Surfblend surfvakanties

Verzekerd op reis!

Het verschil tussen een reis- en annulatieverzekering

Heb je een leuke vakantie gevonden bij ons en wil je met een goed gevoel op reis gaan? Dan zijn de verzekeringen zeker geen slecht idee. We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen een reis- en een annulatieverzekering en we leggen het graag eens uitgebreid uit.

Samengevat zou je kunnen zeggen dat een annulatieverzekering je beschermt voordat je op reis vertrekt en dat de reisverzekering je dekt tijdens de reis. In beide gevallen dekken ze voor jou een financieel risico af, maar dat is dan ook wel de enige overeenkomst. De verschillen leggen we hieronder verder uit.

Reisverzekering: zekerheid tijdens jouw vakantie

De reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Deze verzekering dient meestal als aanvulling op andere afgesloten verzekeringen, zoals je zorgverzekering. Een reisverzekering biedt alleen dekking wanneer eerder afgesloten verzekeringen geen dekking bieden. Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering zijn de zogenaamde SOS kosten. Deze omvatten de kosten voor hulpverlening en noodsituaties. Denk hierbij aan repatriëring, langer verblijf door onvoorziene omstandigheden enz.

Je kunt een reisverzekering eenmalig afsluiten voor de duur van je vakantieperiode. Dit noem je een kortlopende-, aflopende- of eenmalige reisverzekering en dit is het type dat wij aanbieden in samenwerking met VAB. Als je een enkele keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van je vakantie en je betaalt ook maar eenmalig de premie. Ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. Deze bieden wij niet aan, maar kun je makkelijk zelf ergens afsluiten, onder andere bij onze partner VAB.

Een reisverzekering is verplicht tijdens jouw reis met Surblend, maar je mag deze afsluiten waar je maar wilt. Je bent dus absoluut niet verplicht deze verzekering via ons af te sluiten. De verzekering die wij aanbieden loopt via VAB en bedraagt € 3,- per dag met een minimum van € 25,-.

Annulatieverzekering: zekerheid voor je vertrek

Een totaal andere verzekering is de annulatieverzekering. Deze vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid in aanloop naar jouw surfvakantie. Ook kent de annuleringsverzekering een vergoeding in geval van vertrekvertraging of het afbreken van een vakantie. Er moet wel sprake zijn van een gedekte gebeurtenis.

Gedekte gebeurtenis zeg je? Jep, dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak in de polisvoorwaarden van de verzekering staat vermeld. Ook van de annuleringsverzekering bestaat een aflopende- en doorlopende variant, wij bieden de aflopende variant van VAB aan die enkel van toepassing is op de bij ons geboekte vakantie.

Een annulatieverzekering is nooit verplicht en je mag deze ook elders afsluiten. We bieden het aan via VAB en de kosten bedragen 5,5% van de reissom met een minimum van € 35,-. 

Let op: een annulatieverzekering dient direct of binnen 3 dagen na de boeking afgesloten te worden. Daarna is het niet meer mogelijk.

Studenten voordeel!

Wist je dat?.... De annuleringsverzekering die je bij ons kan afsluiten ook dekt in geval van een herexamen? Je kunt dus zorgeloos een vakantie boeken in je herkansingsperiode zonder dat je je zorgen moet maken dat je je geld kwijt bent als je toch dat lastige examen opnieuw moet doen. Dan moet je wel een verzekering afsluiten natuurlijk. Maar goed, de kans dat je wel op vakantie kan is die € 35 misschien wel waard...

Flex Pack: een extra garantie die wij bieden

Naast de verzekeringen hebben we een nieuwe optie om te zorgen voor een gerust gevoel bij je boeking, de Flex Pack.

Omboeken tot 6 weken voor vertrek

Je mag binnen een jaar eenmalig tot 6 weken voor vertrek je reis omboeken naar een andere bestemming en/of een andere periode. Dit doe je zonder extra kosten en we verrekenen enkel en alleen het prijsverschil tussen de oorspronkelijke reis en je nieuwe reis. 

De Flex Pack kost € 49 per persoon of € 89 per familie en kun je enkel direct boeken bij je reis.

Laat je inspireren!