Surfen in Baskenland

Leer Baskenland kennen!

Baskenland is misschien wel de beste plek in Europa om een roadtrip te houden. Hier vind je een ruige kustlijn, pittoreske dorpjes, prachtige Baskische steden, overheerlijk eten, rode wijnen en perfecte golven – wat wil je nog meer?

De streek bevindt zich in de uitlopers van de Pyreneeën, waardoor je bijna overal uitzicht hebt op bergachtige streken, omgeven door prachtige bossen en ruige natuur, die aflopen en plotseling in de oceaan eindigen. Baskenland heeft echt een eigen cultuur, die zich onderscheid van Frankrijk en Spanje. Een van de beste eigenschappen van deze cultuur is misschien wel de keuken, welke beroemd is omwille van de Pintxos, kleine tapasgerechtjes die je in barretjes in heel Baskenland kan bestellen. Omring jezelf dus door natuur, cultuur en surf, en kom naar Baskenland!

Surfen

Er zijn verschillende prachtige spots die zeker het bezoeken waard zijn. In San Sebastian heb Zuriolla, een klein zandstrandje tussen de kliffen, met de skyline van San Sebastian op de achtergrond. Na je surfsessie kun je hier pintxos gaan eten in het wereldberoemde oude centrum. Meer naar het zuiden bevinden zich klassieke surfspots als Zarautz en Mundaka. Ook kun je prima surfen in Bilbao, waarna je de prachtige architectuur en kunst van de stad kunt checken.

In Baskenland vind je ons Surfcamp Zarautz. Zarautz heeft goede golven, heerlijk eten en je kunt er goed shoppen en ook een stevig feestje bouwen! Ook is het een goed idee om Baskenland te bezoeken met een van onze Surfblend Surfbusjes.

Bekijk ook