Surfblend surfvakanties

Terugbetaling via Mutualiteit

Deel van je reissom terugkrijgen?

Wist je dat je een gedeelte van je reissom terug kan krijgen als je bent aangesloten bij een Belgische mutualiteit?

De mutualiteit in België moedigt jongeren aan om te sporten. Daarom krijgen jongeren tot 18 jaar een terugbetaling van een deel van de reissom op sportkampen. Heb je deelgenomen aan een Junior of Youthcamp en ben je 18 jaar of jonger, dan lees je best even verder!

Kom ik in aanmerking voor terugbetaling?

Om in aanmerking te komen voor een terugbetaling van een deel van je reissom, zijn er een aantal voorwaarden. Uiteraard dien je ingeschreven te zijn bij een mutualiteit. Alle Belgische mutualiteiten, behalve de CM, geven een terugbetaling. Bij de meeste mutualiteiten dien je ook minstens twee dagen te hebben deelgenomen aan het kamp. Onze camps duren altijd een week dus dit is voldoende.

Daarnaast is er ook een leeftijdsgrens om in aanmerking te komen. Bij de meeste mutualiteiten kan je gebruik maken van deze terugbetaling tot 18 jaar maar er zijn een paar uitzonderingen. Deze uitzonderingen kan je hieronder vinden:

  • Solidaris Brabant: Er is geen leeftijdsgrens voor de terugbetaling op sportkampen.

  • LM Mutplus: Tussen 12 en 18 jaar

  • LM Oost-Vlaanderen: tussen 13 en 18 jaar

  • LM plus: tussen 14 en 18 jaar

Hoe veel kan ik terug krijgen van mijn reissom?

Het bedrag dat terug betaald wordt, is afhankelijk van jouw mutualiteit. Bij de meeste mutualiteiten wordt gekeken naar het aantal dagen dat je op reis gegaan bent. Je krijgt dan per dag een bepaald bedrag terug. Als je met de bus mee gegaan bent, tellen die dagen ook mee als een reisdag. Je bent bijvoorbeeld op vrijdag vertrokken en een week later op zondag terug aangekomen in België, dan ben je in totaal 10 dagen op reis geweest. Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende mutualiteiten. (Onderstaand schema is van toepassing op 01.01.2023.)

Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

Om de terugbetaling aan te vragen, dien je een formulier door te sturen naar jouw mutualiteit. Dit formulier kan je opvragen bij Surfblend via info@surfblend.com. Wij sturen jou het ingevulde document door. Je hoeft enkel nog een klevertje op te plakken en door te sturen. Jouw mutualiteit zal het bedrag terug storten op je rekening.

Laat je inspireren!