Surfblend surfvakanties

Surfen op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een waar surfparadijs voor surfers uit de hele wereld!

Op nog geen 100 km verwijderd van de west kust van Afrika, vind je deze vulkanische eilanden. Vaak wordt er verwezen naar "Surfing the Wild West", dit komt door de ruige natuur en landschappen alsof je op Mars of de maan bent.

De Canarische eilanden

surfen canarische eilanden

De Canarische eilanden

 • Eilanden: Fuerteventura, Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, La Palma

 • Surf: Vulkanisch rif, beach en point breaks

 • Pro's: consistente surf, golfkwaliteit, eindeloze zomer

 • Con's: Druk & lokalisme

 • surfles: (intermediate) surflessen, surfcoaching, surfguiding, surfari

 • Watersporten: golfsurfen, SUP-en, windsurfen, kiten, bodyboarden

Surfen in Fuerteventura

Favoriete bestemming? Fuerteventura!

De favoriete surfbestemming om te surfen op de Canarische Eilanden is Fuerteventura. Dit eiland staat ook wel bekend als het Hawaïi van Europa, waar je aan de noordkust de "North Shore" vindt met mega veel surfspots met golven van wereldklasse. Met nog geen 2 uur ben je al van noord naar zuid. Ontdek alle spots en adembenemende landschappen binnen no-time.

Surfen in Fuerteventura

 • Hotspot: Corralejo, Noord-Fuerteventura

 • Spots: El Hierro, Los Lobos, Rocky Point, Playa Blanco, El Cotillo, Lajares, Sotavento

 • Voor wie: Adults, solo, friends, families

 • Explore: Mountainbike, Quads, Sandboarding, zeilboot, windsurfen, nightlife, Los Lobos

surfen canarische eilanden

De beste surfperiode?

De beste surfperiode voor een surfvakantie voor beginners is van mei tot augustus. 'El Cotillo', 'El Burro' en 'Playa del Morro' zijn beachbreakes en fijne stranden om te leren surfen.  Gevorderden reizen het best tussen september en april, wanneer de noordkust de winterswells ontvangen en eersteklasse golven genereert. De herfst is de meest ideale periode voor een surfvakantie in Fuerteventura, dit komt omdat dan juist de wind het meest gunstigst ligt!

De pro's kunnen zich uitleven op 'El Hierro', 'Los Lobos' en 'Spew Pits'. Deze surfspots zijn ondiepe en vulkanische rif en pointbreaks. Los Lobos is een unieke surftrip, waar je op de ferry moet om hier de langste golf van de Canarische Eilanden te kunnen surfen. Dit is een rechtse pointbreak, een surfer's dream van elke regular surfer!
Door de grote keuze aan spots rondom het eiland, zijn er altijd goede stranden te vinden voor elk surf niveau.

Verblijf in een internationaal surfhuis in Corralejo. Vanuit deze toplocatie zit je op loopafstand van de beste de surfspots, barretjes en stranden!

surfen canarische eilanden

Surfen in Tenerife

Surfvakantie in Tenerife?

Tijdens een vakantie in Tenerife beleef jij een week vol zon, surf en avontuur. Ga surfen op de vele surfspots in het noorden en zuiden van Tenerife, hike 'El Teide', de hoogste bergpiek van Spanje, Bezoek Santa Cruz de Tenerife of spendeer een dagje in het Siam waterpark, leuk voor de hele familie. Doordat El Teide in het midden van het eiland ligt, is er 1 snelweg rond het eiland. Zo check je de surfspots gemakkelijk en snel, waar je ook zit. 

Surfen in Tenerife:

 • Hotspots: Noord, Zuid 

 • Spots: El Callado, El Conquistador, La Izquierda, Derecha del Cartel El Arenal, La Caleta, El Charco

 • Voor wie: Adults, solo, friends, families

 • Explore: El Teide vulkaan, Santa Cruz, Siam wavepool

surfen canarische eilanden

Leren surfen in Tenerife

Met een surfvakantie naar Tenerife zit je altijd wel goed. Veel van de surfspots in Tenerife hebben een bodem van vulkanisch rif. Deze spots houden golven van gemiddelde hoogte, tot soms double overhead! Vooral het noorden staat bekend om 'wild west surf'. Dat er veel zontoeristen naar het zuiden komen, betekent niet dat het hier alleen voor beginners is, de golven kunnen heavy worden.

In Tenerife weten ze goed wat localism inhoudt en dat zal je misschien wel gaan merken. Daarom zit je met surflessen of guiding altijd goed. Bekijk alvast het surf report en ontdek alle spots via Magic Seaweed Tenerife.

surfen canarische eilanden

Surfen in Gran Canaria

Surf Gran canaria

Gran Canaria staat voor 'Great Canaries' en heeft de grootste diversiteit aan landschappen. Naast het droge vulkanische gebergten, vind je hier ook duinen, groene valleien, zandstranden en pittoreske dorpjes. Het is een van de meest bezochte plekken op de Canarische Eilanden. Laat de massa's aan zonaanbidders achter je en ontdek de beste surfspots van Gran Canaria. Deze vind je vooral aan de gehele noordkust en in het oosten. 

Surfen in Gran Canaria

 • Hotspots: Noord, Oost

 • Spots El confital, Las Monjas, El Frontónm La Lajam Mosca Point, Muellito

 • Voor wie: Adults, solo, friends, families

 • Explore: Arguineguin, Tejada, La Palma, Las Dunas de Maspalomas

surfen canarische eilanden

Surfspots Gran Canaria

In het noorden van Gran Canaria vind je de beste surfspots. Vanaf La Palma vind je de surfspots 'El confital', 'Las Monjas' en 'El Frontón'. Hier wordt jaarlijks het wereldkampioenschap bodyboarden gehouden en kunnen de golven tot wel 5 meter hoog worden. Bij een swell uit het oosten surf je 'La Laja', 'Mosca Point' en 'Muellito'. In het zuiden vind je de beachbreak 'La Punta', 'El Faro de Maspalomas' en de rifbreak 'Playa del Ingles'.

De stranden in het westen zijn moeilijk te bereiken, los van een paar spots om te bodyboarden, vind je hier vrijwel geen goede surf.

Bekijk alvlast de surf voorspellingen om te surfen in Gran Canaria via Magic Seaweed.

surfen canarische eilanden

Surfen in Lanzarote

Surf Lanzarote

Net boven Fuerteventura en het meest westelijk vind je Lanzarote. Lanzarote staat bekend om het scuba diven en is een UNESCO Biosphere Reserve. Het is een superleuke bestemming voor een vakantie met familie, vrienden of alleen, met superveel toffe activiteiten en bezienswaardigheden. Daarnaast is de kwaliteit van de golven ook niet te min en is het geschikt voor elk niveau surfer.

 • Hotspots: Noord, West

 • Spots:  La Santa Right, El Quemao, Junabia, La Canteria, Famara, El Golfo

 • Voor wie: Adults, solo, friends, families

 • Explore: Timanfaya National Park, Risco de Famara, Puerto del Carmen, Scuba diving

surfen canarische eilanden

Surfspots Lanzarote

In het noordelijke puntje van Lanzarote vind je 'La Canteria' en 'Jameos del Agua'. Aan de noordwestelijke kust surfen experts de beroemde en drukke spots La Santa links, midden en rechts, oftewel 'The Slab'. Hier vind je linkse en rechtse sterke golven, ideaal om je manoeuvres te oefenen en barrels te scoren. De middelste piek is een lange, mellow en linkse. Iets verderop vind je 'El Quemao', ookwel bekend als de 'Pipeline' van de Canarische Eilanden. Dit is een snelle en stijle rifbreak. Voor beginners en intermediates ga je naar de beachbreak 'Famara'.

Zit je in zuid/west? Ontdek dan El Golfo en Playa de Janubio. Ook in Lanzarote vind je sterke localisme, dus zorg dat je je aan de surf regels houdt. Verder moet je goed uitkijken waar je loopt, want er zijn hier veel zee-egels, au!

Met Magic Seaweed kies jij alvast de beste surfspots uit en weet waar jij gaat surfen op Lanzarote.

surfen canarische eilanden

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!