Surfen in Frankrijk surfspots Biarrtiz surftrip europa Surfen in Frankrijk surfspots Biarrtiz surftrip europa

Surfen in Biarritz

Surfen in Biarritz

Slechts een half uurtje rijden van onze surfbestemmingen in Spanje en Zuid-Frankrijk, in het hartje van Frans-Baskenland, ligt Biarritz. Biarritz is absoluut een must als je op surftrip gaat in Europa. Waarom? De relaxte atmosfeer, goede golven, prachtige historische gebouwen en de iconische baai zijn slechts enkele reden waarom Biarritz hoog op je lijstje zou moeten staan.

Biarritz is bovendien beroemd om zijn golven: dit is de plek waar surfen in de jaren 50 is ontstaan in Europa, toen Amerikanen zich vestigden in Biarritz. Nu is het een prachtige, trendy stad, waar je kunt genieten in de vele relaxte restaurantjes met zeezicht, je tan kunt perfectioneren aan het strand met uitzicht op de surfers en s ’avonds feestjes kunt gaan bouwen in de vele discotheken en barretjes in het centrum.

Surfen in Zuid-Frankrijk

 

Surfen in Biarritz in het kort

Surfcondities

Het grote strand van Biarritz is Grande Plage. Hier vind je uitstekende golven. Hoewel je hier in de zomer fijne golven vindt die rustig breken, kan het hier in de winter steil en hol worden. De ideale surfcondities om te surfen in Biarritz is een mid-swell, een periode onder de 12 seconden, weinig wind en vaak met laag-tij.
Wees voorbereidt op alles wat de Franse surf je kunt geven en neem je quiver en surf essentials mee.

Pro Tip: Met een Softdogsurf softboard heb jij net dat tikkeltje extra waarmee jij de meeste golven kan pakken. Kies uit de performance, funboards en Skooldog series!
 

Beste reistijd om te surfen per niveau

 • Beginners
  Om vollop te genieten van de gezellige vibes en het bruisend surfer’s dorpje is de zomer een echte aanrader voor een surftrip naar Biarritz. Door de fijne oriëntatie is het uiterst geschikt om te leren surfen in Biarritz. Met een indrukwekkend uitzicht en golven die rustig binnen blijven komen, is dit een ideaal strand om je surf niveau een stap hoger te tillen. Daarnaast zijn in de zomermaanden onze surfkampen in Frankrijk en Spanje in volle gang. Met uitstapjes naar Biarritz en de vetste activiteiten beleef jij zo dé zomer surftrip waar elke (beginnende) surfer van droomt.
   
 • Intermediates
  Voor intermediates zijn de maanden rondom de zomer ideaal. Denk aan mei, juni, september en oktober. In deze periode is het klimaat nog fijn en haal jij alles uit je surftrip naar Zuid-Frankrijk. Daarbuiten is de zomer crowd zo goed als weg en door de regelmatige swells die binnenkomen heb je alle kansen om zoveel mogelijk golven te pakken. Begin maar vast met trainen!
   
 • Gevorderden
  Ben jij opzoek naar meer uitdaging? In de winterperiode zorgen de vele stormen die in de Atlantische Oceaan onstaan voor grote en holle golven rondom Biarritz. Vermijdt de zomerdrukte en kom surfen in Biarritz met laag-tij en gedurende juiste condities. De surf in Biarritz laat elke surfer weer staan springen om het water in te duiken.

Weet wat je te wachten staat en check alvast de surfvoorspellingen via MagicSeaweed. Leer binnen een week alles wat je moet weten over surfen in de theorie en praktijk vanuit onze surfcamps in Frankrijk en Spanje. Ben jij klaar voor een surftrip in Zuid-Frankrijk?

Surfcamps

 

Beste surfspots in Biarritz

Biarritz Grande Plage

Als je op surftrip gaat in Zuid-Frankrijk, dan kun je eigenlijk niet om Biarritz heen. Dit is de plek waar het allemaal begon in Europa, en vanuit waar het surfen zich over heel Europa heeft verspreid. Biarritz is een goede plek om te leren surfen, omdat de golven minder steil zijn en vaak wat rustiger breken. Met meer swell vindt ook de gevorderde surfer hier genoeg pieken. De setting is fantastisch, met de stad op de achtergrond en de kliffen waarlangs de golven binnenrollen. Door de lampen op de boulevard kun je hier trouwens zelfs s ‘avonds je pak aantrekken en surfen!

Surfen in Biarritz

 

Surfblend bestemmingen rond Biarritz

Biarritz is gemakkelijk te bereiken vanaf onze surfbestemmingen in Vieux Boucau, Surfcamp Zarautz, en onze surfcamps in Moliets. Bovendien is het ook een goede plek om langs te rijden als je een van onze Surfblend Surfbusjes boekt!

Voor een solo surftrip, een surfvakantie met het gezin of leeftijdsgenoten (12-16j), (15-18j), (18+), iedereen is hier welkom. Ga mee op surfcamp, verblijf in een comfortabel surfhouse, het gezellige surfhostel, of ontspan op een rustige glamping

Klik op de knop hieronder en ontdek de tofste surfvakanties in Zuid-Frankrijk!

Surftrip Frankrijk

 

Surfen in Frankrijk surfspot Biarritz

Bekijk ook