Surfblend surfvakantie Vraag en Antwoord Surfblend surfvakantie Vraag en Antwoord

FAQ's

Heb je een vraag of opmerking over de locaties, surflessen, je reis of wat dan ook over Surfblend? Dan kan je ons altijd bereiken via de contact pagina of via de klantendienst. Hieronder hebben we alle veel gestelde vragen opgesomd zodat je hier misschien je antwoord al vindt. Mist er toch nog iets, dan horen we het graag.

 

Top 5 meest gestelde vragen

1. Ik wil samen met vriend(inn)en in de accommodatie liggen. Kunnen wij apart boeken?

Dit kan zeker! Op de youth- en juniorcamps wordt de tentindeling op kamp gemaakt. Je moet dus geen notitie bij je boeking maken. Ga je naar een 18+ surfcamp? Vermeld dan bij je boeking bij wie je graag slaapt. Wij zorgen ervoor dat dit in orde komt.

2. Ik ben 14, mag ik mee met de Youth?

Nee, alle deelnemers moeten voor aanvang van het camp minimaal 15 jaar zijn. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

3. Ik ben 17, mag ik mee met de 18+?

Nee, alle deelnemers moeten voor aanvang van het camp minimaal 18 jaar zijn. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

4. Waar en wanneer vertrekt mijn bus?

Op onderstaand blogbericht vind je alle informatie over de bussen, de opstapplek en vertrektijd.

Surfblend businformatie

5. Aan welke corona regelgeving moet ik voldoen?

Via onderstaande pagina vind je algemen informatie terug over Surfblend & Corona.

Per land houden we een overzicht bij via volgende blogberichten:

Opgelet: Met deze blogpost proberen we je zo goed mogelijk te informeren, maar er kunnen nooit enige rechten aan worden ontleend. Check het officiëel reisadvies via overheidswebsites.

Nederland

België

Corona

Aan welke corona regelgeving moet ik voldoen?

Via onderstaande pagina vind je algemen informatie terug over Surfblend & Corona.

Per land houden we een overzicht bij via volgende blogberichten:

Opgelet: Met deze blogpost proberen we je zo goed mogelijk te informeren, maar er kunnen nooit enige rechten aan worden ontleend. Check het officiëel reisadvies via overheidswebsites.

Nederland

België

Wat als ik positief test voor vertrek?

Je dient te voldoen aan de regelgeving van het land van jouw bestemming. Kan je reis omwille van een positieve test niet doorgaan? Dan is dit geen geldige reden om kosteloos te annuleren. We volgen onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Je kunt jezelf indekken voor dit risico door een annuleringsverzekering af te sluiten. De Corona Cashback garantie geldt niet voor een positieve test voor vertrek. 

Wat als ik positief test op locatie?

Hieronder vind je blogberichten waarin we antwoorden op deze vraag per land:

Voor meer details verwijzen we je graag naar onderstaande blogs waar onze werkwijze rondom corona wordt toegelicht.

Verzekeringen en Corona

Wat als er een negatief reisadvies is?

Wanneer er een negatief reisadvies van toepassing is op het land van je bestemming, maar je nog wel mag reizen mits de nodige documentatie dan kan je reis doorgaan en zullen wij deze niet annuleren. Indien wij als reisorganisatie genoodzaakt zijn jouw reis te annuleren, dan heb je recht op de Corona Cashback garantie.

Boeken & Betalen

Wie zit er achter Surfblend?

Surfblend is een merk van de The Surf Group bvba, een reisorganisatie die sinds 1999 surfvakanties voor Nederlandse en Belgische gasten organiseert. Lees meer over het team op 'over ons' pagina!

Is het wel veilig om te boeken bij Surfblend?

Zeker weten, we zijn aangesloten bij Garantiefonds Reizen (GfG) met lidnummer 9112 in Belgie, hierdoor ben je verzekerd van je geld indien we onverhoopt niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen. Via onderstaande link vind je onze aansluiting bij het GFG.

Surfblend GFG

Kan ik ook telefonisch boeken?

Dat kan zeker en vast. Je vind onze contactinformatie via onderstaande knop.

Surfblend contact

Kan ik nog iets wijzigen bij mijn boeking?

Dat kan zeker! Contacteer ons en we passen je boeking aan. Let erop dat het soms kosten met zich mee kan brengen, conform onze voorwaarden.

Surfblend contact

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, wat kan ik doen?

De bevestigingsmail is heel erg belangrijk. Ontvang je deze niet direct na je boeking, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!

Surfblend contact

Wanneer moet ik betalen?

Je betaalt een eerste aanbetaling van minimaal 30% van de reissom bij de boeking, hiermee is deze definitief.  De rest dien uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. Je krijgt 7 weken voor vertrek een herinnering via mail hierover.

Kan ik ook alleen boeken?

Zeker, elke week hebben we mensen die alleen reizen naar onze bestemmingen. De camps en het programma zijn zo ingericht, dat je binnen no-time snel mensen leert kennen. Bekijk onderstaand blogbericht over tips & tricks om zelfstandig op surfvakantie te gaan.

Surfblend blog

Kan ik mijn reis nog annuleren?

Uiteraard hopen we dat je na het boeken van een reis daadwerkelijk met ons meereist. Moest er toch iets gebeuren waardoor je niet mee kan reizen, dan dien je de reis te annuleren. Hiervoor gelden de annulatievoorwaarden die je vindt in onze algemene voorwaarden  Daarnaast adviseren we iedereen om een annulatieverzekering af te sluiten, dat is ook mogelijk via ons.

Ik wil samen met vriend(inn)en in de accommodatie liggen. Kunnen wij apart boeken?

Dit kan zeker! Op de youth- en juniorcamps wordt de tentindeling op kamp gemaakt. Je moet dus geen notitie bij je boeking maken. Ga je naar een 18+ surfcamp? Vermeld dan bij je boeking bij wie je graag slaapt. Wij zorgen ervoor dat dit in orde komt.

Vervoer

Bus: hoeveel bagage mag ik meenemen?

Tijdens de busreis mag je de volgende bagage meenemen:

1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn.
1 stuk handbagage van 2 kilo.
Eventueel een surfboard of skateboard mag, graag surfboards aangeven bij de boeking. Surfboards mogen niet langer zijn dan 2m70 en het kan een extra kost van €25,- geven.

Het is belangrijk dat je je aan de voorschriften houdt. Overbagage kan door de chauffeurs geweigerd worden.

Het is niet toegestaan om alcoholische dranken, volle gasflessen, tuinmeubelen, koelboxen, fietsen, bungalowtenten en dergelijke mee te nemen in de bus. Het is belangrijk dat al jouw bagage gelabeld is en dat je jouw reisdocumenten in je handbagage hebt.

Bus: wat zijn de opstapplaatsen?

Op onderstaand blogbericht vind je alle informatie over de bussen, de opstapplek en vertrektijk.

Surfblend businformatie

Bus: Wanneer vertrekt de bus en wanneer komt deze aan?

Bussen vertrekken vrijdag in de middag/avond en komen altijd op zaterdagochtend aan op de bestemming. De bussen naar huis vertrekken dan de zaterdagavond vanaf de bestemming en komen op zondagochtend weer aan op de opstapplaats.

Als je een concretere inschatting wilt krijgen van de opstapplekken, dan kan je altijd op ons blog terecht via onderstaande link

Surfblend businformatie

Bus: ik ben iets vergeten op de bus, wat nu?

Als er iets is achtergebleven, dan gaat de chauffeur dat zeker vinden bij het opruimen van de bus. Stuur ons een mailtje en wij gaan dan bekijken hoe we het gevonden voorwerp weer bij jou kunnen krijgen.

Eigen vervoer: wanneer kunnen we inchecken?

Surfcamps:

Met eigen vervoer ben je welkom vanaf zaterdagochtend 10u, tenzij anders vermeld. Je kunt blijven tot de volgende zaterdag 18u. Je krijgt een week voor vertrek een mail met vertrekinfo waar alle contactgegevens en check-in informatie in staan.

Surfhouses:

Je bent welkom vanaf 16u op zaterdag. Ben je vroeger op de locatie? Contacteer de campmanager om dit te laten weten zodat ze je kunnen verwelkomen. Je krijgt een week voor vertrek een mail met vertrekinfo waar alle contactgegevens en check-in informatie in staan.

Dit zijn richttijden, de mail met vertrekinfo is leidend.

Eigen vervoer: kan ik afgezet worden door iemand?

Uiteraard mag iemand jou afzetten op het surfcamp, ze mogen dan gerust ook even komen kijken waar je gaat verblijven.

Wat zijn de adressen van de locaties?

Deze informatie vind je op de pagina van je bestemming onder het kopje 'vervoer'. Wanneer je een reis boekt, krijg je 3 weken voor vertrek een mail met uitgebreide informatie met onder andere het adres.

 

Accommodatie

Wat zit er in een tent?

Tenten worden leeg opgeleverd, dit betekent dat je zelf moet zorgen voor een matje/luchtbed en voor een deken/slaapzak en kussen. Lig je met twee personen? Neem dan een luchtbed mee van maximaal 1m40 breed.

Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een Sheddie?

De sheddies zijn voorzien van een bed met matras. Dit is een matras van 1m40 breed en 2m lang, je dient zelf te zorgen voor lakens, kussen en deken/slaapzak. Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een Sheddie Deluxe?

De sheddies DLX zijn voorzien van twee bedden met matras. Dit is een matras van 90cm breed en 2m lang, je dient zelf te zorgen voor lakens, kussen en deken/slaapzak.  Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een Comfort tent?

De Comfort tenten zijn voorzien van twee bedden met matras. Dit is een matras van 90cm breed en 2m lang, je dient zelf te zorgen voor lakens, kussen en deken/slaapzak. 

Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een Tipi Deluxe?

De tipi biedt genoeg plaats voor drie personen. De Tipi Deluxe combineert alle luxe en vrijheid van een tent en een sheddie samen. Zo kom je in een grote tent waarin je perfect kan rechtstaan en waar twee bedden klaar staan en kan een derde gemakkelijk worden toegevoegd. Ook deze bedden kunnen van en tegen elkaar worden geschoven. 

 Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een Safaritent Family?

De safaritenten zijn voorzien van een 2p-bed, een stapelbed en een 1p-bed. Verder vind je kastruimte en ruimte om je bagege op te bergen. Elke safaritent is voorzien van een keukentje, kleine koelkast, electriciteit, verlichting, benodigdheden voor afwas, een terrasje met tafels en stoelen.

 Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een camper?

De campervans zijn voorzien van een bed met matras, in Moliets kan je lakens huren dus dien je zelf niets meer  te voorzien. Wil je niet voor deze optie gaan, neem dan zeker een slaapzak en kussen mee. Verder is alles aanwezig om te koken, eten en drinken en ook een tafeltje met stoeltjes.

Op een selectie van bestemmingen kan je een bedpakket huren (dekens, kussens en lakens). Lekker gemakkelijk :)

Surfblend bedpakket

Wat zit er in een kamer van de SURFinn?

De bedden in de kamers zijn allemaal voorzien van matras, overtrek, kussen en kussensloop, deken. Je hoeft hier dus niets voor mee te brengen. Je krijgt een handdoek en surfponcho om te gebruiken tijdens je verblijf.

Moet ik zelf kussens, dekens of lakens meenemen?

Surfcamps:

Je dient zelfs lakens, kussens en een slaapzak te voorzien. Je kan ook een bedpakket huren op onze surfcamps. Je kan dit tijdens het boekingsproces toevoegen aan je boeking.

Surfhouses:

In onze surfhouses zijn lakens, dekens en kussens voorzien. Dit moet je zelf niet meenemen.

Ik wil samen met vriend(inn)en in de accommodatie liggen. Kunnen wij apart boeken?

Dit kan zeker! Op de youth- en juniorcamps wordt de tentindeling op kamp gemaakt. Je moet dus geen notitie bij je boeking maken. Ga je naar een 18+ surfcamp? Vermeld dan bij je boeking bij wie je graag slaapt. Wij zorgen ervoor dat dit in orde komt.

Eten

Wat is halfpension en wat is volpension?

Halfpension betekent ontbijt + diner. We zorgen er dus voor dat je alle dagen ontbijt krijgt en op geselecteerde dagen diner. Of je elke avond diner krijgt hangt af van op welk camp je verblijft. Houd hierbij rekening dat de laatste dag (zaterdag) enkel nog ontbijt wordt verzorgd.

Volpension betekent ontbijt, lunch en diner. Dit zit standaard inbegrepen in het pakket bij de Juniorcamps. Je hoeft dus in principe nooit zelf eten te kopen, alhoewel er in de praktijk natuurlijk wel eens een snack, ijsje of iets dergelijks wordt aangeschaft.

Ik heb allergieën of andere speciale dieetwensen. Kan hier rekening mee worden gehouden?

Absoluut, geef dit aan in de boeking of stuur ons een mail met jouw wensen of eisen. Heb je echt specifieke ingredienten nodig? Dan is het raadzaam deze mee te nemen en aan onze chef te overhandigen. Niet altijd is alles verkrijgbaar in de lokale supermarkten. Indien je ernstige of levensbedreigende allergieën hebt, dan weten we dit graag op voorhand. Stuur gerust een mailtje naar info@surfblend.com

Zijn er supermarkten, pin-automaten etc?

Bij bijna al onze bestemmingen is er altijd een centrum in de buurt met alle gemakken. 

Ik wil geen halfpension, kan ik dan zelf eten maken?

Dit kan op vrijwel alle locaties. Let wel, zelf koken is over het algemeen duurder doordat je enkel gebruik kunt maken van de kleine supermarktjes/campingwinkels in de buurt.

Eten in de surfhouses

In de SURFinns en de Surfbases is ontbijt altijd inclusief. Je kan optioneel 3 heerlijke diners bijboeken. De keuken wordt niet opengesteld om te koken. Er wordt veelal lekker getafeld in de tuin met een stokbrood en wat lekkere charcuterie van de lokale markt of in een lokaal restaurant. 

Surfen

Ik heb geen ervaring, kan ik dan wel op surfkamp?

Absoluut! De meeste deelnemers die komen hebben nog nooit gesurft en de lessen beginnen bij ‘0’. Als gevorderde surfer ben je natuurlijk ook welkom bij ons.

Zijn surflessen verplicht?

Verplicht zijn lessen niet, maar we raden het voor de beginners ten zeerste aan. Ook is er een algemeen theorie moment voor al wie Boardrental heeft geboekt. Zo gaat er niemand zonder een basis aan kennis, het water in.

Wat voor surfboards zijn er aanwezig?

Op de surfcamps vind je verschillende maten surfboards van Softdogsurf, van Skooldogs tot de Alpha series. In de surfhouses vind je deze ook, naast een uitgebreid aanbod van hardtops.

Ik ben junior en wil vrij kunnen surfen, mag dat?

De juniors krijgen van ons aan het einde van de dag een freesurf sessie onder begeleiding van de instructeurs. Verder mogen Juniors niet zomaar vrij surfen.

Mag mijn eigen surfboard mee?

Dat mag op de bus, wel even aangeven bij de boeking want de plaatsen hiervoor zijn beperkt. Voor het meenemen van een surfboard wordt er € 25 aangerekend. Heb je surflessen geboekt? Deze gaan altijd door op materiaal van de surfschool in verband met veiligheid.

Neem ik een eigen wetsuit mee?

We hebben wetsuits genoeg. Heb je zelf een wetsuit? Dan kun je deze zeker meenemen.

Waar kan ik op voorhand oefenen om te surfen?

Om je goed voor te bereiden op je surfvakantie in het buitenland kan je via de  Surfblend Surschool Den Haag een lesje boeken om te oefenen.

Hoeveel uren zal ik surfen op vakantie?

Dit is afhankelijk van het camp dat je hebt geboekt. Voor onze Junior- en Youthcamps check je de specifieke pagina van het kamp waar je interesse in hebt, daar vind je onder het kopje ’Surf’ terug hoeveel uren waterpret er op de planning staan.

Op de surfcamps en in de surfhouses kies je tussen 3 of 5x surfles. Je kan hiernaast ook vrij surfen dus je beslist zelf hoeveel je wilt surfen.

Leeftijd

Wat is de leeftijdsgrens Juniors?

Minimale leeftijd is 12 jaar, maximale leeftijd is in 16 jaar.

Ik ben 14, mag ik mee met de Youth?

Nee, alle deelnemers moeten voor aanvang van het camp minimaal 15 jaar zijn. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

Wat is de leeftijdsgrens Youth?

Minimale leeftijd is 15 jaar, maximale leeftijd is in 18 jaar.

Ik ben 17, mag ik mee met de Juniors?

Ja, dat mag, Je moet je natuurlijk wel strikt houden aan de regels die gelden op de juniorcamps.

Ik ben 19, mag ik mee met de Youth?

Ja, dat mag, Je moet je natuurlijk wel strikt houden aan de regels die gelden op de Youthcamps.

Ik ben 15 of 16, Juniors of Youth?

Weet je niet goed welk camp het beste aansluit bij jou? Lees onderstaand blogbericht op onze blog pagina en leer alles over de verschillen!

Blog Youth vs. Junior

Ik ben 17, mag ik mee met de 18+?

Nee, alle deelnemers moeten voor aanvang van het camp minimaal 18 jaar zijn. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt.

Ben ik te oud om mee te gaan met Surfblend?

Je bent nooit te oud om mee te gaan met Surfblend. Bij de surfcamps is de gemiddelde leeftijd rond 19 - 24 jaar. September trekt gemiddeld genomen ook altijd een stuk ouder publiek.

Begeleiding en Afspraken

Wat houdt de begeleiding van de Juniors in?

Onze Juniorcamps staan onder strikte begeleiding. Voor elke 4 a 5 deelnemers is er een crewlid aanwezig. We maken duidelijke afspraken met de deelnemers, activiteiten zijn over het algemeen verplicht en iedere avond is er een bedtijd. Na deze tijd is het niet toegestaan om nog activiteiten te doen of het camp te verlaten. Roken en alcohol zijn natuurlijk ten strengste verboden en jongens en meisjes slapen apart.

Wat houdt de begeleiding van Youth in?

Onze Youthcamps geven we de deelnemers wat meer vrijheid dan op het Juniorcamp en we vertrouwen erop dat onze gasten een basis aan zelfstandigheid hebben. Wel hanteren we een avondklok en zijn sommige activiteiten verplicht. Roken en alcohol zijn niet toegestaan op het camp.

Ik ben 16 of 17 jaar, hoe zit dat met alcohol?

We houden ons aan de lokale wetten. Dat wil zeggen dat we zowel in Frankrijk als in Spanje nooit alcohol schenken of verkopen aan deelnemers jonger dan 18 jaar. Veel bars laten ook geen -18 binnen, hier kunnen wij verder nooit verantwoordelijk voor gehouden worden. 

Verzekeringen

Waarom sluit ik een verzekering af?

Elke deelnemer is verplicht om een reisverzekering te hebben. Dat hoeft natuurlijk niet per se via ons afgesloten te zijn, sommige deelnemers zullen wellicht een doorlopende reisverzekering hebben. Heb je deze niet en wil je gemakkelijk een verzekering afsluiten via ons? Dan kun je deze simpelweg bij je pakket kiezen en alles is in 1 klik geregeld. We bieden verzekeringen aan via onze partner VAB, meer info vind je op ons blog.

 

Je kunt kiezen tussen twee verschillende verzekeringen, de reisbijstand (reisverzekering) en de annulatieverzekering.

Wat is een Reisverzekering?

Deze verzekering moet elke deelnemer hebben, maar dat betekent natuurlijk niet dat deze via ons afgesloten moet zijn. Sommige deelnemers zullen een doorlopende reisverzekering hebben, maar indien je dat niet hebt kun je makkelijk deze via ons afsluiten. De verzekering dekt veel kosten waar je vooraf niet over na wilt denken en die je ook zeker niet hoopt nodig te hebben. Enkele voorbeelden:

  • Medische kosten tot €1.000.000 terugbetaald
  • Repatriëring bij ziekte of ongeval 
  • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
  • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen of natuurrampen

Meer info vind je op de website van de VAB.

Wat is een Annulatieverzekering?

Deze verzekering is niet verplicht, maar wel een sterke aanrader. In het geval dat je onverhoopt niet kan vertrekken, betaalt deze verzekering jou de reissom terug. Je kunt de reis tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden:

  • Ziekte
  • Ongeval
  • Overlijden in de familie
  • Herexamen in de betreffende week

Je dient wel een bewijs aan te leveren van een van bovenstaande redenen. Daarna zal de reissom minus de kosten van de verzekering worden terugbetaald. Ook deze verzekering wordt aangeboden door onze partner VAB.

Ben ik verzekerd in geval van Corona?

Alle details over verzekeringen omtrent corona (voor je reis en tijdens) vind je in onderstaand blogbericht.

Resiverzekering en Corona