Surfblend surfvakanties

Reisverzekering & Corona

Help! Wat kan ik verwachten?

Reisbijstandverzekeringen... saaie en taaie materie, maar enorm belangrijk om je goed in te verdiepen. Want vooral in tijden waar Corona nog altijd een rol speelt in het alledaagse leven, wil je niet in het buitenland voor verrassingen komen te staan. Gelukkig krijg je een gratis quarantainedekking bij je reisverzekering zodat je zorgeloos kunt vertrekken en veilig thuis kunt keren.

In dit blog geven wij jou een duidelijk overzicht van wat de VAB reisbijstandverzekering wel en niet dekt in de verschillende onderstaande 'corona situaties'.

  1. Ik ben op mijn vakantiebestemming positief getest en moet in quarantaine

  2. Ik ben positief getest vóór vertrek naar mijn vakantiebestemming

  3. Er is een negatief reisadvies en ik wil annuleren

  4. Er is een negatief reisadvies op het moment van vertrek naar mijn vakantiebestemming. Heeft dat invloed op mijn reisverzekering?

  5. Tijdens mijn surfvakantie verandert het reisadvies waardoor er nu een negatief reisadvies is. Heeft dat invloed op mijn reisverzekering?

1. Positief getest tijdens mijn surfvakantie

Ik ben positief getest tijdens mijn surfvakantie in het buitenland. Kan ik aanspraak maken op mijn reisverzekering bij VAB en hoe ondersteunen zij mij?

Ja. In het spijtige geval dat je positief test tijdens jouw surfvakantie dan zal je direct moeten voldoen aan de op dat moment geldende regelgeving in het desbetreffende land. Veelal betekent dit dat je jezelf zo snel mogelijk in quarantaine dient te plaatsen en een wettelijk geldende PCR test moet afleggen. Dekt de reisverzekering deze kosten? De reisverzekering ondersteunt enkel in de financiële kosten die bij een PCR test komen kijken in het kader van een medisch dossier.

Gelukkig dekt de gratis quarantaine dekking de extra kosten die moeten worden gemaakt door een gedwongen langer verblijf. Dit gebeurt in de vorm van een vergoeding van  € 75 / dag / verzekerde met een maximum van 7 dagen.

Van Corona repatriëring is enkel sprake in geval van levensbedreigende situaties. In de meeste gevallen dien je je quarantaine uit te zitten om dan daarna zelf huiswaarts te keren.

2. Positief getest vóór aanvang vakantie

Kan ik aanspraak maken op mijn reisverzekering indien ik voor vertrek een positieve test afleg en daardoor niet op vakantie kan?

Nee. Hiervoor sluit je een annuleringsverzekering af. De verzekeraar toetst dan of je daadwerkelijk ziek bent aan de hand van een doktersverklaring of positieve test en zal dan hoogstwaarschijnlijk overgaan tot compensatie van de gemaakte kosten die door Surfblend worden aangerekend.

3. Negatief reisadvies en annuleren

Er wordt een negatief reisadvies afgekondigd voor de bestemming van mijn surfvakantie. Kan ik aanspraak maken op mijn reisverzekering voor het terugbetalen van de kosten?

Nee. De reisverzekering biedt geen vangnet voor medische of annuleringskosten die gemaakt worden vóór aanvang van de reis. Hiervoor geldt de annuleringsverzekering. Deze biedt echter ook geen terugbetaling op het moment van het niet door kunnen gaan van de reis door een negatief reisadvies. Indien je deze situatie zich voor doet, dan zullen wij toetsen of er overgegaan moet worden tot een (gedeeltelijke) terugbetaling.

4. Negatief reisadvies op moment van vertrek

Ik ga op reis naar een gebied/land waar een negatief reisadvies voor is afgekondigd op het moment van vertrek. Indien ik toch vertrek, ben ik dan nog gedekt onder mijn reisverzekering?

Nee. Een negatief reisadvies, reisverbod of inreisverbod zijn een algemene uitsluiting van de reisverzekering. Er is daardoor dus ook geen tussenkomst voor eventuele gemaakte medische of quarantiane gerelateerde kosten in het kader van de reisverzekering.

 

5. Verandering reisadvies tijdens vakantie

Tijdens mijn surfvakantie verandert het reisadvies naar een negatief reisadvies of zelfs een reisverbod of inreisverbod. Ben ik nog gedekt onder mijn reisverzekering?

Jazeker! Voor het bepalen van de geldigheid van de reisverzekering wordt gekeken naar het reisadvies wat geldig was op de datum van vertrek. De verzekeraar zal hun uiterste best doen om de dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten, maar het kan zijn dat de op dat moment geldende regelgeving in het land van bestemming het moeilijk maken. 

Bovenstaand overzicht is niet compleet en bindend. Het is op ieder moment de verzekeraar VAB die de keuze maakt of jij dekking krijgt in jouw specifieke geval, zij baseren zich echter op bovenstaande guidelines. Wil je graag de algemene voorwaarden lezen van de VAB Reisbijstandverzekering die je bij ons kunt boeken, klik dan op de knop hieronder.

Laat je inspireren!