Surfblend surfvakanties

surfen in caparica

Leer Caparica kennen!

Costa da Caparica ligt net ten zuiden onder de riviermonding van Lissabon. Dit voormalige vissersdorpje is hét surfstrand van de lokale surfers uit Lissabon stad en is een echte hotspot met een reden. Langs de 30 km lange kust vind je wel 100 consistente breaks.

Costa da Caparica

surfen in caparica lissabon surfhostel

Costa da Caparica

Costa da Caparica ligt ten zuiden van Lissabon, verdeeld door de rivier de Taag. Langs de boulevard van Caparica vind je een breed zandstrand dat is opgedeeld met 7 kribben waardoor je een grote keuze aan left en righthanders hebt. Door de consistente swells die binnenkomen liggen de zandbanken hier altijd goed en spot je prachtige A-frame beachb reaks.

Op de boulevard vind je verschillende beach clubs en lekkere restaurantjes. Na een heerlijke surfsessie kan je hier tot rust komen met een drankje in de hand.

Doordat het strand, goede kwaliteit golven, de stad en de boulevard allemaal makkelijk te bereiken zijn, is een surfvakantie in Caparica de ideale uitvalsbasis voor een surftrip naar Lissabon

surfen in caparica

surfen in caparica lissabon surfhostel

surfen in caparica

Het brede zandstrand heeft goed gevormde zandbanken door de bouw van de pieren. Deze vormen ook gemakkelijke stromingen om achter bij de line-up te komen, ideaal om de 'noodle arms' wat rust te geven. Wanneer de golven hier breken, krijg je lange consistente links en rechtse golven. Met een variatie tussen lang doorlopende, mellow waves tot kleine snelle en holle golven, is dit surfstrand van Lissabon ideaal voor het organiseren van surfwedstrijden. Buiten het hoogseizoen om is het hier bijzonder rustig vergeleken met de andere spots in de buurt. Maar in de zomermaanden komen de zonaanbidders, surfers en toeristen samen in Costa da Caparica wat zorgt voor een gezellige vibe. Share the good moments en kijk de prachtige zonsondergangen vanaf het surfstrand met een uitzicht op de wereldstad Lissabon.

beste surfspots bij Caparica

Tarquíno

Tarquíno ligt in het midden van de 7 pieren. Gelegen vlak voor de boulevard loop je vanaf het surfstrand het centrum van Caparica in waar je kunt bijkomen bij de gezellige beach clubs, restaurantjes en barretjes. Ideaal na een goede surfsessie. Ook worden hier de meeste surflessen gegeven en is deze spot uiterst geschikt voor beginners.

surfen in caparica lissabon surfhostel

Fonte da Telha

Ten zuiden van Caparica vind je Fonte da Telha. Deze spot heeft vergelijkbare golven als Tarquíno maar is een stuk rustiger. Doordat dit strand buiten de pieren ligt, zijn de golven hier wat groter bij kleinere swells. Deze spot kun je het best bereiken met een auto. 

surfen in caparica lissabon surfhostel

São João

Zit je meer in het Noorden van Caparica? Dan kun kun je je de hele dag vermaken bij São João. Dit strand van anderhalf kilometer lang is redelijk beschut tegen grotere swells, maar door de open ligging komen kunnen hier ook eersteklasser golven binnen rollen. Het hangt hier vol met sportievelingen waar je surfers, skaters, fietsers en joggers tegemoet komt op de promenade. Het strand is voorzien van alle benodigde faciliteiten en voor iedereen is er hier een golf te vinden! Genoeg te doen dus. 

surfen in caparica lissabon surfhostel

Cova do Vapor

Deze spot is geschikt voor meer ervaren surfers. Je vind hier een goede rechtse golf bij de pier en een uitdagende linkse golf in het midden van het strand. Deze spot werkt voornamelijk tussen laag en mid tide. Cova do Vapor is de meest noordelijk gelegen surfspot van Costa da Caparica. Wanneer het hier echt groot wordt, is dit het bodyboard-mekka doordat de golf zich vormt als een 'wedge'.

surfen in caparica lissabon surfhostel

carcavelos

Ten westen van Lissabon vind je Carcavelos. Dit strand is een van de beste surfspots van Portugal. Alhoewel er hier in hartje zomer vaak weinig golven te vinden zijn, kun je tussen oktober en maart snelle en krachtige barrels vinden tijdens grotere swells. Op kleinere dagen is dit strand uiterst geschikt voor beginners en intermediates. De Portugezen zijn geprezen met dit prachtige strand zo dichtbij deze wereldstad en is daarom ook enorm geliefd onder de locals. Kom je surfen in Caparica in oktober? Dan heb je geluk! Elk jaar worden hier Billabong Pro wedstrijden gehouden, zeker een aanrader om eens in het echt mee te maken!

Kortom, er zijn genoeg spots vlak achter elkaar om een geweldige surfsessie te beleven. Wil je er een dagje verder op uit trekken? Ontdek dan de kustlijn ten zuiden van Caparica, of bezoek de naastbij gelegen surf mekka's Peniche of Ericeira.

surfen in caparica lissabon surfhostel

surfblend bestemmingen

surfbase lissabon

Voor de gezellige vibes van onze surfcamps kun je terecht in de Surfbase. Dit is een surfhuis met dorm én privé rooms, een gezellige living en tuin met bar. Gelegen aan de boulevard van het surfstrand van Lissabon, is dit de ideale basis voor groepen en vrienden die veel willen beleven. Binnen no-time lig je al in het water, wandel je op de boulevard en is het heerlijk chillen met een drankje bij de beach clubs. 's Avonds kun je je de hele avond vermaken in de levendige bars of ga je uit in Lissabon zelf.

surfen in caparica lissabon surfhostel

surfinn lissabon

Een paar straten achter de Surfbase vind je de rustig gelegen SURFinn Lissabon. Dit is de nieuwste locatie in ons SURFinn concept. Met een tuin, rooftop bar, cosy zitplekjes en ruime kamers en appartementen is dit een ideale plek voor een surfvakantie met het gezin of je beste maten. Elke dag staat er een ontbijtbuffet klaar en kun je 's avonds aanschuiven voor heerlijke diners. Neem een yoga lesje en wees uitgerust voor je volgende surfsessie. Kortom, het is de ideale basis voor een dag vol shreddings!

surfen in caparica lissabon surfhostel

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!