Surfblend surfvakanties

Get to know... Martijn Blaak!

LEES HIER ALLES OVER Martijn '10ie' Blaak, EEN BEKEND GEZICHT BIJ SURFBLEND!

Na afgelopen zomer daar de campmanager te zijn geweest, zegt hij dit jaar de pintxos en ola's gedag, om in Le Pin Sec ons nieuwe Youthcamp te gaan leiden! In november is hij naar Senegal vertrokken om daar golven te surfen en samen met zijn vrienden bouwt hij ook nog festivals door het jaar heen. We vonden hem daarom zo cool, dat we besloten hem eens wat vragen te stellen.

BASIC INFO

  • Wat doe je bij Surfblend: Manager Le Pin Sec Youthcamp

  • Leeftijd: 24

  • Nickname: 10ie

  • Studie/beroep: Master Global Business & Sustainability,  QA-HSE Engineer, beunhaas

  • Camps geweest: Zarautz

  • Favoriete surfspot: N’gor left

  • Favoriete non-surf activity: Beunen (bouwen)

Not so frequently asked questions

We vinden je al jaren als echte local in Zarautz en je hebt het in het laatste seizoen daar tot camp-manager geschopt. Hoe ben je daar ooit terecht gekomen?

Ik ben, toen ik 17 was, bij Surfandbeachcamps (voorloper Surfblend) in Zarautz geweest! Daarna ben ik een keer op bezoek geweest met de auto op de camping en toen heb ik gewoon gesolliciteerd. Daarna was het living the dream bij Rickjee2 (hij was toen camp-manager in Zarautz), en daarna ben ik nooit meer weggegaan. Tot vorig jaar was ik nog nooit op een ander Surfblend-camp geweest, dus je kunt wel zeggen dat ik een Zarautz local ben. 

Waarom vind je Zarautz zo vet?

Zarautz is zo leuk omdat het voor mijn gevoel echt alles heeft. Je kunt er prima surfen, lekker eten en de mensen zijn er relaxt. Aan het begin van het seizoen moet ik altijd even wennen hoe rustig de locals zijn. Maar na een paar weken kan ik daar juist echt van genieten. Zo komt het wel eens voor dat de supermarkten plotseling gesloten zijn, en dan staan we voor een dichte deur. Dan merk je pas echt hoe gestressed we soms in Nederland zijn. De goede Spaanse keuken is ook iets waar ik vaak aan denk als ik in Nederland ben. Vorig jaar ben ik uiteten gegaan bij een sterrenrestaurant in San Sebastian. Dat was echt heel goed, maar de pintxos (Baskische tapas) zijn natuurlijk ook om van te dromen. De zonsopkomst in Zarautz, wanneer er nog niemand in het water ligt, is ook fantastisch en de zonsondergang mag er ook wezen. Uiteindelijk heb ik gewoon hele goede herinneringen aan Zarautz en zou ik iedereen aanraden om er een keer naartoe te gaan. 

Elk jaar vertrekt ons opbouwteam naar Frankrijk en Spanje om daar een paar weken lang keihard te bouwen, biertjes te drinken en te surfen. Jij gaat ook mee deze zomer. Waarom is dat zo leuk?

De eerste keer dat ik mee ging bouwen was ik een beetje sceptisch omdat ik wisselende verhalen had gehoord. Maar het is zo leuk om iets neer te zetten waar de hele zomer met veel plezier gebruik van wordt gemaakt. Je bouwt je eigen huis voor de zomer, hoe leuk is dat. Eerlijk is eerlijk, het is keihard werken, maar omdat je het met z’n allen doet is het goed te doen. Dat harde werken met elkaar schept een band. Als je dan klaar bent, en je kunt samen een biertje drinken of nog even gaan surfen, dat geeft een goed gevoel. Spierpijn is gegarandeerd, maar als ik in de rest van het jaar op kantoor werk, kijk ik hier echt naar uit.

Jij bent meestal voor en na het seizoen aan het beunen op festivals.  Kun je uitleggen wat de Klooiklup precies is?

De Klooiklup is eigenlijk een paar jaar geleden begonnen door een paar mensen die allemaal toevallig in Zarautz voor Surfblend hebben gewerkt. Ik ben geen oprichter, maar een vriend van het eerste uur met een gouden handdruk. Met veel mensen die ook in het team in Zarautz zaten (shoutout naar jullie allemaal trouwens) helpen we graag een handje op de festivals. Het begon met entertainment en spelletjes op festivals, maar inmiddels worden er ook hele area’s en festival-stages gebouwd en gehost en organiseren we onze eigen feesten. Het nadeel van werken bij Surfblend is dat ik er dus het grootste deel van die festivals niet bij kan zijn.

Daarom probeer ik altijd voor of na het seizoen mee te gaan. Dit jaar is er ook weer een grote kans dat ik direct uit Frankrijk naar het Into The Woods-festival ga. 

Recent ben je op een surf-avontuurtje vertrokken naar Senegal. Vertel?

Met de boys uit Rotterdam vindt er elk jaar wel een surf-avontuurtje plaats, meestal in de winter en wie er mee kan, gaat mee. Twee jaar geleden zijn we in Australië en Indonesië geweest, vorig jaar in Sri Lanka (was ik niet bij omdat ik moest werken) en dit jaar dus naar Senegal. Senegal was leuk, er is bijna geen toerisme in Dakar en je hebt er lege line-ups. In Zarautz is het meestal wel gezellig in het water, maar hier waren we vaak maar met twee personen bij de linkse golf. Surfen in Senegal is bekend van de film The Endless Summer, waar ze op weg naar Zuid-Afrika door Senegal heen reizen. We huurden een villa op een eilandje voor de kust, waar je een rechtse en linkse golf hebt die ook in de film voorkomen. Elke keer als we naar het vasteland gingen kon je met een houten bootje de oversteek maken. Tussen de auto's rijden er nog paard en wagens rond en voetbalwedstrijden worden er op het zand gespeeld. Ik surf goofy en op ons eiland was er een hele lange linkse, dus dat was ideaal om eens echt lang te surfen zonder dat het te druk was in het water. Het is ook best goedkoop en vaak is het lekker weer. Dit lijkt net een promotie-artikel voor een reisorganisatie, haha. Senegal is aan iedereen aan te raden!

Dumb Dilemma's

40-second noseride in Peru OF 7 cutbacks achter elkaar op een dikke golf in Portugal? 
Dat kan ik allebei niet, maar ik droom wel eens van 40-second noserides in Peru.

Speculaaskruiden door al je eten OF altijd broodkruimels in je bier?
Broodkruimels in m'n bier!

Altijd schoenen aan tijdens het surfen OF altijd je wetsuit aan als je naar een feestje gaat?
M’n broertje is wel eens uitgedaagd om 24 uur lang een wetsuit te dragen, dus ik kies (onder de voorwaarde dat het surf-schoentjes zijn) toch echt liever voor die schoenen.

6-ft shortboard OF 9-ft longboard OF 7-ft single-fin?
Voor Zarautz zou ik voor dat longboard kiezen, maar ik weet nog niet wat Le Pin Sec gaat brengen.

Thanks voor het interview, 10ie! Tot ziens in Le Pin Sec!

Ook graag bij Surfblend werken?

Vul dan geheel vrijblijvend jouw sollicitatie in! 

We zullen je dan zo snel mogelijk van een antwoord voorzien en wie weet maken wij binnenkort kennis onder het genot van een lekker bakje koffie.  Wil je meer lezen over de functies die wij beschikbaar hebben en hoe je solliciteert? Klik dan hieronder!

Meer te weten over de plekken waar Martijn te vinden is?

Bekijk Youthcamp Le Pin Sec

Laat je inspireren!