daarvan ligt een prachtig stuk met verlaten beach-breaks, perfect voor de avontuurlijke surftrip.

Daarna volgen een reeks dorpjes met spots van wereldklasse: Mimizan, St-Girons, Moliets, Messanges en Vieux-Boucau. Nog iets meer naar het zuiden vindt je de wereldberoemde surfspots die Frankrijk op de wereldkaart zetten wat betreft surfen: La Graviere, La Nord & La Sud, Les Culs Nuls, Le Penon en La Piste zijn slechts enkele voorbeelden.

Surfniveau

Om te surfen in Les Landes moet je niet van top niveau te zijn. Sterker nog je kunt in Les Landes terecht voor elk surfniveau! In de regio zul je stevige peaks en beachbreaks vinden voor de betere surfers. Maar door de grote zandbanken is het ook prima te surfen in Les Landes voor de beginnende surfer. Je vindt ook in elk klein dorpje goede surfscholen en surfrentals om je meteen op weg te helpen. Wil je het goed leren surfen in de omgeving van Les Landes? Ga dan met ons mee naar een van onze surfcamps of huizen en leer echt goed surfen! Zeker tijdens de zomermaanden wanneer de swell vaak wat kleiner is kan je prima leren surfen in Les Landes en omstreken!

Beste surfperiode

De beste momenten om te surfen in Les Landes zijn vooral tijdens de Lente en de zomer. Ook tijdens het begin van herfst zijn de golven nog gunstig. Tijdens de winter moet je vooral in het zuidelijke deel van Les Landes zijn. Dan ben je best zo dicht mogelijk tegen de grens met het Frans Baskenland. Daar heb je nog het meeste kans op beschutte spots die het alsnog mogelijk maken om lekker te surfen!

Surfen in Frankijk met Surfblend

Onze surfbestemmingen in Les Landes

Hieronder vind je een kort overzicht van de Surfblend locaties in de omgeving van Les Landes

Juniorcamp Moliets

Familycamp Moliets

Youthcamp Moliets

Surfcamp Moliets

Surfbusje

SURFinn Vieux Boucau

Surfbase Vieux Boucau

Youthcamp Seignosse

Coaching weeks Vieux Boucau

Schoolreizen

Bedrijven groepsreis

Studenten groepsreis

surfvakantie zuid-frankrijk Moliets omgeving

Beste surfspots in en rond Les Landes

Moliets

Onze lievelingsspot in Les Landes blijft Moliets-Plage! Hier organiseren we al jaren met heel veel fierheid het Surfcamp Moliets. Meden daarom vinden wij het persoonlijk een van de beste spots om te surfen in Les Landes, ten noorden van Hossegor. Maar dit is niet alleen door het sentiment maar ook door de rivier die er uitmond. Hierdoor worden er mooie zandbanken gevormd en is het heerlijk surfen in Moliets!

Onze camps in Moliets

Juniorcamp Moliets

Familycamp Moliets

Youthcamp Moliets

Surfcamp Moliets

Surfbusje

surfen in Frankrijk Moliets

La Graviere

Kan je echt al goed surfen en wil je de uitdaging aangaan? Naar ons gevoel is La Gravière een van de meest gevorderde spots om te surfen in Les Landes. In de line-up kom je dan ook vooral echt gevorderde surfers tegen. Let dus goed op wanneer je hier voor een golf gaat. De lokale surfers zijn niet heel happig op beginnende (buitenlandse) surfers.

Check forecast La Graviere

Surfblend partners acties en nieuws, schrijf je in

Le Penon

Aan het meest noordelijke deel van Seignosse vind je het strand van Le Penon. Le penon is ook een prima surfspot om te surfen in Les Landes. Een heel groot strand met spots voor zowel beginners als gevorderde surfers. Het centrum biedt ook heel veel toffe bars en restaurants en na het surfen kan je helemaal losgaan in de skatebowl

Onze camps in Seignosse

Youthcamp Seignosse

Hossegor – La Sud

Bij het centrale strand van Hossegor heb je twee heel bekende surfspots. Deze spots horen bij de top van de surfplekken om te surfen in Les Landes. La Sud is heel goed te doen voor beginnende en advanced surfers maar het kan er soms wel lekker druk zijn. Wil je heel veel uitdaging en ben je lichtjes levensmoe? Kijk dan eens iets noordelijker naar La Nord. Deze spot staat gekend voor de gigantische golven die er breken.

Check forecast La Sud

Roadtrip Europa surfbusje VW-camper surftrip

Biscarosse

Het meest Noordelijke deel van Les Landes ligt rond Biscarosse. Ook hier vind je goede golven en is het heel fijn surfen in Les Landes. Een gevarieerde spot waar elke surfer aan zijn/haar trekken komt.

Check forecast Biscarosse

Roadtrip Europa surfbusje VW-camper surftrip

Bekijk ook