Surfblend surfvakanties

Get to know the crew: Puck!

Puck in het kort

  • Voor en achternaam: Puck Blokland

  • Nickname: Wanneer ik mijn naam vertel aan mensen uit het buitenland zeggen ze altijd: But Puck is like a nickname right? What is your real name? En in het buitenland wordt mijn naam ook wel uitgesproken als Poek, Buck, Boek, oja en Puke heb ik ook weleens gehad. Toen ik in Zuid-Afrika woonde noemde iedereen mij altijd Poeksie, maar dat is puur omdat ze mijn naam niet konden uitspreken. In Nederland noemt iedereen me gewoon Puck of Puckie.

  • Leeftijd: 22

  • Woonplaats: Delft

  • Bestemming: Marokko 

  • Functie: Surfblend Teamer

  • Lievelings vakantieland: Dit vind ik altijd een vet lastige vraag. Ik ben nog lang niet op alle plekken geweest waar ik heen wil, en het ligt er echt een beetje aan wat voor vakantie het is… Maar het vaakste kom ik in Spanje, ik houd echt van de Spaanse cultuur, het eindeloos eten, de vriendelijke mensen en de prachtige taal.

  • Beroep/studie/: International Business

  • Surfboard: Ik had altijd alleen een 9”3 longboard waar ik op de golfjes in Scheveningen mee surfde. Afgelopen zomer heb ik in Zarautz een nieuw boardje aangeschaft: een egg shape 6”8, echt een heel fijn boardje, die gebruik ik nu steeds vaker, en die gaat ook met me mee naar Marokko.

Not so frequently asked questions

Wie ben je en hoe ben je bij Surfblend terecht gekomen?

Ik ben Puck, 22 jaar, kom uit het mooie kleine Delft en heb afgelopen zomer voor het eerst 3 weekjes in Zarautz voor Surfblend gewerkt. Ik heb hiervoor 4 jaar lang in Amsterdam gestudeerd (International Business) en ben sinds juni afgestudeerd (whoehoee). In het 3e jaar van mijn studie had ik de kans om een half jaar in het buitenland te studeren, en dit heb ik gedaan in het mooie San Sebastián (Spanje). Ik koos San Sebastián omdat ik mijn Spaans wou verbeteren, ik wou leren surfen en omdat het een vet leuke stad is. Voordat ik naar San Sebastián verhuisde ging ik naar een surfkamp in Zarautz. Ik vond Zarautz echt een fijne plek, en het surfkamp en het surfen vond ik al helemaal leuk. Tijdens het studeren in San Sebastián heb ik elke dag in het water gelegen met mijn surfplankje, elke dag enorm geoefend om de Spaanse taal te masteren, onwijs veel lekkers gegeten, veel leuke mensen ontmoet en ben ik echt van deze stad (en het Baskenland) gaan houden. Ook ben ik nog best vaak naar Zarautz gegaan om met vrienden af te spreken en te surfen. Studeren in San Seb was echt de beste ervaring uit mijn leven (dikke aanrader). Na Sanseb ging ik ook in Nederland steeds vaker surfen en zo ontmoette ik meer mensen die dit ook deden. Zo leerde ik dus ook iemand kennen die al een tijdje bij Surfblend in Zarautz werkte, ik was mega jaloers op hem want ik wou ook heeel graag in Zarautz werken. Toen heeft hij dus een goed woordje voor mij gedaan en zo ben ik er dus een beetje ingerold 

Inmiddels heb je je eerste zomer voor Surfblend gewerkt in het Surfcamp Zarautz. Hoe heb je zo je eerste seizoen ervaren?

Echt geweldig! Ik heb drie weken lang alleen maar genoten van alles. Het kamperen, het werken, het surfen, de gasten, de crew, de gezelligheid, de zonsondergang elke avond, het longboarden over de boulevard, de yoga, het mooie uitzicht vanaf het kamp, het eten, de uitjes naar San Sebastián en Bilbao, het leuke stadje in Zarautz, het uitgaan en de themafeestjes op vrijdagavond. Het was echt 1 groot feest. Het moment dat ik terug kwam in Nederland wou ik alweer terug naar Zarautz. Ik ben dan ook vrij snel weer richting het zuiden gereden met vriendinnen, en we hebben zelfs nog een week op de camping in Zarautz gestaan, dat zegt wel genoeg toch? Kan nu al niet wachten op volgend jaar.

Wat was het hoogtepunt van de zomer en wat gaat je voor altijd bijblijven?

Ik heb zoveel leuke herinneringen aan het werken in Zarautz. Waarschijnlijk heel cliché maar ik denk dat het hoogtepunt toch wel is de vriendschappen die eruit zijn gekomen. Zoveel leuke mensen leren kennen. Andere hoogtepunten waren het surfen met de crew (partywaves), de dinsdagen in het mooie San Sebastián, het kopen van mijn nieuwe surfboard (yesss) en alle leuke feestjes. De grappigste momenten waren altijd de zaterdagochtenden, wanneer iedereen na geen of weinig slaap super brak en beglitterd bij mij aan het ontbijt stond na het themafeestje van vrijdagavond, priceless. 

Vanaf begin oktober ga jij Surfblend representen in het Sea View Surfcamp in Marokko. Wat is het wat jou zo aantrekt aan Marokko en aan het Sea View Surfcamp?

Ik heb altijd in mijn notities in mijn telefoon een soort lijstje met surf spots waar ik graag heen wil, en Taghazout in Marokko stond al een tijdje bovenaan. Toen mij werd verteld dat Surfblend iemand zocht om in Marokko te werken werd ik mega enthousiast. Waarom Marokko? Ik ben er nog nooit geweest, en ik ben heel nieuwsgierig naar dit land! Ik wil alles meemaken: de cultuur, de mensen, het eten, de natuur en de surf natuurlijk. Het blijkt ook echt prachtig te zijn, en het klimaat is natuurlijk ook niet vervelend. 

Het Sea View Surfcamp in Marokko is een plek waar iedereen wel zou willen werken denk ik. Toen ik de foto’s zag was ik echt in shock, zo sick! Zwembad, uitzicht op zee, supermooie kamers, dichtbij de beste surfspots, een chill rooftop. Dat is wel eventjes wat anders dan in een tentje op de camping in Zarautz. 

Ben je al eerder in Marokko geweest? De righthand pointbreaks zijn wereldklasse golven en vaak on fire. Ben je er klaar voor? En hoe schat je je slagingskansen in om dikke golven te gaan scoren?

Nee, ik ben nog nooit eerder in Marokko geweest. Ik denk dat ik best eventjes moet wennen aan de golven, ik ben de golfjes in Zarautz, San Sebastián en Nederland zo gewend. Dit wordt natuurlijk wel eventjes héél wat anders. Maar ik ben er zeker klaar voor! Ik ben wel echt van plan iedere dag in het water te liggen, veel te oefenen, op me bek te gaan, nieuwe dingen te leren, en hopelijk dus die dikke golven pakken. Maar ik zit er ook wel eventjes (3 tot 4 maanden), dus ik denk dat dat wel goed komt . 

Dumb Delimma's

Voor altijd couscous OF voor altijd paellapaella?

Ik houd echt van Spaans eten, maar Paella is niet mijn favoriet. Misschien komt dat omdat de buurvrouw ons vroeger altijd uitnodigde om te komen eten en zij dan Paella voorschotelde die echt niet te eten was, kleine trauma dus. Ik ga daarom voor couscous, dat vind ik sowieso lekker.

Righthand point breaks OF beach breaks in Spanje?

Beach breaks in Spanje heb ik nu al wel gehad, dus laat die righthand pointbreaks in Marokko maar komen. (Ookal ben ik goofy en neem ik veel liever een linkse, haha). 

YMCA als wekker voor de rest van je leven OF voor altijd slapen op een nat kussen?

YMCA als wekker haha! Ik ben best een ochtendmens dus ik kan dat denk ik wel hebben. Als ik echt een goede ochtend heb zou het me niet eens verbazen als ik er nog op ga dansen ook. En bij mindere ochtenden zet ik hem gewoon gelijk uit. Alles beter dan (voor altijd) op een nat kussen slapen, been there.

Komkommers als vingers OF een bloemkool afro?

Lol, een bloemkool afro I guess. Met komkommervingers kan je niet zoveel, en het lijkt me eigenlijk wel grappig om iemand te zien surfen met een bloemkool afro. Maar misschien wel minder als k het zelf ben haha.. Maar voor alsnog de bloemkool afro. Ik houd van afro’s.

Eén dikke barrel op Anchor point OF de Spaanse taal masteren in 1 seconde?

Moet ik kiezen?? Ik zou dan toch voor de Spaanse taal gaan. Ik kan al best een woordje Spaans maar ik zou het heel graag vloeiend willen spreken. Ik wil volgend jaar een lange reis maken door Zuid-Amerika en dan het lijkt het me zo chill om vloeiend Spaans te kunnen spreken. En als ik het dan toch vloeiend kan zou ik misschien in Zuid-Amerika wel een Master doen in het Spaans, ergens vlakbij de kust, zodat ik na de Uni wel het water in kan om te surfen. Ik zie het al helemaal voor me haha. Die dikke barrel op Anchor point komt nog wel (hoop ik).

Thanks!

Bedankt voor het fijne interview Puck! En hopelijk tot snel ergens in de line-up :)

Ook werken bij Surfblend

Vul dan geheel vrijblijvend jouw sollicitatie in! 

We zullen je dan zo snel mogelijk van een antwoord voorzien en wie weet maken wij binnenkort kennis onder het genot van een lekker bakje koffie.  Wil je meer lezen over de functies die wij beschikbaar hebben en hoe je solliciteert? Klik dan hieronder!

Ook naar de toffe locaties waar Puck het over heeft?

Laat je inspireren!