FAQ's

Heb je een vraag of opmerking over de locaties, surflessen, je reis of wat dan ook over Surfblend? Dan kan je ons altijd bereiken via de contact pagina of via de klantendienst. Hieronder hebben we alle veel gestelde vragen opgesomd zodat je hier misschien je antwoord al vindt. Mist er toch nog iets, dan horen we het graag.

 

Boeken & Betalen

Wie zit er achter Surfblend?

Surfblend is een merk van de The Surf Group bvba, een reisorganisatie met meer dan 15 jaar ervaring in het organiseren van Surfvakanties voor Nederlandse en Belgische gasten. Lees meer over het team op 'over ons' pagina!

Is het wel veilig om te boeken bij Surfblend?

Zeker weten, we zijn aangesloten bij Garantiefonds Reizen (GfG) met lidnummer 9112 in Belgie, hierdoor ben je verzekerd van je geld indien we onverhoopt niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Kan ik ook telefonisch boeken?

Dat kan, we zijn telefonisch bereikbaar elke werkdag tussen 12u en 20u, verder kun je ons altijd via mail bereiken.

Kan ik nog iets wijzigen bij mijn boeking?

Dat kan zeker! Contacteer ons en we passen je boeking aan. Let erop dat het soms kosten met zich mee kan brengen, conform onze voorwaarden.

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, wat kan ik doen?

De bevestigingsmail is heel erg belangrijk. Ontvang je deze niet direct na je boeking, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!

Wanneer moet ik betalen?

Je betaalt een eerste aanbetaling van minimaal 30% van de reissom bij de boeking, hiermee is deze definitief.  De rest dien uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor en mogelijk ontvang je daar verder geen bericht meer over.

Kan ik ook alleen boeken?

Zeker, elke week hebben we mensen die alleen reizen naar onze bestemmingen. De camps en het programma zijn zo ingericht, dat je binnen no-time snel mensen leert kennen.

Kan ik mijn reis nog annuleren?

Uiteraard hopen we dat je na het boeken van een reis daadwerkelijk met ons meereist. Moest er toch iets gebeuren waardoor je niet mee kan reizen, dan dien je de reis te annuleren. Hiervoor gelden de annulatievoorwaarden die je vindt in onze algemene voorwaarden  Daarnaast adviseren we iedereen om een annulatieverzekering af te sluiten, dat is ook mogelijk via ons.

Vervoer

Bus: hoeveel bagage mag ik meenemen?

Tijdens de busreis mag je de volgende bagage meenemen:

1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn.
1 stuk handbagage van 2 kilo.
Eventueel een surfboard of skateboard mag, graag surfboards aangeven bij de boeking. Surfboards mogen niet langer zijn dan 2m70 en het kan een extra kost van €25,- geven.

Het is belangrijk dat je je aan de voorschriften houdt. Overbagage kan door de chauffeurs geweigerd worden.

Het is niet toegestaan om alcoholische dranken, volle gasflessen, tuinmeubelen, koelboxen, fietsen, bungalowtenten en dergelijke mee te nemen in de bus. Het is belangrijk dat al jouw bagage gelabeld is en dat je jouw reisdocumenten in je handbagage hebt.

Bus: wat zijn de opstapplaatsen?

Onze standaard opstapplaatsen zijn:

Rotterdam - Metrostation Capelsebrug
Utrecht - Reactorweg 1
Breda - Station Breda Prinsenbeek Moskesweg
Antwerpen - Borsbeekbrug richting Singel
Gent - 402 Parking in Gent, vlakbij de Ikea
Leuven - Parkeerplaats Veilingweg
Amsterdam - Station Holendrecht bij stadsbussen parkeerplaats

Bus: Wanneer vertrekt de bus en wanneer komt deze aan?

Bussen vertrekken vrijdag in de middag/avond en komen altijd op zaterdagochtend aan op de bestemming. De bussen naar huis vertrekken dan de zaterdagavond vanaf de bestemming en komen op zondagochtend weer aan op de opstapplaats.

Bus: ik ben iets vergeten op de bus, wat nu?

Als er iets is achtergebleven, dan gaat de chauffeur dat zeker vinden bij het opruimen van de bus. Stuur ons een mailtje en wij gaan dan bekijken hoe we het gevonden voorwerp weer bij jou kunnen krijgen.

Eigen vervoer: wanneer kunnen we inchecken?

Met eigen vervoer ben je welkom vanaf zaterdagochtend 10u, tenzij anders vermeld. Je kunt blijven tot de volgende zaterdag 18u.

Eigen vervoer: kan ik afgezet worden door iemand?

Uiteraard mag iemand jou afzetten op het surfcamp, ze mogen dan gerust ook even komen kijken waar je gaat verblijven.

Wat zijn de adressen van de campings?

Moliets + Surf&Drive:
Camping Saint Martin - Surfblend
Avenue de l’Ocean
40660, Moliets Plage, Frankrijk

Zarautz:
Camping Talai Mendi – Surfblend
N-634, 5, 20800, Zarautz
Gipuzkoa, Spanje

Vieux Boucau – SURFinn:
SURFinn
Avenue de la Palombiere 14
40480, Vieux Boucau, Frankrijk

Le Pin Sec
60 Le Pin Sec-Nord 
33990 Naujac-sur-Mer
Frankrijk

Seignosse
Avenue Chambrelent
40510, Seignosse
Frankrijk

Surfcamp Peniche
R. do Catalo 
Ferrel 
Portugal
 

Accommodatie

Wat zit er in een tent?

Tenten worden leeg opgeleverd, dit betekent dat je zelf moet zorgen voor een matje/luchtbed en voor een deken/slaapzak en kussen. Lig je met twee personen? Neem dan een luchtbed mee van maximaal 1m40 breed

Wat zit er in een Sheddie?

De sheddies zijn voorzien van een bed met matras. Dit is een matras van 1m40 breed en 2m lang, je dient zelf te zorgen voor lakens, kussen en deken/slaapzak. Op de meeste van onze locaties kan je ook lakens en beddengoed huren. Wil je niet sleuren, check dan zeker of je een lakenpakket kan lenen.

Wat zit er in een Sheddie Deluxe?

De sheddies DLX zijn voorzien van twee bedden met matras. Dit is een matras van 90cm breed en 2m lang, je dient zelf te zorgen voor lakens, kussen en deken/slaapzak. Op de meeste van onze locaties kan je ook lakens en beddengoed huren. Wil je niet sleuren, check dan zeker of je een lakenpakket kan huren.

Wat zit er in een Tipi Deluxe?

De tipi biedt meer dan genoeg plaats voor twee personen. De Tipi Deluxe combineert alle luxe en vrijheid van een tent en een sheddie samen. Zo kom je in een grote tent waarin je perfect kan rechtstaan en waar twee bedden klaar staan. Ook deze bedden kunnen van en tegen elkaar worden geschoven. 

Wat zit er in een Tipi Family?

In Le Pin Sec krijg je per familie twee tipi’s. Eentje is mooi ingericht met o.a. 2x een 1p-bed die je tegen elkaar kunt schuiven. De twee tipi wordt voorzien van luchtbedden voor de kinderen en is verder leeg, ideaal om je bagage ook op te bergen.

Wat zit er in een Safaritent Family?

De safaritenten zijn voorzien van een 2p-bed, een stapelbed en een 1p-bed. Verder vind je kastruimte en ruimte om je bagege op te bergen. Elke safaritent is voorzien van een terrasje met tafels en stoelen.

Wat zit er in een camper?

De campervans zijn voorzien van een bed met matras, in Moliets kan je lakens huren dus dien je zelf niets meer  te voorzien. Wil je niet voor deze optie gaan, neem dan zeker een slaapzak en kussen mee. Verder is alles aanwezig om te koken, eten en drinken en ook een tafeltje met stoeltjes.

Wat zit er in een kamer van de SURFinn?

De bedden in de kamers zijn allemaal voorzien van matras, overtrek, kussen en kussensloop, deken. Je hoeft hier dus niets voor mee te brengen. Wel raden we je aan om een handdoek mee te nemen.

Eten

Wat is halfpension en wat is volpension?

Halfpension betekent ontbijt + diner. We zorgen er dus voor dat je alle dagen ontbijt krijgt en op geselecteerde dagen diner. Of je elke avond diner krijgt hangt af van op welk camp je verblijft. Houdt hierbij rekening dat de laatste dag (zaterdag) enkel nog ontbijt wordt verzorgd.
Volpension betekent ontbijt, lunch en diner. Dit zit standaard inbegrepen in het pakket bij de Juniorcamps. Je hoeft dus in principe nooit zelf eten te kopen, alhoewel er in de praktijk natuurlijk wel eens een snack, ijsje of iets dergelijks wordt aangeschaft.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

Zeker niet, geef dit aan in de boeking of stuur ons een mail met jouw wensen of eisen. Heb je echt specifieke ingredienten nodig? Dan is het raadzaam deze mee te nemen en aan onze chef te overhandigen. Niet altijd is alles verkrijgbaar in de lokale supermarkten.

Zijn er supermarkten, pin-automaten etc?

Bij bijna al onze bestemmingen is er altijd een centrum in de buurt met alle gemakken. Enkel in Le Pin Sec vind je geen pinautomaat in de directe omgeving. Denk eraan om genoeg cash geld mee te nemen voor bij aankomst. 

Ik wil geen halfpension, kan ik dan zelf eten maken?

Dit kan op vrijwel alle locaties. Let wel, zelf koken is over het algemeen duurder doordat je enkel gebruik kunt maken van de kleine supermarktjes/campingwinkels in de buurt.

Surfen

Ik heb geen ervaring, kan ik dan wel op surfkamp?

Absoluut! De meeste deelnemers die komen hebben nog nooit gesurft en de lessen beginnen bij ‘0’. Als gevorderde surfer ben je natuurlijk ook welkom bij ons.

Zijn surflessen verplicht?

Verplicht zijn lessen niet, maar we raden het voor de beginners ten zeerste aan. Ook is er een algemeen theorie moment voor al wie Boardrental heeft geboekt. Zo gaat er niemand zonder een basis aan kennis, het water in.

Wat voor surfboards zijn er aanwezig?

Er zijn veel verschillende maten en typen boards aanwezig, van een 6ft fish naar een 9ft longboard. Voor ieder wat wils dus!

Ik ben junior en wil vrij kunnen surfen, mag dat?

De juniors krijgen van ons aan het einde van de dag een freesurf sessie onder begeleiding van de instructeurs. Verder mogen Juniors niet zomaar vrij surfen.

Mag mijn eigen surfboard mee?

Dat mag op de bus, wel even aangeven bij de boeking want de plaatsen hiervoor zijn beperkt. Voor het meenemen van een surfboard wordt er € 25 aangerekend. 

Neem ik een eigen wetsuit mee?

We hebben wetsuits genoeg. Heb je zelf een wetsuit? Dan kun je deze zeker meenemen.

Leeftijd

Wat is de leeftijdsgrens Juniors?

Minimale leeftijd is 12 jaar, maximale leeftijd is in 16 jaar.

Wat is de leeftijdsgrens Youth?

Minimale leeftijd is 15 jaar, maximale leeftijd is in 18 jaar.

Ik ben 17, mag ik mee met de Juniors?

Ja, dat mag, Je moet je natuurlijk wel strikt houden aan de regels die gelden op de juniorcamps.

Ik ben 19, mag ik mee met de Youth?

Ja, dat mag, Je moet je natuurlijk wel strikt houden aan de regels die gelden op de Youthcamps.

Ik ben 15, mag ik mee met de 16+

Nee, alle deelnemers moeten voor aanvang van het camp minimaal 16 jaar zijn. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

Ik ben 15 of 16, Juniors of Youth?

Weet je niet goed welk camp het beste aansluit bij jou? Lees het blog artikel op onze blog pagina en leer alles over de verschillen!

Ik ben 17, mag ik mee met de 18+?

Nee, alle deelnemers moeten voor aanvang van het camp minimaal 18 jaar zijn. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

Ben ik te oud om mee te gaan met Surfblend?

Je bent nooit te oud om mee te gaan met Surfblend. Houdt er wel rekening mee dat de gemiddelde leeftijd bij de 16+ongeveer 20 jaar is. Bij de 18+ is dit direct alweer een stuk hoger. September trekt gemiddeld genomen ook altijd een stuk ouder publiek.

Begeleiding en Afspraken

Wat houdt de begeleiding van de Juniors in?

Onze Juniorcamps staan onder strikte begeleiding. Voor elke 4 a 5 deelnemers is er een crewlid aanwezig. We maken duidelijke afspraken met de deelnemers, activiteiten zijn over het algemeen verplicht en iedere avond is er een bedtijd. Na deze tijd is het niet toegestaan om nog activiteiten te doen of het camp te verlaten. Roken en alcohol zijn natuurlijk ten strengste verboden en jongens en meisjes slapen apart.

Wat houdt de begeleiding van Youth in?

Onze Youthcamps zijn iets minder strikt in de begeleiding en we vertrouwen erop dat onze gasten een basis aan zelfstandigheid hebben. Wel hanteren we een avondklok en zijn sommige activiteiten verplicht. Roken en alcohol zijn niet toegestaan op het camp.

Ik ben 16 of 17 jaar, hoe zit dat met alcohol?

We houden ons aan de lokale wetten. Dat wil zeggen dat we zowel in Frankrijk als in Spanje nooit alcohol schenken of verkopen aan deelnemers jonger dan 18 jaar. Veel bars laten ook geen -18 binnen, hier kunnen wij verder nooit verantwoordelijk voor gehouden worden. 

Verzekeringen

Waarom sluit ik een verzekering af?

Elke deelnemers is verplicht om een reisverzekering te hebben. Dat hoeft natuurlijk niet per se via ons afgesloten te zijn, sommige deelnemers zullen wellicht een doorlopende reisverzekering hebben. Heb je deze niet en wil je gemakkelijk een verzekering afsluiten via ons? Dan kun je deze simpelweg bij je pakket kiezen en alles is in 1 klik geregeld. We bieden verzekeringen aan via onze partner VAB, meer info via https://www.vab.be/nl/pech-en-reisbijstand/bijstand-op-reis.

 

Je kunt kiezen tussen twee verschillende verzekeringen, de reisbijstand (reisverzekering) en de annulatieverzekering.

Wat is een Reisverzekering?

Deze verzekering moet elke deelnemer hebben, maar dat betekent natuurlijk niet dat deze via ons afgesloten moet zijn. Sommige deelnemers zullen een doorlopende reisverzekering hebben, maar indien je dat niet hebt kun je makkelijk deze via ons afsluiten. De verzekering dekt veel kosten waar je vooraf niet over na wilt denken en die je ook zeker niet hoopt nodig te hebben. Enkele voorbeelden:

  • Medische kosten tot €1.000.000 terugbetaald
  • Repatriëring bij ziekte of ongeval 
  • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
  • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen of natuurrampen

Meer info vind je op de website van de VAB: https://www.vab.be/nl/pech-en-reisbijstand/bijstand-op-reis/reisbijstand

Wat is een Annulatieverzekering?

Deze verzekering is niet verplicht, maar wel een sterke aanrader. In het geval dat je onverhoopt niet kan vertrekken, betaalt deze verzekering jou de reissom terug. Je kunt de reis tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden:

  • Ziekte
  • Ongeval
  • Overlijden in de familie
  • Herexamen in de betreffende week

Je dient wel een bewijs aan te leveren van een van bovenstaande redenen. Daarna zal de reissom minus de kosten van de verzekering worden terugbetaald. Ook deze verzekering wordt aangeboden door onze partner VAB, meer info via https://www.vab.be/nl/pech-en-reisbijstand/bijstand-op-reis/annulatieverzekering