Golfsurfen Noord-Spanje surfcamps Loredo Golfsurfen Noord-Spanje surfcamps Loredo

Surfen in Loredo

Langs de prachtige ruige kust van Noord-Spanje vind je Loredo. Samen met het grotere Somo vormt het de surfbaai van Santander. Vanaf het prachtige zandstrand heb je links uitzicht op de oude centrum Santander. Als je naar rechts kijkt, heb je uitzicht op de kliffen van Loredo en het onbewoonde eiland Isla de Santa Marina.

Loredo bevindt zich in een bergrijk gebied, op ongeveer een halfuur rijden vanaf Santander en een uurtje vanaf Bilbao in de provincie Cantabrië. Dit is een prachtige provincie, met veel ongerepte natuur en klassieke Spaanse dorpjes. Je kunt er verder heerlijk eten en erg bekend uit deze regio zijn de verschillende traditionele rode Spaanse wijnen!

De natuur leent zich uitstekend om te wandelen, fietsen, of gewoon rond te rijden, en is bovendien een goede uitvalsbasis om de verschillende steden en surfspots te bezoeken. Elk stukje kustlijn is anders, waardoor het een heerlijke plek is om op je gemak te ontdekken. Als je iets verder westelijk rijdt, kun je de mooie stad Santander bezoeken of de prachtige Baskische stad Bilbao is naar het oosten, bekend om zijn culinaire troeven en zijn architectuur.

 

Surfen in Spanje

 

Surfen in Loredo in het kort

Surfcondities

Aan wereldklasse surfspots kun je er in en rond Loredo meer dan genoeg vinden! Het lange zandstrand biedt goede golven van hoge kwaliteit, maar ook de surfdorpjes verderop bieden een uitstekend aanbod aan goede pieken voor zowel beginners als gevorderden. De plaatsen Loredo en Somo liggen aan elk uiteinde en hier zitten de meeste surfscholen gevestigd. Buiten de goede surfcondities om biedt het ook nog eens adembenemende uitzichten. Aan de linkerkant van het strand kijk je uit op de historische stad Santander, aan de rechterkant op de landschappen van Loredo. Genoeg keus is er gegarandeerd, zo vind je altijd de surfspot voor jouw surfniveau. 

Weet wat je kan verwachten en check de surf forecast van de beste surfspots rond Loredo.

 

Beste reistijd om te golfsurfen

Het hele jaar door kan je in Spanje golfsurfen, maar we raden aan om te focussen op het voorjaar, de zomer en het najaar.

De zomer is perfect voor een surfvakantie in dit prachtige land, maar ook om te genieten van het gezellige spaanse leven. In de zomer kan je in spanje golfsurfen op rustige golven, ze zijn iets kleiner en bevatten minder kracht dan in het voorjaar of het najaar. De wind is vaak minimaal of zelfs off-shore in de ochtend, maar ook de avonden bieden mooie sessies terwijl de zon in het water zakt. Heerlijk!

Als je in het voorjaar naar Spanje gaat om te surfen, dan kan je iets rustigere dorpjes en line-ups verwachten. Het najaar geeft wat stevigere swell wat de sport hier dan ook echt op de kaart zet! Wij bieden surflessen aan voor beginners en intermediates waarbij je feedback krijgt specifiek op jouw niveau. Surfen in Spanje was nog nooit zo leuk!

 

Surfcamps Loredo

 

Beste surfspots bij Loredo

Surfspots West-Cantabrië

Het westelijke gedeelte is waar het allemaal om draait. Hier vind je de surfspots Loredo, Somo, Liencres en Los Locos. De baai tussen Loredo en Somo is een uitgerekt zandstrand van wel 10 km lang. Aan beide uiteindes vind je dan ook beide surf plaatsjes en hier worden veel surflessen gegeven. Playa de Somo is bekend om de langste golf van heel Spanje, daarom zijn hier ook veel longboarders te zien. Als er een swell onderweg is, dan moet je in Playa de Somo zijn, waar de golven wel 2 meter hoog kunnen worden.

Tenovergesteld van Playa de Somo is Loredo nog upcoming in de Spaanse surfscéne. Hier komen de golven iets rustiger binnen en de zandbanken werken al met een swell van een halve meter. Dit maakt Loredo de ideale surfspot voor beginners en wanneer de golven bij Playa de Somo te heftig zijn. Buiten de fijne surfcondities om kan je hier ook genieten van een adembenemende zonsondergang in het prachtige landschap.

Iets naar rechts van Santander en Loredo vind je het onbewoonde eiland Isla de Santa Marina, beroemd om zijn rechtse big-wave pointbreak.

 

Surfspots Oost-Cantabrië

Het oostelijke gedeelte grenst aan het Baskenland en hier vind je soortgelijke natuur met hoge kliffen. Wanneer de condities je richting het oosten sturen, zijn de surfspots Laredo, Berria en El Brusco een bezoek waard. Nog iets verder weg vind je nog veel meer spots van wereldklasse. De eerste volgende baai aan de oostkant van Loredo is Langre, een prachtige baai die niet alleen geliefd is om de goede golven, maar ook om de prachtige kliffen!

Grensend aan het Oosten van Cantabra vind je het Baskenland, wereldberoemd en misschien komt je 'Surfing the Basque Country" ook wel bekend voor. Ontdek ook de beste surfspots van deze regio en laat de roadtrip maar beginnen. Waar wacht je nog op?

 

Golfsurfen Noord-Spanje

 

Surfblend surfcamps bij Loredo

Surfcamp Zarautz

De dichtstbijzijnde Surfblend surfcamps van Loredo zijn de Family en 18+ Surfcamps in Zarautz. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht op de baai en het dorpje Zarautz. Wandel naar het strand of zo het centrum in, bekijk adembenemende zonsondergangen en verken het nachtleven in de gezellige barretjes. De surfcamps bestaan uit een camping bar, chill plekjes, ruimte voor activiteiten en spelletjes en is gescheiden opgezet met safaritenten, sheddies en camping tentjes. 

 

Surfcamps Zarautz

 

Surfcamps Les Landes

Iets verder ten noorden vind je net over de Franse grens onze surfbestemmingen in Moliets-et-Maa en Vieux Boucau. Hier organiseren we ieder jaar ook de surfcamps. Van junioren, youth, adults en families, tot luxe surfhouses, glampings en gezellige gastenverblijven, welke je ook kiest het wordt gegarandeerd een zomer om nooit meer te vergeten. 

Vanuit het surfcamp organiseren wij verschillende lespakketten en gaan we naar de beste surfspots om te leren golfsurfen. Zo heb je keus uit een groot assortiment van Softdog surfboards. Wil je liever de Spaanse en Franse kust zelf verkennen? Ga dan op een fantastische surftrip met een Surfblend Surfbusje.

 

Surfcamps Zuid-Frankrijk

 

Bekijk ook