Surfen surfstrand Lissabon Costa da Caparica Surfen surfstrand Lissabon Costa da Caparica

Surfen in Caparica

Leer Caparica kennen!

Costa da Caparica ligt net ten zuiden onder de riviermonding van Lissabon. Dit voormalige vissersdorpje is hét surfstrand van de lokale surfers uit het Lissabon gebied en is een echte hotspot met een reden. Langs de 30 km lange kust vind je wel 100 consistente breaks. Recht voor het centrum en de lange boulevard vind je een breed zandstrand dat is opgedeeld met 7 kribben waardoor je een grote keuze aan left en righthanders hebt. Maar ook door de consistente swells die binnenkomen liggen de zandbanken hier altijd goed en spot je prachtige A-frame beachbreaks.

Doordat het strand, goede kwaliteit golven, de stad en de boulevard allemaal makkelijk te bereiken zijn, is een surfvakantie in Caparica de ideale uitvalsbasis voor een surftrip naar Lissabon

SURFinn Lissabon


Surfbase Lissabon

Surfen surfstrand Lissabon Costa da Caparica

Surfen in Caparica in het kort

Surf niveau

Door de grote variatie aan surfspots en verschillende breaks is surfen in Caparica geschikt voor zowel beginnende tot gevorderde surfers. Het is de plek waar je alle niveaus ziet samenkomen op hetzelfde strand. Doordat er verschillende breaks zijn, is de crowd altijd goed verdeeld en vind je altijd de juiste positie voor je niveau. Van pro's die pronken met hun aerial skills, barrel seekers en surf klasjes, iedereen komt hier samen. De crowd is vriendelijk en en door de grote veiligheid van de zandbodem kun je hier zonder gevaren ideaal en consistent je surfskills verbeteren. In tegenstelling tot het nabijgelegen Ericeira en Peniche, kunnen beginners en intermediates echt goed leren surfen in Costa da Caparica.

Surf condities

Het brede zandstrand heeft goed gevormde zandbanken door de bouw van de pieren. Deze vormen ook gemakkelijke stromingem om achter bij de line-up te komen, ideaal om de 'noodle arms' wat rust te geven. Wanneer de golven hier breken, krijg je lange consistente links en rechtse golven. Met een variatie tussen lang doorlopende en mellow waves tot kleine snelle en hollge golven, dit surfstrand van Lissabon houdt regelmatig surfwedstrijden. Buiten het hoogseizoen om is het hier bijzonder rustig vergeleken met de andere spots in de buurt. Maar in de zomermaanden komen de zonaanbidders, surfers en toeristen samen in Costa da Caparica wat zorgt voor een gezellige vibe. Share the good moments en kijk de prachtige zonsondergangen vanaf het surfstrand met een uitzicht op de wereldstad Lissabon.

Beste surfperiode

Deze spot is razend populair omdat het hele jaar door hier prachtige golven te vinden zijn. Afhangend van de wind en swell richting, vind je altijd een spot voor jouw niveau. Door de regelmatige winterswells surf je van oktober tot en met maart vaker grote en krachtige golven tot wel 2,5 meter. Maar ook in het voorjaar en in de zomer komen er nog zeer relematig swells binnen.

Is je humeur weer afhankelijk? Kies de beste reisperiode uit:

  • Zomer: 24-27°C, water: 20-21°C - wetsuit: 3/2 mm
  • Herfst:18-23°C, water: 21°C - wetsuit: 3/2 of 4/3 mm
  • Winter: 15-16°C, water: 16-17°C - wetsuit: 5/4 of 4/3 mm
  • Lente: 18-24°C, water: 18-20°C - wetsuit: 5/4 of 4/3 mm

Surfen in Caparica

Surfen surfstrand Lissabon Costa da Caparica

Beste surfspots Caparica

Tarquíno
Tarquíno ligt in het midden van de 7 pieren. Gelegen vlak voor de boulevard loop je vanaf het surfstrand Caparica het stadje in maar je kunt bijkomen bij de gezellige beachclubs, restaurantjes en barretjes. Ideaal naar een goede surfessie. Ook worden hier de meeste surflessen gegeven en is deze spot uiterst geschikt voor beginners.

Fonte da Telha
Ten zuiden van Caparica vind je Fonte da Telha. Deze spot heeft vergelijkbare golven als Tarquíno maar is een stuk rustiger. Doordat dit strand buiten de pieren ligt, zijn de golven hier wat groter bij kleinere swells. Deze spot kun je het best bereiken met een auto. 

São João

Zit je meer in het Noorden van Caparica? Dan kun kun je je de hele dag vermaken bij São João. Dit strand van anderhalf kilometer lang is redelijk beschut tegen grotere swells, maar door de openligging komen kunnen hier ook eersteklasse golven binnen rollen. Het hangt hier vol met sportievelingen waar je surfers, skaters, fietsers en joggers elkaar tegemoet komen op de promenade. Het strand is voorzien van alle bendoide faciliteiten en voor iedereen is er hier een golf te vinden! Genoeg te doen dus. 

Cova do Vapor
Deze spot is geschikt voor meer ervaren surfers. Je vind hier een goede rechtse golf bij de pier en een uitdagende linkse golven in het midden van het strand. Deze spot werkt voornamelijk tussen laag en mid tide. Cova do Vapor is de meest noordelijk gelegen surfspot van Costa da Caparica. Wanneer het hier echt groot wordt, is dit de bodyboard-mekka door de golf die vormt als een 'wedge'.

Carcavelos
Ten westen van Lissabon vind je Carcavelos. Dit strand is een van de beste surfspots van Portugal. Alhoewel er hier in hartje zomer vaak weinig golven te vinden zijn, kun je tussen oktober en maart snelle en krachtige barrels vinden tijdens grotere swells. Op kleinere dagen is dit strand uiterst geschikt voor beginners en intermediates. De Portugezen zijn geprezen met dit prachtige strand zo dichtbij deze wereldstad en is daarom ook enorm geliefd onder de locals. Kom je surfen in Caparica in oktober? Dan heb je geluk! Elk jaar worden hier Billabong Pro wedstrijden gehouden, zeker een aanrader om eens in het echt mee te maken!

Kortom, er zijn genoeg spots vlak achter elkaar om een geweldige surfsessie te beleven. Wil je er een dagje verder op uit trekken? Ontdek dan de kustlijn ten zuiden van Caparica, of bezoek de naastbij gelegen surf mekka's Peniche of Ericeira.

Surfvakanties Caparica

Surfblend bestemmingen in Caparica

Surfbase Lissabon

Voor de gezellige vibes van onze surfcamps kun je terecht in de Surfbase. Dit is een surfhuis met dorm én privé rooms, een gezellige living en tuin met bar. Gelegen aan de boulevard van het surfstrand van Lissabon, is dit de ideale basis voor groepen en vrienden die veel willen beleven. Binnen no-time lig je al in het water, strol je op de boulevard en is het heerlijk chillen met een drankje bij de beachclubs. 's Avonds kun je je de hele avond vermaken in de levendige bars of ga je uit in Lissabon zelf.

Surfbase Lissabon

SURFinn Lissabon

Een paar straten achter de Surfbase vind je de rustig gelegen Surfhouse Lissabon. Dit is de nieuwste locatie van ons SURFinn concept. Met een tuin, rooftop bar, cosy zitplekjes en ruime kamers en appartementen is dit een ideale plek voor een surfvakantie met het gezin of je beste maten. Elke dag staat er een ontbijtbuffet klaar en kun je 's avonds aanschuiven voor heerlijke diners. Neem een yoga lesje en wees uitgerust voor je volgende surfsessie. Kortom, het is de ideale basis voor een dag vol shreddings!

SURFinn Lissabon

Activiteiten Costa da Caparica:

  • Daytrip Lissabon
  • Culturele hotspot: XL Factory
  • Uitstapje surfspots Lissabon, Peniche en Ericeira
  • Zonsondergangen vanaf de kliffen
  • Restaurants, beachclubs en bars
  • Daytrip paradijselijk national park: Serra da Arrábida

Bekijk ook