Surfblend surfvakanties

Get to know the crew: Felix

Lees hier alles over Felix, een bekend gezicht bij Surfblend!

Felix zal dit jaar voor de tweede keer Camp Captain in Youthcamp Vieux Boucau zijn. Hij doet dit met een eindeloos enthousiasme en een gezonde portie gekkigheid. Hij doet niets liever dan zijn team aanmoedigen om samen elke reiziger de surfvakantie van zijn/haar leven te geven, behalve misschien zelf in het water liggen. Wanneer Felix niet surft is hij actief als Privateer voor onze Partner in Surf Private Clothing & maakt hij de pistes onveilig op zijn snowboard.

Ben je benieuwd wat deze onvermoeibare Gentenaar te vertellen heeft? Lees verder & you'll find out! :) 

Basic info

  • Wat doe je bij Surfblend: Mijn rol is meest serieuze en verantwoordelijke captain ooit, alsook buildup-baas dit jaar.

  • Leeftijd: 25 

  • Nickname: Fifi

  • Favoriete Surfblend bestemming: De boozbooz natuurlijk (Seignosse), samen met Alain onze local surfguru. No place i’d rather spend summer.

  • Aantal jaar crew bij Surfblend: 3e jaar nu, 2e jaar captain. Man heeft ambitie.

  • Bestemming zomer 2021: Youthcamp Seignosse

  • Surfboard: Alpha dog 5.6 fo sjuuuu

(Somewhat) frequently asked questions

Vertel eens over jezelf Felix? Hoe ben je begonnen met Surfen en hoe ben je bij Surfblend terechtgekomen?

Ik heb een dikke 7 jaar geleden een paar keer gesurft in Australie, Margaret River zelfs, voor zij die de WSL checken. Anyway, ik kon dus totaal niet surfen, had het nog nooit gedaan en toen ben ik in ruig water gegooid door een japanner met een extra plank. Zwaar traumatische ervaring en ik ben uiteindelijk halfdood aangespoeld. Daarna heb ik niet echt meer gesurft tot de zomer van 2019, mijn eerste zomer bij surfblend. Hier heb ik lekker mijn tijd genomen op onze big ass 9.0 softtops te surfen, zoals het hoort.

Ik ging mijn eindstage doen bij Surfblend. Dit is toen jammer genoeg niet doorgegaan maar ik ben wel nog 6 weken crew geweest op het surfcamp in Moliets op het einde van dat seizoen. Mijn eerste surfblend ervaring werd ineens ‘één paar van de gekste weken van mijn leven’. 

Ook ben ik sinds een tijdje een 'official Privateer' van Private Clothing. Deze coole shredders maken comfy en originele kledij die helemaal past bij mijn surf, snow en skate lifestyle. Super vet dat zij ook Partners in Surf zijn van Surfblend. Thanks for keeping me warm & stylish!

Waarom shred jij altijd zo hard? Straks is alle sneeuw kapot? 

Haha, gelukkig dat er altijd nieuwe valt he. Mijn lichaam en boards zijn daar niet even gediend mee. Dit jaar heb ik 3 boards kapot gekregen, de afgelopen twee jaar waren het mijn beide enkels. Dan toch liever mijn boards denk ik, of de sneeuw. Maar ja waarom? Ik kan geen half werk doen, skaten, surfen, snowboarden… Ik gebruik altijd mijn volledige lichaam en volle gewicht, raw power. Dat zie je ook wel aan mijn stijl haha. Maar hey, sketchy still counts right?

Waarom noemen ze jou Felix de Cat?

Daar ben ik zelf mee begonnen. Na een gesprek met - ik weet niet meer wie - in Australie was ik ervan overtuigd dat ik mijn sociaal en professioneel leven gescheiden wou houden. En aangezien ik altijd al fan ben geweest van het cartoon personage “Felix the Cat” heb ik mijzelf hiernaar genoemd. Het is al een paar keer gebeurd dat ik na een geslaagde sollicitatie de vraag kreeg of ik op sociale media zat. Ze hadden me dus opgezocht maar konden niets vinden onder mijn officiële naam, best handig!

Waar ben jij binnen dit en 20jaar en waarom daar??

Jeez, das moeilijk. Ik weet meestal niet waar ik volgende maand ben. Maar uhm 20 jaar he… Niet in België alleszins, met een knappe griet die ik doodgraag zie, surfen of showen. Een huis ergens in de natuur, misschien wat mini-relschoppers? En een hoop herinneringen en ervaring die meer waard zijn dan Jeff Bezon zijn ballen int goud.

Je geeft les op een school in borgerhout. Hoe gaat de Antwerpenaar om met jouw Gents accent?

Hahaha, sieg joenge wa poasde goaj? Ik ben undercover, ze hebben nog niet door dat ik uit Gent kom. De kids zeggen er eigenlijk weinig op, alleen als ik ‘maat’ of ‘oh yo yea’ zeg, kijken ze soms raar. Mijn collega’s zijn te beschaafd om er iets op te zeggen (of mijn cover moet echt gewoon te goed zijn, ik ben dan ook half Antwaarps van genen natuurlijk)

Welke surftrip staat er nog op je bucketlist

Oeff… Het is cliché maar ik zou mega graag eens naar Indonesië gaan, ergens in Azië waar je goed kan surfen. Ik ben nog niet zo goed en de golven daar zien er echt hemels uit. Of zo een crazy boattrip op de Malediven zou ook heel sick zijn. Alhoewel, een maat van me is onlangs naar de Dominicaanse Republiek gegaan en dat zag er ook wel echt uit als een paradijs. Iets tropisch en warm waar je de hele dag je zwemshort aanhoudt, cocktails sipt en lekker cheap food wordt gebracht door schaars geklede dames.

Dumb dillema's

Nooit meer snowboarden of nooit meer surfen?

Damn... Op de manier waarop ik snowboard ben ik toch klaar op mijn 30ste, dus ik denk nooit meer snowboarden. Surfen is een iets duurzamere sport voor het lichaam, en ik hoop toch nog zeker 30 goeie shred jaren te hebben :p

Nooit meer met handschoenen snowboarden of nooit meer met een leash surfen?

Handschoenen. Surfen zonder leash, god no. Ik heb dit één keer mee gemaakt dat hij gesnapt is en nooit meer, de zee is scary as fuck.

Altijd in een 5/4 surfen of nooit meer een skipas kunnen kopen?

5/4 hands down. Hiken is rete vermoeiend.  Misschien moet ik  een gekke sponsor vinden en altijd met de heli of snowcat gaan.

Een powpow snowboard sessie met Jeremy Jones of een week verblijven bij John John in Hawaï?

Goh deze is moeilijk. Jeremy is al wat ouder, en alhoewel het super sick zou zijn om met hem backcountry te doen, denk ik dat een trip met John John Florence naar Hawaï de kroon zou nemen. Niet dat ik de golven aan zou kunnen, maar wie niet waagt wie niet wint.

Felix volgen op Instagram?

Wil je op de hoogte blijven van Felix zijn surf en snowboard avonturen?

Wil jij ook bij Surfblend werken?

Vul dan geheel vrijblijvend jouw sollicitatie in! 

We zullen je dan zo snel mogelijk van een antwoord voorzien en wie weet maken wij binnenkort kennis onder het genot van een lekker bakje koffie.  Wil je meer lezen over de functies die wij beschikbaar hebben en hoe je solliciteert? Klik dan hieronder!

Wil je ook naar de toffe locaties waar Felix het over heeft? Kijk snel hier!

Het Surfcamp Moliets is al jaar en dag de klassieker in ons aanbod, en met goede reden. Hier begon het 20 jaar geleden en het camp blijft een grote favoriet bij de deelnemers & crew.

Het gloednieuwe jongeren surfcamp Youthcamp Seignosse opent voor het eerst haar deuren op 3 juli 2021. Het nieuwe skatepark, het gezellige centrum en de goede surfspots maken een perfecte combo voor het ideale surfcamp.

Laat je inspireren!