Surfblend surfvakanties

Movies and surf

De leukste surf films voor een chill avondje!

Kan je surf stoke een extra boost gebruiken en weet je niet hoe je deze kan aanwakkeren? Droom dan weg met een goede surffilm. Ter inspiratie geef ik je hieronder graag enkele suggesties van surf movies die zeker het kijken waard zijn!  Hiermee staat jouw innerlijke surfer weer te popelen om op surfvakantie te gaan.

1. Chasing Mavericks

Chasing Mavericks is gebasseerd op het waargebeurde verhaal van de jonge surfheld Jay Moriarity. Hij wilde als jongste surfer ooit de huizenhoge Mavericks golven van het surfparadijs California bedwingen. Surflegende Frosty zegt met enige tegenzin toe om de jonge surfer Jay alle ins en outs van het surfen te leren. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor.

Beiden putten hieruit de kracht om met hun dagelijkse problemen om te gaan. Frosty leert om een betere vader voor zijn kinderen te zijn en Jay krijgt de steun die hij thuis mist. Als Jay eindelijk de levensgevaarlijke golven van Mavericks in peddelt, worden alle voorbereidingen door de torenhoge muur van water weggespoeld en kan Frosty alleen maar bidden voor een goede afloop...

2. Soul Surfer

Soul Surfer vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge surfster Bethany Hamilton, die haar arm bij een aanval van een haai verloor. Ze vocht moedig terug en tegen alle verwachtingen in werd ze opnieuw kampioen! Ze werd een bron van inspiratie voor miljoenen mensen wereldwijd door haar onwrikbare doorzettingsvermogen en haar onaangetaste vertrouwen.

3. Momentum Generation

Momentum, de surffilm van Taylor Steele uit 1992, bracht Kelly Slater, Rob Machado, Shane Dorian en Kalani Robb samen. Elke winter brachten zij door in het huis van Benji Weatherly op Oahu om ‘Pipeline’ en andere beruchte golven langs de North Shore te surfen. Zesentwintig jaar na Momentum brengen regisseurs Jeff en Michael Zimbalist en co-producent Robert Redford ons terug naar die legendarische winter op Hawaï die het begin vormt van een verhaal van een jonge ploeg die de toekomst van het surfen voor altijd zou veranderen.

De documentaire volgt niet alleen hun levenslange vriendschappen, maar ook de diepgewortelde rivaliteit die daar ontstond.

Het is een super goede documentaire, een echte aanrader die je echt gezien moet hebben.

4. Endless Summer

Het is het kroonjuweel van tien jaar Bruce Brown-surfdocumentaires. Brown volgt twee jonge surfers over de hele wereld op zoek naar de perfecte golf, en vindt daarnaast ook nog een aantal kleurrijke lokale personages. Het is één van de eerste surffilms. Je zal er zeker van genieten.

5. North of the sun

Inge Wegge (25) en Jørn Ranum (22) brachten negen maanden in de koude, Noorse winter door. Zo verbleven ze in de geïsoleerde en onbewoonde baai van een afgelegen, arctisch eiland voor de kust van Noord-Noorwegen. Dit met alleen maar uitzicht op de uitgestrekte Atlantische Oceaan. Daar bouwden ze een hut van drijfhout en andere afgedankte materialen die aan land aanspoelden en aten vervallen voedsel dat de winkels anders zouden hebben weggegooid.

Maar de jongens brachten twee dingen met zich mee: hun surfplanken - misschien wel hun grootste motivatie voor het arctische avontuur. Omdat de afgelegen baai een goed bewaard geheim bevat; Enkele van 's werelds beste surfgolven.
Een prachtige documentaire die zeker een blik waard is.

Dit waren onze surffilm suggesties. Dus weet je even niet wat doen en voel je de surf vibes opkomen? Kijk zeker een van deze films om je innerlijke surfer tot rust te brengen. Boek gelijk je surfvakantie door op de knop hieronder te klikken!

Laat je inspireren!