Surfen in Les Landes

Leer Les Landes kennen!

Welkom in de beroemdste regio om te surfen van Europa! Les Landes is de regio in Frankrijk waar de allerbeste beach-breaks ter wereld lopen. Dit is de plek waar elk jaar de World Surf League een van de Championship-Tour evenementen organiseert. Natuur, regionale wijnen, surfcultuur en bovendien perfecte golven – Les Landes heeft het allemaal!

In het zuiden van de regio bevinden zich de beroemde surfsteden Hossegor en Capbreton, steden die boordevol goede surfspots zitten. Hier kun je vanaf de terrasjes in het zonnetje surfers perfecte barrels zien scoren. Hossegor staat verder bekend om zijn vele surfshops, dus genoeg shopplezier hier! Iets buiten het centrum heb je bovendien de outlets liggen, waar je alles wat met surfen te maken heeft kunt kopen voor kleine prijzen. 

Buiten deze wereldberoemde plekken vind je in deze streek ook rustigere streken, waar er weinig surfers in het water zullen liggen en waar je omringt zal zijn door de natuur. In het noorden van Les Landes zijn lege stranden met slechts een paar dorpjes, gelegen tussen de uitgestrekte bossen. Wandelen, aan het strand liggen of een fietstocht maken; Les Landes is er perfect voor.

Surfen

Dit is waarvoor je ècht naar Les Landes moet komen. Les Landes zit boordevol met perfecte golven en staat bekend als de beste plek ter wereld voor beach-breaks. In het noorden kun je surfen in Biscarrosse en ondertussen de hoogste duin van Europa bezoeken. Ten zuiden daarvan ligt een prachtig stuk met verlaten beach-breaks, perfect voor de avontuurlijke surftrip.

Daarna volgen een reeks dorpjes met spots van wereldklasse: Mimizan, St-Girons, Moliets, Messanges en Vieux-Boucau. Nog iets meer naar het zuiden vindt je de wereldberoemde surfspots die Frankrijk op de wereldkaart zetten wat betreft surfen: La Graviere, La Nord & La Sud, Les Culs Nuls, Le Penon en La Piste zijn slechts enkele voorbeelden.

Wij hebben een aantal bestemmingen die perfect gelegen zijn om deze regio te ontdekken. Ons surfcamp in Moliets bijvoorbeeld of onze bed & breakfast de SURFinn in Vieux Boucau. Ook kun je een van onze campervans huren om de hele regio te verkennen via ons Surf&Drive-concept. Net over de grens met Spanje vind je ons Surfcamp Zarautz, dit is slechts anderhalf uur rijden vanaf Les Landes. 

Bekijk ook