Surfblend surfvakanties

Surf, art & Inmind

The artist

Crewlid Kenneth Maes werkt in de zomer op het Surfcamp Zarautz of de camps in Le Pin Sec. De rest van zijn tijd vult hij onder andere op met het tekenen van prachitge surf, skate en snowboard gerelateerde tekeningen. Deze super vette sketches brengt hij dan over op een T-shirts of canvas. Elke creatie is anders. Je moet vaak twee keer kijken voordat je ziet wat er allemaal in de tekening gebeurt, gaaf! Ontdek in dit artikel alles over Kenneth en zijn werk.

Basic info

  • Naam: Kenneth Maes

  • Leeftijd: 23

  • Nickname: Kenny T(emptation) 

  • Main job(s): Zelfstandige kunstenaar

  • Board: 6’3 golden brown single fin

  • Favoriete surf bestemming: Zarautz

Not so frequently asked questions

Voor de mensen die jou nog niet kennen, leg eens uit. Waar is jouw Surfblend avontuur ooit begonnen?

Voor mij begon het allemaal 3 jaar geleden toen ik met enkele vrienden op doortocht was en kampeerde op de camping Talai Mendi. Dat was mijn eerste ervaring met Surfblend. We verbleven gezellig met zijn drietjes net onder het +16 kamp. Al snel leerden we een groot deel van de crew kennen, aangezien we net tegenover het sanitair blok vertoefden waar iedereen langskwam. De sfeer die er hing was om van te smullen. 2 Jaar geleden besloot ik om in m’n ééntje het Baskenland wat verder te verkennen. Alleen reizen was een nieuwe uitdaging. Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen te delen. De sociale ‘me’ kwam naar boven en wederom werd ik warm onthaald door de fantastische crew. Tot slot mocht ik vorige zomer deel uitmaken van het opbouwteam en uiteindelijk het Juniorcamp. Zonder twijfel één van de beste ervaringen die ik tot nog toe gehad heb!

Waarom ben je begonnen met tekenen? Waar is die passie ontstaan?

Pfwew, dat gaat al een tijdje terug, van toen ik als 4-jarige dinosaurussen en pokémons begon te tekenen. Ik heb het wel altijd een beetje gedaan en gelukkig mijn tekenskills wat kunnen bijschaven in vergelijking met toen. Ik kwam er nooit echt mee naar buiten, tot een aantal maand geleden ik het idee had om mijn grootste passie, surfen, op papier te gaan vertalen. Ik zocht wat naar een eigen stijl en voor ik het wist POEF, daar was het. Het is en blijft een droom om er een centje mee te verdienen en de wereld rond te reizen als zelfstandige tekenaar/kunstenaar. 

Je hebt enkele dagen geleden je website inmindclothing.com gelanceerd. Stoked? Hoe kwam je op het idee om je art op shirts te drukken?

Super mega, de max stoked! Ik volg wat andere artiesten en dacht: ‘nou waarom zou ik dit ook niet kunnen in mijn eigen stijl!’ Daaraan gekoppeld wou ik wat terug doen voor moedertje aarde en het begrip duurzaamheid integreren.

Je bent enorm bezig met het zo min mogelijk achterlaten van je ‘footprint’. Wat doe je eraan dit te realiseren? 

Klopt! Om te beginnen teken ik op 100% gerecycleerd papier. Daarnaast en toch het belangrijkste aspect is de stof van de kledij. Die is ecologisch en duurzaam voor zowel mens als natuur. Bovendien is het ook fairtrade, wat wil zeggen dat iedereen van begin tot het einde van het proces een eerlijke prijs krijgt. Over alles probeer ik wat verder na te denken en een alternatief te vinden. Soms is dat mogelijk en soms ook (nog) niet.

Hoe zou je InMind in 5 jaar zien?

Hopelijk een onderneming runnen die mensen aanspreekt en aanzet om nog meer te denken aan hun ecologische voetafdruk en duurzaam te kopen. Maar vooral, go with the flow voor het moment, It ain't all about the size of the boat, it's the motion in the ocean! 

Dumb Dillema

Voor altijd met een potlood moeten tekenen met links óf met een brok houtskool met rechts?

Gohh, doe maar met een potlood links tekenen. Oefening baart kunst zeggen ze toch hé! Moet wel lukken!

Een klein shortboardje in goede golven of een perfecte retro single fin in messy golven?

Goede golven man, desnoods doe ik wel even een hang five op dat shortboardje haha! 

Nooit meer kunnen surfen óf nooit meer kunnen tekenen? 

Nooit meer tekenen, surfin’ is laife!

Elke dag tijdens het seizoen achter de hete BBQ moeten staan OF nooit meer perfect witte shirts hebben na de eerste wasbeurt?

Jezus, geef dan toch maar die hete BBQ. Lekker detoxen onder de Spaanse sol met een paar buddy’s kan ik wel mee leven!

Thanks!

Thanks voor je tijd Kenny! 

Waar kunnen we je awesome werk allemaal volgen? En wat heb je nog voor ons in petto de komende tijd? 

Je kan alles volgen via de Instagram pagina’s 
@inmind_clothing_ ,  @kenny_mindsurfs en uiteraard de website www.inmindclothing.com
Er komen nog een aantal collecties uit binnenkort o.a. gericht op de skate culture en wat toffe collabs, keeping it busy :) 

Check hieronder de camps waar Kenneth actief is als coach!

Laat je inspireren!