leren golfsurfen in Ericeira Surf house Surftrip Portugal leren golfsurfen in Ericeira Surf house Surftrip Portugal

Surfvakantie Portugal met het gezin

Op surfvakantie in Portugal met het gezin?

Genieten van zon, zee en strand tijdens een surfvakantie met het gezin? Dan is Portugal één van de Europese topbestemmingen. Portugal heeft een prachtige kustlijn waar in elk dorpje wel een leuke surfspot te vinden is.

Je kan bij ons terecht voor een surfvakantie waar jij en je kinderen samen leren surfen, hoe cool is dat! Met het gehele gezin ontdek je naast het surfen ook de mooie architectuur, prachtige stranden, talloze restaurants en de sfeer van de traditionele Portugese markt.

Bij Surfblend vind je in de mooiste streken van Portugal onze familie bestemmingen voor de perfecte surfvakantie. Van Ericeira tot Lissabon en de Algarve, bij Surfblend vind je de perfecte surfvakantie voor jouw gezin!

Ericeira Surf house surfvakantie leren golfsurfen in Portugal

Surfen in Portugal in het kort

Locaties

Net als in Frankrijk bieden we ook in Portugal een uitgebreid aanbod aan van verschillende locaties voor je surfvakantie met het gezin. Dit alles onder begeleiding van een nederlandstalig Surfblend-team. Zoek je net dat tikkeltje meer luxe op vakantie met je gezin? Dan past de SURFinn Algarve vast en zeker bij jou en je kinderen. Mooie kamers met zeezicht en eigen badkamer, een mooi zwembad, dagelijks ontbijt en dit allemaal op wandelafstand van het strand. Kortom, een stukje paradijs in de Algarve.

Ook is dit jaar de SURFinn Lissabon geopend. Met diverse kamers, veelal met eigen sanitair. Je kunt kiezen tussen dormrooms, 3p-kamers met gedeelde badkamers, ensuite 4-, 5- en 6-kamer of een appartement met eigen keuken. In de tuin ligt een heerlijk zwembad, een rooftop-bar, een mooie BBQ-area, cosy zitplekjes en uiteraard vind je hier ook de surfgear en douches terug voor na jouw surfsessie. Binnen in de bed and breakfast vind je overigens een fijne living met open haard. Een heerlijke plek dus voor een surfvakantie in Portugal met het gezin.

Condities

De kustlijn van Portugal leent zich perfect voor de surfsport uitgebreid te beoefenen. Door de talloze baaitjes en prachtige rotspartijen werkt iedere spot anders. Dit vraagt wat local knowledge, maar daarna is er voor ieder niveau een perfecte spot te vinden. Op dagen dat het echt groot is, kan je dus een baaitje opzoeken waar je iets meer beschut ligt om zo surfbare golven te vinden. Zijn de golven aan de kleine kant, dan kan je op zoek naar een spot die meer open ligt naar de Atlantische oceaan. Met deze surf luxe vind je altijd wel de perfecte plek om met het hele gezin een leuke surfvakantie te beleven.

Beste surfperiode

Eigenlijk kan er het hele jaar door gesurft worden in Portugal. Een surfvakantie met het gezin in Portugal richt zich al snel op de zomerperiode. Het water is een stuk warmer (wel nog koud in vergelijking met Spanje of Frankrijk) en de golven zijn vaak rustig, perfect voor ouders die met kids het water in willen. Kijk je meer naar het voorjaar of het najaar, dan kan je al iets stevigere golven verwachten in Portugal. Door de grote verschillen tussen de surfcondities per spot vind je tijdens je surfvakantie altijd wel een baaitje die perfecte geschikt is voor jou en je familie. Surfen in portugal in het najaar is tevens een mooie manier om de koude herfstdagen in onze noorderlanden te ontwijken. Met gemiddeldes van 20 graden is het heerlijk vertoeven in oktober en november!

 

Surfen in Portugal met Surfblend

Onze familie surfvakanties in Portugal

Hieronder vind je een kort overzicht van de Surfblend surfvakanties in Portugal voor gezinnen:

SURFinn Algarve

SURFinn Lissabon

Surfhouse Ericeira

Wil je graag alle Surfblend familie bestemmingen bekijken? Klik dan hieronder:

Alle surfvakanties voor gezinnen

Beste surfspots voor een surfvakantie met de familie in Portugal

Surfen in Algarve

Algarve is één van de meest uitgerekte streken van Portugal en leent zich perfect voor een vakantie met het gezin. Je vindt hier verlaten stranden, pitoreske dorpjes met gezellige strandtentjes en een kalmte die je op weinig plekken in Europa nog tegen komt. Eén van onze favoriete bestemmingen voor een Surfblend team surftripje in het najaar. We love it!

Een populaire surfspot in Algarve is Arrifana. Deze prachtige baai met hoge kliffen zorgt voor afscherming van de wind. Ideaal dus op dagen dat er veel wind staat en de andere spots 'blown-out' zijn. Door de lengte van de baai zijn er veel beachbreaks te vinden en dus voldoende plek voor zowel de toeristen als de families die samen met hun kids op zoek zijn naar een rustige surfspot.

Recht voor de deur en dus op wandelafstand van onze prachtige SURFinn Algarve vind je het strand van Monte Clerigo. Dit zandstrand is de plek waar onze lessen doorgaan en biedt door stabiele zandbanken een fijne plek voor de eerste surfstapjes. Oh en als je toch in de buurt bent, ga eens culinair genieten bij de strandtent genaamd 'O Sargo'... je zult ons dankbaar zijn!

Een andere well-known spot is het strand van Amoreira. Op hoog water een prachtige lagune op laag water een sicke surfspot! Iets minder druk bezocht dan Arrifana en vlak naast de beachbreaks van Monte Clerigo.

Surfblend bestemmingen in Algarve

SURFinn Algarve

Surfen in Lissabon

Een top stad voor op je bucket-list voor een surfvakantie met het gezin zou toch echt Lissabon moeten zijn! Deze levendige en charmante stad heeft alles: heerlijk eten, lekker wijnen, historie en cultuur en bovendien fantastische surfspots in de buurt. Daar komt nog eens bij dat Lissabon één van de meest betaalbare bestemmingen is van Europa voor een city-trip. Ideaal dus!

Lissabon is te vinden in het hart van de kustlijn van Portugal, en staat bekend om haar goede keuken en lekkere wijnen. Maar onderschat zeker niet de surfspots van het strand van Lissabon, genaamd Caparica. Net ten zuiden van de rivier monding vind je een echt surfvibe waar menig dude en dudette vol geniet van de golven, de zon en de mooie stranden. Surfen met een blik op deze prachtige stad ga je niet snel vergeten.

SURFinn Lissabon staat een aantal straten achter de lang gestrekte boulevard met een mooi park ertussen op een lekker rustige plek. Deze ruime opgezette surfstyle bed and breakfast met zwembad is uiterst geschikt voor families, zo kun je naast grote kamers ook kiezen voor een eigen appartement.

De Surfbase Lissabon ligt in het hartje van Caparica en is bij uitstek de perfecte plek voor de feestende surfer. Niet geschikt voor families, maar perfect voor vrienden groepen of koppeltjes.

Surfblend bestemming in Lissabon:

Surfbase Lissabon

SURFinn Lissabon

Surfen in Ericeira

In Ericeira vind je een eindeloos aanbod van surfspots die perfecte geschikt zijn voor een surfvakantie met het gezin! Het stadje is dan ook met een goede reden deel van een beschermd surfreservaat. Het is wereldwijd bekend om niet alleen haar goede golven, maar ook de super fijne vibes. Voor beginners of intermediate surfers vind je hier spots zoals Ribeira D’Ilhas, Foz do Lizandro en São Julião. Ribeira d’Ilhas is een ideale spot omdat de golven niet te moeilijk zijn. Foz do Lizandro en São Julião zijn dan weer ideaal omdat het zandstranden zijn. De gevorderde surfer komt hier ook maximaal aan zijn/haar trekken... er zijn enorm veel spots te vinden!

Het Surfhouse Ericeira bevindt zich op enkel minuten wandelen van het strand in een rustige wijk. Met een prachtig zwembad en mooie kamers is het absoluut geschikt voor surfende families, verwacht hier ook wel wat kleine groepjes jongvolwassenen.

Surfblend bestemming in Ericeira

Surfhouse Ericeira

Surfen in Nazaré

Wie Nazaré zegt, zegt monstergolven of Big Wave surfing zoals ze het ook noemen. Tot een tiental jaar geleden was deze spot nog onbekend. Nu kan je niet meer over big wave surfing praten zonder Nazaré te vermelden. Het ongelofelijke natuurfenomeen kan zorgen voor golven van meer dan 25 meter. Dit is zeker de moeite om te bezichtigen (van op de kustlijn) met je gezin, maar geen spot voor beginners...

Het dorpje is verder niet per se de moeite waard om te bezoeken, maar een gezellige lunch op het lokale marktplein is altijd aan te raden. Zeker nadat je de Big Wave chargers hebt zien gaan!

Lees hier alles over surfen in Nazaré

Bekijk ook