Surfblend surfvakanties

GET TO KNOW THE PRO SURF TEAM: KOEN PROOST

Leer het Pro Surf Team beter kennen

In deze serie laten we je kennis maken met de leden van het Pro Surf Team. Vandaag is Koen Proost aan de beurt. Ontdek in dit blogbericht wie hij is en waarom surfen zijn favoriete sport is!

Wie is Koen Proost

Hoi, ik ben Koen Proost en ben 20 jaar. Ik werk bijna fulltime in de sportschool. Naast het sporten, ben ik ook niet vies van een feestje of een festival! Maar ik ben ook vaak aan de kust te vinden.

Wij zijn heel stoked om jou in ons team te hebben. Waar kijk je zelf het meest naar uit?

Surfblend was voor mij altijd al een organisatie waar vrienden of andere bekende surfers mee samen werkten. Dit wilde ik ook! En sinds 2022 ben ik bij het Surfblend Team terecht gekomen. Woohùùw!

Hoe lang surf je al?

Ik heb mijn eerste surfles genomen toen ik 7 jaar was. Pas op mijn 13e werd het serieus! En nu 7 jaar later ben ik nog elke keer stoked om te gaan surfen.

Waar zien we je deze zomer?

Deze zomer kan je me in Moliets vinden. Ook zou het zomaar kunnen dat ik op een andere locatie van Surfblend te vinden ben (vooral als de swell daar aan is), zoals de SURFinn in de Algarve of Figueira Da Foz.

Wat is je ideale surfboard?

Mijn ideale surfboard? Vanaf jongs af aan kan je al een shortboard onder mijn voeten vinden. Ik vind het radicale surfen erop het tofste wat je kan doen!

Wat is je favoriete surf spot?

Mijn favoriete surfspot in Nederland is Domburg en m’n favoriete surfspot in het Buitenland is Hossegor in Frankrijk.

Wat is je favo ding om te doen wanneer het flat is?

Je gaat me meestal in de sportschool vinden om te trainen voor het surfen. :)

Wat is jouw lievelingseten of snack na een lange surfsessie?

Als ik gesurft heb, neem ik het allerliefste een pannenkoek van jumpteam en altijd met een ice tea erbij! Ook in het buitenland is een lekkernij van een bakker altijd welkom na een surfsessie. Denk maar aan een heerlijke pastel de nata in Portugal.

Wie is de meest bekende surfer met wie je de Line-up al een keer hebt gedeeld?

Ik heb al in het water gelegen met meerdere toppers: Filipe Toledo, Seth Moniz en eigenlijk de hele top van de WSL (World Surf League). Bij de stop in Peniche vorig jaar heb ik meerdere sessies met deze pro’s gehad. Dit was echt onvergetelijk!

Welke sport zou je beoefenen als je niet zou surfen & why?

Als ik niet zou surfen dan zou ik me full time bezig houden met fitness. Dit doe ik nu ook al vaak, maar surfen gaat toch altijd voor als er golven zijn!

Wie is jouw grootste surf idool en wat maakt deze persoon zo speciaal voor jou?

Mijn grootste surf idool is Gabriel Medina. Hij is net als ik goofy en ongeveer even lang. Daarnaast vind ik zijn stijl van surfen heel mooi om naar te kijken. Het geeft mij inspiratie om mijn surf niveau te verbeteren.

Aan welke surftrip heb je jouw beste herinneringen en wat maakte deze trip zo speciaal?

Mijn beste surftrip was Hawaii. Hier heb ik met verschillende pro’s in het water gelegen, mooie watervallen gezien, veel spots gesurft en Roby Naish ontmoet. Ook heb ik met schildpadden onder m’n voeten in het water gelegen, dat was ook een mooie ervaring van die trip.

Hoe ziet de (surf) toekomst eruit voor jou? Welke spots wil je nog zeker surfen of welke wedstrijd wil je echt een keer winnen?

In de aankomende tijd wil ik graag focussen om hogere wedstrijden mee te doen met het wavesuppen, beter te presteren bij het NK golfsurfen en mijn titel te behouden bij het NK wavesuppen. Ook ben ik van plan om leuke trips te maken om beter te worden en nieuwe plekken te ontdekken. Bali staat toch wel bovenaan mijn lijst om heen te gaan, dus wie weet hoe dit jaar zal lopen.

Bedankt Koen! Wij supporteren voor het Nederlands Kampioenschap golfsurfen en wavesuppen. Voor het zo ver is, zien we je graag terug op het surf camp in Moliets. Tot dan!

Wil je meer te weten komen over Koen en de plekken waar je hem kan zien?

Wil je op de hoogte blijven van Koen zijn surfavonturen?

Heb jij de surfkriebels te pakken na dit interview? Vind via onderstaande knop de perfecte surfvakantie voor jou!

Laat je inspireren!