Surfcamp 18 plus Zarautz surfvakantie volwassenen Surfcamp 18 plus Zarautz surfvakantie volwassenen

Surfen in Loredo

Leer Loredo kennen!

Langs de prachtige ruige kust van Noord-Spanje vind je Loredo. Samen met het grotere Somo vormt het de surfbaai van Santander. Vanaf het prachtige zandstrand heb je links uitzicht op de oude centrum Santander. Als je naar rechts kijkt, heb je uitzicht op de kliffen van Loredo en het onbewoonde eiland Isla de Santa Marina.

Loredo bevindt zich in de uitlopers van de Pyreneeën, op ongeveer een halfuur rijden vanaf Santander en een uurtje vanaf Bilbao in de provincie Cantabria. Dit is een prachtige provincie, met veel ongerepte natuur en klassieke Spaanse dorpjes. Je kunt er verder heerlijk eten en erg bekend uit deze regio zijn de verschillende traditionele rode Spaanse wijnen!

De natuur leent zich uitstekend om te wandelen, fietsen, of gewoon rond te rijden, en is bovendien een goede uitvalsbasis om de verschillende steden en surfspots te bezoeken. Elk stukje kustlijn is anders, waardoor het een heerlijke plek is om op je gemak te ontdekken. Als je iets verder rijdt, kun je de mooie stad Santander bezoeken of de prachtige Baskische stad Bilbao, bekend om zijn culinaire troeven en zijn architectuur.

Surfen

Aan wereldklasse surfspots kun je er in en rond Loredo meer dan genoeg vinden! Het strand van Loredo biedt goede golven van hoge kwaliteit, maar ook de surfdorpjes verderop bieden een uitstekend aanbod aan goede peaks voor zowel beginners als gevorderden. Meer naar rechts vind je het onbewoonde eiland Isla de Santa Marina, beroemd om zijn rechtse big-wave pointbreak.

Ietsje verder weg vindt je nog veel meer spots van wereldklasse. Meer naar het noorden bevindt zich bijvoorbeeld Langre en Berria, en nog verder vindt je spots als Laredo en de wereldberoemde linkse pointbreak Mundaka. Loredo is dus bij uitstek geschikt voor een fantastische surftrip met bijvoorbeeld de Surfbusjes, het dichtstbijzijnde surfcamp is Zarautz Surfcamp.

Bekijk ook