Surfblend surfvakanties

De top 4 wavepools van Europa!

Never stop surfing!

Door deze coole uitvindingen ben je niet meer compleet afhankelijk van het weer en de surfcondities. Met steeds meer wavepools in Europa is er altijd een goede golf te vinden! En er zijn er genoeg in de buurt, zelfs in Nederland is een indoor wavesurfer te vinden. Deze standing waves bestaan uit 1 golf, waardoor het een beetje op river surfing lijkt. Ze zijn er in alle formaten, zelfs in indoor winkelcentra en vliegvelden, perfect voor de ongeduldige surfer.

Heb jij er al een geprobeerd?

Indoor surfparken

Ook al zijn de wavesurfers ideaal en surfbaar voor iedereen, surfers willen altijd meer. Zo begon de ontwikkeling van performance wave pools met golven van wereldklasse. Deze man-made golven kunnen tot wel 3 meter hoog zijn, barrelen, en hebben secties voor floaters airs en alles waar een surfer van droomt.

Na 10 jaar bouwen en testen heeft zo de beste surfer ter wereld en 11x World Champion Kelly Slater de Surf Ranch met dé golf van zijn dromen kunnen ontwikkelen. Deze wavepool is een surfparadijs geplaatst in Californië in 2018. Bekijk hoe John John Florence Kelly's Surf Ranch uitprobeerde. 

Niet alleen is de Surf Ranch iets te ver, je betaald er ook uitgerekend $450 per golf. Nu hebben wij heel veel over voor dé perfect wave, maar dit gaat ons voor net iets te ver. Gelukkig zijn er in de laatste jaren ontzetten veel tech bedrijven bezig geweest met het ontwikkelen van surf pools met o.a.: Wavegarden, SurfLochPerfectSwell en Murphy's Waves, in de meest scenic plaatsen en formaten. Zo vind je wave pools in meren, outdoor kunstmage baden, rivieren en binnenkort een indoor wavepool in Nederland, of misschien zelfs in de grachten van Rotterdam.

Ontdek de top 4 beste surf wavepools van Europa, lees snel verder!

Top 4 Wave pools van Europa

1. Surf Snowdia, Wales, UK

Surf Snowdia in het westen van Wales is 's werelds eerste surfbare wavepool dat helemaal open is voor publiek, iedereen is welkom! Deze wavepool geeft een linkse en rechtse golf, surfbaar voor alle niveau's.
De golven zijn meer dan 100 meter lang en kunnen van aangepast van langzaam en toegankelijke naar super steil en snel. Deze eerste commerciële wavepool is gemaakt voor beginners tot pro's, kids en aangepaste surfen (gehandicapten). Deze Lagoon van Wavegarden heeft de toon gezet voor de wave pool industrie in Europa. Kan het nog beter?

2. The wave, Bristol, UK

The Wave in Bristol, is Europa's eerste Wave Cove dat open is voor publiek. Op 3 uur rijden vanaf Londen en Cornwall surf je hier consistente linkse en rechtse golven van wel 16 seconden, en voor surfers is dit heel lang.

3. Alaïa Bay, Zwitserland

Deze wavepool is Europa's eerste surfpark. Gelegen midden in de Zwitserse Alpen is Alaïa Bay misschien wel het makkelijkst te bereiken voor ons. En dat niet alleen, het is de meest spectaculaire surflocatie, ever. Hier surf je linkse en rechtse golven tot 2 meter hoog en wel 60 meter lang!

Kies uit de verschillende niveaus, maar onderschat het niet. Wil je meer weten? Surfblend team member en dogfather Joeri is er geweest, lees alles over zijn ervaring tijdens het surfen in Alaïa Bay.

4. Siam Waterpark, Tenerife

Al in 2008 opende het grootste en beste all-round waterpark haar deuren in Tenerife. Het Siam waterpark bouwde daarbij een wavepool die golven tot 3 meter genereert. Het gehele waterpark is voor iedereen te bezoeken en belooft een fantastische dag met veel waterplezier.

Alhoewel de golfgenererende wave machine iets achter loopt op de nieuwste technieken, surf je hier snelle linkse en rechtse golven die steil breken. Ben je op surfvakantie naar de Canarische Eilanden? Een tussenstop maken hier is het dubbel en dwars waard. 

Benieuwd naar alle surfbare wavepools ter wereld? Ontdek de big list.

Wavepools Nederland en België

1.Wavepool Nederland: Surfpoel Den Haag

Na jaren van crowdfunding, ontwikkelingen en onzekerheid, is het nu echt, ‘s werelds eerste indoor wavepool komt in Nederland! Met veel tegenslagen en uitstel van openen, wordt de Surfpoel in Den Haag eindelijk geopend in 2022.

Deze wavepool genereert 120 golven per uur van 10 seconden en 1 meter hoog. Wij kunnen niet wachten om hem uit te proberen. Helaas duurt het nog even voordat het algemeen publiek hier kan rippen. Supporters die hebben bijgedragen aan de crowdfunding van 24/7 mogen eerst hun surfuren boeken.

Verder was RIF010 al 10 jaar geleden verkozen tot stadsinitiatief in Rotterdam met het idee om man-made golven te genereren midden in de gracht. Na jaren hiermee bezig te zijn geweest, horen we hier helaas weinig meer van. Fingers-crossed!

2. Wavepool Belgie: Lakeside Paradise Knokke-Heist

België blijft natuurlijk niet achter, zo is Allwaves druk bezig met het openen van een wavepool in Knokke-Heist. Na het testen en bouwen verwachten ze te openen in 2024. En nu hopen dat hier alles soepel en snel verloopt, wij staan alvast te popelen...

Kun jij niet langer wachten om je golven te scoren? Of surf je het liefst gewoon in de oceaan? Boek dan een surfvakantie met Surfblend en beleef een hele week vol fun en surf op één van onze toplocaties.

Laat je inspireren!