Surfblend surfvakanties

Get to the know the crew: Puck!

Puck Dekkers wordt de manager van onze gloednieuwe Surfschool in Den Haag!

Surfles geven is een van haar grootste passies en vooral met Grommets of Juniors coachen heeft ze tonnen aan ervaring. Dit doet ze dan ook op regelmatige basis aan de Nederlandse kust of op zuidelijkere bestemmingen door te gaan surfen in Frankrijk, Spanje of Portugal. Puck zelf is ook geen onbekend gezicht in de Nederlandse surfscène. Ze doet al jaren mee met het Nederlandse kampioenschap en afgelopen jaar deed ze het zo goed (2de plek!!) dat ze een plekje veroverde in het Nederlandse Surf Team. Say What?

Wie is Puck en vanwaar komt deze uitzonderlijke hoeveelheid stoke? Lees het interview and you'll know :) 

Basic Info

  • Wat doe je bij Surfblend: Surfschool manager in Den Haag!

  • Leeftijd: 24

  • Nickname: Poek

  • Favoriete Surfblend bestemming: het prachtige surfhouse in Zuid-Frankrijk SURFinn Vieux Boucau

  • Aantal jaar crew bij Surfblend: I'm a newbie!

  • Bestemming zomer 2021: Het altijd zonnige strand van Kijkduin

  • Surfboard: Channel Islands Fred Rubble 5”10

(Not so) frequently asked questions

Vertel eens over jezelf Puck? Hoe ben je begonnen met Surfen?

Vroeger maakten we met het gezin veel grote reizen naar verre bestemmingen. Zo kwamen we in landen als Australie en Nieuw Zeeland, waar ik meteen geobserdeerd was door de surfers in het water. Na een paar surflessen aan de Gold Coast kwam ik er achter dat ik er precies niks van bakte maar ik het wel heel leuk vond. De beste surfer is degene die het meest plezier heeft toch?! Na terugkomst ben ik meer gaan surfen in Nederland, vooral in Scheveningen waar ik ben opgegroeid. Zo kreeg ik echt de smaak te pakken. Tegen de tijd dat ik klaar was met de middelbare school ging het surfen me al goed af en had ik een gapyear op de planning (dit werden er uiteindelijk 2.. oeps) waarin ik mijn surfinstructeur diploma wilde halen. Dit heb ik uiteindelijk gedaan in Australie, waarna ik twee jaar door Australie, Nieuw Zeeland, Zuidoost Azie, en Afrika heb getrokken en heel veel mooie golven heb gesurft. Toen het tijd was om terug naar Nederland te gaan, heb ik een baantje gevonden als instructeur en sindsdien ben ik bijna dagelijks op de stranden van Den Haag te vinden.

Hoe ben je dan bij Surfblend terecht gekomen?

Ik geef veel intermediate en gevorderde coaching aan grommets en juniors en voor deze doelgroep organiseer ik ook surfcoaching trips naar het buitenland. Tijdens deze trips verblijven we altijd bij een van de vele Surfblend locaties en gaan we met gemotiveerde shredders lekker surfen in Frankrijk of surfen in Portugal. Omdat de accomodaties altijd dicht bij de surfspots liggen, zijn dit de perfecte plekken voor een intensieve surf week met de kids. Na afgelopen zomer kreeg ik een belletje of ik geïnteresseerd was in het runnen van de nieuwe Surfblend surfschool Den Haag die in Kijkduin gaat openen en dat klonk als muziek in mijn oren!

Ook leuk is dat vlakbij de Surfschool Den Haag ook het jongeren surfkamp in Kijkduin zich bevindt.

Wat is je leukste/gekste herinnering aan jouw tijd bij Surfblend?

Oei dat is een moeilijke, zo veel fijne momenten. Wat echt heerlijk is tijdens de coachingsweken naar Surfblend is toch wel met alle groms vroeg het water in, perfecte golven surfen tijdens de zonsopgang, en dan terugkomen bij de SURFinn waar het ontbijt al voor je klaar staat. Maar ook de kampvuurtjes op het strand, de filmavondjes, de grommets (alcohol vrije) cocktail/poolparties… Zo is werken net vakantie!

Hoe zien jouw winters er meestal uit?

Naast surfles geven studeer ik nog, maar gelukkig heb ik in de winter meestal wel de tijd om er 6 weken tussenuit te gaan. Deze weken zitten altijd bomvol surfen op een plek waar je geen 6 mm neopreen aan hoeft! Zo was ik afgelopen winter in Zuid Afrika, en de jaren daarvoor vooral in Marokko en Indonesie. Over een jaar ben ik klaar met m’n studie en dan wil ik graag de hele winter weg, misschien wel met een camper de beste surfspots in Europa ontdekken.

Wat was voor jou de meest epic surftrip die je ooit deed en waar das dit?

Elke surftrip is bijzonder, maar dan ga ik toch voor mijn trip langs de hele kust van Zuid-Afrika en Mozambique. Deze roadtrip ging door steden, woestijngebied en tropische wouden, met non-stop goede golven on the way. Zo veel verschillende omgevingen en natuur, het leek wel een mini wereldreis! Zeker de laatste stop in Mozambique was voor mij het ultieme paradijs, met perfect blauw en warm water, een mooie onderwaterwereld en elke dag vers gevangen vis barbecueën op het strand met de locals. 

Surf je al lang voor het Nederlandse team?

Op het afgelopen NK ben ik tweede geworden en heb ik me voor het eerst gekwalificeerd voor het Nederlandse surfteam van 2021. Wat een droom! Helaas staan er dankzij 'Miss Rona' nog geen wedstrijden op de planning, maar hopelijk komt dit na de zomer nog!

Hoe ziet jouw droom toekomst eruit?

Voorlopig hoeft er nog niet zo veel te veranderen in m’n leven. Voetjes in het zand en koppie in de zon, dan ben ik al snel tevreden! Ik zou wel nog graag een keer voor een langere tijd in het buitenland willen wonen en hier misschien iets doen wat past bij m’n studie, Global Business and Sustainability, al zie ik mijzelf nog niet zo snel settelen voor een kantoorbaan… Maar als ik groot mag dromen, dan ga ik wel voor een huis op het strand aan een sicke surfspot!

Dumb Dillema's

Enkel shortboards surfen of enkel longboards?

Shortboards all the way!

Magical sunset session of clean morning surf?

Beide op dezelfde dag graag :D

Nooit meer een Grommet coaching of altijd een nat wetsuit aantrekken?

Altijd een nat wetsuit. Love the groms!

Altijd een wetsuit 1 maatje te groot dragen of eentje die net te spannend is?

Haha, doe dan maar net iets te spannend…

Carissa Moore of Stephanie Gilmore?

Kleine onthulling: Stephanie Gilmore is mijn lifelong secret crush. Ik kwam haar een keer tegen op straat in Bali en het enige wat ik uit m’n keel kon krijgen was een mega awkward hoi waarbij m’n stem oversloeg. Een echte groupie dus… ;)

Puck volgen op Instagram?

Wil je op de hoogte blijven van Puck haar surf avonturen?

Wil jij ook bij Surfblend werken?

Vul dan geheel vrijblijvend jouw sollicitatie in! 

We zullen je dan zo snel mogelijk van een antwoord voorzien en wie weet maken wij binnenkort kennis onder het genot van een lekker bakje koffie.  Wil je meer lezen over de functies die wij beschikbaar hebben en hoe je solliciteert? Klik dan hieronder!

Wil je ook naar de toffe locaties waar Puck het over heeft? Kijk snel hier!

Laat je inspireren!