Surfblend surfvakanties

Get to know the crew: Frella

Lees hier alles over Frella, bekende gezichten bij Surfblend!

Frank en Ella a.k.a. Frella zijn al jaren onderdeel van het Surfblend Team en stonden afgelopen jaar voor het eerst aan het roer in Surfcamp Zarautz. Wil jij weten hoe zij ooit bij Surfblend terecht zijn gekomen en hoe zij hun winters doorbrengen in hun omgebouwde bus? Leer ze hieronder kennen!

Frella in het kort

  • Naam: Frank en Ella

  • Leeftijd: 27 en 23 jaar oud

  • Nicknames: Frella, Franky en El

  • Functie: Campmanagers Zarautz

  • Studie/beroep: Frank: Fotograaf/cameraman, Ella: Buitensportcoordinator

  • Favo surfspot: Loredo (Frank) en Zarautz (Ella)

  • Favo activity: Fotograferen (Frank) en Illustreren (Ella)

Not so frequently asked questions!

We hebben jullie als crew in Loredo, Moliets en Zarautz mogen meemaken, maar hoe zijn jullie ooit bij Surfblend terecht gekomen?

Frank: In 2015 ben voor het eerst in aanraking gekomen met Surfblend. Toen ben ik 2 weken op vakantie geweest in Loredo en Zarautz. In Loredo was ik toen zo onder de indruk van de vibe die op het kamp hing en die het team overbracht naar de gasten, dat ik bij mijzelf dacht, dit wil ik ook!

Dat jaar heb ik ook foto’s gemaakt en die opgestuurd naar Surfblend waar zij heel blij mee waren. Toen ik solliciteerde om de zomer daarna het team te joinen, werd ik dan ook aangenomen. Die zomer van 2016 heb ik 3 weken in Loredo gewerkt als allround crew, daarnaast maakte ik veel foto’s omdat dit ook mijn werk/hobby is. Voor het jaar daarna kreeg ik het aanbod om een heel seizoen te komen helpen in Loredo als fotograaf, dit was een droom die uitkwam en zodoende, de jaren erop mijn zomers bij Surfblend gewerkt!

Ella: Ik leerde Frank kennen en vlak daarna ging hij een seizoen draaien in Loredo, nadat ik hem een weekje kwam opzoeken werd ik gevraagd om in een van de laatste weken van het seizoen te helpen tijdens het groote Jupiler-event. Het waren drukke dagen met weinig slaap maar het was echt super gezellig en het dus dubbel en dwars waard. Een paar maanden later werd ik gevraagd als keuken verantwoordelijke in Moliets, dat harde werken van de zomer daarvoor werd dus goed beloond en ik vond het een leuke uitdaging. Uiteindelijk is het ontzettend goed uitgepakt, zo goed dat we het jaar daarop Zarautz mochten runnen!

Afgelopen zomer stonden jullie voor het eerst aan het roer in Zarautz. Super leuke zomer geweest als je het mij vraagt :). Wat vonden jullie het leukste aan Zarautz?

Het was voor ons de eerste keer als campcaptains, met een volledig nieuwe kijk begonnen we aan het seizoen. Soms is het best lastig als alles nieuw is, bestellingen, administratie, de Spaanse mentaliteit en de taal natuurlijk. Maar we hebben super veel geleerd en goed onder de knie gekregen gedurende het seizoen! We hebben hard ons best gedaan om er een succes van te maken en dat is goed gelukt. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij als we aan het einde van de week allemaal vrolijke (soms brakke) gezichten naar huis zien gaan!

Het leukste is de surf natuurlijk! Maar ook de Spaanse gezelligheid en de omgeving dragen hun steentje bij. We kunnen wel zeggen dat we een klein beetje verliefd zijn geworden op Zarautz!

Naast het surfcamp-leven heeft Frank ook nog een andere passie. Foto- en videografie! Kan je daar iets meer over vertellen?

Frank: Klopt, naast het Surfcamp leven bij Surfblend werk ik in Nederland als fotograaf en cameraman. In Nederland doe ik veel verschillende opdrachten zoals bruiloften, bedrijf evenementen etc. Ik merkte wel dat dit iets te veel werd en ik wilde mij meer gaan specialiseren. Het liefst houd ik mij bezig met travel fotografie en video, laat dit nou net perfect uitkomen met het rondreizen in ons busje en de zomer bij Surfblend doorbrengen.

Bij Surfblend heb ik ook een lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan en dat is water/surf fotografie. Het kwam zo op mijn pad dat ik voor een hele mooie prijs een onderwater behuizing kon vinden voor mijn camera. Deze kans heb ik met 6 handen gegrepen en geen moment spijt van. Het geeft zo een vet beeld en de ervaring om in de impact zone van de golven te liggen en de mooiste foto’s te schieten, dat is iets heel bijzonders!

Hoe zien jullie winters eruit?

Op onze eerste date spraken we allebei onze droom naar elkaar uit, en dat was toevallig en gelukkig dezelfde droom: het wonen in een omgebouwde bus! Nog geen jaar later werd deze droom werkelijkheid, we bouwden samen onze bus om en vertrokken. Ondertussen wonen we 1.5 jaar in onze bus. We vinden het heerlijk om door Europa te kunnen reizen terwijl we ons huis bij ons hebben. We reizen het liefst het hele jaar door, maar daar zit natuurlijk ook een prijskaartje aan. Dus we werken sowieso de zomers bij Surfblend en daarnaast werken we onderweg zowel online als offline, denk hierbij aan video’s editten maar ook hosts in een surfhouse of het helpen bij het verbouwen van een huis. We zijn allebei super leergierig en dus altijd in voor nieuwe uitdagingen! We zijn dus in principe van september tot mei onderweg!

Terugkijkend op jullie jaren bij Surfblend, wat zijn de meest memorabele momenten?

De eindeloze goede surfsessies, dat je met vrienden in het water ligt en er niet uit wilt omdat het zo goed is, maar je moet wel want het wordt donker. En uiteraard de vriendschappen die je hebt gemaakt met het team maar ook de gasten! Onvergetelijk!

Hebben jullie wel eens de moeite genomen om de omgeving rondom Zarautz te verkennen? Zo ja, wat zijn jullie tips?

San Sebastian is natuurlijk een aanrader, een mega mooie stad waar je niet uitgekeken raakt. Getaria is ook ontzettend leuk, een schattig vissersdorpje met een mooi strand en heerlijke vis van de barbecue! Je hebt ook nog de Arizia Sidreria in Zarautz boven op de berg, je kan daar verschillende ciders uit de muur tappen en heerlijk eten met een uitzicht over de stad! Voor ieder wat wils dus :)

Dumb dillema's

1. Nooit meer rondreizen in de camper OF nooit meer fotograferen?

Wauw, dit is een hele moeilijke voor ons! Maar dan kiezen we toch voor nooit meer fotograferen (wel filmen :P)

2. Frontside OF backside?

Beide favorite frontside

3. San Miguel OF Heineken?

San mitsjel for sure

4. Op een terrasje in Zarautz tapas eten OF surfen tot de zon onder gaat?

Surfen tot de zon onder gaat 

5. Voor altijd stinksokken onder je kussen OF voor altijd je tanden poetsen met ketchup?

Dan gaan we toch voor stinksokken onder je kussen, geen schone tanden en adem is geen optie.

Frank, Ella of hun camper volgen op Instagram?

Wil jij ook werken bij Surfblend?

Vul dan geheel vrijblijvend jouw sollicitatie in! 

We zullen je dan zo snel mogelijk van een antwoord voorzien en wie weet maken wij binnenkort kennis onder het genot van een lekker bakje koffie.  Wil je meer lezen over de functies die wij beschikbaar hebben en hoe je solliciteert? Klik dan hieronder!

Wil je ook naar de toffe locaties waar Frank en Ella het over hebben?

Laat je inspireren!