Surfen in Biarritz

Surfen in Biarritz

Leer Biarritz kennen!

Slechts een half uurtje rijden van Surfcamp Zarautz en Surfcamp Moliets, in het hartje van Frans-Baskenland, ligt Biarritz. Biarritz is absoluut een must als je op surftrip gaat in Europa. Waarom? De relaxte atmosfeer, goede golven, prachtige historische gebouwen en de iconische baai zijn slechts enkele reden waarom Biarritz hoog op je lijstje zou moeten staan.

Biarritz is bovendien beroemd om zijn golven: dit is de plek waar surfen in de jaren 50 is ontstaan in Europa, toen Amerikanen zich vestigden in Biarritz. Nu is het een prachtige, trendy stad, waar je kunt genieten in de vele relaxte restaurantjes met zeezicht, je tan kunt perfectioneren aan het strand met uitzicht op de surfers en s ’avonds feestjes kunt gaan bouwen in de vele discotheken en barretjes in het centrum.

Biarritz Surf

Als je op surftrip gaat in Zuid-Frankrijk, dan kun je eigenlijk niet om Biarritz heen. Dit is de plek waar het allemaal begon in Europa, en vanuit waar het surfen zich over heel Europa heeft verspreid. Biarritz is een goede plek om te leren surfen, omdat de golven minder steil zijn en vaak wat rustiger breken. Met meer swell vindt ook de gevorderde surfer hier genoeg peaks. De setting is fantastisch, met de stad op de achtergrond en de kliffen waarlangs de golven binnenrollen. Door de lampen op de boulevard kun je hier trouwens zelfs s ‘avonds je pak aantrekken en surfen!

Biarritz is gemakkelijk te bereiken vanaf ons Surfcamp Zarautz, het Surfcamp Moliets en de SURFinn Vieux Boucau. Bovendien is het ook een goede plek om langs te rijden als je een van onze Surfblend Surfbusjes boekt!

Bekijk ook