Surfblend surfvakanties

Surf in nederland

Surfen in Nederland krijgt steeds meer aantrek!

Surfen in Nederland is met een enorme opkomst bezig! Wij wisten het al lang, maar je kunt prima surfen aan de Nederlandse kust. Uiteraard niet zo frequent en magisch als op sommige dagen aan de Atlantische Kust, maar het is heel goed mogelijk om hier te leren surfen en ook voor een gevorderde surfer is surfen in de Nederlandse Noordzee echt een dikke aanrader.

surfen in nederland

surfen in nederland

surfen in nederland

Surfen in de Noordzee is een kwestie van een beetje geduld, een beetje geluk en vooral ‘gaan wanneer ze er staan’. Het aantal surfers in Nederland explodeert en vanuit ons kantoor in Scheveningen zien we vrijwel dagelijks surflessen op het strand. Je kunt gewoon heel goed leren surfen op de meeste dagen in Nederland. Voor de gevorderde surfers is het met grote regelmaat goed genoeg en er zijn dagen bij dat je je net in Frankrijk waant. Kies een dag uit met aflandige of bijna geen wind en je vind er strakke en glassy golven!

beste surfspots in nederland

scheveningen

Bekend als de bakermat van het surfen is Scheveningen. In Scheveningen zijn er wel drie surfspots te vinden waar jij de beste golven van de Nederlandse kust kunt surfen. Check het Surf Weer en get ready!

De Pier is de overduidelijke surfspot bij de pier. Wanneer er golven in Nederland zijn vind je ze hier. Deze surfspot in Scheveningen werkt doordat de zandbanken goed op zijn plek blijven liggen en zo steeds beter gevormd worden. 

Bij het noordelijk havenhoofd (‘De Noord’) in Scheveningen is het surfen in Nederland zo’n beetje begonnen. Inmiddels is dit misschien wel de drukste spot van Europa geworden en niet voor niets heeft het surf-virus zich dan ook snel verspreid over gehele Nederlandse Kust.

Met vele surfshops en surfscholen is dit dan ook echt de Bakermat van het surfen in Scheveningen. Deze surfspot werkt goed met een noordwest of zuidwestelijke swell.  

Het zuidelijk havenhoofd (‘De Zuid’) is ook een populaire surfspot in Scheveningen. Hier vind je vaak ook goede kwaliteit golven maar de helft zo druk als de Noord op een goede dag. Bij een noordelijke swell die langs de haven krult ontstaan er zo prachtige golven bij de Zuid in Scheveningen. 

Iets meer naar het zuiden kom je alweer in Kijkduin. Hier, net ten noorden van de Zandmoter, hebben we onze eigen surfschool en Juniorcamp Kijkduin. Heerlijk gelegen aan het Haagse strand, maar het surfen is hier dan wel een stuk rustiger vergeleken met Scheveningen! Zo kun je in alle rust en veiligheid je surf skills verbeteren op golven van hoge kwaliteit.

surfen in nederland

wijk aan zee

Ook in Noord-Holland vind je goede surfspots om te gaan surfen met je vrienden in Nederland. Wijk aan Zee is misschien wel de meest populaire spot door het lange havenhoofd dat bescherming biedt tegen wind en stroming. Ook zijn hier vaak grotere golven te vinden. Met goede reden dat  deze surfspot onder de Nederlandse surfers 'Wijkiki' wordt genoemd. Deze naam leidt af van het Hawaiiaanse surfstrand Waikiki, wat een van de beste surfspots ter wereld is! 

Daarnaast kun je ook prima surfen bij de nabijgelegen stranden zoals Bloemendaal, Zandvoort, en Egmond.

surfen in nederland

domburg

Bekend en populair onder de Zeeuwen en Vlamingen is de spot in Domburg. Door de kleine golfbrekers die hier met grote regelmaat de zee in steken vind je hier goede golven. De dichtstbijzijnde spot voor Belgen en mensen uit het zuiden die willen gaan surfen in de Nederlandse Noordzee!

surfen in nederland

maasvlakte 2

Uniek in de wereld is de Maasvlakte 2. Een aantal jaar geleden is de Maasvlakte verder uitgebreid en hierdoor is de kustlijn verder de zee ingetrokken. Deze ligging zorgt ervoor dat je hier swells opvangt die je nergens anders vindt als je gaat surfen in Nederland. Echt een prachtige surfspot die voor Nederland ongekend heftige golven kan geven voor de doorgewinterde surfers.

surfen in nederland

wadden-eilanden

Wil je eens iets anders surfen in Nederland? Probeer dan eens de golven te scoren op de Wadden-eilanden. Texel en Vlieland zijn onze favorieten, bij de juiste omstandigheden kun je hier ‘buitenlands’ goede golven scoren. 

De beste surfcondities heb je met een swell uit het noordwesten waar er zo goed als geen wind waait. Er zijn verschillende surfspots op de eilanden, maar de meest geliefde zijn bij paal 17 en paal 9 in Texel.

surfen in nederland

bestemmingen

Juniorcamp Kijkduin

Het junior surfcamp Nederland heeft een enorm leuk programma. Deze surfcamps zijn goed begeleide surfvakanties waar we binnen een week snel één grote groep weten te creëren. Kom je dus zonder je vrienden of vriendinnen met ons mee naar het surfcamp? Geen enkel probleem, je zal binnen no time nieuwe vrienden voor het leven maken.

Naast een goed gevuld programma is er natuurlijk ook vrije tijd ingepland waar je tot rust kunt komen of het de mooie plekjes in de buurt kunt ontdekken. De Juniors zullen onder begeleiding van onze crew leuke activiteiten doen en ook eens relaxed op het strand van Kijkduin kunnen hangen.

surfen in nederland

surfblend surfschool

Net onder Scheveningen vind je onze eigen Surfblend Surfschool Den Haag. Gelegen óp het strand van Kijkduin is dit dé place-to-be voor iedereen die wilt genieten van de Nederlandse golven. Van privé lessen en groepslessen, leuke activiteiten voor jong & oud, iedereen is welkom.

Ook hebben we hier een groot aanbod Softdog softtop surfboards. Deze softboards zijn de ultieme surfboards om de Nederlandse golven mee te trotseren en zo hebben we voor iedere surfer het perfecte board klaarstaan. Ook kun je altijd langskomen bij onze partner Boca Grandi voor een verfrissend drankje en lekkere snack. Ben je klaar voor je volgende sessie?

surfen in nederland

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!