Surfblend surfvakanties

Is surfen moeilijk?

Is surfen een moeilijke sport?

Wil je graag leren surfen, maar ben je bang dat deze sport te moeilijk is? Op deze pagina kan je alles lezen over het leren surfen, zodat je zonder schrik aan dit nieuwe avontuur kan beginnen.

Is surfen moeilijk?

Is het moeilijk om te leren surfen?

Surfen kan een uitdagende sport lijken, maar met de juiste instructies en een beetje doorzettingsvermogen kun je het zeker leren en ervan genieten. Zoals bij elke nieuwe sport, doorloop je een leerproces om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Het leren surfen gaat echter niet alleen over techniek; het omvat ook het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen.

Tijdens het surfen activeer je veel spieren die je misschien niet dagelijks gebruikt. In het begin zal je dit zeker voelen, maar naarmate je meer surft, zul je merken dat je kracht en uithoudingsvermogen toenemen.

Het mooie van leren surfen is dat je niet per se buitengewoon sportief hoeft te zijn. Een basisconditie is meer dan voldoende om te beginnen. De progressie die je boekt, zowel fysiek als in je surfvaardigheden, zal je motiveren om door te zetten. Wil je je graag voorbereiden op je surfvakantie? Lees dan onze blog over de voorbereiding van een surfvakantie.

is surfen moeilijk?

Surfen voor beginners

Surfen is niet heel moeilijk, maar hoe gaat het in zijn werk? Surfen is een watersport waarbij het doel is om op een surfplank te staan en zo lang mogelijk de golven te rijden. Voor beginners vormt het opstaan op de witte, gebroken golven op speciale beginner surfboards vaak de eerste uitdaging. De meeste beginners staan recht in de eerste of tweede les. Dan ervaar je voor het eerste de 'stoke' van het surfen en wil je daarna alleen nog maar meer.

Na een aantal lessen zal je vlot kunnen opstaan, ook wel de pop-up genoemd, en dan opent de deur naar meer geavanceerde surftechnieken. Je zal leren hoe je naar links of rechts kunt sturen en effectief peddelen naar ongebroken of groene golven. Het maken van bochten zal ook deel uitmaken van je progressie. Daarnaast leer je ook de golven lezen en voorspellen hoe een golf zal breken. Dit zal je helpen om betere golven te surfen en je niveau hoger te tillen.

Tijdens onze beginner surfcamps leren we je de fijne kneepjes van het surfen. Naast praktijklessen in het water omvat het programma ook een theoretisch onderdeel op het strand. Onze gecertificeerde coaches begeleiden je bij het pakken van je eerste golf! Surfplezier en uitdaging wachten op jou in de golven.

is surfen moeilijk?

Beginner surfvakanties voor juniors (12 tot 16 jaar)

is surfen moeilijk?

Beginner surfvakanties voor juniors (12 tot 16 jaar)

Voor elke doelgroep hebben we verschillende locaties. Voor de juniors, tussen 12 en 16 jaar, organiseren we het Juniorcamp Moliets en Messanges in Frankrijk en het Juniorcamp Kijkduin in Nederland.

Het Juniorcamp Kijkduin biedt tal van activiteiten zodat je je nooit verveelt. 's Ochtends staan de enthousiaste surfcoaches klaar bij de Surfblend Surfschool om jullie te verwelkomen. Ze delen met jullie de fijne kneepjes van het surfen, waardoor je al snel zult ontdekken dat surfen helemaal niet zo moeilijk is.

Elke dag is er, naast de surflessen, een gevuld programma. Archery tag, beach volleybal, skateboarden, zijn een aantal voorbeelden van wat je te wachten staat. Moe maar voldaan, kruip je 's avonds in je tent op ons kamp in Kijkduin. Om de volgende dag weer vol energie het water in te gaan. Het Juniorcamp Kijkduin staat garant voor een bruisende mix van activiteiten en ontspanning, waardoor elke dag een onvergetelijke belevenis wordt!

Beginner surfvakanties voor youth (15 tot 18 jaar)

is surfen moeilijk?

Beginner surfvakanties voor youth (15 tot 18 jaar)

Voor de doelgroep 15 tot 18 jaar, organiseren we het Youthcamp in Frankrijk en Spanje. Onder de tab 'Spanje' kan je meer info vinden over het Youthcamp Loredo. Hieronder lees je meer over het Youthcamp Moliets in Frankrijk.

Tijdens het Youthcamp leer je de basis van het surfen. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om aan dit camp deel te nemen. De surfcoaches tonen je dat surfen niet moeilijk is en begeleiden je stap voor stap.

Naast het surfen staan er nog heel wat andere activiteiten op het programma. Je kan kiezen tussen paintball of hoogteparcours, we gaan naar het waterpark en doen een uitstap naar Hossegor. Het gezellige terrein met volleybalveld, chill spots en bar is de ideale plek om een topvakantie te beleven.

Beginner surfvakanties voor adults (18+)

is surfen moeilijk?

Beginner surfvakanties voor adults (18+)

In Frankrijk organiseren we het 18+ camp, in het prachtige Moliets. Het dorpje Moliets komt tot leven in de zomer. De boulevard is gevuld met surfers die met een surfboard onder de arm op weg zijn naar de golven. Ook de winkeltjes en restaurants staan in het teken van het surfen, wat een toffe vibe uitstraalt. Tijdens het 18+ camp verblijf je op ons kamp aan de duinen, de ideale uitvalsbasis voor een surfcamp. De hele week breng je door met je voeten in het zand, genietend van alles wat het strand te bieden heeft: surfen, beachvolleybal, een kubbtoernooi, zwemmen en nog veel meer. Kortom, het 18+ camp Moliets is de ideale surfvakantie voor jongvolwassenen.

Beginner surfvakanties voor families

is surfen moeilijk?

Beginner surfvakanties voor families

Frankrijk is waar het allemaal begon voor Surfblend. Voor families hebben we hier ondertussen veel verschillende opties. Hieronder kan je een overzicht vinden:

De SURFinn Vieux Boucau biedt alle comfort voor een ontspannende vakantie met het gezin. Deze B&B is ideaal voor families die graag in een privékamer overnachten met privébadkamer.

In Vieux Boucau bieden we ook het Familycamp Vieux Boucau aan. We hebben in Frankrijk nog twee andere familycamps, in Moliets en Messanges. De Familycamps zijn perfect voor avontuurlijke families die surflessen willen combineren met andere activiteiten op het camp.

In 2024 werd het Surf resort Seignosse geopend. Deze locatie is een mix tussen een familycamp en een SURFinn. Het is glamping op z'n best in combinatie met zwembad en jacuzzi. Heerlijk om na een surfsessie hier te ontspannen.

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Bekijk onze veelgestelde vagen of neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!