Softdog Surf Softdog Surf

De 5 beste surfspots van Nederland

Wil je surf in Nederland, maar weet je niet goed waar? We helpen je graag een handje! Surfen in Nederland wordt populairder met de dag, de sport beleeft dan ook een echte opmars. En terecht, want het is gewoon goed te surfen in de Noordzee aan de Nederlandse kust. De golven zijn misschien niet altijd even clean en ze komen niet zo frequent binnen als aan de Atlantische kust, maar het is zeker mogelijk om hier te leren surfen. Zelfs voor de gevorderde surfer is surfen in Nederland een aanrader en een vette uitdaging. Lukt het jou om goed golven te pakken en te surfen in Nederland? Dan ben je zeker goed voorbereid op een surfvakantie in het buitenland.

We geven je graag enkele tips en onze favoriete surfspots mee! Neem een kijkje en go surf Holland!

Spot 1: KIJKDUIN

Kijkduin is onze favoriete surfspot van Nederland! Het is er heerlijk surfen en vertoeven, daarom hebben we ook besloten om hier onze Surfschool Den Haag te starten. In Kijkduin vind je enkele goede zandbanken en leuke breaks om goed te surfen. Ook op de kleinere dagen kan je bij ons een softtop huren om je sessie optimaal te benutten. Helemaal ‘surfed out’? Verwarm je dan met een hapje en een drankje bij Beachclub Birds naast onze surfschool.

Kijkduin is tevens de ideale plek voor jongeren om te leren surfen. Daarom organiseren wij de hele zomer door het Juniorcamp Kijkduin. Surfen, wakeboarden of powerkiten... We doen het hier allemaal!

Niet alleen voor jongeren, maar ook voor families is het surfen en genieten in Kijkduin! Daarom sinds dit jaar: Familycamp Kijkduin. Dit luxe familycamp bevindt zich vlak bij onze eigen surfschool en bij de strandopgang.

Spot 2: SCHEVENINGEN

Scheveningen, of course! Deze kuststad is door de jaren heen zowat het walhalla van de Nederlandse surfscène geworden. Je vindt hier veel verschillende surfspots, maar de bekendste zijn ‘De Zuid’ en ‘De Noord’, respectievelijk aan het zuidelijk en noordelijk havenhoofd. Surfen in Scheveningen is zo populair dat je jezelf af en toe in Californië waant. Ook al wordt het drukker en drukker in Scheveningen, door het lange strand vind je makkelijk breaks voor jezelf en kan je lekker surfen.

 

Spot 3: ’s Gravenzande

Niet heel ver van Kijkduin en Scheveningen heb je het rustige surfstrand ’s Gravenzande. Deze rustige beachbreak is een ideale plek voor beginners en gevorderden om ervaring op te doen in een iets minder drukke crowds.

Op wandelafstand van de strandtoegang is er het Familycamp ’s Gravenzande. Dit is de perfecte uitvalbasis na een dagje heerlijk surfen in Nederland.

Spot 4: Wijk aan Zee a.k.a Wijkiki

Wijk aan Zee is voor veel Nederlandse surfers the next best thing! Net als in Scheveningen mag je hier rekenen op een grote crowd in het water. Het is wel een mooie spot aan het havenhoofd en de strandtenten bij deze break maken het een hele gezellige spot om eens te surfen. Deze spot heeft niet voor niets een bijnaam met als inspiratie een van de bekendste spots in Hawaii. Wijkiki is dus zeker ook een hotspot in de Nederlandse surfscène.

Wil je snel checken of het zin heeft om het sop in te springen? Check dan de webcam Wijk aan zee van onze vrienden van Surfweer.nl

Check Wijk aan Zee forecast

Spot 5: DOMBURG

Wil je meer surfen in het Zuiden van Nederland of woon je in België dicht bij de grens? Dan is Domburg your place to be! Deze spot heeft als voordeel dat het water hier net iets warmer is dan in de rest van Nederland. Mede hierdoor, en door de goede golven, haalde Domburg onze top 5 van beste surfspots in Nederland.

Het is dan ook niet ongewoon om op deze spot een gezonde mix van Belgen en Nederlanders in de line up te zien.

Check Domburg forecast

HET PERFECTE SURFBOARD OM DE NOORDZEE TE TROTSEREN!

Surfen in de Noordzee kan soms een uitdaging zijn. Zeker wanneer je die heerlijke zomerse golven van Zuid-Frankrijk of Spanje gewend bent. Gelukkig hebben onze vrienden van Softdog Surf de perfecte softtop surfboards ontwikkeld. Of je nu beginner of gevorderd surfer bent, je vindt sowieso een surfboard waarmee je vooruitgang zal maken.

Waarom zijn de board van Softdog Surf zo goed voor de Noordzee? Door hun volume en shapes! De softtops van Softdog hebben veel volume waardoor je goed op het water ligt en makkelijk golven kan in peddelen. Hierdoor ben je sneller met de golf mee en heb je tijd om goed in te sturen en in het kritieke deel van de golf te blijven. Ondanks het feit dat het Softtops zijn, blijf je toch wendbaar door de fun shapes en dunnere rails van het board. Benieuwd welke Softdog bij jou past? Bekijk alle Softdog Surfboards!

Andere blogs