Surfblend surfvakanties

Get to the know the crew: Emma!

Lees hier alles over Emma de Mey, een bekend gezicht bij Surfblend!

Een bekend gezicht op onze camps in Spanje en Frankrijk is Emma de Mey. Emma is niet alleen een gezellige toevoeging aan het team achter de bar, maar vooral ook enorm actief bezig met de surfsport en alles er om heen! Maak kennis met Emma!

BASIC INFO

  • Wat doe je bij Surfblend: Surfblend Animator!

  • Leeftijd: 20 jaar

  • Nickname: Empie voor de familie en Ems voor de Vrienden

  • Favoriete Surfblend bestemming: Le Pin Sec

  • Aantal jaar crew bij Surfblend: Komende zomer 2jaar!

  • Bestemming zomer 2020: Le Pin Sec! (Jippie)

  • Surfboard: Shortboard 6'2 

(Not so) frequently asked questions

Vertel eens over jezelf Emma? Hoe ben je begonnen met Surfen?

Alrighty here we goo, de blondie van Mechelen! De mensen die mij een beetje kennen zeggen meestal dat ik een levendig en super enthousiast persoon ben. Ik doe graag nieuwe dingen, ik ontdek heel graag en ik doe heel graag zot (gek voor de Nederlanders)! Ik neem zelf verantwoordelijkheid en ben iemand die graag onderneemt. Langs de andere kant zeggen ze ook vaak dat ik koppig ben, maar dit negeer ik liever ;-) De beste vriendin van mijn mama is enkele jaren verhuisd naar het buitenland. Zij surft zelf heel veel and I loved it! Ik keek altijd heel graag naar surfers, ik was er echt door gefascineerd. Ik moest en zou het ook doen! Ik surf nu al enkele jaren door surfkampen te volgen “as a kiddo”, door zelf te ontdekken en vooral door er gewoon voor te gaan. Dus ik ben ervoor gegaan en Ik ben alleen beginnen reizen toen ik 16 jaar was. Ik werk nu al enkele jaren in een surfhostel in Portugal en ik moet zeggen dat ik daar mezelf ben tegengekomen. Portugal heeft me nog beter leren surfen en heeft me gemaakt wie ik vandaag ben.

Hoe ben je dan bij Surfblend terechtgekomen?

Ik leef voor surfen en voor heerlijke surfzomers met goede vrienden en daar zorgde Surfblend voor de ideale combinatie! ;-) Ik zocht ook iets meer naar een uitdaging dan gewoon op vakantie gaan en te surfen. Ik werkte eerst in het hostel, wat heeeeel leuk was maar ik wou eens iets anders proberen. Aangezien ik als kind de surfkampen heel fijn vond, wou ik zelf eens proberen om andere kinderen een geweldige zomer te bezorgen! 

Je bent ook sinds kort je eigen boards aan het shapen? Hoe ben je hier mee begonnen

Sinds ik ben begonnen met surfen keek ik altijd naar de structuur van een board. Ik was zo onder de indruk over hoe mensen dit konden maken. Ik keek er veel fimpjes over, vond veel info in verschillende boeken thuis en ik luisterde naar podcasts over shapen. Ik betrapte mezelf er steeds op dat ik er een beetje verslaafd aan was geworden. Ik was er dagelijks mee bezig. Some people need air, I need surfboards ;-) Ik wist al heel vroeg, toen ik 14 jaar was eigenlijk al, dat ik in de surfwereld wilde werken. Ik wilde surfcoach worden of een surfhostel openen en surfkampen organiseren. Ik wou dus gewoon elke dag in het water zitten. Na 2 jaar te studeren had ik het eindelijk door en stelde ik mezelf de vraag, waar ben ik nu eigenlijk mee bezig? Dus toen dacht ik: let’s go for it. Ik heb wat centjes gespaard en ik ben vertrokken naar Biarritz. Daar heb ik leren shapen met hulp van de pro’s! Ik had ook al direct een hele vette naam: Grandmas And Tanlines.

Wat is je ambitie met het shapen?

Momenteel ben ik nog heel veel aan het uitzoeke en aan het ontdekken hoe ik perfect kan shapen. Ik heb al enkele projecten voor in de toekomst waar ik aan ga beginnen werken, dus de vooruitzichten zien er heel mooi uit. Ik hoop dat mijn boardjes het goed doen in de toekomst en dat er heel veel mensen plezier mee hebben. Ik vind het fijn dat wanneer ik aan een plank begin voor iemand, dat we eerst gezellig kunnen praten over zijn/haar leven, zodat ik de plank iets persoonlijker kan maken. Ik ben gestopt met mijn studies om dit heel mijn leven te gaan doen, dus ik ga er echt volledig voor. Shapen is niet gewoon een job voor mij, het is ook een meditatie, amusement en enorm relaxerend. Ik sta vaak te dansen terwijl ik shape, so I hope nobody is watching, haha!

Wat is je leukste/gekste herinnering aan jouw tijd bij Surfblend

Ahaaaa love this question, Surfblend is gewoon één en al een mooie herinnering! The salty hair, toes in the sand… Ik heb niet genoeg lijntjes voor deze vraag denk ik! Ik vond het leuk om de verhalen van de kiddos (juniors) te horen als ze terug kwamen van de surflessen. They’re so stoked!! Ik vind het ook echt leuk om met de kids te praten over koetjes en kalfjes en langs de andere kant ook over heel serieuze dingen. Ik ben altijd onder de indruk over wat er uit de junioren hun mond kan komen, haha! Wat ik echt het allerleukste vond? De feestjes op vrijdag, for sure! Het is zo leuk om te dansen, soms op het strand, soms niet en gewoon te genieten. De kids amuseren zich, dus ik ook! Ik klink echt als een mama-bear, oeps. Ook de feestjes met de andere moni’s waren epic! Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt, dus Surfblend thank youuuuu!

Je bent lid van de North Sea Surf Sisters? Wat doen jullie precies?

De North Sea Surf Sisters is een Community voor alle vrouwen, “de sisters”, die graag in de Noordzee surfen. We delen onze tips & tricks en je kan ook gezellig afspreken om samen te gaan surfen! De North Sea Surf Sisters bestaan uit gemotiveerde surfsters die veel ambitie hebben, zoals bijvoorbeeld in het koken, zingen, gedichtjes, fotograferen, skaten, yoga en vooral surfen natuurlijk! We zijn allemaal verbonden met de zee en we houden de surfvibe hoog. Dit is een geweldig leuk initiatief van Joke, zij is ook surf yoga coach. Stay stoked and catch some wavessss!

Hoe ziet jouw droom toekomst eruit?

Mijn ultieme droom is… verhuizen naar Portugal en mijn eigen surfhostel te openen waar ik dan in de kelder kan shapen ook. I really really really want this dus ik ga er voor! Ik poets ook heel graag en ik houd alles graag netjes dus een hostel staat op mijn buik geschreven. Een andere droom van me, is het om veel rond te gaan reizen en in elke stad, of misschien al beginnend in elk land een board te shapen. Dit zou zo vet zijn! Daarop volgend dan ook mijn boards wereldwijd te verkopen. Het zou toch crazy zijn moest Kelly Slater of Coco Ho mijn boards willen testen! ;-P

Dumb Dillema's

(Haha dilEMMA, snap je)

Voor de rest van je leven surfboards shapen OF voor altijd je eigen Surf- Bed & Breakfast runnen?

Oh my goood! Why?? Dit is zo moeilijk, want het liefst wil ik beide natuurlijk. Hmmm, dan kies is toch om voor de rest van leven surfboards te shapen! Zoals ik al zei, ik kan echt niet meer zonder haha!

Nooit meer ‘Sunset’ sessions surfen OF nooit meer vroeg uit je bed voor vette ‘Dawny’ sessions?

Dit is echt pesten!! Haha, de enige reden waarvoor je me vroeg mag wakker maken is voor goede golven… En surfen bij de zonsondergang is hét beste van het béste! Oké, dan ga ik voor nooit meer vroeg opstaan voor Dawny sessions… Met heel veel pijn in het hart!

Nooit meer shapen met een stofmasker OF nooit meer een wetsuit aanmogen bij het surfen?

Easy peasy, nooit meer een wetsuit aanmogen bij het surfen. Shapen zonder een stofmasker is bijna onmogelijk man! Vorige zomer in Le Pin Sec, heeft mijn wetsuit het begeven en had ik geen andere optie meer dan gewoon zonder wetsuit te gaan surfen. Ik vertel jullie graag en met heel veel trots, dat ik een week lang in bikini de koude temperatuur van de zee heb kunnen weerstaan!

Enkel longboards shapen OF enkel shortboards shapen?

Haha haaaaa, wat doen jullie me aan, ook weer héééél moeilijk dit. Dan kies ik voor de shortboards! Die zorgen voor net iets meer uitdagingen tijdens het shapen.

hele leven in Frankrijk moeten wonen OF je hele leven moeten vertoeven in Portugal?

Je suis très désolé France, but Portugal it is. Vamos surfar!

Heel erg bedankt voor dit fijne gesprek Emma. Hopelijk kunnen we snel weer surfen!

Wil jij ook bij Surfblend werken?

Vul dan geheel vrijblijvend jouw sollicitatie in! 

We zullen je dan zo snel mogelijk van een antwoord voorzien en wie weet maken wij binnenkort kennis onder het genot van een lekker bakje koffie.  Wil je meer lezen over de functies die wij beschikbaar hebben en hoe je solliciteert? Klik dan hieronder!

Wil je ook naar de toffe locaties waar Emma het over heeft?

Laat je inspireren!