Surfblend surfvakanties

GET TO KNOW THE PRO SURF TEAM: DUUK VAN DIJK

Leer het Pro Surf Team beter kennen

In deze serie laten we je kennis maken met de leden van het Pro Surf Team. Vandaag is Duuk Van Dijk aan de beurt. Deze jonge surfer gaat sinds enkele jaren mee met Surfblend. Ontdek in dit blogbericht wie hij is en vanwaar hij al die stoke haalt!

Wie is Duuk van Dijk

Hoi, ik ben Duuk. Kortgeleden ben ik 14 jaar geworden en ik woon in Vreeland in Nederland. Ik ben mega stoked om in het Surfblend Pro Surf Team te zitten.

Wij zijn heel stoked om jou in ons team te hebben. Waar kijk je zelf het meest naar uit?

Ik vind Surfblend gewoon een heel leuke organisatie die ervoor zorgt dat ik kan reizen naar de leukste surfspots in Frankrijk, Portugal en nog veel meer. Op deze locaties kan ik dan veel trainen om mijn surfskills te verbeteren. Daarnaast beleef ik bij Surfblend altijd een leuke tijd.

Hoe lang surf je al?

Ik surf al sinds ik 9 jaar ben, dus ongeveer 4 à 5 jaar.

Waar zien we je deze zomer?

Ik ga sowieso naar Portugal naar Caparica en verder ga ik nog even bekijken waar ik heen ga, misschien ga ik wel even langs op de Grommet Week in Loredo.

Wat is je ideale surfboard?

Mijn ideale surfboard is een 5'2 of 5'3 met 19 à 20 liter. Bonuspunten als het een rood surfboard is, dat heb ik het liefst.

Wat is je favoriete surf spot?

Mijn favoriete surfspot ligt in El Salvador en heeft de naam Punta Roca. Dit is een toffe pointbreak waar ik graag in het water lig. Ik was hier afgelopen jaar voor het wereldkampioenschap surfen, onvergetelijk!

Wat is je favo ding om te doen wanneer het flat is?

Wanneer het flat is, ga ik meestal gezellig iets met mijn vrienden doen of ik ga iets nieuws leren: zoals ukulele. Dit heb ik onlangs opgepikt. Altijd klaar voor een nieuwe uitdaging :)

Wat is jouw lievelingseten of snack na een lange surfsessie?

Mijn favo post surf snack is een merguez worstje van de slager, hmmm!!

Wie is de meest bekende surfer met wie je de Line-up al een keer hebt gedeeld?

De bekendste surfer waarmee ik ooit in het water lag, was Kanoa Igarashi. Kanoa doet mee aan de World Surf League Championship tour en heeft ook in de Olympische spelen van 2020 meegedaan. Hij behaalde toen de zilveren medaille. Ik vond het wel heel vet om met hem samen te surfen en dat ga ik nooit meer vergeten.

Welke sport zou je beoefenen als je niet zou surfen & why?

Als ik niet zou surfen, zou ik waarschijnlijk voetballen want dat doen al mijn vrienden.

Wie is jouw grootste surf idool en wat maakt deze persoon zo speciaal voor jou?

Mijn favoriete surfer is John John Florence want hij heeft een coole surfstyle en ik vind hem echt heel heel vet! Ooit met hem in de line-up liggen, lijkt me heel nice!

Aan welke surftrip heb je jouw beste herinneringen en wat maakte deze trip zo speciaal?

Aan mijn trip in El Salvador heb ik de beste herinneringen. Het is een super cool en mooi land en het is er lekker warm dus je kan gewoon in boardshort surfen, heerlijk! Ik heb daar ook een Wereldkampioenschap gesurft en dat was een fantastische ervaring.

Hoe ziet de (surf) toekomst eruit voor jou? Welke spots wil je nog zeker surfen of welke wedstrijd wil je echt een keer winnen?

Ik zou echt heel graag een keer op Uluwatu in Indonesië surfen of naar Hawaii om Pipeline te surfen. Verder heb ik de ambitie om ooit het Nederlands Kampioenschap golfsurfen te winnen. Afgelopen jaar was ik in de SURFinn in Vieux Boucau voor de finale U16, dit was een mega gezellige week met heel veel stoke!

Bedankt voor je tijd Duuk! Wij supporteren voor jou bij het volgende Nederlands Kampioenschap. Voor het zo ver is, zien we je graag terug in Portugal en Spanje.

Wil je meer te weten komen over Duuk en de plekken waar je hem kan zien?

Wil je op de hoogte blijven van Duuk zijn surfavonturen?

Heb jij de surfkriebels te pakken na dit interview? Vind via onderstaande knop de perfecte surfvakantie voor jou!

Laat je inspireren!