Surfblend surfvakanties

GET TO KNOW THE PRO SURF TEAM: PUCK DEKKERS

Leer het Pro Surf Team beter kennen

In deze serie laten we je kennis maken met de leden van het Pro Surf Team. Vandaag is Puck Dekkers aan de beurt. Je kent Puck misschien al door één van onze coachingsweken in Frankrijk of Portugal. Daarnaast kan je haar ook vinden op het Nederlands Kampioenschap surfen of gewoon gezellig op vakantie op één van onze locaties. Ontdek in dit blogbericht wie ze is en waarom ze zo graag surft.

Wie is Puck Dekkers

Hoi! Ik ben Puck, een 26-jarige surfster uit Scheveningen. Ik ben opgegroeid aan de kust en heb mij altijd het best gevoeld op het strand. Op die manier ben ik in aanraking gekomen met surfen en sindsdien ben ik helemaal hooked! Heel wat jaartjes later ben ik inmiddels coach van de Nederlandse jeugd, teamrider van Billabong en nu ook deel van het Surfblend Pro team, stoked!

Wij zijn heel stoked om jou in ons team te hebben. Waar kijk je zelf het meest naar uit?

Surfblend heeft locaties bij al mijn favoriete surfspots, het is er altijd gezellig, en het eten is top. Niet onbelangrijk als je de hele dag in het water ligt!

Hoe lang surf je al?

De eerste keer op een surfplank was toen ik 12 jaar oud was, maar vanaf m’n 17e ben ik gestopt met alle andere sporten om mij helemaal op het surfen te focussen. In totaal surf ik dus al zeker 14 jaar.

Waar zien we je deze zomer?

Tijdens het voorjaar en de zomer trek ik dit jaar met de camper door Zuid-Europa. Natuurlijk kom ik gezellig langs in Vieux Boucau, Lissabon, de Algarve, en hopelijk de nieuwe Surfinn in Figueira da Foz!

Wat is je ideale surfboard?

In Nederland surf ik het liefst mijn Pukas Darker, maar op betere golven in het buitenland de Pyzel Ghost.

Wat is je favoriete surf spot?

In Europa is VVF mijn favoriete spot. Dit is een surfspot bij Anglet in Frankrijk. Beliche in de Algarve (Portugal) staat op een gedeelde eerste plek voor mij. De omgeving is helemaal anders in Portugal dan in Frankrijk, maar beide zijn heerlijk om te surfen!

Wat is je favo ding om te doen wanneer het flat is?

De hele dag op het strand zijn! Eerst trainen bij mijn favoriete trainers van De Wolf Gym, lekker met de voetjes in het zand. Daarna een koffietje in het zonnetje, chillen met vrienden, en hopelijk een mooie zonsondergang. Dan ben ik helemaal gelukkig!

Wat is jouw lievelingseten of snack na een lange surfsessie?

Ik heb altijd een banaantje mee in m’n surf tas!

Wie is de meest bekende surfer met wie je de Line-up al een keer hebt gedeeld?

Op Bali heb ik tijdens een event window (een event window is een periode waarin de competitie kan plaatsvinden. Indien de golven slecht zijn, kan de wedstrijd een dag verplaatst worden) van een WSL (World Surf League) competitie de line-up gedeeld met bijna alle tour surfers (Dit zijn de 36 beste surfers die aan die wedstrijd mogen meedoen). Het leukste voor mij was samen surfen met Stephanie Gilmore, want ik ben megafan van haar en ze heeft de beste energie en positieve vibe in de line-up. 

Welke sport zou je beoefenen als je niet zou surfen & why?

Als ik niet zou surfen zou ik meer in de sneeuw willen zitten om zo veel mogelijk te snowboarden! Boardsport all day, every day :)

Wie is jouw grootste surf idool en wat maakt deze persoon zo speciaal voor jou?

Tyler Wright is een groot voorbeeld voor mij. Naast dat ze natuurlijk een hele goede surfer is, zet ze zich ook altijd in voor maatschappelijke kwesties. Ook is ze langdurig ziek geweest en presteert ze nu weer goed op de tour, wat een grote inspiratie is nu ik zelf langdurig geblesseerd ben. 

Aan welke surftrip heb je jouw beste herinneringen en wat maakte deze trip zo speciaal?

Een paar jaar geleden ben ik op trip geweest naar Mozambique. Hier scoorden we elke dag perfecte golven, zonder crowd, in helder blauw water. Tijdens het surfen zwommen de schildpadden en dolfijnen zelfs om je heen! Na een surfsessie een verse kokosnoot op het strand, ‘s avonds een vers gevangen visje eten aan het kampvuur, en overal waar we kwamen werd er altijd muziek gemaakt door de locals. Beste trip ooit!  

Hoe ziet de (surf) toekomst eruit voor jou? Welke spots wil je nog zeker surfen of welke wedstrijd wil je echt een keer winnen?

Voorlopig ben ik bezig om weer op niveau te komen na een enkel blessure. Ik reis nu met de camper door Zuid-Europa, waar ik mijn surfskills rustig aan het opbouwen ben. Hopelijk maak ik een mooie comeback en kwalificeer ik me voor de wedstrijd selectie van Team NL, want ik zou graag een keer mee willen naar de ISA World Surfing Games. Verder wil ik vooral erg genieten van in het water zijn en bijzondere spots te ontdekken. Met een 4x4 camper langs de kust van Namibië trekken en met een boot naar de Malediven staan nu bovenaan m’n surf Bucket list. Misschien een leuke trip voor met het team? ;) 

Bedankt Puck! We wensen je veel succes bij de kwalificatie voor de ISA world surfing games en zien je graag verschijnen in onze SURFinns tijdens je roadtrip door Europa!

Wil je meer te weten komen over Puck en de plekken waar je haar kan zien?

Wil je op de hoogte blijven van Puck haar surfavonturen?

Heb jij de surfkriebels te pakken na dit interview? Vind via onderstaande knop de perfecte surfvakantie voor jou!

Laat je inspireren!