Surfcamp Moliets Frankrijk surles Surfcamp Moliets Frankrijk surles

Surfen in Nederland

Surfen in Nederland

Surfen in Nederland is met een enorme opkomst bezig! Wij wisten het al lang, maar je kunt prima surfen aan de Nederlandse kust. Uiteraard niet zo frequent en magisch als op sommige dagen aan de Atlantische Kust, maar het is heel goed mogelijk om hier te leren surfen en ook voor een gevorderde surfer is surfen in de Nederlandse Noordzee echt een dikke aanrader.

Juniorcamp Kijkduin surfles Nederland met Surfblend surfschool Den Haag

Surfen in Nederland in het kort

Surfcondities

Surfen in de Noordzee is een kwestie van een beetje geduld, een beetje geluk en vooral ‘gaan wanneer ze er staan’. Het aantal surfers in Nederland explodeert en vanuit ons kantoor in Scheveningen zien we vrijwel dagelijks surflessen op het strand. Je kunt gewoon heel goed leren surfen op de meeste dagen in Nederland. Voor de gevorderde surfers is het met grote regelmaat goed genoeg en er zijn dagen bij dat je je net in Frankrijk waant.

Surfniveau

Je kan als beginner uitstekend starten met de surfsport in Nederland. Het komt niet vaak voor dat de golven te groot zijn, maar helemaal plat is het gelukkig ook nooit heel lang. Door de wat zwakkere swells die we hier doorgaans krijgen is het vaak vrij gemakkelijk en vergevingsgezind hier t.o.v. de Atlantische Kust en perfect voor je eerste stapjes in je surf-carriere.

Ben je al gevorderd en wil je beter leren surfen in de Noordzee van Nederland? Dan draait het vooral om timing. Met grote regelmaat is het goed genoeg om een leuke sessie te kunnen doen en soms valt alles samen en surf in je Nederland gewoon echt hele goede golven!

Beste surfperiode

Surfen in Nederland kan jaarrond. In de herfst/winter hebben we meer wind en werkt het systeem met depressies vaker en kun je dus met grote regelmaat hele goede golven verwachten. In de zomer is surfen ook goed mogelijk. Minder vaak als in de winter uitstekende condities voor de pro’s, maar zeker vaak erg leuk om te leren surfen en lol te maken op je surfboard!

Alles over surfen in Nederland met Surfblend

Onze surf camps en houses in Nederland

Hieronder vind je een kort overzicht van de Surfblend locaties in Nederland

Juniorcamp Kijkduin

Familycamp Kjkduin

Beste surfspots in Nederland

Den Haag en Scheveningen

Bekend als de bakermat van het surfen is Scheveningen. Bij het Noordelijk havenhoofd (‘De Noord’) is het surfen in Nederland zo’n beetje begonnen. Inmiddels is dit misschien wel de drukste spot van Europa geworden en niet voor niets heeft het surf-virus zich dan ook snel verspreid over gehele Nederlandse Kust. Het zuidelijk havenhoofd (‘De Zuid’) is een populaire spot en iets meer naar het zuiden kom je alweer in Kijkduin. Hier, net ten noorden van de Zandmoter, hebben we onze eigen surfschool en Juniorcamp Kijkduin. Heerlijk gelegen aan het Haagse strand, maar dan wel een stuk rustiger dan in Scheveningen!

Surfblend bestemmingen in en rond Den Haag en Scheveningen:

Juniorcamp Kijkduin

surfen noordzee surfspots nederland leren surfen Scheveningen

's Gravenzande

Onder Den Haag ligt de gemeente Westland, bekend van Hoek van Holland, ’s Gravenzande en Monster. Op de slag Vlugtenburg vind je het Familycamp Nederland, mooi gelegen aan een van de beste spots van Zuid-Holland. Heerlijk rustig strand met twee leuke beachclubs en ideaal voor het Familycamp!

Surfblend bestemmingen in 's Gravenzande:

Familycamp Nederland

Wijk aan zee

Ook in Noord-Holland vind je goede surfspots om te gaan surfen met je vrienden in Nederland. Wijk aan Zee is misschien wel de meest populaire spot door het lange havenhoofd dat bescherming biedt tegen wind en stroming. Daarnaast kun je prima surfen in Bloemendaal, Zandvoort, Egmond en andere stranden.

Check forecast Wijk aan zee

Domburg

Bekend en populair onder de Zeeuwen en Vlamingen is de spot in Domburg. Door de kleine golfbrekers die hier met grote regelmaat de zee in steken vind je hier goede golven. De dichtstbijzijnde spot voor Belgen en mensen uit het zuiden die willen gaan surfen in de Nederlandse Noordzee!

Check forecast Domburg

Maasvlakte 2

Uniek in de wereld is de Maasvlakte 2. Een aantal jaar geleden is de Maasvlakte verder uitgebreid en hierdoor is de kustlijn verder de zee ingetrokken. Deze ligging zorgt ervoor dat je hier swells opvangt die je nergens anders vindt als je gaat surfen in Nederland. Echt een prachtige surfspot die voor Nederland ongekend heftige golven kan geven voor de doorgewinterde surfers.

Check forecast Maasvlakte

Wadden-eilanden

Wil je eens iets anders surfen in Nederland? Probeer dan eens de golven te scoren op de Wadden-eilanden. Texel en Vlieland zijn onze favorieten, bij de juiste omstandigheden kun je hier ‘buitenlands’ goede golven scoren!

Check forecast Texel

Bekijk ook