Surfcamp Moliets surfschool Surfcamp Moliets surfschool

Surfvakantie in Portugal

Surfvakantie in Portugal

Met een geweldige kustlijn aan de Atlantische Oceaan is surfen in Portugal een echte aanrader voor de gemotiveerde surfer. Wanneer je gaat surfen in portugal vind je eindeloos veel baaitjes, zo zijn er voor beginners en gevorderden goede golven te vinden op adembenemende plekken. Ericeira, Peniche, Caparica of de Algarve zijn populaire spots waar een hoge golf-garantie te vinden valt in vrijwel alle seizoenen!

Een surfvakantie in Portugal vind je uiteraard bij Surfblend!

Surfvakantie Portugal SURFinn Algarve

Surfvakantie in Portugal in het kort

Surfcondities

Als je wilt surfen in Portugal moet je je geen zorgen maken of je wel de gepaste surf condities gaat krijgen. Het grote aanbod aan baaitjes zorgt er namelijk voor dat je zowel bij hele grote swell of juist een hele kleine swell altijd wel een plek vindt waar er golven breken voor jouw niveau van surfen.

Surfniveau

Portugal biedt bijna alle golftypes. Een surfvakantie in Portugal betekent dus kennis maken met de beachbreaks voor de beginnende surfers en reef- en pointbreaks voor de gevorderden. Je vindt hier altijd wel een golf naar jouw zin en door de hulp van local guides kunnen je de meest prachtige plekken bezichtigen.

Beste surfperiode

Het hele jaar door is surfen in Portugal enorm geliefd. Het hoogseizoen en de herfstmaanden zijn echter de topmaanden die het meeste surfers trekken. Verwacht in de zomermaanden een iets kalmere zee, perfect voor beginners maar op de juiste spots ook zeker uitdagend voor de gevorderde surfer.

Als je in de herfstmaanden besluit op surfvakantie te gaan in Portugal dan raden wij zeker aan om naar de Algarve af te reizen. Bij een grotere swell kan je altijd aan de zuidkust terecht. Bij een normaal of iets kleinere swell raden we je aan om te surfen aan de westkust.

Surfen in Portugal met Surfblend

Onze surf camps en houses in Portugal

SURFinn Algarve

Surfhouse Ericeira

SURFinn Lissabon

Surfbase Lissabon

Surf Coaching weeks

Girls Coaching weeks

Surfvakantie Portugal, Algarve

Surfen in Portugal

Algarve

Veel mensen die op surfvakantie in Portugal gaan en willen genieten van de rust weten de Algarve snel te vinden. Op het vlak van surfvakanties in Portugal is de Algarve een absolute toplocatie. Je bevindt je hier op het meest zuidwestelijke punt van Europa, the end of the continent. Aan de westkust vind je de ongeschonden Atlantische kustlijn met eindeloos veel goede surfspots zoals Beliche, Bordeira, Arrifana, Monte Clerigo en nog veel meer.

De zuidkust is iets rustiger en kent sprookjesachtige baaitjes en cosy authentieke portugese dorpjes. Als de golven te groot worden op de westkust dan kan je moeiteloos goede golven scoren aan de zuidkust. Dat maakt een surfvakantie in Portugal zo fantastisch. Je vindt altijd wel een goede spot die bij je past!

Surfblend bestemmingen in Algarve:

SURFinn Algarve

Surfvakantie Portugal surfen in Arrifana

Lissabon

Oh Lissabon… een van de schitterende steden die surfen in Portugal op de kaart heeft gezet. Zuidelijk van Lissabon aan de andere kant van de riviermonding vind je Caparica. Dit is de strandbestemming van Lissabon waar jong, oud, badgast en surfer elkaar ontmoeten.

Een surfvakantie in portugal was nog nooit zo stedelijk. In no time sta je in het centrum van Lissabon waar je voortreffelijke restaurants, hippe winkelstraten en vooral veel gezelligheid vindt.

Twijfel niet, komt met ons op surfvakantie in Portugal!

Surfblend bestemmingen in Lissabon:

SURFinn Lissabon

Surfbase Lissabon

Surf hostel Lissabon surfkamp Portugal

Ericeira

Nog zo’n stadje dat je te binnen schiet wanneer je op surfvakantie wilt gaan in Portugal! Ook Ericeira heeft talrijke baaitjes in de buurt waar je naar hartenlust goede golven kunt vinden. Voor beginners en gevorderden vind je hier fantastische golven. Ericeira is ook de perfecte uitvalsbasis voor een stop tijdens je roadtrip door Portugal.

Surfblend bestemmingen in Ericeira:

Surfhouse Ericeira

surfen in Ericeira familie surfvakantie volwassenen met kinderen portugal

Peniche

Peniche bestaat uit verschillende surfspots en is een bolwerk van surf, party en fun in de zomermaanden! Geen wonder dus dat veel mensen naar hier trekken als ze op surfvakantie willen gaan in Portugal. De golven hier zijn ongekend van niveau en door de ligging van het schiereiland kun je rekenen op heel veel opties, zodat je met bijna alle condities wel een goede golf kunt vinden.

Een van de populaire surfspots is het vlakbij gelegen Baleal. Een trekpleister voor vele toeristen die op surfvakantie zijn in Portugal. Dit komt vooral door de golven, de beachbars en de relaxte sfeer die er hangt overdag en in de late uurtjes.

Lees hier alles over surfen in Peniche.

surfen in Frankrijk, Spanje, Portugal met Surfblend surfvakantie en surfkamp

Nazare

Tot een paar jaar geleden was dit eigenlijk nog een geheime spot… waar alleen de grootste die-hards voorzichtig droomden van het trotseren van deze (soms) gigantisch grote golf. Het dorpje Nazaré zelf ligt in een baai waar de golven nooit echt heel erg groot zijn en het is eigenlijk een slaperig strandstadje met enkele fantastische plekjes om smakelijk te kunnen eten. Het is de ideale stop tijdens je surfvakantie van Porto naar Lissabon of omgekeerd.

Ga je op surfvakantie in Portugal? Dan kan je één ding niet overslaan. Je moet even langs de klif rijden aan de noordkant van de baai en deze legendarische spot bezichtigen en voelen!

Lees hier alles over surfen in Nazare.

leren golfsurfen in Ericeira familie surfvakantie volwassenen met kinderen portugal

Bekijk ook